ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:53/344)

Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem-pyszne, wilgotne,zdrowe. 171

KREM -400 ml śmietany 30% -3 łyżki cukru pudru -250 g serka mascarpone -1 śmietan-fix (opcjonalnie) BUDYŃ MARCHEWKOWY -700 ml soku marchewkowego typu kubuś -u mnie marchewkowo-jabłkowo-brzoskwiniowy  -0,5 szklanki mleka -2 budynie śmietankowe po 40 g -100 g margaryny lub masła Najpierw przygotowujemy ciasto. Mąkę mieszamy wraz z cynamonem i sodą. W misce jajka wraz(...)wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.  Pieczemy około 35-40 minut w temperaturze 170 stopni-do suchego patyczka.  Ciasto zostawiamy w uchylonym piekarniku na 10 minut i wyciągamy. Studzimy. Kroimy na 2 blaty-ciasto jest wilgotne. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder ze śmietan-fixem. Następnie dodajemy serek mascarpone. Oczywiście śmietan-fix nie jest konieczny

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
CHRUPIĄCA TARTA CYTRYNOWA Z MĄKI ORKISZOWEJ 137

chrupią. Przekonajcie się sami 😉   Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru do ciasta + 1 łyżka do masy 1 łyżka kakao 150 g masła  1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 1 op. śmietan-fix skórka z całej cytryny okrągłe herbatniki w czekoladzie deserowej ( ja użyłam herbatniki(...)masę. Do miski wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru oraz śmietan-fix i ubijamy mikserem na sztywną masę. Następnie zmniejszamy obroty miksera na minimalne i dodajemy stopniowo serek mascarpone. Cytrynę dokładnie wyparzamy i ścieramy z niej skórkę. Połowę startej skórki z cytryny dodajemy do masy i mieszamy łyżką. Masę wykładamy równomiernie na spodzie tarty, dekorujemy herbatnikami w czekoladzie

Kuchnia MagdaLeny
CHRUPIĄCA TARTA CYTRYNOWA Z MĄKI ORKISZOWEJ 149

chrupią. Przekonajcie się sami 😉   Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru do ciasta + 1 łyżka do masy 1 łyżka kakao 150 g masła  1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 1 op. śmietan-fix skórka z całej cytryny okrągłe herbatniki w czekoladzie deserowej ( ja użyłam herbatniki(...)masę. Do miski wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru oraz śmietan-fix i ubijamy mikserem na sztywną masę. Następnie zmniejszamy obroty miksera na minimalne i dodajemy stopniowo serek mascarpone. Cytrynę dokładnie wyparzamy i ścieramy z niej skórkę. Połowę startej skórki z cytryny dodajemy do masy i mieszamy łyżką. Masę wykładamy równomiernie na spodzie tarty, dekorujemy herbatnikami w czekoladzie

Kuchnia MagdaLeny
Tarta na słodko z dyni, batata i mascarpone 166

wody, 1 łyżka cukru brązowego, szczypta soli, 2 jajka, 250 g serka mascarpone, ok. 4 łyżki cukru brązowego, 1 budyń z cukrem waniliowy smak Winiary, 100 ml słodkiej śmietanki 30%, ponadto: cukier brązowy, cukier puder. Przygotowanie: Ciasto: Mąkę łączymy z pokrojoną margaryną, dodajemy sól, jajko i bardzo szybko zagniatamy na ciasto. W razie potrzeby dodajemy łyżke zimnej wody lub mąki(...)najwyższych obrotach na tzw. kogel –mogel. Dodajemy śmietankę, budyń, krótko mieszamy. Następnie całość łączymy z puree warzywnym, na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na kruche ciasto i wyrównujemy wierzch. Tarte pieczemy w temperaturze 170°C, ok. 1 godz. Po przestudzeniu wierzch posypujemy cukrem pudrem. Tarte najlepiej schłodzić, w lodówce

Moniki Smakołyki
Rolada ze wzorkiem 311

odstawiamy do ostygnięcia. Jeśli nie zrobimy tego od razu po wyciągnięciu z pieca ciasto ostygnie i będzie zbyt mało elastyczne, żeby dało się je zawinąć.Odsączamy mandarynki z puszki. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę z dodatkiem cukru. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Płynną, ale niezbyt ciepłą, żelatynę wlewamy do masy i szybko miksujemy. Krem wstawiamy

Ciastkozercy
Sernik jagodowy z serkiem mascarpone 122

Sernik jagodowy z serkiem mascarpone - pyszna alternatywa dla serników na zimno Sernik jagodowy z serkiem mascarpone i twarożkiem typu Philadelphia robiłam już kilkakrotnie i za każdym

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto balowe 2194

opakowanie śmietan fixu lub 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 g białej czekolady Wykonanie: Ubić białka z cukrem na sztywną pianę, dodawać stopniowo żółtka. Na koniec delikatnie wmieszać zmieszane i przesiane wcześniej mąki z proszkiem do pieczenia. Piec w 180°C ok. 30 minut.  Ciasto studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Z podanych składników przygotować budyń(...)rozsmarować krem budyniowy. Na budyń wyłożyć herbatniki. Rozsmarować masę kajmakową. Ułożyć warstwę krakersów. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i dodać śmietan fix lub serek mascarpone.  Ubitą śmietanę wyłożyć na warstwę krakersów. Posypać startą białą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki. Najlepsze jest po kilku godzinach

Pysznie & Pięknie
Przepis #196 Kokosowy torcik Rafaello - bez glutenu i białego cukru 139

dodatkiem migdałów i wiórek kokosowych czyli moja wersja torcika Rafaello.  Biszkopt powstał na bazie mąki kukurydzianej ale równie dobrze można użyć kokosowej dzięki czemu ciasto jest bezglutenowe. Do przygotowania kremu można użyć serka mascarpone (nieco bardziej kaloryczna wersja) lub ricotty a nawet zwykłego serka twarogowego. Dobrze sprawdzi się także krem z jogurtu greckiego. Do osłodzenia można użyć dowolnego słodzika(...)średnicy 16 cm  - 40 g mąki kukurydzianej  - 4 jajka  - 2 -3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła - szczypta sody oczyszczonej  Masa  - 250 g serka ricotta lub mascarpone  - 2 łyżki jogurtu greckiego   - 2 -3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła  - 1 łyżka wiórek kokosowych  - 1 łyżka płatków migdałowych Dodatkowo  - 2 łyżki płatków migdałowych

Health-Fit-Life
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 8198

nutellą Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone, cukier puder i zmiksuj na gęstą masę. Dodaj nutellę i miksuj dalej aż krem będzie sztywny. * Jeśli chcesz ciasto postawić na stole masa musi być bardziej stabilna. W tym celu dodaj do niej pół łyżki żelatyny (4 g). Sposób postępowania(...)wodnej. Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone, cukier puder i zmiksuj na prawie sztywną masę. Następnie dodaj czekoladę i zmiksuj krótko na wysokich obrotach miksera. * Jeśli chcesz ciasto postawić na stole masa musi być bardziej stabilna. W tym celu dodaj do niej pół łyżki żelatyny

Słodki Blog
NALEŚNIKI W SYROPIE POMARAŃCZOWYM 122

pomarańczy  starta skórka z 1 pomarańczy (ja nie dodałam) 2 łyżki masła 1 łyżka likieru pomarańczowego Do podania: serek mascarpone bita śmietana serek waniliowy syrop klonowy Składniki na ciasto (bez wody) wymieszałam i odstawiłam na 15-30 minut. Po tym czasie ciasto zgęstniało i dodałam wodę. Gdy wyjdzie za gęste to będzie je się ciężko rozprowadzać

potrawyregionalne
Ciasto porzeczkowo-serowe 108

dżemu z czarnej porzeczki Krem: 200 g miękkiego masła 500 g sera z wiaderka 5 łyżek cukru pudru Wierzch: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki serka mascarpone 50 g startej czekolady   Wykonanie: Do rondelka wlać olej, wodę, wsypać szklankę cukru oraz kakao i wszystko wymieszać i doprowadzić do zagotowania. Następnie przestudzić. Białka oddzielić od żółtek(...)serową przykryć drugim blatem. Ponownie polać całość pozostałym ponczem i posmarować resztą dżemu. Śmietankę ubić na sztywno, a pod koniec dodać cukier puder oraz serek mascarpone. Zmiksować na gładką masę, którą należy rozsmarować na wierzchu ciasta. Całość posypać startą czekoladą. Odstawić w chłodne miejsce lub do lodówki. Artykuł Ciasto porzeczkowo-serowe pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Ciasto Arbuz 32288

arbuzowy: 1,5 kg miąższu z arbuza (ćwiartka dużego arbuza) 3 galaretki arbuzowe lub truskawkowe 2 warstwy śmietankowe: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wrzątku Ciasto Arbuz Zaczynamy od musu arbuzowego, ponieważ zanim zacznie się ścinać, ciasto zdąży się upiec i wystygnąć. Z miąższu usuwamy starannie pestki, blendujemy(...)może być cieńszy, ponieważ i tak ma górkę i będzie służył do rozdrobnienia. Wydłubujemy z niego palcami ciasto w taki sposób, by nie było w nim ciemniejszej skórki. Lekko rozdrabniamy placami. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzątku. 250 g serka mascarpone i 100 ml śmietany miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru. Na końcu dodajemy żelatynę i krótko miksujemy

Trzeci talerz
Deser z malinami, mascarpone, kakao i biszkoptami 761

dań, ciast czy deserów i do tych na wytrawnie. Jak robię z nim deser to nie dodaję już śmietany kremówki, tylko mleko, żeby było lżej i mniej kalorycznie. Kakao powoduje, że nie jest bardzo słodki, dlatego jeśli ktoś preferuje więcej słodyczy to musi do serka dodać więcej cukru pudru. Udanego dzionka :)) Składniki na 3 porcje: 250 g serka mascarpone około

kruche babeczki
Prosty tort śmietankowy z truskawkami 162

proszku do pieczenia   Krem śmietankowy: 400 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny+ 4 łyżki zimnej wody   Dodatkowo: 400 g truskawek cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto waniliowe: Wszystkie składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej! To bardzo ważne. W innym przypadku z piekarnika możemy wyjąć(...)której dno wyłożyć papierem do pieczenia (boków formy niczym nie wykładać). Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 30-35 minut. Gdyby ciasto zaczęło rosnąć z górką, należy zmniejszyć temperaturę do 170 st.C i dalej piec. Piec do tzw. suchego patyczka.   Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić do studzenia. Ostudzone przekroić na 2 blaty

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto „Kraina Lodu” 323

mascarpone 1 łyżka cukru pudru niebieski cukier do ozdoby Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Łączymy z masą jajeczną, delikatnie mieszając szpatułką. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 25-30 minut. Przestudzone ciasto(...)dodajemy żelatynę. Mieszamy dokładnie, aż do jej rozpuszczenia. Dodajemy odrobinę niebieskiego barwnika, mieszamy. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Odstawiamy do calkowitego stężenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder oraz mascarpone. Miksujemy do połączenia (ja ubijałam za długo i masa zamiast zgęstnieć, rozrzedziła się. Dodałam do niej 1 op. śmietan-fixu). Masę przekładamy

Smaki Na Talerzu