ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:56/344)

Rolada żyrafa z bananami i czekoladą 191

pięknym wzorkiem, wypełniona pysznym kremem śmietankowym z bananami i czekoladą. Niebo w ustach!       Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 4 łyżki kakao Krem z owocami: 200ml śmietanki kremówki 200g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru 80g czekolady mlecznej lub deserowej 2 banany       *** Białka jaj ubijamy(...)papierem. Pozostawiamy w takiej formie do całkowitego wystudzenia *** *** Czekoladę kroimy w małą kosteczkę *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder do smaku i miksujemy do momentu połączenia się składników. Na końcu dokładamy pokrojoną czekoladę i dokładnie mieszamy *** *** Ciasto rozwijamy i smarujemy kremem śmietankowym zostawiając wolne miejsca przy brzegach *** *** Przy brzegu układamy obrane ze skórki banany *** *** Roladę delikatnie

Blog z Apetytem
Ciasto Szachownica 483

Ciasto, które cieszy nie tylko kubki smakowe, ale i oczy :) Lekkie biszkopty wspaniale łączą się z kremową masą z serka mascarpone. Na pierwszy rzut oka wydaje się być bardzo trudne w przygotowaniu, ale szybko upewniamy się, że nie należy do kategorii skomplikowanych ciast :) Zapraszam! Szachownica Składniki: biszkopt jasny:  3 jajka trochę ponad połowę szklanki cukru 8g cukru waniliowego(...)jajka 1/2 szklanki cukru 8g cukru pudru 1 szklanka (250ml) mąki 6 łyżek oleju 6 łyżek ciepłej wody 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masa: 500g serka mascarpone 200ml kremówki 3 łyżki cukru pudru śmietan fix   polewa: 3 łyżki masła 3 łyżki śmietany 2 łyżki cukru 3 łyżki kakao Przygotowanie:  Jasny biszkopt: Jajka ubijamy

Tagebuch po polsku
Sernik na zimno Oreo 393

Dziś zaproponuję idealne ciasto na lato. Smaczny i efektowny, czarno-biały sernik na zimno, na chrupiącym spodzie, z dodatkiem kawałków ciasteczek Oreo, zatopionych w masie serowej - wykończony delikatną warstwą bitej śmietany. Składniki na chrupiący spód: 80 g sucharów 140 g kremu czekoladowego Nutella Masa serowa: 1 kg serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 30% 2 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru(...)zamrażalnika na kilka minut. W tym czasie przygotować masę śmietanową. Schłodzoną śmietanę kremówkę i odłożone wcześniej 2 łyżki serka mascarpone umieścić w misie miksera. Ubijać do momentu otrzymania sztywnego kremu. Pod sam koniec ubijania dodać cukier puder. Wyjąć ciasto z zamrażalnika i na dobrze ściętą masę czekoladową, rozprowadzić warstwę masy śmietanowej (zostawiając część bitej śmietany do dekoracji). Wyrównać  (fot.8

Świat Ciasta
Ciasto Snickers + film 157

masa budyniowa 600 ml mleka 2 budynie waniliowe ( po 40 g) 4 łyżki cukru kryształu 500 g serka mascarpone polewa 1/2 szklanki mleka 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 100 g drobno posiekanych prażonych orzechów ziemnych bez soli przepis ciasto Do miski przekładamy jajka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną masę. Do masy jajecznej dodajemy kakao(...)mieszamy do zgęstnienia masy. Gotowy budyń zdejmujemy z ognia i dokładnie studzimy. Zimny budyń chwilę miksujemy, dodajemy do niego serek mascarpone i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Masę budyniową przekładamy na herbatniki, starannie ją rozsmarowujemy i przykrywamy górną częścią ciasta. polewa czekoladowa Do garnka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym płomieniu cały czas mieszając

Smakowite Dania
Ciasto Czekoladowe z Kremem z Czerwonej Porzeczki 201

końcu przesiane mąki. Ciasto wylałam do formy (20x30 cm)wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównałam powierzchnię. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piekłam przez 25-35 minut. Ja sprawdzałam patyczkiem stopień upieczenia. Po wystudzeniu ciasto przecięłam na dwa blaty i jak zobaczycie na zdjęciu poniżej upiłam ciasto advocatem :) Masa z czerwoną porzeczką: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki(...)taką masę robię tak: Mascarpone miksuję z jednej misce, dodaję dżem porzeczkowy, miksuję, odstawiam. W drugiej miksuję samą śmietanę kremówkę, pod koniec dodaję cukier puder i po łyżce serka mascarpone z dżemem. Miksuję z pełną uwagą, aby nie przebić kremówki. Masę wstawiam do lodówki. DODATKOWO: Advocaat Dalkowski Cytrynki z wanilią Mandarynka z Hibiskusem Limonki w syropie Wiśnie kandyzowane Tak więc

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowy z deikatnym mascarpone i malinami 201

przesiewamy do ciasta wymieszaną mąkę i kakao, tym razem jednak nie miksując a delikatnie łącząc wszystko drewniana szpatułką. Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i wkładamy do rozgrzanego do 165 stopni piekarnika na ok 40 minut lub do suchego patyczka. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Po całkowitym przestygnięciu, delikatnie nożem podważamy biszkopt od ścianek formy i wyjmujemy ciasto (pamiętajcie, ze należy(...)zrobić w momencie kiedy ciasto będzie już zimne, aby się nam nie pokruszyło). Serek mascarpone przekładamy do miseczki i szybko miksujemy z cukrem (tak aby nie stało się wodniste). Wkładamy do lodówki. W tym czasie maliny rozgniatamy widelcem i łączymy z cukrem pudrem. Biszkopt dzielimy na 3 części. Pierwszy blat pokrywamy 1/3 masy z serka. Przykrywamy go drugim blatem. Wykładamy

ChilliJemy
Sernik z mascarpone i musem morelowym 158

brzoskwinie.  Prócz dżemów z moreli (a są przepyszne) robię często ciasto z dodatkiem świeżych moreli. Składniki: Na spód: * 15 dkg mąki * 15 dkg cukru * 2 jajka rozmiar L * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżka kakao * 4 łyżki oleju Masa serowa: * 400 g serka mascarpone  * 200 ml śmietanki 30% * 3 łyżki cukru pudru * 1 śmietan(...)pieczenia przesiałam i dodałam do ubitych jajek. Wlałam olej i zmiksowałam na gładką masę.   Przelałam ciasto do foremki 24 x 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia.   Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut.   Serek mascarpone zmiksowałam z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.   śmietanę razem ze śmietan - fixem ubiłam na sztywno

Pieprzyć z Fantazją
Kakaowe naleśniki z mascarpone i owocami 376

olej do smażenia500 g serka mascarpone3-4 łyżki słodkiej śmietankidowolne owoce, u mnie borówki i malinycukier puder do posypaniaPrzygotować kakowe ciasto naleśnikowe. Dokładnie wymieszać mikserem mleko, wodę, mąkę, kakao, śmietanę sól, cukier oraz olej. Następnie usmażyć naleśniki. Serek mascarpone wymieszać ze śmietanką, śmietanka po to aby serek nieco rozrzedzić żeby lepiej się smarował. Cukru nie dodawałam bo serek jest słodki

Monia miesza i gotuje
Tort tiramisu i mikser planetarny marki Philips 368

klasą. Co najważniejsze wspaniale ułatwia pracę, szybko ubija pianę i dobrze wyrabia ciasto. Świetnie robi bitą śmietanę. Do ciasta drożdżowego ma specjalny hak, który jest odpowiednio wyprofilowany (ma kształt- spiralki). Ciasto jest świetnie wyrobione i ma idealną konsystencję. Mikser idealnie zastępuje ręczne wrabianie ciasta. Bardzo dobrze zbiera ciasto ze ścianek misy i dzięki niemu oszczędzam czas. Mikser ma 900W mocy(...)drugim krążkiem ciasta, nasączyć połową pozostałego ponczu i wyłożyć resztę kawowego kremu. 13. Na krem położyć ostatni krążek ciasta i nasączyć go ponczem. Tort wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.Wierzch i boki:14. Serek mascarpone rozmieszać z 5 łyżkami śmietanki kremówki. 15. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixami. Dodać do niej serek

Mała Cukierenka
Tartaletki z truskawkami 176

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tartaletki z najlepszym kruchym ciastem. Na pewno będę do niego wracać. Ciasto wychodzi kruche, delikatne i chrupiące. Krem wykonany z serka mascarpone, śmietany kremówki i białej czekolady. Zrobione z sezonowych truskawek ale równie dobrze można zrobić z innymi owocami np: malinami lub jagodami. Z przepisu wychodzi

Marta Gotuje
Tort tiramisu i wielofunkcyjny robot planetarny Philips 201

klasą. Co najważniejsze wspaniale ułatwia pracę, szybko ubija pianę i dobrze wyrabia ciasto. Świetnie robi bitą śmietanę. Do ciasta drożdżowego ma specjalny hak, który jest odpowiednio wyprofilowany (ma kształt- spiralki). Ciasto jest świetnie wyrobione i ma idealną konsystencję. Robot idealnie zastępuje ręczne wrabianie ciasta. Bardzo dobrze zbiera ciasto ze ścianek misy i dzięki niemu oszczędzam czas. Robot ma 900W mocy(...)drugim krążkiem ciasta, nasączyć połową pozostałego ponczu i wyłożyć resztę kawowego kremu. 13. Na krem położyć ostatni krążek ciasta i nasączyć go ponczem. Tort wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.Wierzch i boki:14. Serek mascarpone rozmieszać z 5 łyżkami śmietanki kremówki. 15. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixami. Dodać do niej serek

Mała Cukierenka
Ciasto a'la milky way bez pieczenia 174

Nyskie . Ciasto jest idealne do kawki. Składniki: 200 g herbatników maślanych od Cukry Nyskie 3 czubate łyżki żelatyny 1/2 szkl gorącej wody 330 ml śmietanki 30% 1 szkl cukru pudru 400 g serka naturalnego 2 szkl mleka pełnego w proszku 290 g herbatników Nysanki od Cukry Nyskie 2 galaretki malinowe oraz: 500 ml śmietanki 30% 500 g sera mascarpone(...)lodówki na 1 godzinę. Pół litra zimnej śmietanki ubijamy z 1/2 szkl cukru pudru na puszystą masę. następnie dodajemy partiami serek mascarpone cały czas miksując. Przekładamy delikatnie śmietanową masę na galaretkę, wyrównujemy i posypujemy czekoladą. Wstawiamy ciasto ponownie do lodówki na całą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tort bezowy z czekoladą i malinami 159

Przepyszny tort bezowy przełożony bitą śmietaną, serkiem mascarpone i malinami. Dzięki gorzkiej czekoladzie blaty bezowe nie są za słodkie, a całość po prostu rozpływa się w

Oryginalny smak
Tort podwójnie czekoladowy z bezą 131

szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 2 łyżki oleju szczypta soli Masa z gorzkiej czekolady: 125 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 150 g gorzkiej czekolady Masa z białej czekolady: 125 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% 150 g białej czekolady Beza: 2 jajka 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki(...)czekoladą dodajemy serek mascarpone i miksujemy na jednolitą masę. Masa z białej czekolady: Śmietankę 30% podgrzewamy w garnku na palniku (nie doprowadzamy do zagotowania). W gorącej śmietance rozpuszczamy białą czekoladę. Po rozpuszczeniu ściągamy z palnika i studzimy, a następnie mocno schładzamy w lodówce min. 2 godz. (najlepiej całą noc). Do mocno schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy serek mascarpone i miksujemy

Kuchnia MagdaLeny
Naked cake z nutellą i truskawkami 169

nutellą: 500 g serka mascarpone (dobrze schłodzone) 250 g nutelli Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki kremówki 36 % (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzone) 1 łyżka cukru pudru śmietanfix (opcjonalnie) Dodatkowo: około 500 g truskawek Do przygotowania ciast użyłam okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm. Wszystkie składniki na ciasto czekoladowe i biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Najlepiej wyciągnąć(...)około 50 cm na płaską powierzchnię i pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy nasze ciasta są wystudzone możemy przygotować kremy. W misce umieszczamy mascarpone i nutellę. Miksujemy tylko chwilę, do połączenia składników. Tak przygotowany krem wkładamy na chwilę do lodówki, aby się schłodził. W drugiej misce umieszczamy śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier puder. Wszystkie to składniki ubijamy do powstania gęstego kremu

PatiGotuje