ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:60/344)

Ciasto marchewkowe z jabłkami i kremem 128

pszennej tortowej i 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy korzennej szczypta soli Krem:  200 g serka kremowego (Philadelphia, Mascarpone) 2 szklanki cukru pudru Jak zrobić ciasto marchewkowe z kremem?  Ciasto:  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Dno tortownicy o średnicy 21-24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Jabłka obieramy, wydrążamy(...)pieczenia. Ubijamy na średnich obrotach przez około 4 min, aż ciasto będzie jednolite i puszyste. Ciasto przelewamy do wcześniej przyszykowanej tortownicy. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 60-70 min, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto całkowicie studzimy. Krem i całość:  Serek kremowy ubijamy za pomocą miksera przez ok. 2 min.  Po tym dodajemy

Kuchnia Łukasza
Tarta z owocami leśnymi, cytrynowym mascarpone i bezikami. 148

serka mascarpone sok z 1 cytryny cukier puder do smaku ( 2-3 łyżki) dodatkowo maliny jeżyny jagody poziomki lub inne ulubione owoce 2-4 beziki pół tabliczki mlecznej czekolady świeża mięta SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Masło z cukrem utrzeć na jednolitą masę. Dodać jajko i sól i miksować dalej. Przesiać mąkę i kakao. dalej miksować. Gdy ciasto przybierze jednolitą masę wyciągnąć(...)stopni. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wyłożyć nim formę od tarty. Nakłuć ciasto widelcem i włożyć do piekarnika, piec ok 25-30 min. Wystydzić. 3. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Wmiksować do niej serek mascarpone. Dodać sok cytryny i cukier puder.  4. Krem równomiernie rozprowadzić na wystudzonym kruchym spodzie. 5. Na wierzchu ułożyć owoce

DefinicjaSmaku
Tort świąteczny 240

mąki pszennej 5 łyżeczek proszku do pieczenia 4 jajka 2 łyżeczki przyprawy do piernika Krem śmietanowy 500 ml zimnej śmietanki 35% Mlekoma 250 g serka mascarpone Mlekoma 3 łyżki cukru pudru Bajaderki: 1 część ciasta garść orzechów włoskich garść rodzynek 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 kopiasta łyżka nutelli Do obtoczenia: wiórki kokosu mielone orzechy laskowe biały

Ala piecze i gotuje
Rolada bardzo czekoladowa 112

rolada zdecydowanie jest dla Ciebie.  Składniki: ciasto 5 jajek szklanka cukru szklanka mąki 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu szczypta soli masa 4 żółtka 50 g cukru 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka żelatyny  50 ml wody 200 g czekolady deserowej 250 g serka mascarpone Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: masa w garnuszku zagotuj(...)mikrofalówce lub w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. W misce ubij żółtka, następnie cały czas ubijając dodawaj zagotowany syrop oraz czekoladę, na sam koniec dodaj serek mascarpone. Gotową masę wstaw do lodówki na 20 minut. ciasto białka ubij ze szczyptą soli i cały czas ubijając dodawaj po łyżeczce cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku, oraz ocet. Na sam koniec dodawaj stopniowo

Niezły Młynek
Ciasto z mascarpone i owocami 167

Składniki: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 300 ml śmietany 30% 500 g owoców, u mnie truskawki, czarne porzeczki i borówki 2 łyżki żelatyny … Czytaj dalej Ciasto z mascarpone i owocami

czarrna od kuchni
Tarta z malinami 142

maliny, serek mascaropne i czekolada... Lato! Foremka do tarty z wyjmowanym dnem. Potrzebujemy: Ciasto: 200g mąki pszennej 100g miękkiego masła 50g cukru  (oryginalny przepis cukier puder) 1 jajko 1 łyżka gęstej smietany lub jogurtu naturalnego (oryginalny przepis woda) szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietany kremówki 30% lub 36% fix do bitej śmietany (ze względu na upał, dodałam(...)osobnej miski przekładamy serek mascarpone i trochę go mieszamy aby nie był zbity. Dużą łyżkę serka przekładamy do przestudzonej czekolady i dokładnie mieszamy - pierwsza masa gotowa. Do pozostałego serka dodajemy ubitą śmietanę i łyżką delikatnie mieszamy. Smakujemy, jak za mało słodkie to dosypujemy cukru pudru i mamy drugą masę. Blaszkę do tarty wylepiamy ciastem, boki również. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Tort bezowy Rafaello 185

termoobiegiem przez 1 godzinę i 15-20 minut w temperaturze 150 stopni. Składniki na krem: 2/3 szklanki śmietany kremówki 30% 450 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru (ja dałam dużo mniej a i tak ciasto strasznie słodziutkie) 1 szklanka wiórek kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego Malibu Śmietanę i serek przekładamy do dzieży i ubijamy do zgęstnienia. Dodajemy cukier puder(...)Torcik odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aż blaty bezowe zmiękną. Kroimy ostrym niżem najlepiej z piłką. Kategoria: Deser , Torty Tagged: cukier puder , kremówka , likier Malibu , płatki migdałowe , rafaello , serek mascarpone , tort bezowy , tort rafaello , wiórki kokosowe

Mam apetyt na ...
Kostka Cappucino 193

wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Jeżeli masz obawy przy przekrawaniu ciasta, możesz upiec dwa blaty, każdy osobno. Wówczas należy je piec około 12-15 minut do tzw. suchego patyczka. Blaty można naponczować, np. przestudzoną kawą z amaretto. Składniki na masę cappucino: 250 g serka mascarpone; 250 g śmietany kremówki (30%); 3 płaskie łyżeczki żelatyny; 60 g kawy cappucino(...)przestudzić. Śmietanę (dobrze schłodzoną) ubić razem z cukrem na sztywno, cały czas miksując wlewać do śmietany przestudzoną żelatynę. Ubitą masę dodać do serka mascarpone i delikatnie wymieszać lub krótko zmiksować. Składniki na wierzch ciasta: 250 ml śmietany kremówki (30%); 1 łyżka drobnego cukru do wypieków; 20 g kawy cappucino (proszku); Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem na sztywno. Wykończenie ciasta: Wystudzone

In my kitchen
Tartaletki z truskawkami i kremem waniliowym 290

zagnieść ciasto. 2. Następnie ciasto rozwałkować na grubość około 4mm, podsypując mąką, wycinać z niego okręgi trochę większe od średnicy foremek do tartaletek i ciastem wykładać foremki ( patrz FILM ). Ponakłuwać widelcem i foremki wstawić do lodówki na około 45 – 70 minut (dobrze schłodzone ciasto lepiej zachowuje kształt podczas pieczenia, brzegi będą się mniej osuwać). 3. Foremki z ciastem wstawić(...)Odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, fixem i wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem do połączenia składników. 7. Krem przełożyć do szprycy lub woreczka z tylką i wycisnąć go na ciasto z dżemem ( patrz FILM , użyłam końcówki Wilton M1) można również rozprowadzić go łyżką. 8. Truskawki pokroić na grubsze plastry/kawa

Mała Cukierenka
Bananowiec 133

każdy sobie z nim poradzi. Polecam!     Składniki: Ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka kakao 1/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody Masa bananowo-cytrynowa: 6 bananów 2 galaretki cytrynowe 2,5 szklanki wrzącej wody Masa śmietankowa: 300ml śmietanki kremówki 200g serka mascarpone 60g mlecznej czekolady     *** Przygotowujemy biszkopt: białka jaj ubijamy(...)całość wkładamy do lodówki *** *** Gdy galaretka już całkowicie stężeje przygotowujemy masę śmietankową. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i miksujemy do momentu połączenia się składników (nie za długo, aby masa się nie zważyła) *** *** Gotową masę wykładamy równomiernie na ciasto *** *** Na wierzch ciasta ścieramy na tarce mleczną czekoladę. Całość wkładamy do lodówki na co najmniej dwie godziny *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Szybkie ciasto z kremem a'la tiramisu. 117

oraz ponownie tarkujemy pół czekolady gorzkiej, sypiemy kakao i kawę rozpuszczalną. Krem: 500ml śmietany 30 % 1 śnieżka na mleko 3 śmietan fixy 1 opakowanie serka mascarpone Wszystko razem miksujemy. Zapraszam również do poczytania: 1.  Ciasto z karmelem i słonecznikiem. 2.  Syrniki - rosyjskie placuszki z twarogiem. 3.  Szybkie i łatwe ciasto z majonezem. Jeżeli korzystasz  z moich

My World by Dagmara Rek
Mazurek z miodowym serkiem i owocami | Miody Pasieki Rodziny Sadowskich 119

przepis na mazurek z miodowym serkiem. A niżej także kilka innych pomysłów na wykorzystanie miodu. Mazurek z miodowym serkiem i owocami ciasto: 200 g mąki 100 g masła 50 g cukru szczypta soli jajko nadzienie: 250 g serka mascarpone kopiasta łyżka miodu z maliną Pasieki Rodziny Sadowskich dodatkowo: maliny, porzeczki lub inne owoce wg uznania świeża mięta jadalne kwiaty Mąkę(...)wyższy rant (jeśli zostanie nam ciasta po wycięciu równego prostokąta, możemy upiec małe ciasteczka do ozdoby). Ciasto nakłuwamy widelcem, przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy kuleczkami do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut, w zależności od piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Serek mascarpone miksujemy z miodem i smarujemy nim wystudzony spód. Wierzch ozdabiamy owocami i kwiatami. Smacznego :) Miód z czarnuszką

Mienta blog
Keto jagodzianki 153

Bazą do jagodzianek jest ciasto na keto pączki Składniki na 6-7 bułeczek: 250g serka mascarpone, 50g łupiny (nasienne) babki jajowatej – warto poszukać jasnej, wtedy pączki będą wyglądały bardzo apetycznie*, 4 jajka, 2 łyżki słodzidła (można dodać więcej, u mnie wyszły lekko słodkie), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ewentualnie dodatki do smaku wg uznania: esencja z wanilii, skórka z pomarańczy(...)składników zawierających babkę jajowatą bardzo ważne jest przyjmowanie dużej ilości płynów. Wykonanie: Jajka miksuję z mascarpone. Ewentualnie dodaję esencję z wanilii bądź inny pachnący dodatek. Dodaję proszek do pieczenia, słodzidło i łupinę. Dokładnie łączę składniki. Odstawiam na 10-15 minut, aż łupina napęcznieje, a ciasto zrobi się gęste. Z ciasta formuję 6-7 kulek, w każdej robię wgłębienie i umieszczam

Saganek
Leśny mech z malinami 170

składników. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia ( wystarczy samo dno ), wyrównać. Piec przez około 25 minut w temperaturze 175°C, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i odłożyć do całkowitego wystudzenia.  Wystudzone ciasto odkroić ostrym nożem od boków formy i ściąć wierzch wyrównując ciasto ( ciasto urośnie z lekką górką ).  Odcięte ciasto pokruszyć(...)rozmroziłam.  Ciasto szpinakowe zapiąć z powrotem w tortownicy lub w obręczy do tortów. Tężejącą galaretkę z malinami wylać na ciasto ( galaretka nie może być zbyt płynna gdyż wsiąknie w ciasto ). Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem śmietankowy: Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na około 10 minut do napęcznienia. Śmietankę kremówkę, serek mascarpone oraz cukier puder umieścić

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania