ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:64/344)

Domowe lody z malinami 155

Miałam w lodówce serek mascarpone i śmietanę kremówkę, zastanawiałam się co z nimi zrobić. Kupiłam maliny i nasunął mi się pomysł :) Domowe lody malinowe! mmm, pycha

The Sweet Damsel
Ciasto dyniowe z czekoladowymi kropelkami 189

ciasto z musem dyniowym i czekoladowymi kropelkami, z wyglądu podobne do murzynka, ale o wiele smaczniejsze. Spora zawartość musu dyniowego sprawia, że długo zachowuje świeżość. Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem utartego z cukrem serka mascarpone. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Tartalettki czekoladowe 175

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozkręcamy mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy powoli czekoladę. Zostawiając około 4 łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy

Humanistka w kuchni
Torcik marchewkowy z pomarańczowym kremem mascarpone 417

zmieszaj je z ciastem. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Dwie blaszki do pieczenia nasmaruj olejem i wyłóż papierem do pieczenia. Jeżeli masz tylko jedną blaszkę, upiecz blaty na dwa razy. Podziel ciasto pomiędzy blachy i wygładź powierzchnię. Wstaw do piekarnika i piecz przez 40 - 45 min, aż patyczek wbity w ciasto wyjdzie suchy. Wyjmij ciasto z piekarnika, odstaw(...)następnie wyjmij z formy i zostaw na kratce do ostygnięcia.Aby zrobić krem, włóż do miski mascarpone, serek śmietankowy i cukier puder i zmiksuj na gładką masę. Dodaj skórkę otartą z pomarańczy i wymieszaj. Ułóż blat ciasta na paterze i posmaruj ok. 1/3 kremu. Ostrożnie połóż na nim drugi blat, następnie posmaruj resztą kremu wierzch i boki ciasta. Krem trochę

Chilli Czosnek i Oliwa
Bezglutenowy sernik jeżynowy z kremem kawowym 131

wszystkie składniki powinny by c w temperaturze pokojowej) 700 g twarogu mielonego półtłustego lub tłustego ( użyłam Piątnica) 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii  240 g drobnego cukru 4 duże jajka  2 łyżki mieszanki do ciast Mix per dolci Nutrifree 200 g jeżyn Polewa:  300 kwaśnej śmietany 18%  2 łyżki cukru pudru

Kuchnia bezglutenowa
Przekładane ciasto kawowe z orzechami 153

jedno z moich ulubionych. Mam nadzieję, że również i Wam tak zasmakuje:) Ciasto: 180 g masła 180 g drobnego cukru 3 jajka 180 g maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ze szczyptą soli 60 g orzechów włoskich, posiekanych 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Masa kawowa: 250 g serka mascarpone 85 g cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Dwie łyżeczki kawy zalewamy(...)przekrawamy na dwa blaty. Jedną łyżeczkę kawy zalewamy 2 łyżeczkami gorącej wody, mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzony serek mascarpone mieszamy razem z cukrem pudrem. Dodajemy kawę i krótko miksujemy całość (przy zbyt długim miksowaniu masa może się zbytnio rozrzedzić). Przygotowanym kremem przekładamy ciasto kawowe (około 2/3 do przełożenia, 1/3 na wierzch). Dowolnie dekorujemy np wiórkami czekolady i połówkami orzecha włoskiego

Smaki Na Talerzu
Babeczki Milky Way 157

mascarpone 1 śmietanfix Dodatkowo: batoniki Milky Way do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Każdy batonik dzielimy n a4 kawałki. Masło ucieramy z cukrem na gładką i puszystą masę. Dodajemy do niej jajka i mleko. Ucieramy do połączenia wszystkich składników. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy kakao i miksujemy na gładkie ciasto. Ciastem wypełniamy(...)wrzenia. Mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się batoników. Następnie ściągamy krem z ognia, dodajemy mleko w proszku i dokładnie miksujemy. Krem pozostawiamy do wystudzenia. Do wystudzonego kremu dodajemy serek mascarpone i śmietanfix. Miksujemy tylko chwilę do połączenia składników. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem i kawałkiem batonika. Smacznego Artykuł Babeczki Milky Way pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Torcik czekoladowy z kawowym kremem 236

mieszankę kawową  i miksujemy. Na koniec przesiewamy do ciasta mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy około 30 minut. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli ciasto jest suche, wyjmujemy je z piekarnika  i studzimy.Gdy ciasto będzie całkowicie zimne możemy przygotować masę kawową(...)mascarpone i mieszamy, po czym dodajemy pozostały serek.Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie małymi porcjami dodajemy ja do serka, miksujemy tylko przez chwilę.Do przestudzonej żelatyny, żeby ją zahartować, dodajemy 2 łyżeczki masy. Miksując krem dodajemy do niego żelatynę i wystudzona kawę.  Gotowa masę wykładamy na ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowo- wiśniowa krówka 783

żelatyny Dr.Oetker Krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 20 dag herbatników 1 duży słoik wiśni lub czereśni w syropie 100 ml rumu ewentualnie wódki 1 puszka kajmaku 1 łyżka ciemnego kakao Dr.Oetker 1 łyżka startej gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Ciasto: Miękkie masło lub margarynę, ogrzane do temp pokojowej utrzeć na puch(...)cukier puder, ostudzoną czekoladę i płynną żelatynę i   krótko zmiksować- tylko do połączenia. Krem śmietanowy: Dobrze schłodzoną kremówkę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem pudrem   zmiksować mikserem na wysokich obrotach do uzyskania puszystego gęstego kremu. Przełożenie ciasta: Kakaowe zimne ciasto ułożyć w blaszce, nasączyć sokiem z rumem z moczenia wiśni, rozsypać nasączone wiśnie, przykryć czekoladowym kremem oraz warstwą

Wanilia i Kardamon
Tort bezowy z owocami leśnymi 189

Tort bezowy z kremem kawowym na bazie serka mascarpone, z dodatkiem świeżo zmielonej kawy i podany z mnóstwem owoców sezonowych. Niebiański smak! Przepyszny i lekki tort na lato. Chrupiąca beza z wilgotnym wnętrzem, aromatyczny i delikatny krem kawowy i duża ilość świeżych owoców sezonowych, które cudownie przełamują słodycz bezy. Ciasto jest rewelacyjne i zniknęło o w ekspresowym tempie – moi goście(...)upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i tak pozostaw bezy do wystygnięcia. Krem: Śmietankę kremową ubij „na gęsto” , a pod koniec wsyp cukier puder. Następnie cały czas miksuj i dodawaj stopniowo serek mascarpone. Na koniec wsyp kawę mieloną i wlej likier lub kawę. Delikatnie wymieszaj i wstaw do lodówki na około 2 godziny. Ostudzone bezy wyjmij z piekarnika i delikatnie odklej

Kuchnia bezglutenowa
Sernik kokosowy 371

Od zawsze kocham serniki….:)! Dlatego jest ich najwięcej na blogu…. Możecie znaleźć tutaj serniki pieczone: dyniowy, nowojorski, limonkowo-miętowy, mokka, kajmakowy, z brzoskwiniami, wiedeński

UgotujmyTo.pl
Malinowa chmurka - kruche ciasto, z galaretką malinową, kremem śmietanowym i bezą 530

ciasta uformować kulkę, którą owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 60 minut.   Po tym czasie ciasto wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię. Włożyć do lodówki jeszcze na 30 minut. (można ten krok pominąć jeśli bardzo nam się spieszy). Nakłuć ciasto widelcem. Piec ok. 15-20 minut w temp. 190 stopni. Ciasto ma być(...)lodówce). Jeśli mamy mrożone maliny to wtedy galaretka bardzo szybko nam stężeje. Na wystudzone ciasto kruche nakładamy stężałą galaretkę. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Wykonanie kremu śmietanowego: Schłodzoną kremówkę umieścić w misce i zacząć miksować. Powoli po jednej łyżce dodawać serek mascarpone i cukier. Krem będzie gęsty, jednak uwaga - nie ubijać za długo, gdyż wtedy może się zważyć. Krem

Mania Wypiekania
Wiosenna rolada 259

pszennej wymieszanej z proszkiem dodajemy zielony barwnik-tyle zależy jaki efekt chcemy uzyskać.Zmiksowane ciasto wylewamy na wyłożoną pergaminem dużą blachę od piekarnika. Wygładzamy łyżką. Pieczemy 15-20 minut w temp 160*c-nie doprowadzać do zrumienienia bo rolada będzie nam się łamać. Upieczone gorące ciasto wykładamy na wilgotną bawełnianą ściereczkę, zawijamy w rulon, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. KREM: Galaretkę(...)Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody-około 30 ml.  Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno dodając w trakcie cukier puder oraz serek mascarpone wymieszany wcześniej z sokiem cytrynowym oraz żelatyną-całość dokładnie miksujemy.  Ciasto odwijamy ze ściereczki smarujemy częścią kremu układamy paseczki galaretki zawijamy w rulon, smarujemy resztą kremu wierzch rolady posypujemy wiórkami kokosowymi, wkładamy na całą

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe z burakiem 262

grona warzyw, które doskonale sprawdzają się w ciastach. To dzięki niemu ciasto ma idealnie wilgotną konsystencję i fantastycznie podkręca jego głęboko czekoladowy smak. Ciasto pokryłam delikatnym kremem przygotowanym z bitej śmietany i serka mascarpone. Niebo w gębie, nic dodać nic ująć. Tylko dieta musi poczekać:/ Składniki: 300 g puree z buraka* 3 duże jajka 200 g oleju rzepakowego(...)mąki 50 g kakao 200 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g czekolady gorzkiej Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: *Buraki myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C do miękkości. Czas pieczenia zależy od wielkości buraków. Upieczone, wystudzone buraki obieramy, kroimy

Smakowity Blog Kulinarny
DOMOWY MAKARON W STYLU WŁOSKIM 147

jajka Dodatki: 1 ząbek czosnku 125 g serka mascarpone 1/2 słoiczka  carpaccio z czarnej trufli w oliwie z oliwek  (dostępne w sklepie  Kuchnia Włoska )  1 łyżka oliwy 1 łyżka masła sól, pieprz Wykonanie: Makaron: Do miski wsypujemy przesianą przez sito mąkę pszenną i wbijamy jajka. Ciasto zagniatamy, aż będzie gładkie i elastyczne. W razie potrzeby możemy(...)Danie: Ząbek czosnku obieramy i drobno siekamy. Carpaccio z czarnej trufli kroimy na drobne kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem. Następnie dodajemy posiekany czosnek i chwilę smażymy. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy do momentu rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia i mieszamy z ugotowanym makaronem. Do dania dodajemy około 1/2 porcji pokrojonego carpaccio z czarnej trufli i mieszamy.  Przyprawiamy

Kuchnia MagdaLeny