Przepis #196 Kokosowy torcik Rafaello - bez glutenu i białego cukru

Przepis #196 Kokosowy torcik Rafaello - bez glutenu i białego cukru

Przepis #196 Kokosowy torcik Rafaello - bez glutenu i białego cukru

Witajcie, jeśli jesteście fanami kokosa (ja jestem wielką fanką!) to dzisiejszy przepis będzie dla Was idealny. Lekki biszkopt w połączeniu z puszystym  kremem z dodatkiem migdałów i wiórek kokosowych czyli moja wersja torcika Rafaello.  Biszkopt powstał na bazie mąki kukurydzianej ale równie dobrze można użyć kokosowej dzięki czemu ciasto jest bezglutenowe. Do przygotowania kremu można użyć serka mascarpone (nieco bardziej kaloryczna wersja) lub ricotty a nawet zwykłego serka twarogowego. Dobrze ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Health-Fit-Life

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.