ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:211/344)

tort szachownica 128

pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) tortownicy (ok.21 cm średnicy) i pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 20 -25 min. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 300 ml śmietany kremówki 400 g serka mascarpone 100-150 g czekolady deserowej opcjonalnie cukier puder do smaku

Domowy Smak Jedzenia
Ptysie z kremem jeżynowym 173

białej czekolady 200  g serka mascarpone  2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: ptysie: W rondlu podgrzewamy mleko z wodą i masłem. Dodajemy szczyptę soli. Mieszamy. Zdejmujemy z ognia i d o ciepłej mieszaniny energicznie mieszając dodajemy całą mąkę. Rondel stawiamy ponownie na chwilę na ogniu i podgrzewamy ciasto mieszając, aż ciasto będzie odklejało się od ścianek rondla. Zdejmujemy

Bon appetit mon amie
Kinder Country z pszenicą ekspandowaną 138

ustach! Idealnie komponuje się z małą czarną! Ciasto bez pieczenia, szybkie, idealnie sprawdzi się jako mały torcik, wspaniały na każdą okazję! Kinder Country to bomba kalorii, ale na jeden kawałek od czasu do czasu można sobie pozwolić, bo naprawdę warto! :) Zapraszam! :)) Składniki: 400 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 4 szkl pszenicy ekspandowanej (3 szkl do masy, 1 szkl

Trufelkowo
Truskawkowa rozpusta 174

Obniżyć temperaturę piekarnika do 200ºC, wstawić ciasto i podpiec przez 15 minut. Następnie formę wyjąć z piekarnika, usunąć papier z obciążeniem, obniżyć temperaturę do 190ºC, wstawić z powrotem do piekarnika i piec dodatkowe 10 minut, do zrumienienia i wypieczenia spodu. Wyjąć, całkowicie wystudzić. Krem cytrynowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżeczki żelatyny w proszku lub 2 listki

Słodka Strefa
Wampirzyca 136

Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej serek mascarpone lub rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Polewa: Czekolady rozpuszczamy na parze z dodatkiem mleka i masła. Ja nigdy nie odmierzam dokładnej ilości tych składników robię to na oko ;) Gdy wszystko nam się już rozpuści dodajemy czerwony barwnik wedle uznania. Polewamy na ciasto lekko wystudzoną. Ciasto składamy w następujący sposób: biszkopt dżem

Słodkie ciacho
TIRAMISU BEZ JAJEK 143

Moje ulubione ciasto bez pieczenia. Kremowe, delikatne i kawowe.  Dodatek alkoholu to doskonałe połączenie. Moja wersja jest bez jajek, na szybkiego. Każdy może zrobić taki szybki deser a już potem delektować się pysznym smakiem.  Składniki: biszkopty podłużne 1 opakowanie śmietana kremówka 500 ml. serek mascarpone 250 gram cukier puder 3 łyżki likier kawowy 2 łyżki kawa rozpuszczalna

Kuchnia Paulettes
Tarta z truskawkami, mascarpone i nutellą 293

posiekać nożem i zagnieść gładkie ciasto. Ciastem wylepić dno oraz boki natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy na tartę o śr. 26cm.  Wstawić do lodówki na 30 minut, następnie piec około 15-20 minut w temp. 170st.  Ostudzić i posmarować kremem czekoladowym.  Krem:   500ml śmietanki 30%,  250g serka mascarpone,  4 czubate łyżki cukru pudru

Z miłości do słodkości
Hiszpańskie pączki Xuxos 230

ciasto: 350- 470 g mąki 100 g mleka 25 g drożdży 40 g cukru 100 g miękkiego masła 2 jajka skórka z cytryny krem: 1/2 l mleka 150 g cukru 2 żółtka pół laski wanilii 20 g mączki kukurydzianej 150 g serka mascarpone Dodatkowo: olej do smażenia (opcjonalnie) cukier do posypania Przygotowanie kremu: 1. Odlewamy pół szklanki mleka i rozpuszczamy

KreatywnePiny
Tort na różowe przyjęcie 151

kremówki do osobnej miski. Do pozostałej części dodajemy serek mascarpone i Grenadinę. Dokładnie mieszamy. Czekoladę wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej, a gdy lekko przestygnie dodajemy do niej odłożoną wcześniej kremówkę. Po wymieszaniu nakładamy masę czekoladową na dolny krążek biszkoptu. Rozprowadzamy równo zachowując około 1 cm marginesu od krawędzi ciasta. Następnie na warstwę czekoladową nakładamy warstwę różową. Wygładzamy

Przysmaki Karolki
Owocowy deser wprost ze Skandynawii 169

tworzę, na przekór aurze, letnie ciasta i desery. Jest pysznie! Tym razem mam dla Was przepis z Bage og sylte , nr 1/2016. Nie mogłam oprzeć się tym pysznie zapowiadającym się warstwom. Jest więc idealnie gładki i soczyście czerwony mus truskawkowo-malinowy, jest kwaskowy, wyrazisty kompot rabarbarowy, a do tego wszystkiego kremowy serek z mascarpone i skyra. Ten ostatni to typowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort czekoladowy z wiśniami 232

Wasze urodzinki :)Składniki:Biszkopt (tortownica 23-26cm)6 jajek12 łyżek cukru6 łyżek mąki pszennej6 łyżek mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia2-3 łyżeczki kakao1 łyżka olejuKrem:500 g serka mascarpone250-300 ml śmietanki 30%200-250 g kremu typu nutella1/2 szklanki wiśni (z syropu lub nalewki)Dodatkowo:syrop z wiśni ze słoikawiśnietarta gorzka czekoladagalaretka z czarnej porzeczki1 galaretka wiśniowa(...)kolejno żółtka, mąki z proszkiem do pieczenia, a na koniec olej. Na wytłuszczoną i obsypaną bułką tartą formę wykładamy ciasto, pieczemy w 180 st. C przez 35-40 minut do suchego patyczka. Dobrze studzimy, kroimy na 3 blaty.2. Robimy krem: mascarpone ucieramy z nutellą, na koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy.1/3 ciasta odkładamy do dekoracji, a do reszty dodajemy

Kuchnia domowa Ani
Tort Księga Komunijna 146

500g serka mascarpone,  niepełna szklanka cukru pudru z laską wanilii (użyłam Master Cook) ,  200g mlecznej czekolady,  300g dżemu z czarnej porzeczki,  szklanka herbaty z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce mascarpone. Na koniec dodać czekoladę startą na tarce o dużych oczkach. Wymieszać szpatułką. Blaty ciasta nasączyć herbatą

Z miłości do słodkości
Wytrawne Babeczki vol au vent 170

śmietany 30% – łyżka masła – sól, pieprz, sok z cytryny, cukier Składniki nadzienie z łososiem: – 50 g łososia wędzonego w plastrach – 100 g serka mascarpone – 2 łyżki musztardy francuskiej – 2 łyżki natki pietruszki Składniki nadzienie z tuńczykiem: – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 1 łyżka majonezu – 0.5 puszki kukurydzy – 0.5 awokado(...)jajka ugotowane na twardo – posiekana natka pietruszki – kilka plastrów szynki pokrojonej w drobną kostkę – majonez – kilka rzodkiewek   * Przepis na babeczki vol au vent Z ciasta francuskiego ( przepis tutaj lub gotowego) przygotować 32 babeczki. Babeczki wykonuje się następująco: na 1 babeczkę – kieliszkiem lub innym podobnym „narzędziem” wycinamy 3 kółka z ciasta francuskiego tego

Pociąg Do Kuchni
Tort tęczowy 211

cukru zapach waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia barwniki spożywcze w proszku: czerwony, żółty, zielony i niebieski SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone śmietan-fix [op. 9 g.] opcjonalnie ( pozwala zachować właściwą konsystencję bitej śmietany. Dzięki niemu kremowe zdobienia nie ‘przyklapną’ nawet po upływie czasu lub pod wpływem wyższej temperatury(...)następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM ŚMIETANKOWY : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder wymieszany ze smietan fix’em oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek i mieszamy go z resztą składników za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat

Domowe Torty
Tort kajmakowy 137

  Składniki na biszkopt jajka, 6 szt cukier puder, 200g mąka pszenna, 6 łyżek mąka ziemniaczana, 2 łyżki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka Składniki na masę

Gotowanie moimi oczami
Zuccotto z truskawkami i mascarpone (Zuccotto alle fragole e mascarpone) 253

savoiardi nasączone syropem truskawkowym, które odpowiednio uformowane tworz ą  kształt kuli. I tu czeka na nas smaczna niespodzianka. Zuccotto wypełnione jest przepysznym,  delikatnym kremem na bazie serka mascarpone, bitej śmietany, cukru pudru i wanilii. Z kremem wspaniale komponują si ę  truskawki, prawdziwi bohaterowie deseru, które nadają lekkości i świeżości. Tort nie tylko zdobi stół, cieszy(...)śmietana będzie na wpół ubita, stopniowo dodajemy cukier puder; kontynuujemy ubijanie do uzyskania sztywnej piany. Do śmietany stopniowo dodajemy mascarpone, delikatnie mieszając masę.  Krem p rzykrywamy foli ą  spożywczą  i schładzamy ok. 30 minut. Ciasto Okrągłą miskę wykładamy folią spożywczą (moja miała wymiary 11 cm wysokości, 20 cm szerokości na górze

La grande e la piccola cuoca
Beza z jagodami 155

piekarnika, nie sprawdzamy co nam rośnie i jak ładnie rośnie. Po prostu zapominamy. Gdy zakończy się czas pieczenia, uchylamy piekarnik i zostawiamy bezę w środku aż do całkowitego ostygnięcia. Serek mascarpone, umyte liście mięty i miód blendujemy na gładką masę. Wykładamy na górę (wgłębienie) ostygniętej już bezy i delikatnie rozsmarowujemy. Całość obficie posypujemy jagodami. Radzę zrobić dość wyraźne wgłębienie(...)bezy podczas jej formowania. U mnie wyszło zdecydowanie za płytkie. A że bezy póki co nie powtórzę, to zdjęcia zostaną tak samo nieidealne jak góra bezy Amatorom naprawdę słodkich ciast i bez zdecydowanie polecam. Amatorom innych smaków szczerze polecam to ciasto

gutfut
Rolada biszkoptowa tiramisu 129

Składniki na krem: 160 g mascarpone 250 g śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru/ksylitolu 2-3 łyżki mocnej kawy - ristretto 1 łyżka amaretto dodatkowo: kakao do posypania Przygotowanie: jajka razem z ksylitolem ubić na puch. Powinny trzykrotnie zwiększyć objętość. Przy pomocy szpatułki delikatnie wmieszać obie mąki (wcześniej wymieszane), tak by nie zniszczyć struktury ciasta ciasto równomiernie rozsmarować na blaszce(...)ściereczką zwinąć w roladę i pozostawić na kratce kuchennej do wysudzenia zaparzyć ristretto. To zaparzone w ekspresie espresso, przy użyciu dwukrotnie mniejszej ilości wody) - kwintensencja smaku kawy. Ostudzić serek mascarpone ubić z cukrem/ksylitolem, dodać śmietanę kremówkę i ubić na puch. Pod koniec ubijania, jak masa zaczyna na powrót gęstnieć dodać amaretto i kawę rozwinąć roladę i posmarować kremem. Zwinąć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kostka szalona - czekoladowo - śmietanowa . 241

życiu  - potrzebna jest odrobina szaleństwa. I dlatego tez ja komponując to ciasto sobie troszkę poszalałam , mieszając smaki. I co się okazało ??? Powstało naprawdę pyszne ciasto .   Czekoladowe blaty ciasta zwilżone czekoladowo-kawowo-alkoholowym nasączem. Do tego spoooro masy śmietanowej , nasączone biszkopty  i dla przełamania słodyczy odrobina powideł śliwkowych , które to możemy spokojnie zastąpić ulubionym dżemem , np z czarnej(...)dwóch jednakowych foremek wyłożonych papierem do pieczenia lub upiec w jednej a następnie przekroić na dwa blaty.   Masa śmietanowa :   1 litr śmietany 30 %  500 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru   Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę , dodać serek i ucierać jeszcze chwilę do połączenia składników . Masę podzielić na 4 części. Nasącz / poncz

Malinowa Kawiarenka
Walentynkowa Czekoladowa Rolada z Mascarpone i Serduszkową Galaretką 215

łyżki kakao cukier waniliowy   Masa: 300 g serka mascarpone 150 g schłodzonej śmietanki kremówki 30%  ok. 4-5 łyżek cukru pudru czubata łyżka żelatyny-fix w proszku galaretka wiśniowa Polewa: 70 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną) 70 ml śmietany kremówki 30% Walentynkowa Czekoladowa Rolada z Mascarpone i Serduszkową Galaretką - Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy(...)biszkopt przekładamy do formy keksowej o wielkości ok. 9x20cm (papierem do dołu).  Pozostawiamy do ostygnięcia.  Masa: Kremówkę ubijamy pod koniec dodając cukier puder wymieszany z żelatyną fix. Mascarpone chwilkę miksujemy, a następnie stopniowo dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Na dno formy z biszkoptem wykładamy ok. 1-1,5 cm warstwę masy i umieszczamy

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania