ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:208/344)

Sernik z malinami na serku mascarpone 118

jeszcze kilka innych rzeczy. A Madzia ogarnęła ten sernik. 200 g owsianych ciasteczek 100 g migdałów 90 g masła 15 g żelatyny + 60 ml wody 500 g serka mascarpone 100 g cukru 400 ml śmietanki 36% 500 g malin 1 opakowania galaretki truskawkowej lub malinowej 800 ml gorącej wody Ciasteczka kruszymy i dodajemy do nich posiekane migdały. Do tego(...)wodzie i zostawiamy do stężenia. Śmietankę ubijamy z połową cukru, a drugą połowę dodajemy do serka mascarpone i ucieramy na jednolitą masę. Lekko stężałą żelatynę dodajemy do serka mascarpone. Mieszamy serek z ubitą śmietaną i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na spód z pokruszonych ciasteczek i wygładzamy powierzchnię. Maliny układamy na serniku i wkładamy do lodówki na 3 godziny

Marder&Marder Manufacture
Sernik czekoladowy z gruszkami 234

wyłożyłam papierem do pieczenia). Masa serowa: 3. Czekoladę połamać i roztopić na parze lub jeśli mamy wprawę, to w mikrofalówce. 4. Do miski przełożyć gotowy ser na sernik i serek mascarpone. Dodać cukier i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Dodać ciepłą, roztopioną czekoladę, wymieszać mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki się połączą(...)dokładnie mikserem i masę wylać na herbatnikowy spód.     6. Gruszki dobrze osączyć (można na ręczniku papierowym). Następnie podciąć im spody, aby stały i włożyć je w sernik. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji góra-dół przez około 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 130oC i piec jeszcze przez około 55-60 minut

Mała Cukierenka
Tęczowy tort Rainbow Cake na 5 urodziny bloga 149

dokładnie do otrzymania jednolitej barwy. Ciasto przekładamy do 6 tortownic o średnicy 21-23 cm. Nikt pewnie nie ma aż tylu tortownic, można więc użyć jednorazowych foremek aluminiowych. Są na szczęście bardzo tanie. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 15-20 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Składniki na krem z mascarpone i bitej śmietany(...)śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone kilka łyżek cukru pudru ekstrakt waniliowy Śmietanę ubijamy mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder (ilość do smaku) i ekstrakt. Dajemy serek mascarpone i lekko mieszamy. Kładziemy jeden blat na paterze i smarujemy go kremem. Przykrywamy drugim blatem i też smarujemy. I tak po kolei. Górę i boki również smarujemy kremem. Od góry

Marder&Marder Manufacture
CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ 532

pestek winogron 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczka kardamonu 5 daktyli 5 - 6 suszonych moreli garść posiekanych orzechów włoskich masa mascarpone: 200 ml śmietanki 30% (mocno schodzonej) 150 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru dodatkowo: 4-5 łyżek masy krówkowej garść posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Nagrzewam piekarnik do 180 stopni Celsjusza (przy termoobiegu ok. 170 stopni). Formę kwadratową(...)Mieszam. Masę przelewam do przygotowanej formy, wstawiam do piekarnika i piekę ok. 40-50 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu studzę chwilę w uchylonym piekarniku, następnie na kratce. Kiedy ciasto będzie całkowicie wystudzone, przekrawam wzdłuż na połowę. Czas na krem. Schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno, dodaję cukier puder. Wrzucam mascarpone, miksuję na jednolitą, gładką masę i zostawiam do lekkiego schłodzenia

W kuchni Karmel-itki
Ciasto Kryzysowe/Kwarantanna 123

soku owocowego, u mnie tymbark jabłko-wiśnia 3 budynie śmietankowe 2 galaretki, u mnie porzeczkowe ale mogą być wiśniowe, truskawkowe lub inne ok 300 gram herbatników 250 gram serka mascarpone 330 ml śmietany 30% może być 400 ml ja miałam mniejsze opakowanie, 1 śmietanfix 2 łyżki cukru pudru ok 200 gram rodzynek w czekoladzie, możemy zastąpić drażami lub tartą czekoladą(...)całkowitego ostygnięcia, możemy wstawić do lodówki, gdy masa budyniowa wystygnie do miski przelewamy śmietanę, dodajemy cukier puder, mascarpone, wsypujemy śmietanfix i ubijamy aż powstanie sztywna masa, ubitą śmietanę z mascarpone rozprowadzamy po herbatnikach, następnie po wierzchu posypujemy rodzynkami w czekoladzie, gotowe ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki do schłodzenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Kawowe ciasto tiramisu na zimno 128

Kawowe ciasto tiramisu SKŁADNIKI foremka szklana lub porcelanowa o wymiarach 25 cm x 20 cm 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g 2 filiżanki świeżo parzonego espresso lub 1 szklanka kawy rozpuszczalnej ( 3 łyżki kawy ) 1 łyżka cukru 1 kieliszek likieru kawowego (niekoniecznie) 1 kubeczek schłodzonej śmietanki 30-36% -250 g 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone(...)masy. Oprószyć kakao, wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na cała noc. Można delikatnie przykryć folią aluminiową aby deser nie chłonął zapachów z lodówki. To pyszne kawowe ciasto jest naprawdę łatwe , koniecznie spróbujcie zrobić. Napiszcie jak wyszło w komentarzach :) a może coś poprawić ? ulepszyć ? Podzielcie się Waszymi opiniami :) SMACZNEGO

zielonacukinka
Kawowe ciasto tiramisu na zimno 198

Kawowe ciasto tiramisu SKŁADNIKI foremka szklana lub porcelanowa o wymiarach 25 cm x 20 cm 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g 2 filiżanki świeżo parzonego espresso lub 1 szklanka kawy rozpuszczalnej ( 3 łyżki kawy ) 1 łyżka cukru 1 kieliszek likieru kawowego (niekoniecznie) 1 kubeczek schłodzonej śmietanki 30-36% -250 g 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone(...)masy. Oprószyć kakao, wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na cała noc. Można delikatnie przykryć folią aluminiową aby deser nie chłonął zapachów z lodówki. To pyszne kawowe ciasto jest naprawdę łatwe , koniecznie spróbujcie zrobić. Napiszcie jak wyszło w komentarzach :) a może coś poprawić ? ulepszyć ? Podzielcie się Waszymi opiniami :) SMACZNEGO

zielonacukinka
Tort ŁOŚ (bezglutenowy z masą czekoladową) 161

szklanki mąki kukurydzianej +1 łyżka 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej   Masa czekoladowa z pomarańczową nutą: 150 g gorzkiej czekolady z nadzieniem pomarańczowym (użyłam tej ) 2 łyżki mleka 500 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru pomarańczowego triple sec 200 g schłodzonej śmietany kremówki 36%   Masa maślana: 200 g miękkiego masła 35-40 g gorzkiej(...)Przygotowanie j/w tylko krótszy czas pieczenia: ok. 40 min. i nie rzucamy go po wyjęciu z piekarnika.  Masa czekoladowa: Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Serek mascarpone zmiksować z likierem  pomarańczowym i cukrem pudrem. Dodać do tego czekoladę i dokładnie wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i wmieszać do masy z mascarpone. Masa maślana: Gorzką

Domowa Cookierenka Agi
Zapiekanka a'la cannelloni ze szpinakiem i serkiem ricotta na sosie pomidorowym 152

Dziś na obiad moje ulubione połączenie smaków z makaronem. Delikatny kurczak, szpinak i serek ricotta, a to wszystko na sosie pomidorowym. Nic dodać, nic ująć. 

Niezły Młynek
Ciasto marchewkowo-kokosowe 254

Pyszne, mięciutkie i aromatyczne ciasto marchewkowe, posypane wiórkami kokosowymi i ozdobione owocami miechunki. Przepis pochodzi z książki "Moja mała francuska kuchnia" autorstwa Rachel Khoo. Składniki na tortownicę 19 cm: 160 g masła 200 g cukru brązowego 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1 płaska łyżeczka soli 4 jajka skórka otarta z 1 pomarańczy(...)jogurtu 400 g marchewki, startej na grubej tarce 400 g mąki orkiszowej (użyłam pszennej) 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na polewę: 250 ml gęstej śmietany kremówki (użyłam serka mascarpone) 2 łyżki cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: owoce miechunki do ozdoby CZAS PRZYGOTOWANIA: 115 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W misie miksera umieszczamy cukier i masło. Ucieramy

My Culinary Art
Tort Rocher wg Aleex 158

szczypta soli Krem Rocher: • 400 g serka mascarpone • 400 g nutelli • 100 g mlecznej czekolady • pół szklanki posiekanych orzechów laskowych Krem śmietankowy: • 500 ml śmietany kremówki 36% • 100 g serka mascarpone • 2 łyżki cukru pudru • 1 łyżeczka żelatyny Do nasączenia: • 1/2 szklanki likieru orzechowego lub wódki orzechowej Soplica • 1/2 szklanki wody Sposób przygotowania: 1. Przygotować biszkopt orzechowo – czekoladowy: wszystkie składniki(...)ostudzić. 10. Orzechy laskowe podpiec na suchej patelni, ostudzić. Posiekać, aby otrzymać ½ szklanki orzechów, które dodamy do kremu Rocher. 11. Przygotować krem Rocher: do misy miksera włożyć dobrze schłodzony serek mascarpone. Dodać nutellę i zmiksować, aż powstanie gładka masa. 12. Dodać rozpuszczoną wcześniej czekoladę i jeszcze przez chwilę miksować - otrzymany krem powinien być gładki i jednolity. 13. Krem czekoladowy wymieszać

W mojej kuchni
Sernik czekoladowy z gruszkami 144

wyłożyłam papierem do pieczenia). Masa serowa: 3. Czekoladę połamać i roztopić na parze lub jeśli mamy wprawę, to w mikrofalówce. 4. Do miski przełożyć gotowy ser na sernik i serek mascarpone. Dodać cukier i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Dodać ciepłą, roztopioną czekoladę, wymieszać mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki się połączą(...)dokładnie mikserem i masę wylać na herbatnikowy spód.     6. Gruszki dobrze osączyć (można na ręczniku papierowym). Następnie podciąć im spody, aby stały i włożyć je w sernik. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji góra-dół przez około 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 130oC i piec jeszcze przez około 55-60 minut

Mała Cukierenka
Brzoskwiniowiec 188

Zamiast brzoskwiń można użyć innych owoców np. truskawek, jeżyn, jagód, poziomek, a ciasto będzie równie pyszne. Nam ostatnio bardzo posmakowała wersja z brzoskwiniami. I tę Wam polecam! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: 200ml. śmietanki 30% 250 g. mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki(...)delikatnie wymieszać szpatułką lub mikserem na niskich obrotach. Piec ok. 35-40 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Masa : śmietankę ubić z cukrem pudrem, gdy śmietanka jest ubita dodać serek mascarpone i dokładnie rozmieszać mikserem.  Brzoskwinie odsączyć z zalewy, połowę pokroić w kostkę, a połowę w cienkie paski. Brzoskwinie pokrojone w kostkę wymieszać z 3/4 masy śmietanowej.  Dwie galaretki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
prowansalski tort 182

ciast potrzeba aż 38(!!!) białek - może kiedyś się skuszę i taki upiekę...Z pewnością zaś jeszcze nie raz tu zerknę:) Trudny miałam wybór, ale zdecydowałam się ta ten; prowansalski tort. Bezowo-migdałowe, cienkie i zwarte blaty przełożone migdałowym kremem. Przepis oryginalny zakładał przygotowanie kremu na bazie masła, z dodatkiem migdałowego olejku. Zamieniłam go na delikatny krem na bazie serka mascarpone(...)się z kruchymi, lekko gorzkimi migdałowymi blatami. składniki: blaty: 200 g migdałów 300 g cukru pudru 10 białek sok z jednej cytryny krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru 3 łyżki amaretto ponadto: 50 g ciemnej, gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka Wysuszone migdały zmielić dość drobno. wymieszać z połową cukru pudru. Białka ubić (dodałam szczyptę

6niebo
Babka cytrynowa z kawałkami czekolady na mascarpone 131

mega maślana i po prostu przepyszna. Swoją babkę zrobiłam ze skórką cytrynową, ale równie dobrze można ją zrobić ze skórką pomarańczową i wyjdzie równie pysznie. Spróbujcie Składniki: – 250g serka mascarpone – 3 jajka – 210g mąki pszenicznej (u mnie tortowa) – 70g miękkiego masła – 80g cukru (jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki należy zwiększyć ilość cukru) – 2 łyżki(...)cały czas ubijając. Dodać mascarpone i ubić na jednolitą masę. Stopniowo (na 2 lub 3 razy) dodać mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia, ubijając po każdym dodaniu mąki. Dodać skórkę z cytryny i czekoladę pokrojoną w kostkę i wszystko dokładnie wymieszać łopatką kuchenną. Foremkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą lub kaszą manną. Ciasto przełożyć do foremki, wyrównać

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania