ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:208/344)

Pączki z Konfiturą i Nadzieniem Śmietankowym 167

konfiturą i kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam je wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę. Pączki są puszyste, mięciutkie a nadzienie zaskakuje…. Czego chcieć więcej… Polecam Składniki na około 15 sztuk: 50 g świeżych drożdży(...)Smażymy na rozgrzanym do 170 stopni tłuszczu. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym. Ostygnięte pączki nadziewamy dżemem i kremem. Posypujemy cukrem pudrem. Krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła orzechowego pół słoiczka konfitury np. porzeczkowej Śmietanę, serek, cukier i masło umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego kremu. Każdego pączka

Made By Mom And Son
Pączki z Konfiturą i Nadzieniem Śmietankowym 196

ostateczności znieść Pączki z kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę. Pączki są puszyste, mięciutkie a nadzienie zaskakuje…. Czego chcieć więcej… Polecam Składniki na około 15 sztuk: 50 g świeżych drożdży(...)Smażymy na rozgrzanym do 170 stopni tłuszczu. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym. Ostygnięte pączki nadziewamy dżemem i kremem. Posypujemy cukrem pudrem. Krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła orzechowego pół słoiczka konfitury np. porzeczkowej Śmietanę, serek, cukier i masło umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego kremu. Każdego pączka

Made By Mom And Son
Szybki deser z jabłkami 207

Przekąska na słodko którą wam dzisiaj przedstawiam to na 100% jest deser, nie jestem tylko pewna czy można podać na nią prosty przepis. Powstała raczej z

Relaxtime
Wspólne straszenie halloweenowymi smakołykami 211

velvet - mini wersje słynnego ciasta, którego nigdy jeszcze nie robiłam. Stwierdziłam, że jego charakterystyczny, czerwony kolor świetnie będzie tu pasował. Wyszły zaskakująca pyszne - mięciutkie, puszyste, cudownie maślane, lekko kakaowe. Polecam - nie tylko na najstraszniejszy dzień w roku. Naprawdę warte są uwagi, a ich przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Do tego prosty krem z mascarpone i kremówki z delikatną nutą amaretto(...)wodykrem:200 g serka mascarpone100 ml śmietany kremówki (38%)1 łyżka cukru pudru1 łyżka likieru amarettododatkowo:3 łyżki dżemu wiśniowego bez owocówMasło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, dokładnie zmiksować. Kakao, barwnik i ekstrakt wymieszać na gładką pastę. Dodać do masy maślanej, zmiksować.Mąkę przesiać, wymieszać z solą i sodą. Dodawać partiami do ciasta na zmianę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Truskawkowe Kinder Country z polewą z Nutelli dla dzieci 191

Kinder Country z truskawkami Proponuję lekką odmianę pysznego ciasta bez pieczenia tzw. Kinder Country. Ten cudowny deser postanowiłam wzbogacić truskawkami i odjąć mu nieco kalorii. W tym przepisie nie dodaję białej czekolady, a dzieci go po prostu uwielbiają! Aby tort wyglądał naprawdę oryginalnie proponuję przygotować go w prostokątnym pojemniku(...)plastikowym pudełku), dzięki czemu uzyskamy ciekawy kształt, a także sporą wysokość tortu. Składniki na truskawkowe Kinder Country 3 opakowania herbatników petit beurre po ok. 100 g 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki (min. 30%) 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej 50 g mlecznej czekolady (pół tabliczki) do kremu 1 szklanka preparowanej pszenicy lub ryżu pół

Gotujemy i jemy
Truskawkowe Kinder Country z polewą z Nutelli dla dzieci 226

Kinder Country z truskawkami Proponuję lekką odmianę pysznego ciasta bez pieczenia tzw. Kinder Country. Ten cudowny deser postanowiłam wzbogacić truskawkami i odjąć mu nieco kalorii. W tym przepisie nie dodaję białej czekolady, a dzieci go po prostu uwielbiają! Aby tort wyglądał naprawdę oryginalnie proponuję przygotować go w prostokątnym pojemniku(...)plastikowym pudełku), dzięki czemu uzyskamy ciekawy kształt, a także sporą wysokość tortu. Składniki na truskawkowe Kinder Country 3 opakowania herbatników petit beurre po ok. 100 g 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki (min. 30%) 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej 50 g mlecznej czekolady (pół tabliczki) do kremu 1 szklanka preparowanej pszenicy lub ryżu pół

Korniszonki
CIASTO "ZIMA W GÓRACH" 134

połamaną czekoladę i zostawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać czekoladę ze śmietanką aż się rozpuści. Wstawić do lodówki na 12 godzin pod przykryciem. PO 12 godzinach dodać serek mascarpone i miksować aż masa będzie gęsta.. Dodać wiórki i wymieszać do połączenia się składników.  Przygotowujemy biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier(...)masą. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia w małych ilościach cały czas mieszając. Na sam koniec dodajemy olej i mieszamy łyżką. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i pieczemy 40 minut w temp 180 st C. Wystudzony biszkopt kroimy na 3 blaty. Jeden blat położyć na płaskiej powierzchni, nasączyć 1/3 szklanki likieru amaretto, posypać migdałami i wyłożyć

Kuchnia w oparach
Szarlotka kajmakowa 351

słoika - 24 g żelatyny w proszku Składniki na krem kajmakowy: - 200 g masy kajmakowej - 250 g serka mascarpone - 100 ml śmietany kremówki 36% Składniki na krem śmietankowy: - 100 g serka mascarpone - 100 ml śmietany kremówki 36% - 1 łyżeczka cukru pudru Składniki na karmelizowane orzechy: - 50 g orzechów włoskich - 3 łyżki cukru - 1/2 łyżki wody Tortownica 22 cm. Najpierw robimy biszkopt(...)ubijania dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy. Potem dodajemy po żółtku i jeszcze chwilę ubijamy. Mąkę przesiewamy i delikatnie mieszamy z masą jajeczną. Dno tortownicy wykładamy papierem i przekładamy ciasto, wyrównujemy. Biszkopt wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy ok. 25 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu biszkopt w formie rzucić na podłogę z niewielkiej wysokości

Kuchenne Wariacje
Kremowy sernik rumowy z rodzynkami w czekoladzie 407

szkl. kakao 1/2 szkl. cukru pudru szczypta soli 100 g masła, zimnego 1 jajko Masa serowa 350 g twarogu śmietankowego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie (dałam 500 g) 250 g serka mascarpone 3 jajka pół szklanki jasnego brązowego cukru pół szklanki miodu 1 szklanka śmietany kremówki 1 łyżka mąki pszennej rum (do smaku)  opakowanie rodzynek w czekoladzie Polewa czekoladowa 3 czubate(...)gorącej wody 2 łyżki kakao 2-3 łyżki śmietany 18% Przygotowanie Spód.Wszystkie składniki wyrobić, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 30 min. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć dno tortownicy o śr. 25 cm wcześniej wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a następnie na papier wysypać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort jeżynowy w stylu Drip Cake 401

łyżki soku z cytryny 3 łyżeczki żelatyny Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki cukru 5 łyżek soku z cytryny Krem waniliowy 300 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Polewa drip 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki kremówki Dodatkowo 150 g jeżyn 150 g borówek amerykańskich Biszkopt Białka oddzielamy(...)ciasta. Krem jeżynowy Do jeżyn dodajemy cukier i podgrzewamy na małym ogniu, aż owoce puszczą sok. Gotujemy przez 2-3 minuty i zdejmujemy z palnika. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody i dodajemy do gorących jeżyn. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Chłodzimy w lodówce do momentu, aż jeżyny będą miały konsystencję gęstego kisielu. Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone

Wędrówki po kuchni
Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem 214

Dotychczas ciasta z rabarbarem robiłam zawsze w wersji pieczonej, tym razem postanowiłam zrobić coś na szybko, taki klasyczny sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem na wierzchu i wiecie co ? To był strzał w 10, ten sernik smakuje po prostu obłędnie. Składniki: 400 ml śmietany 30% 250 serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szklanki mleka słomka ptysiowa

Cynamonowe szczęście
TORT MILKY WAY (KAKAOWY BISZKOPT PRZEKŁADANY KREMEM MILKY WAY) 1558

ciasto. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan. Wystudzić. Rozkroić wzdłuż na pół. Składniki na krem: * 450 ml śmietany kremówki 36% * 260 g batonów Milky Way * 500 g serka mascarpone Wykonanie: Do garnka wlać śmietanę kremówkę, podgrzewać

Zrób to smacznie
Orzechowe ciasto bez pieczenia 209

ciasto bez pieczenia. Do zrobienia ciasta wykorzystałam  masę orzechową od Helio , herbatniki kakaowe od Cukry Nyskie , mascarpone i orzechy arachidowe. Szybki, prosty ale jakże smaczny deser do popołudniowej kawy. Składniki: 1 puszka 560 g masy orzechowej od Helio 2 paczki 200 g herbatników kakaowych od Cukry Nyskie 1 opakowanie 250 g serka mascarpone 4 łyżki orzeszków arachidowych siekanych Przygotowanie

Życie zaczyna się w kuchni
Tarta "Reese's" z masłem orzechowym i czekoladą 181

biszkoptów lub suchych okrawków ciasta biszkoptowego 150 g masła 1 łyżka ciemnego kakao Krem orzechowy: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 3 pełne łyżki masła orzechowego ( 100% z kawałkami orzechów ) 1 płaska łyżeczka żelatyny szczypta soli Krem czekoladowy: 100 g czekolady deserowej 250 g serka mascarpone Wykonanie:   1.  Biszkopty pokruszyć w malakserze

kolorowotorcikowo
Ciasto cytrusowe na zimno / Cake with citrus on cold 169

mandarynek i limonki. Potem ucieram serek mascarpone z cukrem, cukrem waniliowym. Dodajemy aromaty oraz sok z mandarynek i dalej ubijam na gładką masę. Biszkopty nasączamy sokiem z limonki i posypujemy skórką z limonki (trochę skórki zostawiamy do dekoracji). W tortownicy o średnicy 24 cm układam nasączone biszkopty, a potem krem. Gotowe ciasto wkładamy na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem

Projekty ze smakiem