ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:214/344)

Kakaowy krem z serka mascarpone i kremówki (bez żelatyny) 101

takiego kremu można przygotować pyszny deser lub przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki, czy rurki.  Krem doskonale trzyma formę bez żelatyny oraz jakichkolwiek usztywniaczy, więc sprawdzi się również przy dekoracji wszelkich słodkości.  Jest po prostu uniwersalny i... przepyszny, że u mnie często znika wyjadany(...)łyżką tuż po przygotowaniu. Z podanych proporcji wychodzi dość sporo kremu i wystarczy go na przykład na trzykrotne przełożenie oraz dekorację tortu o średnicy około 22 cm. Polecam! 500g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30-36% 5 łyżek cukru pudru (płaskich) 3-4 łyżki kakao   Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem ubić na sztywno (*), a następnie delikatnie połączyć z serkiem

Di gotuje
CIASTA WIELKANOCNE 220

wykładano (najostrożniej) z form na puchowe poduszki lub pierzyny, aby się nie zgniotły i wolniutko ostygły. rozmawiano szeptem, bowiem i hałas mógł wrażliwym babom zaszkodzić i spowodować zapadniecie się ciasta. Dopiero nazajutrz lukrowano je i pięknie zdobiono.  każdy dwór, każda rodzina miała własne, pilnie strzeżone przepisy, przechodzące z matki na córkę. Były więc baby polskie, warszawskie, parzone, szafranowe, bakaliowe(...)współczesne gospodynie stoją przed nie lada trudnością: czy upiec babę kakaową czy kawową? A może zdecydować się na makową, cytrynową lub cynamonową? Albo wybrać babkę majonezową albo z serkiem mascarpone? Babka białkowa z kokosem i makiem Babka cytrynowa   Babka cytrynowa II     Babka drożdżowa pomarańczowa z kruszonką   Babka grecka (mocno waniliowa)   Babka kajmakowa   Babka mocno

Ciastka - domowe słodkości
Tiramisu z żelką truskawkową 454

pyszna słodka poezja smakowa , najlepiej smakuje dobrze schłodzony z filiżanką mrożonej kawy. Bardzo prosty i łatwy w przygotowaniu. Składniki na blaszkę 23/27 cm 500 g biszkoptów savoiardi Krem: 500g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 8 łyżek cukru pudru 4 żółtka Żelka truskawkowa: 500 g truskawek 1 łyżka cukru ½ szklanki wody 1 galaretka truskawkowa Poncz kawowy: 400 ml naparu(...)rozpuścić, zostawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. Krem: Żółtka jaj ubić z cukrem pudrem do uzyskania gęstej kremowej masy-masa powinna potroić swoją objętość, miksując dodawać po łyżce sera mascarpone aż do skończenia. Osobno ubić śmietankę na gęsty krem, połączyć   z masą jajeczną , delikatnie szpatułką   lub mikserem na najniższych obrotach wymieszać. Masę podzielić na trzy części. Składniki ponczu

Wanilia i Kardamon
Tort lawendowy 367

mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru +fioletowy barwnik spożywczy woda i sok z cytryny na poncz Składniki na krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania utrwalacza do bitej śmietany (np. śmietanfix) Zaczynamy od przygotowania spodów biszkoptowych jak to zrobić można zobaczyć w tym wpisie . Biszkopty układamy na paterze(...)serek mascarpone i miksujemy aż połączy się zupełnie ze śmietaną. Na koniec wsypujemy dwie saszetki ŚmietanFixu (lub innego utrwalacza do śmietany) i miksujemy do całkowitego wymieszania. Krem przykrywamy i wkładamy do lodówki. Borówki myjemy dokładanie i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Na pierwszy blat nakładamy cienką warstwę kremu i przykrywamy o ton jaśniejszym kolorem. Powtarzamy ze wszystkimi spodami. Gotowe ciasto

Ciastkozercy
Pavlova z wiśniami i serkiem mascarpone 133

Pavlova – deser australijski, rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami.  Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej tancerki baletowej Anny Pawłowej. Składniki: Beza 7 białek

Pychotkaaa
Kremowe Mini Serniczki z Leśnymi Jagodami na Ciasteczkowo - Orzechowym Spodzie 211

Leśne mini serniczki? Leśne, bo z jagodami? Przecież nie muszą być z jagodami. Jeśli nie macie jagód użyjcie innych owoców. Kremowe mini serniczki, o ta nazwa

Blondynka Gotuje
Jabłecznik z mascarpone 138

Masa mascarpone: śmietana 30% 400ml mascarpone 300 g cukier 2 łyżki Posypka: wiórka kokosowe 150 g masło 100 g cukier pół szklanki Wykonanie: 1.Jaja ubijamy z cukrem na puch,masa potraja swoją objętość.Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie w jedną stronę.Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut(...)cukrem. Galaretki rozpuszczamy w pół litra wrzątku i przelewamy do jabłek.Mieszamy do połączenia. Chłodne przekładamy na biszkopt i dociskamy drugim biszkoptem. 3. Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy serek mascarpone nadal miksując już na najmniejszych obrotach,dodajemy cukier.Przekładamy na biszkopt wyrównujemy. 4. Masło rozpuszczamy  z cukrem i wsypujemy wiórka kokosowe. Prażymy do lekkie zarumienienia i ostudzonymi posypujemy

Różowa kuchnia
Krem mandarynkowy. 129

być gorący). Teraz, zagęszczony krem ma konsystencję budyniu i musi być dobrze schłodzony przed dodaniem serka mascarpone, najlepiej chłodzić go w lodówce przez całą noc lub 12h. Po tym czasie przekładamy krem do misy miksera planetarnego i ubijamy, jednocześnie dodając po łyżce serka mascarpone. Czy można użyć innych owców? Tak, jak najbardziej. Puszkowe mandarynki można spokojnie zastąpić naturalnym (obranymi), choć(...)różnego rodzaju tortów , ciast , ciasteczek , makaroników . Krem ma stabilną konsystencję i nie psuje się tak szybko jak kremy śmietanowe. Stanowi idealne dopełnienie deserów na cieście parzonym . Zobacz przepis tutaj . Print Krem Mandarynkowy. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem. Course Deser, Dodatki Cuisine worldwide Keyword krem maślany, krem z mascarpone, mandarynki Prep Time

SmartBake.pl
Pożegnanie z truskawkami. Po raz któryś w tym sezonie... 199

żeby mi całość nie popłynęła. Trzyma się dzielnie, ale konsystencja tego ciasta w dużej mierze zależy właśnie od jakości truskawek. I oczywiście jogurtu - mój był średnio gęsty. Dlatego jeśli masa jeszcze przed dodaniem żelatyny będzie Wam się wydawała bardziej zwarta - można dać jej mniej.Jogurtowo-truskawkowy sernik z mascarpone i białą czekoladą (na zimno)Składniki:(na tortownicę o średnicy(...)przez 10-12 minut.Ostudzić.Mascarpone zmiksować na gładką masę z białą czekoladą i sokiem z cytryny. Wlać jogurt, zmiksować.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, zalać gorącą i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzoną dodać do masy serowej, zmiksować, żeby nie było grudek. Dodać pokrojone na ćwiartki truskawki, zmiksować blenderem na gładką masę.Ciasto wyłożyć na ostudzony spód.Schłodzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort brzoskwiniowy na zimno 78

Przepyszny i bardzo prosty w przygotowaniu brzoskwiniowy tort bez pieczenia. Idealny na każdą okazję. W smaku delikatny i kremowy. Rozpływa się w ustach. Goście byli zachwyceni

Blog kulinarny S9.PL
KREM ZE ŚMIETANY i mascarpone 170

Krem ze śmietany 30 lub 36% i mascarpone to klasyczny krem do tortów i ciast. Krem ze śmietaną, mimo małej ilości składników i prostego wykonania sprawia czasami sporo problemów. Przy kremie ze śmietaną trzeba uważać, bo niestety łatwo go przebić. Dlatego, tak jak przy biszkopcie, spisałam kilka wskazówek i porad, które pomogą Wam zrobić pyszny krem śmietankowy. Proszę uważnie przeczytać(...)słodkich inspiracji na moim INSTAGRAMIE. Skorzystaj z przelicznika foremek. Składniki na przełożenie 1 blatu biszkoptu o śr. 18 cm: 250 ml śmietanki kremówki 30/36%, schłodzonej 135 – 145 g serka mascarpone, schłodzonego ok 25 – 35 g cukru pudru lub więcej, do smaku W misce umieszczamy śmietankę, mascarpone i cukier puder. Całość mieszamy przy pomocy miksera (szybsze obroty

Słodki Pomysł
Ciasto z borówkami 91

Szybkie ciasto idealne do weekendowej kawy. Cudownie chrupią w nim borówki. Jest wspaniałe. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy(...)także: 2 galaretki truskawkowe 750 g borówek (tyle ja użyłam, jeśli macie mniej możecie wykorzystać mniej)   Masa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru Śmietanę 30% miksujemy, gdy już jest sztywna dodajemy mascarpone i cukier puder. Miksujemy.   Przekrawamy biszkopt, układamy z powrotem do formy w której się piekł, na spód wykładamy masę, wykładamy

MojaQchnia.pl
Rolada piernikowa z kremem chałwowym 115

minut w 170 st. C. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy na ok 10 minut, by nieco ostygło po tym czasie wyjmujemy z blaszki,  przekładamy na ściereczkę papierem do góry, ostrożnie odrywamy ten papier, a roladę zwijamy razem ze ściereczką wzdłuż dłuższego boku.  Krem: 250 g chałwy waniliowej 250 serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżeczka cukru

Cynamonowe szczęście
Tiramisu z brzoskwiniami 160

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z orzeźwiającymi brzoskwiniami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 2 brzoskwinie do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan

Szalona Kuchnia Eweliny
Świąteczny torcik bezowy 153

torty to klasyka, to królowie wśród ciast. Nie musi być to tort ważący 4 kg, zamówiony z cukierni, czy dopieszczony wcześniejszego dnia, gdy mamy wiele innych obowiązków w ferworze przygotowań świątecznych. Może być to nieduży torcik, wykonany w bardzo prosty sposób - z domowych blatów bezowych i kremu na bazie serka mascarpone, ale z dodatkami, które są bardzo mocno świąteczne

Poezja Smaków - blog kulinarny

Proponowane wyszukiwania