ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:216/344)

Rolada piernikowa z kremem chałwowym 115

minut w 170 st. C. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy na ok 10 minut, by nieco ostygło po tym czasie wyjmujemy z blaszki,  przekładamy na ściereczkę papierem do góry, ostrożnie odrywamy ten papier, a roladę zwijamy razem ze ściereczką wzdłuż dłuższego boku.  Krem: 250 g chałwy waniliowej 250 serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżeczka cukru

Cynamonowe szczęście
Tiramisu z brzoskwiniami 160

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z orzeźwiającymi brzoskwiniami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 2 brzoskwinie do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan

Szalona Kuchnia Eweliny
Świąteczny torcik bezowy 153

torty to klasyka, to królowie wśród ciast. Nie musi być to tort ważący 4 kg, zamówiony z cukierni, czy dopieszczony wcześniejszego dnia, gdy mamy wiele innych obowiązków w ferworze przygotowań świątecznych. Może być to nieduży torcik, wykonany w bardzo prosty sposób - z domowych blatów bezowych i kremu na bazie serka mascarpone, ale z dodatkami, które są bardzo mocno świąteczne

Poezja Smaków - blog kulinarny
Babka kawowa z kremem makowym 150

oraz sodę. Dodajemy je stopniowo do ciasta, stale ucierając.  Gotowa masa jest gęsta. Wylewamy ją do natłuszczonej foremki i wstawiamy do piekarnika na 80 minut (lub do suchego patyczka). Temperatura pieczenia to 170 stopni.  Gdy babka ostygnie, wykonujemy krem. Składniki na krem: 150 ml śmietany kremówki (schłodzona) 150 g serka mascarpone (schłodzona) łyżka posiekanych drobno płatków migdałowych

Poezja Smaków - blog kulinarny
OWOCOWY ŚMIETANOWIEC "RATAFIA" 237

czarną od słońca aronie by przygotować ciasto lata. O tym, że owoce zawierają dużo cennych witamin i mają właściwości lecznicze to chyba każdy wie. Tego smaku owoców lata nie da się zapomnieć i powracamy do niego co rok. ~~SKŁADNIKI~~ biszkopty okrągłe 1 mała paczka  śmietana kremówka 36 % 1 l. serek mascarpone 250 g. żelatyna 2 łyżki + woda

Kuchnia Paulettes
Kinder Country 481

czekoladą. Mówię Wam pyszności ;-) Przygotowanie tego ciasta zajmuje chwilę, a znika bardzo szybko ;-) i co najważniejsze nie wymaga uruchomienia piekarnika. Więc będzie idealne na ciepłe dni, które przed nami. ;-)   Zapraszam!!!   Składniki: duże opakowanie herbatników, 2,5 szkl. prażonej pszenicy + do posypania na wierzch, 250 ml śmietany 30%, 250 g serka mascarpone, 1 tabliczka białej czekolady,   Polewa

Passion of Cooking
Tort Jagodowo – Cytrynowy 110

średnicy) 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy po równo na 3 formy. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Jeśli nie macie 3 jednakowych form polecam upiec każdy blat oddzielnie. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki umieszczamy

Made By Mom And Son
Słodko-słony mazurek wielkanocny 331

kostka masła Krem: 150 g mascarpone 150 g masła orzechowego 100 g białej czekolady Polewa: 150 g gorzkiej czekolady 100 g fistaszków Przygotowanie: - produkty na ciasto zagnieść i rozwałkować - ciasto położyć na 2 blaszki wyłożone papierem do pieczenia - nakłuć ciasto widelcem - piec 20 minut w 200 stopniach - masło orzechowe zmiksować z serkiem i roztopioną białą czekoladą - posmarować wystudzone mazurki

Pora na pora i pomidora
Wielkanocny czekoladowo-kokosowy serniczek w kieliszku, bo nie zawsze potrzebna jest blaszka ciasta 128

nigdy nie dawali rady zjeść całej blaszki ciasta, a wyrzucać też go później nie chcieli. I tak... wpadłam na pomysł czekoladowo-kokosowych serniczków w kieliszkach. Spróbujcie i Wy, polecam. ... i choć, to faktycznie smakowity kąsek, to ta karteczka widnieje tam z innego powodu... Składniki: (2-3 porcje) 250 g serka mascarpone 250 g śmietanki kremówki 30% (schłodzona) 1 łyżka cukru

Słodkie okruszki
Stefanka na herbatnikach – ciasto bez pieczenia 274

Zbliżają się święta. Mam dla Was propozycję na pyszne ciasto. Cóż to będzie? Stefanka na herbatnikach. Bez pieczenia! A jakie to proste? Zaraz się przekonacie.   Potrzebne składniki: 4 paczki herbatników maślanych (około 100 sztuk) Krem nr.1: 400 ml mleka 5 łyżek stołowych cukru 1 budyń(...)smaku toffi 100 g mlecznej czekolady 150 g miękkiego masła Krem nr. 2: 200 g miękkiego masła 1 puszka skondensowanego mleka Na wierzch: 500 ml śmietanki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru kakao (do posypania)   I do dzieła 🙂 Mleko skondensowane wkładamy (z puszką, zamknięte) do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 2,5 godziny na wolnym ogniu

Niunioki
Biszkoptowy torcik w kształcie lalki 214

łyżek mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie, jeśli np. nie jesteście pewni jajek lub piekarnika, a bardzo zależy Wam na efekcie) Do obu kremów: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru 400 g mrożonych owoców leśnych 2 łyżki cukru 3 płaskie łyżeczki żelatyny Do kremu maślanego: 125 g masła 4 łyżki(...)herbatę, słodzimy (ja dałam 2 łyżeczki cukru) i odstawiamy.W odrobinie bardzo gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do ostygnięcia. (Nie jest to konieczne, ale tort lepiej się wtedy trzyma.) Serek mascarpone, śmietankę i cukier puder umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na sztywno. Dodajemy przestygniętą żelatynę (dobrze, by wody nie było dużo, kilka łyżek), mieszamy i dzielimy na pół

Ratunku obiad
Pyszny Michałek 219

ptaków działa kojąco (tak ptasiory bladym świtem już urządzają sobie trele uwierzcie mi na słowo). Dodatkowo dostałam bardzo wiosenną przesyłkę pełną czekolad Terravita, która natchnęła mnie do upieczenia tego ciasta z śmietankowym kremem wzbogaconym o popularne cukierki, dżemem z porzeczki i polewą z mlecznej czekolady dodatkowo posypaną orzeszkami ziemnymi. Mówię Wam pychota. Biszkopt: 5 jaj  szklanka cukru szklanka mąki(...)moja ma wymiary 23,5 cm na 35,5 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Krem: 500 g serka mascarpone 330 ml śmietany 30% 10 cukierków michałki kwaśny dżem (u mnie porzeczkowy) Zimny serek i śmietanę umieszczamy w misie miksera i ubijamy do zgęstnienia, następnie dodajemy pokruszone lub starte

Cynamonowe szczęście
Tort z białą czekoladą i truskawkami 159

białym opakowaniu)) 1400 lub 1500 ml śmietany kremówki 30% 400 gr dżemu truskawkowego (najkwaśniejszego jaki znajdziecie) 250 ml kwaśnej nalewki u mnie z pigwy 500 gr serka mascarpone (zimnego, z lodówki) 1 łyżki cukru pudru'; document.write(" "); Składniki na tortownicę 26-28 cm: 6 jajek 1 niecała szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 7 łyżek mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek(...)krótko, tylko do lekkiego napowietrzenia kremu, uwaga! krem łatwo się warzy, nie można miksować zbyt długo. Krem do przyozdobienia: 600 ml śmietany kremówki 30% (zimnej, z lodówki) 500 gr serka mascarpone (zimnego, z lodówki) 1 łyżki cukru pudru Do misy miksera wlać śmietankę, dodać serek, zmiksować krótko, na gładki krem, dodać cukier zmiksować. Wykonanie: Biszkopt przekroić na 3 blaty

moj przepis na
Sernik z rabarbarem 148

Pyszny, mięciutki, mocno rabarbarowy, słodko-kwaśny sernik idealny na ciepłe dni :) Jest dość skomplikowany, ale warty zachodu - pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Przepis znalazłam na stronie

My Culinary Art
Biała Dama 129

Składniki 8 łyżek granoli owocowe 2 banany sok z cytryny 2 łyżki miodu 4 łyżki konfitury owoce leśne 300 ml śmietanki 30% 100 gram serka mascarpone

kgwjanczewo
Owocowe tiramisu 150

Przygotowałam dzisiaj bardzo prosty deser z francuskimi ciasteczkami namoczonymi w espresso, a do tego borówkowy mus. Pychotka! Na letni poranek do kawy jak znalazł

Niezły Młynek
Jesienny sernik z figami 169

Spróbujecie...? Sernik kardamonowy z różą i figami Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 120 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 500 g serka kremowego 250 g serka mascarpone 100 g cukru 1 łyżeczka kardamonu 4 jajka 250 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 100 g konfitury różanej wierzch: 400 g świeżych fig 50 g cukru 2 łyżki(...)przestudzić, wymieszać z ciastkami. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciastka, dokładnie ugnieść. Schłodzić w lodówce 15 minut. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Przestudzić. Serek kremowy i mascarpone, cukier, kardamon, jajka i śmietanę zmiksować tylko do połączenia składników. Na podpieczonym spodzie rozsmarować konfiturę, na wierzch wyło¿yć masę serową. Piec w 180 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Leśny mech 303

Nietypowy, zielony kolor, dla wielbicieli kulinarnych ciekawostek, to ciasto idealne, zachwyca kolorem, smakiem, jest łatwe w wykonaniu i zawsze się udaje, no i posiada walory zdrowotne, ze względu na zdrową bazę jaką stanowi ...szpinak, nie smakuje szpinakiem, za to kolor - niezrównanie piękny, sami się przekonajcie, warto spróbować! Składniki: 450 g mrożonego szpinaku , 1 szklanki cukru 6 jaj 1 szklanki oleju(...)Krem: 300 ml śmietanki 30 % 2  śmietan-fixy (zagęstnik do śmietany) cukier waniliowy + 2 łyżki cukru pudru 1 szt granatu do dekoracji *) można zastosować wersję z kremem z serkiem mascarpone Wykonanie: Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody na sitku, najlepiej dzień wcześniej rozmrażać na sitku, aby obciekł z wody, następnie z użyciem blendera zblendować na gładką masę. Polecam brykiet

kgwjanczewo
TORCIK NA ZIMNO WANILIOWY Z TRUSKAWKAMI 818

łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa waniliowa: 2 opakowania budyniu waniliowego 250 g masła lub margaryny 1/2 litra mleka 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej 800 ml wrzącej wody 1 kg truskawek podłużne biszkopty ok. 15 szt. Esencja herbaciano - cytrynowa 4 torebki herbaty earl grey(...)budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać serek mascarpone. Przełożenie - na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm włożyć biszkopt i nasączyć esencją herbaciano - cytrynową. Następnie wyłożyć połowę kremu waniliowego, na który ułożyć przekrojone na pól truskawki

Ciastka - domowe słodkości
CHLEB BEZGLUTENOWY RAZOWY Z TAPIOKĄ, ZIARNAMI I CZARNYM SEZAMEM. 186

poprawia humoru i ogólnej atmosfery niż ubabranie się mąką i wyczarowanie błogiego aromatu unoszącego się po domu. Uśmiech na twarzy pojawia się ze wzmożoną częstotliwością, zarówno gdy obserwujemy rosnące ciasto czy rumieniącą się skórkę, jak i gdy wyciągamy nasze "dzieło" z nagrzanego piekarnika. Jeszcze większy "banan" pojawia się na twarzy, gdy w rękę trafia nóż, który z gracją kroi nasz(...)cudowne mieszanki ziaren skomponowane z czarnym sezamem. Coś cudownego. SKŁADNIKI:- 200 g mąki chlebowej- 200 g mąki Dunkel- 50 g mąki z tapioki- pół kostki masła- pół serka mascarpone- pół kostki drożdży- łyżeczka soli- 2 łyżeczki cukru- 200 ml mleka- 2 żółtka kurze / 4 przepiórcze- 8-10 łyżek ziaren EUFORIA- 2-3 łyżki ziaren piekło-niebo- 4 łyżki czarnego

Wypisz Wymaluj
Madame Anna Pavlova z owocami i piankami 146

serka mascarpone2 łyżki cukru pudruskórka otarta z połowy cytrynydodatkowo:ulubione owoce u mnie: maliny, borówki amerykańskiepiankisos: truskawki albo inne owoce zmiksować i posłodzićTorcik bezowy:Piekarnik nagrzewamy na 150 stopni C. Białka ubijamy z solą na sztywno. Następnie bardzo powoli, po jednej łyżce dodajemy cukier puder i wciąż miksujemy. Na sam koniec dodajemy ocet oraz mąkę ziemniaczaną. Ciasto powinno być aksamitne(...)Wylewamy ciasto na papier do pieczenia. Piekarnik zmniejszamy do 120 stopni i wkładamy ciasto do środka. Pieczemy około 1 godziny. Następnie torcik bezowy pozostawiamy na całą noc w piekarniku. Następnego dnia przygotowujemy krem i dekorujemy dowolnymi owocami.Krem:Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem. Gdy śmietana będzie ubita dodajemy cukier puder i jeszcze przez chwilę miksujemy. Na sam koniec dodajemy ser mascarpone oraz

Bon Appetit Małgorzaty
Biszkopt z masą , truskawkami i galaretką 386

jajka (oddzielnie białka i żółtka) pół szklanki cukru (110g) pół szklanki mąki (90g) pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30% 1 serek mascarpone (250g) 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego Dodatkowo 1 kg ładnych świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie :  Białka ubić na pianę , wsypywać powoli  cukier i nadal(...)sztywno z cukrem pudrem i cukrami waniliowymi, Dodać serek i całość połączyć.  Rozsmarować masę na wystudzonym biszkopcie. Truskawki umyć , obrać z szypułek , poukładać dość ściśle na masie śmietanowej. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku . Odstawić do ostygnięcia , Gdy galaretka zacznie już lekko tężeć zalać nią truskawki. Wstawić ciasto do lodówki , aby galaretka całkowicie zastygła. Smacznego :)  Polecam

Malinowa Kawiarenka
Śmietankowe babeczki z czekoladą i chałwą 94

Krem: 500 ml śmietany 36% 2 fixy do śmietany 250 g mascarpone 200 g białej czekolady 100 g chałwy waniliowo – kakaowej 100 g borówek Kilka pierniczków Do miski przesiewamy mąkę pszenną oraz cukier puder. Wsypujemy również cukier waniliowy. Dodajemy kawałki masła oraz żółtka jajek. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Z masy formujemy kulę, owijamy ją szczelnie folią spożywczą . Chłodzimy(...)wcześniej, wszystko zależy od naszego piekarnika. Musimy obserwować czy brzegi są już zarumienione. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno z z fixami. Dodajemy serek mascarpone i przestudzoną czekoladę. Wszystko miksujemy do połączenia się składników. Kremem napełniamy upieczone i wystudzone babeczki. Wierzch dekorujemy pokruszoną chałwą, borówkami I pierniczkami. Chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania