ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:224/344)

Tort śmietankowy z malinami Shimmer i Shine 92

łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru barwnik błękitny i różowy aromat śmietankowy szczypta soli Na masę: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki gorącej wody 2 łyżeczki żelatyny Na krem maślany: 600 g masła 82/83% 600 g cukru pudru sok z połowy cytryny(...)żółtku nadal miksować, dodać aromat i barwnik. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać do masy jajecznej za pomocą szpatułki. Piec w tortownicy o średnicy 23 cm, ciasto wylać do tortownicy, w której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Piec przez 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st C. po upieczeniu biszkopt całkowicie wystudzić. Tak samo

Krylowa Kuchnia
Ciasto marchewkowe - najlepsze 110

samo ciasto doprawia się mieszanką korzeni. Ciasto przygotowuje się szybko, z podanej ilości produktów wychodzi dość sporej wielkości tort, można również zmniejszyć o połowę ilość podanych składników i upiec ciasto w foremce o śr ok 20 cm.  Składniki na formę o śr 24 cm Czas przygotowania: 90 min 5 jajek 125 ml maślanki 430 ml oleju rzepakowego(...)szczypta mielonych goździków 1/4 łyżeczki startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 100 g orzechów włoskich lub pekan Krem 250 g serka mascarpone o temperaturze pokojowej 250 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej laska wanilii 100 g cukru skórka z 1 cytryny Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, formę

Słodki Kompromis
Orzechowiec z nutą piernika i rogalikami 116

dzień. Doskonale prezentuje się na zastawie marki Ambition , w tym wypadku talerzach z kolekcji Palette. Jeśli zaś lubicie eksperymentować w kuchni, możecie pokusić się o swoją wersję ciasta, np bez przyprawy korzennej jeśli nie lubicie lub z waniliowym kremem budyniowym. Do przygotowania kremu śmietanowego możecie także pominąć śmietanfix, ale wtedy użyjcie śmietanki 36%, by mieć pewność, że masa będzie odpowiednio(...)łyżka kakao ¾ szklanki oleju rzepakowego 1½ szklanki mielonych orzechów włoskich Garść posiekanych orzechów włoskich do posypania wierzchu biszkoptu Krem: 300ml słodkiej śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone 1 śmietanfix Dodatkowo: 1 mały słoiczek powideł śliwkowych 2 opakowania rogalików mini 7days Czekolada mleczna by polać wierzch 100ml słodkiej śmietanki Sposób przygotowania Biszkopt: Jajka ucieramy z cukrem do białości

Kuchnia w czekoladzie
Pieczony sernik tiramisu (składniki na dużą blaszkę). 967

kiedykolwiek, a robiłam ich już naprawdę sporo. Jest idealny, począwszy od kawowego posmaku biszkoptów, przez długo pieczony słodki ser biały i mascarpone, po czekoladę z intensywnym, alkoholowym nadzieniem (którą znajdziemy nie tylko na wierzchu, ale i w spodzie ciasta). Całość niezwykle elegancka i sycąca. Fenomenalnie komponuje się z filiżanką ulubionej kawy.  Bardzo polecam! Pieczony sernik tiramisu (składniki na dużą(...)innych dodatków) 500 g serka mascarpone 2 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 budynie waniliowe 200 ml śmietany kremówki 10 jaj  pół szklanki zaparzonej mocnej kawy do nasączenia biszkoptów opakowanie biszkoptów na wyłożenie drugiej warstwy blachy (około 150 g). Biały ser miksujemy z cukrem i kremówką, następnie dodajemy do nich stopniowo mascarpone. Do masy wbijamy jajka i łączymy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tort Ferrero Rocher 132

samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w 180° z termoobiegiem do tzn. suchego patyczka. Biszkopt powinien być gotowy po około 15-20 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Po upieczeniu(...)wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy ją w 150°C przez około godzinę. Powinna być przyrumieniona i krucha. Upieczoną bezę pozostawiamy do wystygnięcia. Serki mascarpone muszą być dobrze schłodzone przed rozpoczęciem przygotowań. W misce umieszczamy mascarpone i nutellę. Miksujemy tylko chwilę, do połączenia składników. Dodajemy przestudzoną czekoladę i całość miksujemy przez chwilę do uzyskania gładkiej i gęstej masy. Tak przygotowany

PatiGotuje
Tort urodzinowy Kitty 251

wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto. Wstawiamy piekarnika nagrzanego do 170-180'C i pieczemy przez 35-40 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem truskawkowy Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy(...)szklanki gorącej wody i dodajemy do gorących truskawek. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Chłodzimy w lodówce do momentu, aż truskawki będą miały konsystencję gęstego kisielu. Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem i łączymy delikatnie z ubitą śmietaną oraz truskawkami. Mus truskawkowy Truskawki blendujemy na gładki mus, dodajemy cukier i podgrzewamy. Doprowadzamy mus do wrzenia, zdejmujemy

Wędrówki po kuchni
Tort Szwarcwaldzki 179

nasączenie: 700-730 g mrożonych wiśni bez pestek 150 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej można dodać kieliszek wódki Na bitą śmietanę: 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 śmietan fixy WYKONANIE Biszkopt:   Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury  180°C,   dno tortownicy(...)Gotową masę przelać od razu do formy. Piec około 30 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika warto ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Ostudzone ciasto przekroić na 3 placki. Frużelina wiśniowa: Wiśnie odmrozić (kilka można odłożyć do dekoracji), przelać razem z sokiem do garnuszka, dodać cukier

Passions hobbies life
Tort bezowy z malinami, borówkami i sosem agrestowym 242

bezowego. Wbrew pozorom bezowe wypieki są bardzo łatwe do przygotowania. Poniższy tort nadziałam oraz udekorowałam świeżymi malinami i borówkami. Idealne połączenie smaków. Blaty bezowe możecie upiec dzień przed podaniem ciasta. Według mnie tort najlepiej przełożyć kremem 2-3 godziny przed podaniem, ponieważ wtedy uzyskacie efekt chrupiącej bezy.  Składniki na porcję dla 6-8 osób: na 2 blaty bezowe(...)zmiażdżyć. Ostudzić.  Następnie przygotować krem śmietanowy.  Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę, pod koniec ubijania zmniejszyć obroty miksera i wsypać cukier puder oraz dodać  (partiami!)  serek mascarpone. Całość delikatnie zmiksować ze sobą. Kilka godzin przed podaniem  (najlepiej 2-3 godziny przed krojeniem)  złożyć tort bezowy. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu śmietanowego, następnie

Ugotować
Deser Malinowa chmurka 20677

jego wykonania można użyć oczywiście kupnych, gotowych małych bezików lub po prostu upiec małe bezy z naszego przepisu: Bezy – najlepszy przepis podstawowy . A dla wielbicieli wypieków polecamy przepis na: Ciasto Malinowa Chmurka z bezą i kremem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser Malinowa chmurka – Składniki: Składniki na spód: 120 g ciastek (u mnie ciasteczka owsiane z orzechami Bonitki) Składniki na warstwę(...)malinowej (ew. wiśniowej lub truskawkowej) 450 ml gorącej wody ok. 200 g malin (świeżych lub mrożonych) Składniki na warstwę śmietankową: 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru Składniki na bezy***: 1 białko jajka 60 g cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 3-4 krople soku z cytryny (ok. 1/4 łyżeczki) szczypta soli

Kulinarne Przeboje
Tarta z kremem tiramisu i malinami 908

cukru pudru 1 i 1/2 szklanki mąki Warstwa owocowa: 500 g malin 4 łyżki cukru Krem Tiramisu: 4 żółtka + 2 białka 120 g (1 szklanka) cukru pudru 500 g serka mascarpone 1 łyżka likieru amaretto Dodatkowo: kakao do posypania Zaczynamy od przygotowania spodu Masło pokroić na kawałeczki i ocieplić w temperaturze pokojowej (ok. 15 minut). Dodać cukier puder i utrzeć(...)zaczną łączyć się w większe kawałki. Połączyć je w kulę (w razie potrzeby oprószyć dłonie w mące), rozpłaszczyć ją i zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 1 godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim spód oraz boki formy 24 cm posmarowanej masłem. Należy zwrócić uwagę, żeby spód w żadnym miejscu nie był zbyt gruby, ponieważ po upieczeniu będzie

Świat Ciasta
Cukinia faszerowana mięsem mielonym. 95

wiele sposobów, ale i tak wciąż szukam nowych inspiracji. Na blogu znajdziecie już całkiem sporo przepisów z tym warzywem. Dzisiaj przepis na cukinię faszerowaną mięsem mielonym. Do farszu dodałam serek mascarpone, dzięki któremu farsz jest bardziej kremowy. Na blogu jest też wersja wegetariańska na cukinię faszerowaną kaszą kuskus. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Cukinia faszerowana mięsem mielonym. Porcje 4 Składniki(...)średnie cukinie 500 g mięsa mielonego drobiowe lub wieprzowe 1 pomidor 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 5 łyżek oleju lub oliwy z oliwej 125 g mozzarelli 1 łyżka mascarpone 2-3 łyżki startego parmezanu 0,5 łyżeczki rozmarynu sól do smaku pieprz do smaku 1 łyżka koperku posiekanego 1 łyżka natki pietruszki posiekanej Instrukcje Cukinię dokładnie myjemy, kroimy wzdłuż

To co lubię - gotuję i polecam
Truskawkowa pianka z kokosem 159

Wsypujemy wiórki oraz mąkę ziemniaczaną i ostrożnie mieszamy całość. Przekładamy do blaszki i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C Pianka truskawkowa: ok 500 g. truskawek 250 g. serka mascarpone 300 ml śmietany 30% 4 łyżeczki. żelatyny   3-4 łyżki cukru pudru 1/4 szklanki mleka opakowanie herbatników (u mnie kakaowe) Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia(...)truskawek w piance). Zimną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone, a następnie zblendowane truskawki. Proponuję spróbować na tym etapie masy i jeśli dla kogoś okaże się zbyt kwaśna to dosłodzić. 2-3 łyżki masy mieszamy z żelatyną, a następnie tą mieszankę przelewamy do reszty masy i mieszamy. Złożenie ciasta - w blaszce układamy ostudzony kruchy spód, cienką warstwę masy truskawkowej

Cynamonowe szczęście
Tort Czekoladowy z Kremem Limonkowym 144

ulubiony perełki cukrowe No to lecimy dalej. Jak widać na zdjęciu wyżej dolny blat zamiast pączowania posmarowałam musem truskawkowym ze słoika. Zabrałam się za krem. KREM LIMONKOWY: 500 g serka mascarpone 1 l śmietany kremówki 30% ok, 2 łyżki cukru pudru (dodajcie do smaku) 2 limonki (potrzebujemy i sok i skórkę) Limonki wyparzyłam i starłam skórkę na tarce(...)drobnych oczkach. Potem wycisnęłam z obydwóch sok. Do dużej miski włożyłam serek mascarpone i wlałam śmietankę kremówkę, oba składniki wyciągnięte prosto z lodówki, powinny być mocno schłodzone. Zaczęłam miksować do momentu mocnego zgęstnienia kremu. Podczas miksowania dodałam cukier puder, otartą skórkę z limonek i wlałam sok. Miksowałam do czasu, aż mieszadła zostawiały wyraźny ślad w masie. Nie wolno miksować zbyt

Blondynka Gotuje
Festiwalowo w MARMOLADA CHLEB i KAWA 151

półpiętrze poniżej. Oferta ciast do wyboru była ślinotok wywołująca ! :D W ramach menu festiwalowego można było skosztować dowolnej tarty dostępnej tego dnia w ofercie oraz kawy cappuccino . Skusiłam się na słodko-słoną tartę orzechową z orzeszkami ziemnymi. Ciacho okazało się obłędne! Nie ściemniam! Gruby, ciasteczkowy spód przykryty został solidną warstwą z serka mascarpone . Na wierzchu duuużo orzeszków ziemnych oraz słone

Grunt to przepis!
Szpinakowe muffinki z limonkowym serkiem 145

leciutko zatopić w cieście. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 20-22 minut (a najlepiej do suchego patyczka). Gotowe babeczki ostudzić i ewentualnie polać lukrem. Smacznego! 😋 * im dokładniej szpinak zostanie zmielony, tym otrzymamy piękniejszy kolor naszych babeczek! ** serek taki do smarowania, typu Apetina, Bieluch, może być również ricotta czy mascarpone

Kraina Miodem Płynąca
Krem adwokatowy w czekoladowych kieliszkach 162

przekładać również torty czy ciasta lub nadziewać babeczki. Na walentynki idealny. Składniki: 20 sztuk  kieliszków z białej czekolady Krem adwokatowy: 150 ml adwokatu 1 szklanka kremówki 150 g mascarpone 3 listki żelatyny Cukrowe kwiatuszki do dekoracji Sposób przygotowania: Żelatynę rozpuszczamy jak w przepisie na opakowaniu do płynnej konsystencji. Dobrze schłodzoną kremówkę, łączymy z zimnym serkiem mascarpone i miksujemy

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania