ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:226/344)

Tort Walentynkowy - czekoladowy. 162

połączą. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przekładamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym do 160-170 stopni piekarniku przez około 35 - 40 minut lub do suchego patyczka (jeśli nie mamy takiego patyczka, równie dobrze nada się makaron do spaghetti). Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuszczamy je (w formie(...)Nasz biszkopt wycięłam dołączoną do tortownicy blaszką w kształcie serca. Kiedy już nam wystygnie przekrawamy biszkopt na 3 blaty. KREM Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone i masło miksujemy na biały puch, dodajemy czekoladę, kakao, aromat – miksujemy aż wszystkie składniki się połączą. Dodajemy i jeszcze chwilę miksujemy. Pierwszy blat biszkoptu układamy na talerzu/paterze

Moje-pitraszenie
Naleśniki z jagodami 164

wymieszać z solą. Do mąki wlewać mleko, cały czas energicznie mieszając. Ciasto powinno być gęste, ale bez grudek. Dodać jaja, dokładnie wymieszać. Ciasto będzie już rzadsze. Odstawić na 15-20 minut (jeżeli nie macie czasu, można pominąć ten krok). Na koniec dodać wodę gazowaną i wymieszać.Im dłużej ciasto odpoczywa, tym bardziej zgęstnieje i będzie potrzebować więcej wody. Konsystencja powinna(...)być płynna, ale nie bardzo rzadka. Na rozgrzanej patelni rozprowadzić odrobinę oleju. Nalać porcję ciasta. Naleśniki smażyć z obu stron na średnim ogniu. Farsz 400 g białego sera 250 g mascarpone kilka łyżek mleka lub śmietany (opcjonalnie) 2-3 łyżki cukru waniliowego lub więcej do smaku* 250 g świeżych jagód Ser i mascarpone wymieszać z cukrem. Jeżeli masa będzie zbyt

Pełny talerz
Sernik z jeżynami i czerwoną porzeczką 134

Pyszny sernik na lato z sezonowymi owocami jagodowymi, jeżyną i czerwoną porzeczką. Dodatek owoców możesz dowolnie modyfikować. Masa serowa jest idealna, owoce nie opadają na dno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą 227

Makaron w kształcie muszli nadziewany tuńczykiem, świeżym szpinakiem i mozzarellą, zapiekany w sosie pomidorowym z dodatkiem serka mascarpone i odrobiny szałwii. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków…

Oryginalny smak
Tort czekoladowo - malinowy 374

stopni. Ciasto pieczemy około 60 minut lub dłużej (u mnie zeszło z 10 minut dłużej) do tzw "suchego patyczka". Ciasto studzimy. Ciasto wyrośnie z wybrzuszeniem, ścinamy go, ciasto przekrawamy na 3 blaty. Składniki frużelina malinowa: 500 g malin świeżych lub mrożonych ( u mnie mrożone) 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki skrobi(...)musimy wmieszać do sosu (może on być gorący, bo dobrze połączy nam się z gorącą żelatyną). Schłodzić, by sos zgęstniał, można wsadzić do lodówki.  Krem malinowy: 500 g serka mascarpone frużelina malinowa (całość) schłodzona, przepis powyżej 1. Serek mascarpone i frużelinę dajemy do misy miksera, miksujemy do momentu połączenia się składników. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady łyżka masła

kruche babeczki
Tiramisu. Najlepsze! 670

Cześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na obłędne tiramisu! Jestem pewna, że ten przepis zachwyci każdego! Warto je przegotować dzień wcześniej, by noc spędziło w

Moja pasja smaku
TORT Z CIASTECZKAMI OREO I SERKIEM MASCARPONE 111

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT  (+ 45 MINUT CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 20 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 WYMIARY BLACHY: TORTOWNICA O ŚREDNICY 21

JejKuchnia
Miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami 198

Pyszne, delikatne miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami i jagodową galaretką na ciasteczkowym spodzie. Z podanych proporcji wyszły mi 24 serniczki. Składniki: Ciasteczkowy spód: 270 g ciasteczek owsianych

Na Ciasteczkowych Papierach
Torcik ,,Celebracja chwil” 171

minut do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę. Zdejmujemy z nad pary, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę wraz z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i wlewamy czekoladę. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Krem wykładamy do środka tortownicy. Wierzch obsypujemy wiórkami kokosowymi. Na górze torcika po zewnętrznej stronie układamy truskawki w całości, w środku wysypujemy(...)Całość dekorujemy startą na tarce białą czekoladą oraz kokosowymi kuleczkami. Torcik chłodzimy kilka godzin w lodówce. Znajdź dosłownie 30 minut aby później cieszyć się wspólnymi chwilami z tak pysznym ciastem na talerzyku! A dodatkowo jest sezon na truskawki więc warto korzystać póki są! Do przygotowania torcika zwołajcie członków rodziny, będzie jeszcze szybciej! Bo takie wspomnienia na zawsze zapisują się

VioletoweKucharzenie
Biszkopt z masą kokosowo-orzechową 119

dlaczego zwlekałam tak długo. Być może ten biszkopt z 4 jaj i jednej śmietanowej masy nie wydawał się zbyt podzielny? A my lubimy w weekend zjeść coś słodkiego. Samo ciasto smakuje bardzo dobrze i wcale nie jest zbyt niskie;) Biszkopt wyszedł smaczny i wilgotny, a masa… miała w sobie coś niepowtarzalnego. Niewtajemniczeni wyczuli wiórki kokosowe, ale pozostałe składniki stanowiły(...)przygotowania masy wykorzystuje się 2 śmietany śnieżki. Ja wykorzystałam 1, ale myślę sobie, że masa wyszłaby jeszcze lepsza, gdyby całkiem z niej (śnieżki) zrezygnować, a wykorzystać do zagęszczenia serek mascarpone, ale to jeszcze do przetestowania. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. cukru 1 saszetka czekolady w proszku (25g) 1/2 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietany

Smaki Na Talerzu
MAZUREK TAHINI Z GRANATEM I PISTACJAMI 112

Mazurek wielkanocny pokryty warstwą kremu na bazie mascarpone i pasty tahini. Udekorowany pestkami granatu i posiekanymi pistacjami. Przed samym podaniem polany płynnym miodem. Spód jest kruchutki, delikatny, ale wcale się nie kruszy. Możecie go upiec z wyprzedzeniem, przykryć ściereczką  i do czasu użycia przechowywać na kuchennym blacie. Krem najlepiej wyłożyć dzień przed podaniem, udekorować granatem i wstawić do lodówki(...)masła 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka lub 1 jajko mała szczypta soli KREM TAHINI 2-3 łyżki pasty sezamowej tahini 2-3 łyżki miodu 500 g serka mascarpone opcjonalnie, skórka otarta z 1/2 pomarańczy + 2 łyżki soku z pomarańczy DODATKOWO: pestki granatu,  pistacje (uprażone na suchej patelni i posiekane), płynny miód WYKONANIE KRUCHY SPÓD : wszystkie składniki umieszczamy

cool and minty
Tort chałwowy z mascarpone i różowym dripem 220

tylko do połączenia się składników. Gotową masą chałwową przełóż blaty biszkoptu.   Składniki Miara Średnica tortownicy [cm] 10 16 18 20 21 22 23 24 26 28 30 serek mascarpone [g] 75 200 250 300 330 360 400 430 500 600 680 śmietanka kremówka [g] 75 200 250 300 330 360 400 430 500 600 680 chałwa waniliowa(...)tort o średnicy 18 cm) 200 g miękkiego masła 200 g cukru pudru 200 g serka kremowego śmietankowego Masło utrzyj z cukrem pudrem na bardzo jasną i puszystą masę. Dodaj schłodzony serek i zmiksuj szybko na wysokich obrotach. Gotową masą obłóż brzegi i wierzch ciasta, a następnie wygładź. Możesz to też zrobić w dwóch etapach: najpierw nałóż cienką warstwę masy

Słodki Blog
Ciasto z malinami kremem kokosowym i chrupiącą bezą 1346

coś pysznego. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 kopiastych łyżek mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy: 500 ml śmietany kremówki 30% zimnej 250g serka mascarpone 100 ml likieru kokosowego 150g wiórków kokosowych 2 białe czekolady  1 galaretka cytrynowa 1 szkl wrzątku  2 łyżki cukru pudru Warstwa z galaretką: dżem malinowy 2 galaretki(...)razem z zimnym mascarpone ubić na sztywno. Wsypać wiórki kokosowe, cukier puder wlać likier kokosowy, czekolady rozpuszczone w kąpieli wodnej( nie gorące) i delikatnie wymieszać. Na końcu wlewać małym strumieniem tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać lub miksować na najwolniejszych obrotach do momentu połączenia się składników. Krem równomiernie rozsmarować na galaretce. Na krem kokosowy delikatnie przełożyć bezę. Ciasto schłodzić najlepiej całą

Ala piecze i gotuje
Babeczki pomarańczowo-piernikowe z kremem cynamonowym 153

łyżeczka sody oczyszczonej Delecta 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 3/4 szklanki mleka 1 mniejsza pomarańcza 2 jajka 100 g masła Krem: 200 g śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu skórka starta z 1 pomarańczy kamyczki czekoladowe Decorada od Delecty Sposób przygotowania: 1. Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Pomarańczę sparzamy we wrzątku(...)jajka, masło oraz 3/4 szklanki zblendowanej pomarańczy i dokładnie wszystko razem mieszamy. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy porcję ciasta do wysokości 3/4 papilotki. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i cynamon i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy czekoladowymi kamyczkami. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach

Proponowane wyszukiwania