ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:202/344)

Na dobry początek roku 230

Nowym Roku witam się z Wami pysznym sernikiem. Po szaleństwach Sylwestrowej nocy miło jest znaleźć w swojej własnej lodówce coś tak dobrego. Wiem, wiem, są tacy, którzy zamiast ciasta szukają dziś czegoś zupełnie innego ... ;-)Mam nadzieję, że miniona noc nie przyniosła jednak tego niemiłego uczucia w postaci kaca. Za to była czasem szampańskiej zabawy w doborowym towarzystwie(...)Niech taki też będzie ten Nowy Rok, pełen radości i szczęścia, wśród ludzi nam bliskich i życzliwych.Sernik karmelowy z sosem toffiskładniki;200 g ciasteczek korzennych90 g masła250 g serka mascarpone500 g twarogu śmietankowego4 jajkasos toffi150 g cukru150 ml śmietany50 g masłaWykonanieCiasteczka miksujemy na piasek. Dodajemy do nich roztopione masła i mieszamy. Wykładamy nimi dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia

Przysmaki Karolki
Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową 152

tylko dla dorosłych Jeśli jesteście fanami kawowych wypieków, musicie spróbować Składniki: Spód: 180 g ciastek kakaowych 70 g masła Masa serowa: 500 g mielonego twarogu 2 jajka 250 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Pianka ajerkoniakowa: 500 g śmietany kremówki 30% 1 i 1/2 szklanki ajerkoniaku 3 i 1/2 łyżki cukru(...)tortownicy o średnicy 24-25 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać masę z ciasteczek, dokładnie ugnieść i wyrównać. Wstawić do lodówki. Masa serowa: Do miski przełożyć twaróg i mascarpone. Dodać jajka, cukier puder, wsypać mąkę i kawę rozpuszczalną. Zmiksować tylko do połączenia składników, nie dłużej. Gotową masę wylać na schłodzony spód i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym

Oryginalny smak
MURZYNEK Z POWIDŁAMI I KREMEM ŚMIETANOWYM- ŁATWY :) 365

też dodać do niego przyprawy typu cynamon lub przyprawę piernikową . Krótko mówiąc murzynek ekspres, wszystko razem miksujemy i po około 50 minutach mamy pyszne, wilgotne i sprężyste  ciasto  czekoladowe a w jakiej finalnie wersji ? To już zostawiam Wam pole do działania :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)pieczenia 1 lekko czubata łyżeczka sody oczyszczonej 1 średnie jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju np. rzepakowego 3 łyżki powideł śliwkowych lub dowolny dżem Krem: 2 x 250g serek mascarpone 600ml śmietany kremówki 4-5 łyżek cukru pudru Wykonanie kremu: wszystkie składniki czyli serek mascarpone, śmietankę kremówkę, cukier puder, wkładamy do   miski i miksujemy do uzyskania gładkiego śmietanowego

Słodkie zapomnienie
tort szachownica 179

pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) tortownicy (ok.21 cm średnicy) i pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 20 -25 min. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 300 ml śmietany kremówki 400 g serka mascarpone 100-150 g czekolady deserowej opcjonalnie cukier puder do smaku

Domowy Smak Jedzenia
Ptysie z kremem jeżynowym 213

białej czekolady 200  g serka mascarpone  2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: ptysie: W rondlu podgrzewamy mleko z wodą i masłem. Dodajemy szczyptę soli. Mieszamy. Zdejmujemy z ognia i d o ciepłej mieszaniny energicznie mieszając dodajemy całą mąkę. Rondel stawiamy ponownie na chwilę na ogniu i podgrzewamy ciasto mieszając, aż ciasto będzie odklejało się od ścianek rondla. Zdejmujemy

Bon appetit mon amie
Kinder Country z pszenicą ekspandowaną 196

ustach! Idealnie komponuje się z małą czarną! Ciasto bez pieczenia, szybkie, idealnie sprawdzi się jako mały torcik, wspaniały na każdą okazję! Kinder Country to bomba kalorii, ale na jeden kawałek od czasu do czasu można sobie pozwolić, bo naprawdę warto! :) Zapraszam! :)) Składniki: 400 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 4 szkl pszenicy ekspandowanej (3 szkl do masy, 1 szkl

Trufelkowo
Truskawkowa rozpusta 227

Obniżyć temperaturę piekarnika do 200ºC, wstawić ciasto i podpiec przez 15 minut. Następnie formę wyjąć z piekarnika, usunąć papier z obciążeniem, obniżyć temperaturę do 190ºC, wstawić z powrotem do piekarnika i piec dodatkowe 10 minut, do zrumienienia i wypieczenia spodu. Wyjąć, całkowicie wystudzić. Krem cytrynowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżeczki żelatyny w proszku lub 2 listki

Słodka Strefa
Wampirzyca 195

Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej serek mascarpone lub rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Polewa: Czekolady rozpuszczamy na parze z dodatkiem mleka i masła. Ja nigdy nie odmierzam dokładnej ilości tych składników robię to na oko ;) Gdy wszystko nam się już rozpuści dodajemy czerwony barwnik wedle uznania. Polewamy na ciasto lekko wystudzoną. Ciasto składamy w następujący sposób: biszkopt dżem

Słodkie ciacho
TIRAMISU BEZ JAJEK 199

Moje ulubione ciasto bez pieczenia. Kremowe, delikatne i kawowe.  Dodatek alkoholu to doskonałe połączenie. Moja wersja jest bez jajek, na szybkiego. Każdy może zrobić taki szybki deser a już potem delektować się pysznym smakiem.  Składniki: biszkopty podłużne 1 opakowanie śmietana kremówka 500 ml. serek mascarpone 250 gram cukier puder 3 łyżki likier kawowy 2 łyżki kawa rozpuszczalna

Kuchnia Paulettes
Tarta z truskawkami, mascarpone i nutellą 340

posiekać nożem i zagnieść gładkie ciasto. Ciastem wylepić dno oraz boki natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy na tartę o śr. 26cm.  Wstawić do lodówki na 30 minut, następnie piec około 15-20 minut w temp. 170st.  Ostudzić i posmarować kremem czekoladowym.  Krem:   500ml śmietanki 30%,  250g serka mascarpone,  4 czubate łyżki cukru pudru

Z miłości do słodkości
Hiszpańskie pączki Xuxos 272

ciasto: 350- 470 g mąki 100 g mleka 25 g drożdży 40 g cukru 100 g miękkiego masła 2 jajka skórka z cytryny krem: 1/2 l mleka 150 g cukru 2 żółtka pół laski wanilii 20 g mączki kukurydzianej 150 g serka mascarpone Dodatkowo: olej do smażenia (opcjonalnie) cukier do posypania Przygotowanie kremu: 1. Odlewamy pół szklanki mleka i rozpuszczamy

KreatywnePiny
Tort na różowe przyjęcie 199

kremówki do osobnej miski. Do pozostałej części dodajemy serek mascarpone i Grenadinę. Dokładnie mieszamy. Czekoladę wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej, a gdy lekko przestygnie dodajemy do niej odłożoną wcześniej kremówkę. Po wymieszaniu nakładamy masę czekoladową na dolny krążek biszkoptu. Rozprowadzamy równo zachowując około 1 cm marginesu od krawędzi ciasta. Następnie na warstwę czekoladową nakładamy warstwę różową. Wygładzamy

Przysmaki Karolki
Owocowy deser wprost ze Skandynawii 215

tworzę, na przekór aurze, letnie ciasta i desery. Jest pysznie! Tym razem mam dla Was przepis z Bage og sylte , nr 1/2016. Nie mogłam oprzeć się tym pysznie zapowiadającym się warstwom. Jest więc idealnie gładki i soczyście czerwony mus truskawkowo-malinowy, jest kwaskowy, wyrazisty kompot rabarbarowy, a do tego wszystkiego kremowy serek z mascarpone i skyra. Ten ostatni to typowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort czekoladowy z wiśniami 277

Wasze urodzinki :)Składniki:Biszkopt (tortownica 23-26cm)6 jajek12 łyżek cukru6 łyżek mąki pszennej6 łyżek mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia2-3 łyżeczki kakao1 łyżka olejuKrem:500 g serka mascarpone250-300 ml śmietanki 30%200-250 g kremu typu nutella1/2 szklanki wiśni (z syropu lub nalewki)Dodatkowo:syrop z wiśni ze słoikawiśnietarta gorzka czekoladagalaretka z czarnej porzeczki1 galaretka wiśniowa(...)kolejno żółtka, mąki z proszkiem do pieczenia, a na koniec olej. Na wytłuszczoną i obsypaną bułką tartą formę wykładamy ciasto, pieczemy w 180 st. C przez 35-40 minut do suchego patyczka. Dobrze studzimy, kroimy na 3 blaty.2. Robimy krem: mascarpone ucieramy z nutellą, na koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy.1/3 ciasta odkładamy do dekoracji, a do reszty dodajemy

Kuchnia domowa Ani
Tort Księga Komunijna 196

500g serka mascarpone,  niepełna szklanka cukru pudru z laską wanilii (użyłam Master Cook) ,  200g mlecznej czekolady,  300g dżemu z czarnej porzeczki,  szklanka herbaty z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce mascarpone. Na koniec dodać czekoladę startą na tarce o dużych oczkach. Wymieszać szpatułką. Blaty ciasta nasączyć herbatą

Z miłości do słodkości