ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:200/344)

Ciasto Kryzysowe/Kwarantanna 155

soku owocowego, u mnie tymbark jabłko-wiśnia 3 budynie śmietankowe 2 galaretki, u mnie porzeczkowe ale mogą być wiśniowe, truskawkowe lub inne ok 300 gram herbatników 250 gram serka mascarpone 330 ml śmietany 30% może być 400 ml ja miałam mniejsze opakowanie, 1 śmietanfix 2 łyżki cukru pudru ok 200 gram rodzynek w czekoladzie, możemy zastąpić drażami lub tartą czekoladą(...)całkowitego ostygnięcia, możemy wstawić do lodówki, gdy masa budyniowa wystygnie do miski przelewamy śmietanę, dodajemy cukier puder, mascarpone, wsypujemy śmietanfix i ubijamy aż powstanie sztywna masa, ubitą śmietanę z mascarpone rozprowadzamy po herbatnikach, następnie po wierzchu posypujemy rodzynkami w czekoladzie, gotowe ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki do schłodzenia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Kawowe ciasto tiramisu na zimno 175

Kawowe ciasto tiramisu SKŁADNIKI foremka szklana lub porcelanowa o wymiarach 25 cm x 20 cm 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g 2 filiżanki świeżo parzonego espresso lub 1 szklanka kawy rozpuszczalnej ( 3 łyżki kawy ) 1 łyżka cukru 1 kieliszek likieru kawowego (niekoniecznie) 1 kubeczek schłodzonej śmietanki 30-36% -250 g 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone(...)masy. Oprószyć kakao, wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na cała noc. Można delikatnie przykryć folią aluminiową aby deser nie chłonął zapachów z lodówki. To pyszne kawowe ciasto jest naprawdę łatwe , koniecznie spróbujcie zrobić. Napiszcie jak wyszło w komentarzach :) a może coś poprawić ? ulepszyć ? Podzielcie się Waszymi opiniami :) SMACZNEGO

zielonacukinka
Kawowe ciasto tiramisu na zimno 247

Kawowe ciasto tiramisu SKŁADNIKI foremka szklana lub porcelanowa o wymiarach 25 cm x 20 cm 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 200 g 2 filiżanki świeżo parzonego espresso lub 1 szklanka kawy rozpuszczalnej ( 3 łyżki kawy ) 1 łyżka cukru 1 kieliszek likieru kawowego (niekoniecznie) 1 kubeczek schłodzonej śmietanki 30-36% -250 g 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone(...)masy. Oprószyć kakao, wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na cała noc. Można delikatnie przykryć folią aluminiową aby deser nie chłonął zapachów z lodówki. To pyszne kawowe ciasto jest naprawdę łatwe , koniecznie spróbujcie zrobić. Napiszcie jak wyszło w komentarzach :) a może coś poprawić ? ulepszyć ? Podzielcie się Waszymi opiniami :) SMACZNEGO

zielonacukinka
Tort ŁOŚ (bezglutenowy z masą czekoladową) 201

szklanki mąki kukurydzianej +1 łyżka 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej   Masa czekoladowa z pomarańczową nutą: 150 g gorzkiej czekolady z nadzieniem pomarańczowym (użyłam tej ) 2 łyżki mleka 500 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru pomarańczowego triple sec 200 g schłodzonej śmietany kremówki 36%   Masa maślana: 200 g miękkiego masła 35-40 g gorzkiej(...)Przygotowanie j/w tylko krótszy czas pieczenia: ok. 40 min. i nie rzucamy go po wyjęciu z piekarnika.  Masa czekoladowa: Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Serek mascarpone zmiksować z likierem  pomarańczowym i cukrem pudrem. Dodać do tego czekoladę i dokładnie wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i wmieszać do masy z mascarpone. Masa maślana: Gorzką

Domowa Cookierenka Agi
Zapiekanka a'la cannelloni ze szpinakiem i serkiem ricotta na sosie pomidorowym 204

Dziś na obiad moje ulubione połączenie smaków z makaronem. Delikatny kurczak, szpinak i serek ricotta, a to wszystko na sosie pomidorowym. Nic dodać, nic ująć. 

Niezły Młynek
Ciasto marchewkowo-kokosowe 298

Pyszne, mięciutkie i aromatyczne ciasto marchewkowe, posypane wiórkami kokosowymi i ozdobione owocami miechunki. Przepis pochodzi z książki "Moja mała francuska kuchnia" autorstwa Rachel Khoo. Składniki na tortownicę 19 cm: 160 g masła 200 g cukru brązowego 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1 płaska łyżeczka soli 4 jajka skórka otarta z 1 pomarańczy(...)jogurtu 400 g marchewki, startej na grubej tarce 400 g mąki orkiszowej (użyłam pszennej) 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na polewę: 250 ml gęstej śmietany kremówki (użyłam serka mascarpone) 2 łyżki cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: owoce miechunki do ozdoby CZAS PRZYGOTOWANIA: 115 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W misie miksera umieszczamy cukier i masło. Ucieramy

My Culinary Art
Tort Rocher wg Aleex 203

szczypta soli Krem Rocher: • 400 g serka mascarpone • 400 g nutelli • 100 g mlecznej czekolady • pół szklanki posiekanych orzechów laskowych Krem śmietankowy: • 500 ml śmietany kremówki 36% • 100 g serka mascarpone • 2 łyżki cukru pudru • 1 łyżeczka żelatyny Do nasączenia: • 1/2 szklanki likieru orzechowego lub wódki orzechowej Soplica • 1/2 szklanki wody Sposób przygotowania: 1. Przygotować biszkopt orzechowo – czekoladowy: wszystkie składniki(...)ostudzić. 10. Orzechy laskowe podpiec na suchej patelni, ostudzić. Posiekać, aby otrzymać ½ szklanki orzechów, które dodamy do kremu Rocher. 11. Przygotować krem Rocher: do misy miksera włożyć dobrze schłodzony serek mascarpone. Dodać nutellę i zmiksować, aż powstanie gładka masa. 12. Dodać rozpuszczoną wcześniej czekoladę i jeszcze przez chwilę miksować - otrzymany krem powinien być gładki i jednolity. 13. Krem czekoladowy wymieszać

W mojej kuchni
Sernik czekoladowy z gruszkami 178

wyłożyłam papierem do pieczenia). Masa serowa: 3. Czekoladę połamać i roztopić na parze lub jeśli mamy wprawę, to w mikrofalówce. 4. Do miski przełożyć gotowy ser na sernik i serek mascarpone. Dodać cukier i wymieszać mikserem na niskich obrotach. Dodać ciepłą, roztopioną czekoladę, wymieszać mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki się połączą(...)dokładnie mikserem i masę wylać na herbatnikowy spód.     6. Gruszki dobrze osączyć (można na ręczniku papierowym). Następnie podciąć im spody, aby stały i włożyć je w sernik. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji góra-dół przez około 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 130oC i piec jeszcze przez około 55-60 minut

Mała Cukierenka
Brzoskwiniowiec 251

Zamiast brzoskwiń można użyć innych owoców np. truskawek, jeżyn, jagód, poziomek, a ciasto będzie równie pyszne. Nam ostatnio bardzo posmakowała wersja z brzoskwiniami. I tę Wam polecam! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: 200ml. śmietanki 30% 250 g. mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki(...)delikatnie wymieszać szpatułką lub mikserem na niskich obrotach. Piec ok. 35-40 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Masa : śmietankę ubić z cukrem pudrem, gdy śmietanka jest ubita dodać serek mascarpone i dokładnie rozmieszać mikserem.  Brzoskwinie odsączyć z zalewy, połowę pokroić w kostkę, a połowę w cienkie paski. Brzoskwinie pokrojone w kostkę wymieszać z 3/4 masy śmietanowej.  Dwie galaretki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babka cytrynowa z kawałkami czekolady na mascarpone 179

mega maślana i po prostu przepyszna. Swoją babkę zrobiłam ze skórką cytrynową, ale równie dobrze można ją zrobić ze skórką pomarańczową i wyjdzie równie pysznie. Spróbujcie Składniki: – 250g serka mascarpone – 3 jajka – 210g mąki pszenicznej (u mnie tortowa) – 70g miękkiego masła – 80g cukru (jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki należy zwiększyć ilość cukru) – 2 łyżki(...)cały czas ubijając. Dodać mascarpone i ubić na jednolitą masę. Stopniowo (na 2 lub 3 razy) dodać mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia, ubijając po każdym dodaniu mąki. Dodać skórkę z cytryny i czekoladę pokrojoną w kostkę i wszystko dokładnie wymieszać łopatką kuchenną. Foremkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą lub kaszą manną. Ciasto przełożyć do foremki, wyrównać

Smaki Armine
Sernik na korzennej kruszonce pod sniegową czapą 233

kremowej 30% 150 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 ml likieru waniliowego  Dalkowski 1 łyżeczka żelatyny Ponadto: Biała polewa czekoladowa  dr.Oetker Śnieżynki cukrowe  dr.Oetker Sposób wykonania: Kruszonka: Wszystkie suche składniki na kruszonkę umieścić w misce, wymieszać, dodać pokrojone na wiórka zimne masło i rozetrzeć w palcach-nie zagniatać ciasta! Rozsypać na dnie wyłożonej pergaminem(...)piekarnika piec 20 minut, po czym temp zmniejszyć do 160*c i piec kolejne 20 minut, studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Śniegowa czapa: Schłodzoną śmietanę połączyć z zimnym serkiem mascarpone i cukrem pudrem, miksować do uzyskania gładkiego gestego kremu-należy uważać i wyczuć śmietanę aby jej nie przebić bo się zwarzy, wlać cienkim strumieniem rozpuszczoną w malutkiej ilości wody

Wanilia i Kardamon
Babeczki kawowo – chałwowe 152

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wypełnić je ciastem prawie do pełna, pozostawiając 1 cm wolnego od górnych brzegów papilotki. Piec w temperaturze 170ºC przez 20 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić na kratce. Krem chałwowy: 200 gr śmietany 30% (u mnie z Lidla) 250 gr chałwy 250 gr serka mascarpone (u mnie z Lidla) Śmietanę umieścić

moj przepis na
Krem z mascarpone do tortów i deserów 152

serka mascarpone 200 ml śmietany 30% lub 36% 4 łyżki cukru pudru   Do naczynia o wysokich ściankach włóż wszystkie składniki, a następnie całość zacznij ubijać mikserem. Najpierw używaj wolnych obrotów, ponieważ przez pierwsze parę sekund śmietana może mocno chlapać. Krem będzie gotowy, gdy jego konsystencja będzie przypominać ubitą śmietanę (ok. 5 minut ubijania) Gotowy krem przełóż na ciasto

Kulinarne S.O.S.
Galaretka truskawkowa 123

torebki nie przepadam chyba, że są dodatkiem do ciasta, więc pomyślałam że zamiast takiej galaretki z torebki zrobię domową galaretkę z owoców. Galaretka z pomarańczy była super - teraz przyszła kolej na galaretkę truskawkową, robiłam ją już dwa razy i jest świetna. Do tego bita śmietana wymieszana z serkiem mascarpone i pestki granatu. Obowiązkowy listek melisy lub mięty

cucinare
Bułeczki z mascarpone z pomarańczą 160

masła 120 ml śmietany 36% 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki otartej skórki  z pomarańczy sok z polówki pomarańczy 2 łyżeczki proszku do pieczenia czarny sezam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło kroimy na małe kawałki, dodajemy do mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto na bułeczki. Ciasto musi być zwarte i nie klejące się

Delusional Trine