ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:204/344)

Walentynkowa Czekoladowa Rolada z Mascarpone i Serduszkową Galaretką 240

łyżki kakao cukier waniliowy   Masa: 300 g serka mascarpone 150 g schłodzonej śmietanki kremówki 30%  ok. 4-5 łyżek cukru pudru czubata łyżka żelatyny-fix w proszku galaretka wiśniowa Polewa: 70 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną) 70 ml śmietany kremówki 30% Walentynkowa Czekoladowa Rolada z Mascarpone i Serduszkową Galaretką - Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy(...)biszkopt przekładamy do formy keksowej o wielkości ok. 9x20cm (papierem do dołu).  Pozostawiamy do ostygnięcia.  Masa: Kremówkę ubijamy pod koniec dodając cukier puder wymieszany z żelatyną fix. Mascarpone chwilkę miksujemy, a następnie stopniowo dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Na dno formy z biszkoptem wykładamy ok. 1-1,5 cm warstwę masy i umieszczamy

Słodka Strona
DESER BANOFFEE, CZYLI DESER Z MASCARPONE, TOFFI, CIASTKAMI I BANANAMI 2614

Deser ten powstał na podstawie znanego ciasta banoffee pie. Mascarpone, sos toffi, banany i kruche ciastka. Tylko kilka składników i wyczarować można pyszny, słodki deserek gotowy dosłownie w 20 minut. Przygotujcie go a na pewno zachwycicie nim każdego, zarówno domownika jak i gości :) Składniki na 2 szklanki: * 250 g serka mascarpone * 2 łyżki cukru pudru * 1 banan * 4 łyżki masy

Zrób to smacznie
KETO PIERNIK W SZKLANCE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 167

którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C pilnując by nie spiekły się za bardzo. Gotowe pierniki ostudzić.   Składniki na krem: 200 g śmietanki kokosowej lub w wersji z laktozą 100 g serka mascarpone i 100 g śmietanki lub śmietany 36% szczypta

Ola la LCHF
Kruche babeczki z mascarpone i owocami 278

delikatnego kremu z serka mascarpone, śmietany i owoców. Owoce można dodać dowolne, najlepiej takie sezonowe. U mnie są to truskawki i borówka amerykańska, może trochę przed sezonem, ale ładnie się prezentują. Korpusy babeczek mają bardzo oryginalny kształt dzięki zastosowaniu foremki do wycinania w kształcie kwiatka. Składniki: Ciasto kruche

To co kocham
Ptysiowe ciastka na Dzien Mezczyzny 125

masa stanie się gładka. Teraz wkładamy  ciasto do rękawa  i wyciskać okrągłe,lub podłużne ciastka, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć ciastka z piekarnika, lekko przestudzić i wypełnić kremem. Krem Składniki 200 g śmietany 36% 5 łyżek cukru pudru 200 g serka mascarpone Wykonanie Śmietanę ubić z cukrem a następnie

w mojej kuchni
Garden party 200

której włożyłam chłodzące wkłady. W ten sposób z ciastem nic się nie stało. A oto przepis: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody Masa: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 80 ml zimnej wody 2 łyżeczki żelatyny

Mienta blog
Tort pomarańczowo-czekoladowy z kajmakiem i konfiturą morelową 140

pomarańczowa: 200g serka mascarpone, 2 łyżki śmietanki kremówki, 1 łyżeczka olejku pomarańczowego, 2 łyżki soku z pomarańczy, skórka otarta z połowy pomarańczy, 4 łyżki masy kajmakowej masa czekoladowa : 150g serka mascarpone, 4 łyżki śmietanki kremówki, 4 łyżki masy kajmakowej, 4 łyżki kakao dodatki: herbata do naponczowania biszkoptowych blatów, konfitura morelowa, kawałki pomarańczy, płatki migdałowe, krakersy Wykonanie: biszkopt : żółtka oddzielić(...)etapie masę delikatnie przemieszać drewnianą łopatką lub użyć najniższych obrotów miksera. Ciasto przelać do tortownicy (ja użyłam małej, 22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka w 18-70-180C.  Wystudzony biszkopt przekroić na 3 równe blaty. masa pomarańczowa: w rondelku zmiksować serek ze śmietanką, dodać kajmak, olejek pomarańczowy i świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, następnie otartą

Raj dla Podniebienia
Tort śmietanowy z truskawkami 146

stopni) przez 25minut. Najlepiej jednak ciasto sprawdzać patyczkiem ponieważ piekarniki różnie pieką. Kroić/przekrawać na blaty po całkowitym wystudzeniu najlepiej jednak robić, to na drugi dzień. Dodatkowo: domowa konfitura truskawkowa oraz owoce u mnie truskawki Do nasączenia: sok z jednej cytryny z cukrem i letnią wodą około ¾ szklanki.   Masa: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki

W garach u Gosi
Tort śmietanowy z truskawkami 192

stopni) przez 25minut. Najlepiej jednak ciasto sprawdzać patyczkiem ponieważ piekarniki różnie pieką. Kroić/przekrawać na blaty po całkowitym wystudzeniu najlepiej jednak robić, to na drugi dzień. Dodatkowo: domowa konfitura truskawkowa oraz owoce u mnie truskawki Do nasączenia: sok z jednej cytryny z cukrem i letnią wodą około ¾ szklanki.   Masa: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki

W garach u Gosi
BROWNIE A'LA GRASSHOPPER CAKE 135

wielka szkoda! Pyszne zielone ciasto z czekoladowym, miętowym lub maślanym kremem, które nadaje się na każdą okazję, zimą czy latem, nieważne. Postanowiłam pójść tym tropem i stworzyć swoją wersję ciasta pasikonika, bardziej słodką i niesamowicie miętową. Brownie a'la grasshopper cake zrobiły taką furorę, że okrzyknięto mnie nawet cukiernikiem rodzinnym i zobligowano do pieczenia na każdą większą okazję. No cóż(...)duże jajka (rozm. L) 375 g cukru 200 g mąki szczypta soli  składniki na krem: 300 ml śmietany kremówki (min. 30%) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone aromat miętowy zielony barwnik spożywczy składniki na polewę:  50 g masła 30 g cukru 1-2 łyżki mleka 3 łyżki kakao Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewam do 160 stopni Celsjusza

W kuchni Karmel-itki
Tort wiśniowy z kremem śmietankowym z białą czekoladą 234

bardzo nie cieszy, jak fakt, że innym smakuje. Tort przełożony jest kremem na bazie śmietany, mascarpone, białej czekolady, z dodatkiem galaretki wiśniowej. Do tego frużelina wiśniowa, która przełamuje słodycz tortu. Uwielbiam takie smaki. Z powodu tego, że robiłam równocześnie trzy ciasta, trochę za dużo kremu nałożyłam na dolny placek tortu, ale to już tylko kwestia samego wyglądu. SKŁADNIKI Biszkopt(...)nasączenie: 700 g wiśni bez pestek (u mnie mrożone) 200 g cukru 60 g mąki ziemniaczanej 80 ml wody 50 ml wódki Krem: 1 l śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 opakowania cukru waniliowego 1 łyżka cukru 1 galaretka wiśniowa + 160 ml wody 2 łyżeczki żelatyny 100 ml mleka 90 g białej czekolady Dekoracja: posypka czekoladowa starta gorzka czekolada

Passions hobbies life
Ciasto z nutą pomarańczy 177

możliwość,że eksploduję.Dla ułatwienia można użyć gotowej masy kajmakowej. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch i stopniowo dodajemy masę kajmakową. KREM POMARAŃCZOWY 150 g żółtek 500 g serka mascarpone 75 g cukru 5 g żelatyny otarta skórka z jednej pomarańczy Metalową miskę umieszczamy w garnku z gotującą się wodą(metalowa miska nie może dotykać wody).Do miski wrzucamy(...)mascarpone (najlepiej w temperaturze pokojowej,ponieważ może się zważyć przy mieszaniu z ciepłą masą jajeczną).Dodajemy skórkę z wyszorowanej i wyparzonej pomarańczy,mieszamy.Masę jajeczną stopniowo dodajemy do serka miksując. DODATKOWO 3-4 paczki herbatników Dobrze ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie części.Dolną część smarujemy połową masy kajmakowej ,na masę układamy herbatniki i smarujemy resztą kajmaku.Przykrywamy drugą częścią ciasta

Anielskie wypieki
Tort szpinakowy z owocami 194

pieczenia Biszkopt zwykły: 2 jajka 50g mąki tortowej 50g mąki kukurydzianej 60g cukru Warstwa truskawkowa: 400g truskawek (użyłam mrożonych) 2 galaretki truskawkowe 600ml wrzątku Krem: 400ml śmietanki 36% 250g serka mascarpone ½ szklanki cukru pudru 100g jagód Krem maślany: 200g masła 1 jajko ¾ szklanki cukru pudru Sok z ⅓ cytryny Dodatkowo dekoracje wykonane z masy cukrowej Sposób przygotowania Biszkopt szpinakowy: Spód tortownicy(...)Rozdrobnioną warstwę truskawkową pozostawiamy do lekkiego stężenia, ale koniecznie musimy pilnować, by w momencie przekładania tortu pozostała nadal lejąca. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Do kremu dodajemy połowę jagód rozdrobnionych np. widelcem i połowę w całości. Łączymy delikatnie. Masa maślana: Żółtko ucieramy z połową cukru pudru. Białka ubijamy, a następnie do sztywnej piany

Kuchnia w czekoladzie
Korzenne tiramisu z malinami 190

bazie jajek i mascarpone, dopełnieniem smaku są maliny osączone z syropu, ciasto podaje się dobrze schłodzone, jest tak pyszne, że nie można się od niego oderwać, a przy tym pięknie się prezentuje na świątecznym stole jako deser główny. Kwadratowa forma 24/24 Składniki: 40 dag biszkoptów savoiardi ½ kg sera mascarpone 5 żółtek 3 białka 3 łyżki cukru ¾ szklanki mocnej zaparzonej kawy(...)mieszadłem do piany ubijamy mikserem aż stanie się gęsta, lśniąca a cukier się rozpuści., zdejmujemy z garnka miskę stawiamy na blacie i mieszając dodajemy stopniowo w kilku turach serek mascarpone mieszamy aż powstanie gęsty krem.  Tutaj na filmiku fajny trik od #beko jak zmiksować bez bałaganu: Białka ubijamy  osobno na sztywną pianę, delikatnie mieszamy z masą serową. Zaparzoną

Wanilia i Kardamon