ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:188/344)

Tort malinowy 376

średnicy26cm)- 7 jaj- 1 szklanka drobnego cukru do wypieków- 1 szklanka mąki tortowej- 1/3  szklanki mąki ziemniaczanej- szczypta soliSkładniki na krem 1:- 500ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej)- 250g serka mascarpone- 3 łyżki cukru pudru- 1 galaretka malinowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku)Składniki na krem 2:- ok. 350ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej)- 250g serka mascarpone- 2 łyżki cukru pudru- 1 galaretka(...)dekoracji. Pozostałe kroimy na połówki. Jak galaretki ostygną, ale będą jeszcze płynne, szykujemy kremy – zaczynając od malinowego. Ubijamy 500ml schłodzonej śmietanki, dalej ubijając dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość masy delikatnie i dokładnie mieszamy dodając wystudzoną, ale płynną galaretkę malinową. Z galaretki cytrynowej odlewamy do miseczki ok. 1/3, dolewamy tyle samo zimnej, przegotowanej wody. Pierwszy blat, który będzie

mojewypiekiinietylko
TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU 114

Składniki: Biszkopt: 1,5 szklanki mąki pszennej 6 jajek 1 szklanka cukru 4 łyżeczki octu 3 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju szczypta soli Masa: 500 g serka mascarpone 4 żółtka 50 g tabliczki gorzkiej czekolady 250 ml śmietanki 36% 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki soku z pomarańczy 4 łyżki cukru skórka z 1/2 pomarańczy(...)formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu ścinamy wierzch biszkopta. Masa: Żółtka łączymy z cukrem, a następnie ubijamy mikserem na parze, aż masa jajeczna będzie jasna i gęsta. Studzimy. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zimną masę jajeczną łączymy z serkiem mascarpone, startą czekoladą i aromatem

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU 135

Składniki: Biszkopt: 1,5 szklanki mąki pszennej 6 jajek 1 szklanka cukru 4 łyżeczki octu 3 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju szczypta soli Masa: 500 g serka mascarpone 4 żółtka 50 g tabliczki gorzkiej czekolady 250 ml śmietanki 36% 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki soku z pomarańczy 4 łyżki cukru skórka z 1/2 pomarańczy(...)formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu ścinamy wierzch biszkopta. Masa: Żółtka łączymy z cukrem, a następnie ubijamy mikserem na parze, aż masa jajeczna będzie jasna i gęsta. Studzimy. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zimną masę jajeczną łączymy z serkiem mascarpone, startą czekoladą i aromatem

Kuchnia MagdaLeny
Tort ze śmietany i mascarpone 266

jajek 3/4 szklanki cukru 5 czubatych łyżek mąki pszennej typ 500 Składniki na krem  300 ml śmietany kremówki 36% 200 g białej czekolady 400 g serka mascarpone Dodatkowo: jagody 500 g( miałam zamrożone) cukier żelujący na 500 g owoców wiórka żółte z czekolady wiórka różowe z czekolady- znajdziecie je na Wykonanie Więc moi drodzy zaczynamy od biszkoptu.Ten biszkopt(...)wyrówna ( będzie równy).Kroimy go na cztery krążki. Krem do tortu Czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do lekkiego schłodzenia. Ubijamy śmietanę na sztywno do której dodajemy serek mascarpone i ostudzoną czekoladę. Przekładamy dwa krążki kremem.Trzeci krążek jagodami ( jakieś 5-7 minut gotujemy go garnku z cukrem żelującym ).Teraz resztę kremu i obsypujemy wiórkami kolorowymi z czekolady. Wstawiamy

Różowa kuchnia
Piernik kanadyjski (herbaciany) z kremem daktylowo-pomarańczowym 146

mnie ma ona ok 38x33 cm) i piec ok 15-20 min w 180*C. Uwaga: Można ciasto podzielić na 3 części i każdą piec osobno w keksówce, ale powyższy sposób jest prostszy i szybszy. Przygotowując po dwójną porcję należy ciasto podzielić na 3 części i każdą piec osobno w standardowej blaszce ok 23x33 cm. Krem daktylowo-pomarańczowy: 1. Daktyle(...)małym ogniu, aż daktyle będą miękkie, a c a łość zgęstnieje . D okładnie zblendować (jeśli byłoby ciężko blendować - dolać odrobinę gorącej wody). Wystudzić. 2. Zblendowane daktyle zmiksować z serkiem mascarpone. Można całość przetrzeć przez sito, żeby uniknąć w kremie niezblendowanych skórek z daktyli. Masę osłodzić do smaku. Przełożenie: Upieczony piernik przekroić na 3 równe części. Przełożyć kremem. Ewentualnie polać polewą

Kto ugości moich gości?
KOKOSOWY KREM 134

krem do tortu i ciasta. Krem kokosowy to pyszny krem z wiórkami kokosowymi i likierem kokosowym (w wersji dla dorosłych). W tym kremie zwykłą śmietankę można zastąpić śmietanką kokosową, dzięki czemu smak kremu będzie jeszcze bardziej kokosowy :). Polecam krem Raffaello do tortu. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki na kokosowy krem: 200 g serka mascarpone, schłodzonego 100 ml śmietanki kremówki

Słodki Pomysł
Piętrowy tort z wiśniami w winnej frużelinie. 182

dużych jajek  3/4 szkl mąki pszennej   1/4 szk kakao  1/2 szkl cukru  Masa:  ok 1200 ml śmietany kremówki 30 %  500 g serka mascarpone  4 łyżki cukru pudru  małe opakowanie cukru waniliowego  Dodatkowo:  400 g mrożonych wiśni bez pestek  cukier do smaku   kardamon  100 ml wina(...)biały kroimy na pół. Kładziemy na paterze,nasączamy. Połowę śmietany ubijamy na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier i połowę opakowania cukru waniliowego. Następnie delikatnie mieszamy ją z połową serka mascarpone. Na nasączonym biszkopcie kładziemy warstwę bitej śmietany, układamy na niej połowę wiśni w winie. I przykrywamy drugą częścią białego biszkoptu. Zimny ciemny biszkopt odklejamy od papieru do pieczenia

Malinowe Pocałunki
Truskawkowiec bez pieczenia 106

ciastem bez pieczenia, ale możecie też przyrządzić taki deser na upieczonym biszkopcie. Moi domownicy bardzo lubią takie owocowe ciasta! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę (lub naczynie żaroodporne) o wymiarach 24×30 cm. Składniki na Truskawkowiec bez pieczenia: 140 g herbatników około 600 g świeżych truskawek 500 ml słodkiej śmietanki 30% 250 g serka ricotta (może być mascarpone(...)Schłodzoną śmietankę przelać do miski, dodać cukier wanilinowy i przy pomocy miksera ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać po łyżce serka ricotta. Do przestudzonej, ale płynnej żelatyny dodać łyżkę ubitej śmietany, wymieszać i całość przelać do miski ze śmietaną. Wymieszać mikserem na najniższych obrotach do połączenia składników. Tak przygotowaną śmietanę przelać

Danka Pichci
Prosty torcik truskawkowo galaretkowy ;) 142

kawy ) 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej krem ( według przepisu Anny Starmach ) : 500 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% (polecam Łowicz lub Łaciatą) 500 g serka mascarpone 1 laskę wanilii 3 łyżki cukru pudru dodatkowo : truskawki , najlepiej duże i świeże 1 opakowanie galaretki truskawkowej Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę . Pod koniec ubijania dodajemy(...)wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Ciasto delikatnie przelewamy do tortownicy i wygładzamy wierzch . Nagrzewamy piekarnik do 160 C . Pieczemy w temperaturze 160 – 170º C przez około 35 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka z włączoną grzałką górną i dolną bez termoobiegu . Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika i z wysokości około 30 cm upuścić

Ogrodnik w podróży
Ciasto Kinder Country bez pieczenia 310

Kinder Country więc i ja zrobiłam. To pyszne ciasto bez pieczenia przypominające popularnego batonika. Jest bardzo łatwe do zrobienia i oczywiście jest przepyszne. Może ciut za słodkie ale przecież nie zjadamy całego na raz a taka przyjemna dawka słodyczy czasem się przydaje. składniki: 350 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 200 g czekolady mlecznej 200 g czekolady białej(...)śmietanki ubić na sztywno. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i zmiksować na wolnych obrotach aby składniki się połączyły. Następnie dodać zimną ale płynną rozpuszczoną białą czekoladę. Czekolada musi być zimna ale nadal płynna bo gdy będzie za ciepła może zważyć się po dodaniu do zimnej masy ze śmietanki i serka. Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Potem dodać płatki

Monia miesza i gotuje
Rolada tiramisu z tartą czekoladą 194

serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku 50 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem oraz kawą (proszek) i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki z piekarnika

Na Ciasteczkowych Papierach
Tarta z advocaatem, białą czekoladą i czarną porzeczką 260

dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Nadzienie : 250 g serka mascarpone 100 ml advocatu 150 g białej czekolady, rozpuszczonej  Składniki

Chocolate Muffin Blog
Wielkanocne jajeczne cake pops 172

Cześć!Robiliście już kiedyś cake pops? Ja nie robiłam nigdy, aż do tego dnia, gdy zaświtał mi w głowie pewien pomysł :-).Takie słodycze na patyku robi

Pora coś zjeść
Sernik na zimno z truskawkami 108

Sernik na zimno z truskawkami to najlepszy letni deser. Ciasto z biszkoptami o delikatnym kremowym smaku, który idealnie komponuje się z soczystymi truskawkami i galaretką. Czas przygotowania: 1.5 godziny Ilość porcji:  >6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 250 g serka mascarpone 1 kg twarogu sernikowego (mój ulubiony Wieluń) 1 opakowanie biszkoptów 500 g truskawek

karolgotuje
Sernik borówkowy 126

lato, więc to najlepsza pora na serniki na zimno. Proste, szybkie i pyszne ciasta na każdą okazję. A że owoców jest pod dostatkiem to oczywiście nie może ich zabraknąć w takim serniku. Dzisiaj proponuję wam sernik z borówkami na serze z dodatkiem mascarpone. Można oczywiście użyć serka kremowego, mielonego i sera mascarpone albo sięgnąć po gotowy taki mieszany już

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mini deserki banoffee 134

To idealny deser dla wielkich łasuchów. Jest bardzo słodki, 1 porcja spokojnie zaspokoi wielką ochotę na małe conieco. Składniki: 125 g serka mascarpone, 200 g masy

Moja kraina smaków
Tort urodzinowy - bistro mama ma 7 lat! 200

około 30 - 40 minut ( do tzw. suchego patyczka).  Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, opuszczamy je w formie na podłogę  z wysokości ok. 30 cm.  Odstawiamy do ostygnięcia.  Po ostygnięciu kroimy na 3 blaty. Krem: Składniki: 400 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 3 białe czekolady ok. 400 g świeżych truskawek Przygotowanie: Czekoladę topimy w kąpieli

bistro mama
Lekki torcik na pierwsze urodziny bloga 125

Hej! Od dziś nie będzie żadnych wykrętów i lamentów, że biszkopt nam nie wychodzi. Tak się składa, że na rynku pokazała się gotowa mieszanka do wypieku

Tylko pysznie
Placuszki z serkiem mascarpone i sosem truskawkowym 126

smażenia 1. Do misy miksera dajemy jajka, ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy serek mascarpone, słodzik lub cukier,miksujemy. Dodajemy mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie miksujemy, żeby składniki się połączyły i nie było grudek. 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, łyżką nabieramy porcje ciasta, przekładamy na patelnię i formujemy placuszki. Smażymy z obu stron

kruche babeczki
Tort czekoladowo truskawkowy - 3 urodziny bloga 158

pieczemy ok godziny w 180 st. C - do tzw suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na 3 blaty. Krem truskawkowy: 500 g. truskawek (mogą być mrożone) 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej rozmieszane z 1 łyżką wody 500 g serka mascarpone Truskawki podgrzewamy z cukrem, a gdy cukier się rozpuści dodajemy skrobię ziemniaczaną i mieszając

Cynamonowe szczęście
Świąteczne Muffinki reniferki 169

Wymieszać delikatnie. Przygotować formę do muffinek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut, do lekkiego zezłocenia i tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Krem: 600 ml śmietany kremówki (36%), schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 4 łyżki cukru pudru  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Śmietanę kremówkę

Kubki smaku
Ciasto czekoladowo-gruszkowe 245

Kakaowy biszkopt z masą śmietanową z czekoladą oraz galaretką z gruszkami. Ciasto proste a jakie dobre :) Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Masa czekoladowa: 200 g śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 100 g mlecznej czekolady   Galaretka: 2 galaretki agrestowe

Na Ciasteczkowych Papierach
Świąteczny tort makowo - pomarańczowy 184

puszystą masę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier waniliowy oraz cukier puder. Serek mascarpone wykładamy do miski, mieszamy drewniana szpatułką. Dodajemy do niego śmietankę (lżejsze zawsze dodajemy do cięższego) i szybko mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce.   Wyciskamy sok z 2 pomarańczy i łączymy z alkoholem.  Ciasto przekrajamy na 3 części. Pierwszy blat nasączamy ponczem, smarujemy połową konfitury i przykrywamy

ChilliJemy
Tarta z owocami 161

    Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a dzięki świeżym owocom jest idealna na lato. Owoce idealnie komponują się z masą z serka mascarpone i

Passion of Cooking
Ciasto 3 bit 347

nasączonymi herbatnikami, jakość kremu sprawia, że jest niesłodkie, efektowne, wspaniałe dla amatorów ciast kremowych Składniki: 6 jajek 0,5 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 800 ml śmietanki 30% 200 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Ponadto 8 paczek herbatników 1 puszka ugotowanego skondensowanego mleka słodkiego

kgwjanczewo
Sernik wiedeński bezglutenowy 315

krakowskim.” Cechą charakterystyczną sernika wiedeńskiego jest to, że nie pieczemy go na cieście. Moja wersja sernika wiedeńskiego bezglutenowego została zainspirowana przez Dorotę , komentarze z jej bloga oraz serniki, które piekłam od Pauliny .   Składniki na tortownicę nie mniejszą niż 26cm: - 1 kg tłustego twarogu - 500g serka mascarpone - 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków - 150g miękkiego masła

mojewypiekiinietylko
Babeczki makowe z reniferem Rudolfem 212

kandyzowanych24 draży w białej czekoladzie½ kostki ciemnej czekoladyKrem:500ml śmietany kremówki 36%4 łyżki serka mascarpone2 łyżki cukru pudruW misce umieszczamy suche składniki, czyli mąkę, cukier, mak, proszek do pieczenia i skórkę pomarańczową. Całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy wszystkie mokre składniki i mieszamy szpatułką. Powstałe ciasto nakładamy do papilotek do mniej więcej 2/3 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni(...)piekarnika na około 25 minut. Wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy krem: zimną kremówkę miksujemy z mascarpone i cukrem na sztywny krem. Nakładamy przy pomocy szprychy na babeczki. Precelki przecinamy na pół i ustawiamy jako „poroże”. Następnie wstawiamy draże, jako oczy oraz wisienki, jako nos. Czekoladę delikatnie roztapiamy i przy pomocy wykałaczek robimy źrenice na oczkach. Gotowe. Smacznego!Wymieszane suche

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania