ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:186/344)

Tort jagodowy na roczek 155

Odjąć 3/4 kremu i zachować,  do reszty dodać drugi serek mascarpone i  4-5 łyżek jagód ( u mnie rozmrożone) i dokładnie je utrzeć na krem jagodowy Upieczony biszkopt przekroić na 3 części, ta 3 była u mnie najmniejsza, bo biszkopt urósł mi w "czubek" Pierwszą część ciasta ułożyć na kloszu, nasączyć, posmarować częścią białego kremu, na to położyć

Proste Potrawy
Przepis #102 Tort FIT "Mars" 184

Składniki Biszkopt - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej lub kokosowej - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 - 3 łyżki cukru lub innego słodzika - 2 łyżki kakao Kakaowy krem - opakowanie serka mascarpone - duże opakowanie jogurtu greckiego - 2 łyżki kakao - 2 -3 łyżki cukru lub innego słodzika Karmel - 200 g daktyli Polewa - 40 g gorzkiej czekolady - 10 g oleju kokosowego Wykonanie Dzień wcześniej(...)miski przekładamy jogurt oraz serek mascarpone a następnie miksujemy. Dodajemy słodzik oraz kakao. Całość łączymy na jednolitą masę. 2 /3 masy wykładamy na pierwszy krążek biszkoptu i przykrywamy drugim. Na wierzch wykładamy pozostałą część masy. Karmel Daktyle odsączmy bardzo dokładnie  z wody. Następnie blendujemy na jednolitą masę. Całość wykładamy na nasze ciasto. Polewa W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej kokosowy

Health-Fit-Life
Tort Śmietankowo- Wiśniiowy 203

jajek 1 kubek drobnego cukru do wypieków 1 kubek mąki tortowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli masa wiśniowa: 1 l śmietany kremówki (mocno schłodzonej) 2 op serka mascarpone (500g) 5 łyżek cukru pudru 1 galaretka wiśniowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku) 3 łyżeczki żelatyny( namoczonej w 0,5 szklanki wody) oraz: słoiczek dżemu wiśniowego lub wiśni w galaretce 3 kieliszki(...)Biszkopt wstawiamy z powrotem do wyłączonego już piekarnika. Pozostawiamy w nim do wystygnięcia.  Po wystygnięciu biszkopt rozcinamy na trzy blaty Ubijamy schłodzoną śmietankę, stopniowo dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość masy delikatnie i dokładnie mieszamy do połowy dodając wystudzoną, ale płynną galaretkę wiśniową. A do drugiej części namoczoną w 0,5 szklanki wody żelatynę Pierwszy blat, który będzie

Luźna Kuchnia
Tort Bezowy z Figami 133

ubić z cukrem pudrem i fixem. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Dodać jogurt, skórkę z pomarańczy i wymieszać krótko mikserem. Bezę z małym wgłębieniem położyć na paterze i wyłożyć na nią połowę kremu, wyrównać. Jedną figę pokroić na kawałeczki (tą która nie była zapiekana) i posypać nią wierzch ciasta. Deser nakryć drugą bezą i lekko docisnąć

Mała Cukierenka
Jogurtowy sernik na zimno z borówkami i jagodami 187

Składniki: Masa sernikowa: 800 g jogurtu greckiego 3/4 szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 5 łyżek żelatyny 100 ml gorącej wody 200 ml śmietanki 30

Qchnia po prostu
Kruche Bezowe Tartaletki z Cytrynowym Kremem 160

mascarpone z cytrynowym lemon curd, pyszna słodka beza, którą możecie przygotować dzień a nawet dwa dni wcześniej. Niebo w gębie. Idealny deser na wiosnę. Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej 120 g masła 90 g cukru pudru 1 jajko szczypta soli Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera, hakiem do ciasta kruchego lub ręcznie zagniatamy składniki na ciasto kruche. Gotowe(...)ciasto formujemy w kulę, owijamy folią, wkładamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Foremki na tartaletki smarujemy masłem, około 9-10 sztuk. Ciasto rozwałkowujemy na posypanym mąką blacie. Wycinamy kształt nieco większy niż foremką, wyklejamy ciastem formę, brzegi również. Cisto nakłuwamy widelcem i wkładamy na około 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto na każdej

Made By Mom And Son
torcik czekoladowy 98

puch, dodajemy stopniowo przestudzoną masę jajeczną, czekoladę i spirytus. złożenie ciasta: Krążki ciasta nasączamy alkoholem, przekładamy masą, trochę masy przeznaczamy na wierzch i boki. Tort dowolnie dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam dodatkowej masy, tartej czekolady oraz świeżych kwiatów. masa do dekoracji: 125 g serka mascarpone 110 g masła (w temperaturze pokojowej) 100 g czekolady deserowej (rozpuszczonej, wystudzonej) cukier puder

Domowy Smak Jedzenia
Pomarańczowe muffiny ze śnieżną pierzynką. 112

Wypełniając foremki ciastem nalezy pamiętać aby ciasto sięgało do ¾ ich wysokości. Ja nakładam ciasto, gałkownicą do lodów, szybko i czystko jednocześnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 st C, piec około 20 minut Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić nałożyć krem. Krem 200 g serka mascarpone 100 g masła 2 łyżki cukru pudru łyżeczka skórki pomarańczowej lub kilka kropli aromatu

Farmażony
Makowa rolada z kremem cynamonowym 174

Makowa rolada z kremem cynamonowym. Przepisy Thermomix. Składniki: ciasto na biszkopt: 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 szt jajek 50 g cukru 30 g suchego niebieskiego maku krem cynamonowy: 500 g serka mascarpone 50 g śmietany 30% 150 g białej czekolady 1 łyżeczka cynamonu dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki Makowa rolada. Thermomix

Themo przepisy
Sernik dyniowy z ricotty i mascarpone 182

sernik dyniowy <3 Mam nadzieję, że lubicie połączenie dyni w słodkim cieście ? Sernik dyniowy to hit jesieni i trzeba, po prostu trzeba go zrobić przynajmniej raz. Mój sernik przygotowałam nie ze zwykłego twarogu, ani też z serka sernikowego. Do sernika wykorzystałam serek ricotta i mascarpone. Dzięki takiemu połączeniu, sernik ma gładką, aksamitną konsystencję. Sernik dyniowy aż prosi się

kolorowotorcikowo
Biszkopt z budyniem i truskawkami w galaretce 399

stopniach przez ok. 20 minut do tzw suchego patyczka. Po tym czasie ciasto wyjąć z piekarnika i upuścić na ziemie z wysokości 30 cm, odstawić do wystudzenia. Krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 250 ml mleka 3 łyżki cukru 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżeczki żelatyny w proszku lub 2 listki żelatyny 40 ml zimnej wody Budyń

kulinarnyswiatdomi
pyszne ciasto bananowa chmurka 225

były widoczne. Masę przekładamy na papier do pieczenia wielkości foremki, w której mamy ciasto. Pieczemy w 140 st. C. przez ok. 60 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. (bezę możemy upiec dzień wcześniej i przykryć ją ściereczką kuchenną). składniki na krem: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 500 ml śmietany kremówki, schłodzonej nasionka z 1 laski wanilii 3 łyżki cukru

Domowy Smak Jedzenia
Pomarańczowe muffiny ze śnieżną pierzynką. 162

Wypełniając foremki ciastem nalezy pamiętać aby ciasto sięgało do ¾ ich wysokości. Ja nakładam ciasto, gałkownicą do lodów, szybko i czystko jednocześnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 st C, piec około 20 minut Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić nałożyć krem. Krem 200 g serka mascarpone 100 g masła 2 łyżki cukru pudru łyżeczka skórki pomarańczowej lub kilka kropli aromatu

Farmażony
Tiramisu z borówkami i malinami 151

miałam wielką ochotę na coś słodkiego. Wybór padł na szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia z letnimi owocami. Pyszne, nie za słodkie i orzeźwiające. Takie jak lubię. Wam też polecam :) Tiramisu podałam na talerzyku "Malta" od Porcelany Bogucice . Masa: 600ml śmietanki 30%   250g serka mascarpone   3 łyżki żelatyny 1/2 szkl cukru pudru Ponadto: 15 dag borówek

Smakołyki Asi
Tort na Każdą Okazję 143

wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki smarujemy masłem. Wykładamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut. Zostawiamy do ostygnięcia, po czym przekrawamy wzdłuż na pół. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Serek ucieramy. Do utartego dodajemy ubitą

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania