ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:186/344)

Biszkopt z budyniem i truskawkami w galaretce 407

stopniach przez ok. 20 minut do tzw suchego patyczka. Po tym czasie ciasto wyjąć z piekarnika i upuścić na ziemie z wysokości 30 cm, odstawić do wystudzenia. Krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 250 ml mleka 3 łyżki cukru 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 łyżeczki żelatyny w proszku lub 2 listki żelatyny 40 ml zimnej wody Budyń

kulinarnyswiatdomi
pyszne ciasto bananowa chmurka 236

były widoczne. Masę przekładamy na papier do pieczenia wielkości foremki, w której mamy ciasto. Pieczemy w 140 st. C. przez ok. 60 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. (bezę możemy upiec dzień wcześniej i przykryć ją ściereczką kuchenną). składniki na krem: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 500 ml śmietany kremówki, schłodzonej nasionka z 1 laski wanilii 3 łyżki cukru

Domowy Smak Jedzenia
Pomarańczowe muffiny ze śnieżną pierzynką. 169

Wypełniając foremki ciastem nalezy pamiętać aby ciasto sięgało do ¾ ich wysokości. Ja nakładam ciasto, gałkownicą do lodów, szybko i czystko jednocześnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 st C, piec około 20 minut Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić nałożyć krem. Krem 200 g serka mascarpone 100 g masła 2 łyżki cukru pudru łyżeczka skórki pomarańczowej lub kilka kropli aromatu

Farmażony
Tiramisu z borówkami i malinami 158

miałam wielką ochotę na coś słodkiego. Wybór padł na szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia z letnimi owocami. Pyszne, nie za słodkie i orzeźwiające. Takie jak lubię. Wam też polecam :) Tiramisu podałam na talerzyku "Malta" od Porcelany Bogucice . Masa: 600ml śmietanki 30%   250g serka mascarpone   3 łyżki żelatyny 1/2 szkl cukru pudru Ponadto: 15 dag borówek

Smakołyki Asi
Tort na Każdą Okazję 155

wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki smarujemy masłem. Wykładamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut. Zostawiamy do ostygnięcia, po czym przekrawamy wzdłuż na pół. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Serek ucieramy. Do utartego dodajemy ubitą

Made By Mom And Son
Sernik z białą czekoladą i truskawkami 126

sernikową, a na nią ubitą kremówkę z 2 łyżkami cukru pudru. Ciasto dekorujemy truskawkami według uznania. Wskazówki:Sernik trzymać w lodówce  minimum 5 godzin, a najlepiej całą noc. Jeśli nie macie akurat serka typu philadelphia możecie użyć zamiennika czyli twarogu sernikowego, serka śmietankowego bądź mascarpone i też doskonale pasuje

upichcic
ciasto kinder country bez pieczenia HIT :-) 5559

ciasto mimo słodyczy jest rewelacyjne i trudno poprzestać na jednym kawałku. Zaczynamy  SKŁADNIKI *PRZEPIS NA KWADRATOWĄ BLASZKĘ 24x24cm -1 duża paczka słonych krakersów 180g -2 białe czekolady po 100g każda czyli 200g czekolady białej dobrej jakości -2 czekolady mleczne po 100g każda czyli 200g czekolady mlecznej dobrej jakości -1 łyżka kakao -500ml śmietany 30% -250g serka mascarpone(...)szklanki pszenicy w miodzie dmuchanej  Dno blaszki wykładamy krakersami. Czekoladę białą roztapiany w metalowej misce nad kąpielą wodną. Studzimy czekoladę. 250ml śmietany 30% ubijamy na sztywno, dodajemy cały serek mascarpone-miksujemy. Do całości dodajemy ZIMNĄ czekoladę, dodajemy troszkę i miksujemy i znów troszkę i miksujemy. Do masy dodajemy 2 szklanki pszenicy i wszystko dokładnie mieszamy łyżką.  Masę wykładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto straciatella i jabłecznik 137

krem straciatella. Ktoś chętny na kawałek jabłecznikowej rozpusty? CIASTO STRACIATELLA I JABŁECZNIK Składniki: (forma 20x30cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl.cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka żelatyny 1 słoik jabłek prażonych masa straciatella: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30% 50 g gorzkiej czekolady 4 łyżki cukru(...)jabłkowej. masa straciatella: Serek miksujemy z cukrem pudrem i ubitą na sztywno śmietaną. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wody, studzimy, mieszamy z masą śmietankową. Do masy dodajemy startą drobno czekoladę. Całość przekładamy na mus jabłkowy i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. wierzch: Galaretkę  rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy, tężejącą przelewamy na wierzch ciasta. Odstawiamy do lodówki

Bon appetit mon amie
Ciasto mleczne z czekoladą i biszkoptami 217

ciasto nie smakuje, choć generalnie wypieki z mlekiem w proszku lubię;)) Ostatnio ogarnął mnie kulinarno-blogowy kryzys, dlatego też jakość taka jak poniżej;) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl. gorącej wody 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Krem ciemny: 125 g serka mascarpone(...)szkl. śmietanki 30% 1/2 szkl. mleka w proszku 100 g czekolady mlecznej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody Krem jasny: 125 g serka mascarpone 1 i 1/2 szkl. śmietanki kremówki 30% 1/2 szkl. mleka w proszku 100 g czekolady białej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody Polewa: 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki śmietanki 30% Dodatkowo: małe okrągłe biszkopty

Smaki Na Talerzu
CIASTO KINDER COUNTRY + FILMIK 384

Ciasto kinder country to jedno z pyszniejszych i łatwiejszych w przygotowaniu. Natomiast jest tak pyszne że nikt się jemu nie oprze. Ideale dla dzieci i nie tylko :) SKŁADNIKI : 250 g herbatników 2 białe czekolady 200 g + 1/4 szklanka mleka 1 czekolada mleczna 100 g   250 g serka Mascarpone 250 g chrupek kangus 300 ml śmietany 30 % 1 łyżka żelatyny(...)wierzchu. Masę dokładnie mieszamy. Blaszkę 25-30 cm, wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy 1 część ciastek i wylewamy na nią masę. Układamy 2 część ciastek i lekko je dociskamy. Ciasto chłodzimy a w między czasie rozpuszczamy mleczną czekoladę z odrobiną mleka i studzimy.  Na zimne ciasto wylewamy czekoladę, rozsmarowujemy i posypujemy pozostałymi płatkami.  Ciasto chłodzimy. Po kilku godzinach

Kulinarne Fantazje Marioli
A u mnie jeszcze rabarbar. I tarta 182

U wielu z Was rabarbar został już zastąpiony truskawkami, albo może nawet czereśniami, malinami czy jagodami. Sezon na poszczególne owoce (i warzywa), te typowo letnie i

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort leśny mech 308

przez około 50-60 minut. Przez 10 minut studzimy przy zamkniętych drzwiczkach, a potem delikatnie wyjmujemy. Studzimy w blaszce. Ścinamy wierzch (tam gdzie zrobił się czubek) i kruszymy. Pozostałe ciasto przekrawamy na 3 blaty. Białą czekoladę rozpuszczamy w tzw. „kąpieli wodnej” (czyli na parze – w szklanej lub metalowej misce położonej nad rondelkiem z małą ilością gotującej się(...)sztywno. Mascarpone rozcieramy łyżką z rozpuszczoną czekoladą. Dodajemy po jednej łyżce ubitej śmietany do serka (nie odwrotnie) i mieszamy delikatnie do połączenia. Gdy wmieszamy tak całą śmietankę, możemy przełożyć blaty szpinakowe (ja składałam tort w tortownicy). Jeśli chcecie do kremu można dodać też owoce np. maliny. Przekładamy blaty kremem. Na ostatnią warstwę kremu rozsypujemy pokruszony wcześniej czubek ciasta. Dekorujemy owocami

Poezja smaku
TARTA Z MUSEM CZEKOLADOWYM, MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 1048

pomarańczową (lub bez) krem 250 g mascarpone 330 ml śmietanki 30 % 3-4 łyżki cukru pudru truskawki świeża mięta A jak to zrobić: Przygotować ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, jajko, cukier i śmietanę. Zagnieść, aż będzie gładkie. W razie potrzeby podsypywać mąką, aby nie kleiło się do rąk. Tak przygotowane ciasto schłodzić w lodówce przez około(...)minut. Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. Zawinąć na wałek i przenieść na formę. Wyłożyć nim dno i boki formy, całość nakłuć widelcem. Piec około 25 minut (na złoty kolor) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Dodać do niej serek mascarpone i wymieszać na gładką masę. Wyłożyć

Kuchnia w opałach
Pomarańczowa chmurka 322

masa śmietanowa z mascarpone i aromatyczną skórką pomarańczową, a na wierzchu czekoladowa beza :) Całość jest naprawdę obłędna i wcale nie przesłodzona. Najlepiej zacząć przygotowanie od bezy (wówczas nie będzie potrzebna nam więcej niż jedna forma do pieczenia). Bardzo polecam zrobienie ciasta na Boże Narodzenie, bowiem właśnie wtedy dostaniemy najlepsze – bo najsłodsze i najbardziej soczyste – pomarańcze :) Składniki: Ciasto: 120 g mąki(...)pomarańczy 3 galaretki pomarańczowe (każda na 0,5 l wody) 3 1/3 szklanki wrzącej wody Masa śmietanowo-serowa ze skórką pomarańczową: 500 ml śmietany 30% (schłodzonej) 250 g serka mascarpone (schłodzonego) 3 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżka świeżo startej skórki pomarańczowej Beza czekoladowa: 3 białka (w temperaturze pokojowej) 150 g cukru 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej 60 g gorzkiej

MyCookBook.pl
KREM SPECULOOS z mascarpone 3009

ciast. Krem jest przepyszny! Dlatego radzę uważać, bo może nie starczyć do tortu! Zrobiłam go z gotowym kremem ze słoika, ponieważ kupiłam go na spróbowanie i nie byłam w stanie zjeść bez niczego, taki jest słodki. Kupiłam też ciasteczka Speculoos i będę robić domowy krem Speculoos, ale nie wiem czy do świąt zdążę go zrobić! Składniki: 250 g serka mascarpone

Słodki Pomysł