ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:185/344)

Sernik z winogronami bez pieczenia 110

pewien czas muszę zrobić, choćby taki najprostszy bez pieczenia. Do sernika z winogronami dodałam wiórki kokosowe, które przyjemnie zmieniły jego strukturę i smak. Dodatkowo ser połączyłam z serkiem mascarpone, który nadał bardzo kremowej konsystencji. W zasadzie mascarpone można nie dodawać, gdy sernik robimy z sera, który jest dość tłusty sam w sobie i dobrze zmielony. Winogrona do sernika najlepiej, żeby(...)wrzącej wody i wystudzić. Wiórki zalać mlekiem i odczekać około 15 minut, aby wchłonęły mleko. Winogrona umyć, osuszyć, ewentualnie wyjąć z nich pestki. Ser zmiksować z cukrem pudrem i serkiem mascarpone, pod koniec nie przerywając miksowania, dodawać po łyżce lekko tężejące galaretki cytrynowe. Często przyśpieszam tężenie galaretek, poprzez wstawienie ich na około 4 minuty do zamrażarki. Na koniec do masy

Kuchcik gotuje
Sernik z mascarpone 126

dużo rzeczy może nie wyjść. Nie wyszło ciasto. A raczej wyszło, z piekarnika wyszło i za szybko. Dopiec się nie udało. Z pozostałej masy twarogowej zrobiłam sernik. Wyszedł delikatny, trochę puszysty i bardzo pomarańczowy. Gorzka czekolada bardzo pasowała do tego towarzystwa. 500 g mascarpone 250 g chudego sera twarogowego 250 g serka typu włoskiego (capri) 100 ml soku z pomarańczy(...)Następnie delikatnie łączymy masę serową z pianą z białek. Część masy wylewamy do formy o średnicy 25 cm. Na wierzch wykładamy pokruszoną czekoladę, którą przykrywamy pozostałą częścią masy serowej. Ciasto pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kucharzyca
Tort „Pożegnanie lata” 131

wysokości 10 cm Biszkopt: 5 jajek 150 g cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej Bita śmietana: 600 ml śmietany kremówki 36% 250 g mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru Poncz: sok z 1 cytryny 3 łyżki miodu 100 ml ciepłej wody Dodatki: 300 g borówek amerykańskich 300 g jeżyn 300 g malin 200 g czerwonych porzeczek(...)patyczka. Następnie uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw biszkopt do wystygnięcia. Ciasto delikatnie oddziel nożem od formy za pomocą noża, a następnie podziel na 4 blaty. (Więcej rad jak upiec perfekcyjny biszkopt znajdziesz tutaj ). Bita śmietana Kremówkę ubij na sztywno, dodając stopniowo pod koniec ubijania cukier puder i serek mascarpone. Poncz W wodzie rozpuść miód, wlej sok z cytryny i wymieszaj

Food Square
Mini tarty biszkoptowe z truskawkami i mascarpone 146

truskawkami Składniki: - 2 jajka - 2 łyżki zimnej wody - 75 g cukru - 50 g mąki pszennej - 25 g mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 aromatu waniliowego - 1 opakowanie serka mascarpone - 100 g śmietany 30% - 40 g cukru pudru - 20 dag truskawek Białka oddzielamy od żółtek i mieszamy z 2 łyżkami zimnej wody i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec(...)ubitej piany dodajemy żółtka, aromat waniliowy i delikatnie mieszamy. Potem mieszamy mąki ze sobą i z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej i mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do form do tarty i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 200 stopni ok. 10-12 minut. Teraz robimy krem. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Gotowy krem

Kuchenne Wariacje
CIASTO KOKOSEK 352

kanał  RITA creative  a nie ominą Cię nowości. Ciasto kokosowe CIASTO KOKOSEK SKŁADNIKI: Biszkopt: (składniki w temperaturze pokojowej) jajka (4 szt.) cukier (1/2 szkl.) mąka pszenna (1/2 szkl.) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) Krem kokosowy: biała czekolada (200 g) mleko kokosowe (50ml.) serek mascarpone w temperaturze pokojowej (250 g)  śmietanka kremówka 30 % schłodzona(...)Krem kokosowy : - Czekoladę i mleko kokosowe rozpuszczamy w kąpieli wodnej. - Mascarpone ucieramy do uzyskania gładkości. Dodajemy rozpuszczoną i  ostudzoną  czekoladę z mlekiem kokosowym. Mieszamy do połączenia się składników. - Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier puder i wiórki kokosowe.  - Ubitą śmietanę delikatnie łączymy z masą mascarpone.  4.) Składanie i wykończenie: - W foremce wyłożonej papierem

RITA food channel
Tort bezowy z owocami i kremem mascarpone 146

Składniki : Beza: • 4 białka • szczypta soli • 200 g cukru • 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki

KUCHNIA POLSKA
Czekośliwka z makiem i kremem 110

proszku do pieczenia, 10 - 15 śliwek (ilość zależy od wielkości owoców), puszka gotowej masy makowej (850 g), opakowanie herbatników (można pominąć), Na krem: 250 ml śmietanki 30%, 250 g serka mascarpone, 1/3 szklanki cukru pudru, Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie do masy dodawać po jednym jajku(...)się połączą. 1/3 ciasta przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia kwadratowej tortownicy. Na ciasto wyłożyć połówki śliwek i zalać resztą masy. Wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50 minut (do suchego patyczka).Wystudzić. Na wystudzone ciasto wyłożyć masę makową (gdyby była zbyt sucha można dodać do niej płynnego miodu) i równomiernie rozsmarować

Nie tylko w kuchni
Muffiny Oreo 123

krem: serek mascarpone 5 ciasteczek oreo wykonanie: Masło, kakao i wodę roztopić w garnuszku na małym ogniu. Odstawić do ostygnięcia. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąkę, sodę, proszek do pieczenia oraz sól pomieszać. Do jajek dodawać na przemian roztopione masło, jogurt i mąkę. Bardzo dokładnie wymieszać. Na dno papilotek układamy po jednym ciasteczku Oreo, następnie wypełniać ciastem

Ania i Marcin gotują
Babeczki Dextera 157

minut. Gotowe babeczki studzimy i dekorujemy. Krem: 400 g śmietany 36% 4 czubate łyżki serka mascarpone 4 płaskie łyżki cukru pudru 2 opakowania preparatu typu śmietan-fix Śmietanę delikatnie ubijamy, dodajemy śmietan-fix z cukrem i ubijamy na sztywno. Dodajemy mascarpone i chwilkę razem miksujemy. Gotowy krem nakładamy szprycą na wystudzone babeczki. Jeśli nie dekorujemy od razu, krem chowamy(...)minut, aż zmniejszy swoją objętość o połowę i zrobi się gęsty. Jeszcze ciepłym, ale nie gorącym skrapiamy obficie babeczki udekorowne kremem i "szkłem".  Przepis na babeczkowe ciasto znaleziony wieki temu u Cukrowej Wróżki . Inspiracje: Moje Wypieki , Kraina Sosny

Zawsze głodna!
Ciasto marchewkowo – kokosowe z orzechami i polewą 127

Składniki: Ciasto: 325g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 80g wiórków kokosowych 100g poszatkowanych orzechów włoskich 200ml oleju 1 szklanka cukru (użyłam jasnego brązowego) 4 jajka 300g umytej marchewki (to około dwie większe marchewki lub 3 średnie) Polewa: 120g serka mascarpone 2 łyżki(...)połączenia składników ( zobacz FILM ). Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 7. Całkowicie ostygnięte ciasto wyjąć ostrożnie z blaszki, odwracając je do góry dnem (wcześniej można delikatnie podważyć je nożem, żeby łatwiej wyszło z formy). Polewa: 8. Serek przełożyć do miski, wlać

Mała Cukierenka
Ciasto marchewkowo – kokosowe z orzechami i polewą 127

Składniki: Ciasto: 325g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 80g wiórków kokosowych 100g poszatkowanych orzechów włoskich 200ml oleju 1 szklanka cukru (użyłam jasnego brązowego) 4 jajka 300g umytej marchewki (to około dwie większe marchewki lub 3 średnie) Polewa: 120g serka mascarpone 2 łyżki(...)połączenia składników ( zobacz FILM ). Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 7. Całkowicie ostygnięte ciasto wyjąć ostrożnie z blaszki, odwracając je do góry dnem (wcześniej można delikatnie podważyć je nożem, żeby łatwiej wyszło z formy). Polewa: 8. Serek przełożyć do miski, wlać

Mała Cukierenka
Sernik Banoffee z bananami i masą kajmakową 121

sernik, który powstał dzięki połączeniu przepisu na sernik i Banoffee Pie, czyli ciasto z bananami, bitą śmietaną i masą kajmakową. Składniki na spód: 120 g ciastek typu digestive 50 g masła (roztopionego i wystudzonego) Składniki na masę serową: 500 g twarogu półtłustego (zmielonego dwukrotnie) 250 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru 4 duże jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 puszka(...)lodówce. Teraz czas na masę serową. Bardzo ważne jest żeby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej.  Jajka dokładnie roztrzepać mikserem. Dodać cukier. Zmiksować. Po łyżce dodawać twaróg i mascarpone, miksując do otrzymania bezgrudkowej  serowej masy, nie dłużej. Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną, wymieszać.  Masę serową podzielić na dwie części, jedna powinna być o około 100 g lżejsza

Świat Ciasta
Ciasto śmietankowe z musem truskawkowym. 399

Takie ciasto,było u nas w zeszłą niedzielę. Kakaowy biszkopt, masa śmietanowa i mus truskawkowy. Połączenie idealne :) Możecie je zrobić na herbatnikach, lub biszkoptach, jeśli nie chcecie włączać piekarnika.  Ja jestem uzależniona od pieczenia, także mój piekarnik chodzi, nie zważając na upały :) Składniki: Biszkopt: 2 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka(...)serka mascarpone 1 galaretka krystaliczna 3/4 szklanki wody Mus truskawkowy: 500 g. truskawek 1-2 łyżki cukru pudru ( zależy jak słodkie są truskawki) 2 galaretki truskawkowe 3/4 szklanki wody Wykonanie: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Miksować jeszcze chwilę. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać łyżką, żeby składniki się połączyły. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem

Agusiowe smakołyki
Biszkopt z kremem i musem truskawkowym 1003

Biszkopt kakaowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki oleju Krem z białą czekoladą: 500 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 350 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy: 700 g truskawek ( u mnie mrożone ) 2 galaretki truskawkowe 2 łyżeczki żelatyny  Wykonanie: Mąkę(...)czekolada się rozpuści. Od czasu do czasu zamieszać. Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodać płynną czekoladę i dobrze całość zmiksować. NA koniec dodać ubitą śmietankę i delikatnie wymieszać. Ostygnięty biszkopt umieścić w formie/blasze do pieczenia. Na biszkopt wyłożyć równą warstwę masy z białą czekoladą i wstawić ciasto do lodówki. Gdy mus truskawkowy ostygnie i zacznie tężeć, wylać

kolorowotorcikowo
Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia + film 130

Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia to pyszny, delikatny i rozpływający się w ustach deser z serekiem mascarpone, śmietaną kremówką i galaretką, posypany wiórkami kokosowymi. Jest to idealna propozycja na każdą okazję, domowe przyjęcia, czy podwieczorek do kawy. Miłośnicy kokosu i mascarpone będą zachwyceni jego smakiem.     składniki na formę 28 x 22 cm 300 g podłużnych biszkoptów 2 galaretki(...)mascarpone, dodajemy cukier puder i wszystko dokładnie miksujemy do połaczenia się składników. Do serka stopniowo wlewamy chłodną galaretkę a następnie całość dokładnie łaczymy mikserem. Na końcu do masy dodajemy ubitą śmietanę i jeszcze raz wszystko razem łączymy. Gotową masę wstawiamy do lodówki na 5 minut aby lekko stężała po czym przekładamy ją na biszkopty i dokładnie rozprowadzamy. Wierzch ciasta posypujemy

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania