ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:183/344)

Tarta orzechowa z masłem orzechowym 90

cukru Masa: 350 ml śmietanki 30 % 100 g serka mascarpone 150 g masła orzechowego ( przepis ) 2 usztywniacze do śmietany 4 łyżki cukru pudru Dekoracja: 2 kostki czekolady garść orzechów Przygotowanie: Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Wszystkie składniki na kruche ciasto wymieszać łyżką, a następnie ugnieść ręcznie. Formę na tartę

KuchniaWeDwoje.pl
TARTA Z RICOTTĄ I PESTO Z NATKI MARCHEWKI 135

Delikatny i łagodny smak serka ricotta sprawia, że może być wykorzystany w wielu przepisach, zarówno na słodko jak i na słono. W pierwszej wersji może zastąpić mascarpone w słynnym tiramisu, bądź też stanowić składnik wielu ciast, jak również farsz pierogów. Pomysłów z wykorzystaniem ricotty na słono też na pewno nie zabraknie. Ja mam dla Was propozycję wytrawnej tarty, w której

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami 200

ustach, klasyczne babeczki z delikatnym, aksamitnym kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone to idealna kombinacja smaków, którą warto wypróbować.  Babeczki ozdobione uroczymi jajeczkami idealnie wpasowują się Wielkanocny klimat w prosty sposób tworząc piękne, świąteczne mini wypieki. Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami - Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Słodka Strona
Ciasto czekoladowe z malinami 163

razu mnie zachwyciło wygolądem. (przepis oryginalny z tej strony  klik nieco zmodyfikowałam) CIASTO CZEKOLADOWE z MALINAMI Składniki: (forma 20x30) biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl cukru 1/3 szkl mąki pszenne 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 szczypta soli masa czekoladowa: 250g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 150 g czekolady gorzkiej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny

Bon appetit mon amie
Ciasto czekoladowe z kremem 126

Hej! I następny przepis z serii świątecznej, szczególnie dla tych którzy kochają czekoladę. Mniam. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Wiosenny tort naleśnikowy ombre. 635

jaśniejszy zielony kolor. Tak możemy utworzyć jeszcze bardziej jaśniejszy na około 3 naleśniki mieszając ciasta. Mi powstało 5 odcieni zielonego. Po usmażeniu naleśników odstawiamy je do wystygnięcia. Krem 200 g cukru pudru 600 g śmietany słodkiej 200 ml mleka 20 g żelatyny 100 g serka mascarpone Żelatynę wsypać do ciepłego mleka, wymieszać i odstawić aż napęcznieje. W misce zmiksować śmietanę

O kuchni z uczuciem
Ciasto z kremem straciatella i porzeczkami 128

łyżka kakao Zimną margarynę pokroić w kostkę i połączyć z resztą składników.Zagnieść ciasto.Wyrobione ciasto zawinąć w folię i schłodzić pół godziny.Wylepić tortownicę wraz z bokami i piec w 180C przez ok.40 minut. Krem: 300 g śmietany 18% (w temperaturze pokojowej) 250 g serka mascarpone (w temperaturze pokojowej) łyżka żelatyny 100 g gorzkiej czekolady 4-5 łyżek cukru pudru

Anielskie wypieki
Bezglutenowe tiramisu z malinami 180

W najbliższych dniach przybliżymy Wam kilka przepisów z naszej książki „Sezonowo Bezglutenowo”. Mamy nadzieję że nasze przepisy przypadną Wam do gustu :) Dzisiaj mamy dla

Kuchenne Wariacje
Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej 107

zakochać sie w sobie jeszcze raz. Składniki czekoladowe ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej 3/4 kostki masła 1,5 szklanki cukru pudru 3 jajka 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka śmietany 18% 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki wody 1,5 łyżki kakao krem arachidowy małe opakowanie serka mascarpone 1/2 słoika kremu z orzeszków ziemnych dodatkowo kilka(...)papierem do pieczenia i smarujemy boki masłem. Podsypujemy bułka tartą. Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180C przez ok. 45-50 min do „suchego patyczka”. Przestudzone ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdy blat smarujemy ulubioną konfiturą. Mascarpone mieszamy z kremem z orzeszków (mieszałam łyżką). Masę wykładamy na blat wysmarowany konfiturą, przykładamy kolejny blat ciasta, lekko docisakmy

Raj dla Podniebienia
New York Cheesecake 103

zmielić, najlepiej w mikserze bardzo dokładnie, dodać masło i jeszcze chwilę miksować. Foremkę do ciasta wysmarować tłuszczem i wyłożyć ciasteczkową masę na dno. Przygnieść dokładnie łyżką i wstawić do lodówki na około godzinę (można krócej jak ktoś jest niecierpliwy) Składniki na masę serową: 900g serka mascarpone 200g cukru 3 łyżki mąki pszennej cytryna 3 jajka jedno żółtko 200ml śmietany kremówki

wysmienity
Muffiny ze śliwkami 115

mamy blaszki na muffiny. 45 min 9 składniki: 250 g serka mascarpone 1/3 szklanka oliwy 2 duże jajka 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki mąki odrobina sody szczypta soli 5 kropli ekstraktu waniliowego kilka śliwek foremki aluminiowe wykonanie: Zmiksować mascarpone, oliwę, cukier i esencję. Następnie dodawać po jednym jajku ciągle mieszając. Połączyć mąkę, sodę(...)sól i proszek do pieczenia. Mokre składniki połączyć z suchymi, delikatnie wymieszać Ciasto przełożyć do foremek aluminiowych (do 2/3 wysokości). Na wierzch powtykać umyte i pokrojone śliwki. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 35 minut. Mufinnki są bardzo wilgotne i naprawdę smaczne

Ania i Marcin gotują
Arbuzowo bezglutenowo 133

obróbce. Dlatego jeśli uda Wam się kupić naprawdę słodkiego, mięsistego arbuza, Wasze arbuzowe ciasto będzie przepyszne! Spód tarty bez zbędnego kombinowania, to już przetestowany ten właśnie przepis  . Pominęłam ekstrakt waniliowy i to jedyna modyfikacja.  Składniki na górę tarty: 1/2 mniejszego arbuza 200 g serka mascarpone 200 g śmietanki 30% wyciśnięty sok z 1 cytryny ok. 10 liści świeżej

gutfut
Ciasto "Kinder Country" bez pieczenia 2276

byłam kilka dni po porodzie nie miałam siły nic piec i tak oto powstało ciasto "Kinder Country" bez pieczenia. Dla kogo: dla fanów batonika Kinder Country dla mających zepsuty piekarnik dla tych, którzy nie przepadają za pieczeniem Składniki: 350ml śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 200g herbatników 2 białe czekolady (200g) 2 mleczne czekolady (200g) 3 szklanki ziaren pszenicy

Mania Wypiekania
Walentynkowy torcik czekoladowy z truskawkami 113

łyżki kakao * pół szklanki cukru * łyżeczka proszku do pieczenia * 500ml kremówki * 200g serka mascarpone  * słoiczek dżemu wiśniowego * 2 łyżki soku z cytryny * truskawki i czekolada do dekoracji Przygotowanie : Ubić jajka z cukrem, dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać i przelać ciasto do prostokątnej blaszki. Piec 30 minut w 180 stopniach. Biszkopt wystudzić i przekroić na pół

Magiczne Życie Marty
Muffinki Cherry Coke 147

dekoracji, wiśnie ze słoika Składniki na krem śmietankowy: 200 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Wszystkie suche składniki na babeczki mieszamy w misce. Dodajemy colę, olej, jajko, wiśniówkę i dokładnie mieszamy. Do blaszki wyłożonej papierowymi papilotkami nakładamy ciasto zostawiając około 1 cm od brzegu, żeby babeczki miały miejsce, żeby urosnąć. Do każdej

Ciastkozercy
Rolada malinowo - jeżynowa 146

stopni C. Przed wyjęciem upieczonego ciasta z piekarnika przygotować czystą   ściereczkę. Z ciasta zaraz po wyjęciu z piekarnika zdjąć papier i przełożyć na ściereczkę. Jeszcze gorące zrolować wraz z ściereczką i pozostawić do czasu aż wystygnie. Składniki na krem jeżynowy: 250 g serka mascarpone 50 ml śmietany 18 % 2 łyżki cukru pudru 30 dag świeżych lub mrożonych jeżyn ( wcześniej

Na słodko lub wytrawnie
Tort mandarynkowy 178

mąki pszennej 4 łyżki wody Składniki na masę do przełożenia tortu : 1 serek mascarpone 500 g 1 serek naturalny 500 g -"zielona łąka" 2 puszki mandarynek, mandarynki oddzielamy od soku 1 śmietana 30 %  -500 ml. 3 łyżki żelatyny około 1 szklanki cukru pudru Przygotowanie ciasta biszkoptowego Białka oddzielić od żółtek Do żółtek dodawać stopniowo cukier, po łyżce wody

Proste Potrawy
SERNIK BUDYNIOWY Z MANGO 308

kąpieli wodnej :-) Mimo słowa "sernik" w nazwie, ani trochę nie przypomina tego tradycyjnego, serowego ciasta. Smakuje raczej jak delikatna budyniowa rozkosz i...no nie potrafię tego opisać słowami. Spróbujcie, a sami się przekonacie:)Przepis jest na tortownicę 26cm. Składniki na masę serową: -1250g serka mascarpone -6 jajek -210g ksylitolu(dałam niepełną szklankę) -3 łyżki budyniu -2 opakowania cukru

Smaczne Zdrowe
„Szarlotka” – bez pieczenia 2322

równych:) Poważnie! Od dłuższej chwili zastanawiam się czy kiedykolwiek zrobiłam ciasto prostsze i odpowiedź jest przecząca:) Do tego całkiem nieźle smakuje. I choć nazwanie tego deseru szarlotką jest nieco na wyrost, to jednak zdecydowanie warto go sobie przygotować:) 5 dużych, twardych jabłek (u mnie jonaprince grójeckie) 500 g serka mascarpone około 1 łyżka cukru pudru do smaku – opcjonalnie

Smaki Na Talerzu
Tort imbirowo - cynamonowy z cukrowymi niezapominajkami 113

Mój tort upiekłam w kwadratowej formie tortowej. Nasączyłam herbatą z cynamonem Dilmah . Pachniało korzennie i rozgrzewająco . Z lampką czerwonego wina.  Ciasto: 8 jajek 150 gr cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 250 gram mąki 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka startego świeżego imbiru Oddziel białka od żółtek(...)mascarpone i małe ricotty  pół szklanki cukru pudru płaska łyżeczka cynamonu łyżeczka kakao 1 łyżeczka esencji waniliowej pół łyżeczki przypraw korzennych ( jeśli lubicie) Serki zmiksować krótko razem, dodać cukier puder i przyprawy. Włożyć do lodówki Poncz: zaparz mocną herbatę ( zaparzyłam cynamanową Dilmah) i dodaj ulubiony alkohol (ja dałam 1 łyżkę amaretto ) Wystudź. Ciasto

AZgotuj!
Ciasto kinder country bez pieczenia 578

delikatnego serka twarogowego (np. President ) 250 g mascarpone 1 szklanka (250 ml) słodzonego mleka zagęszczonego (350 g) 3 łyżeczki żelatyny (15 g) 70 ml gorącego mleka 500 ml śmietanki 30% lub 36% na polewę: 200 g czekolady mlecznej 100 ml śmietanki 30% lub 36% do posypania ryż i płatki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: ciasto kinder country(...)dokładnie mieszam, tak aby żelatyna się rozpuściła, tak przygotowaną żelatynę odstawiam na czas przygotowania masy. Do miski przelewam dobrze schłodzoną śmietankę i ubijam na sztywno. Następnie dodaję mascarpone, przez chwilę miksuję, dodaję serek twarogowy i nadal miksuję, żeby składniki się połączyły. Następnie dodaję zagęszczone mleko i miksuję do połączenia się składników, na koniec dodaję żelatynę i jeszcze chwilę miksuję

Uwaga Babcia Gotuje
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 176

wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Przelewamy po równo ciasto, wygładzamy. Pieczemy w 170 stopniach przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzone biszkopty przekrawamy wzdłuż, każdy na pół, uzyskując 4 blaty. Krem: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone(...)Dodatkowo: owoce do dekoracji Wykonanie: Na pierwszy blat biszkoptu wykładamy 1/3 kremu, następnie 1/3 frużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort

Made By Mom And Son
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 210

wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Przelewamy po równo ciasto, wygładzamy. Pieczemy w 170 stopniach przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzone biszkopty przekrawamy wzdłuż, każdy na pół, uzyskując 4 blaty. Krem: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone(...)Dodatkowo: owoce do dekoracji Wykonanie: Na pierwszy blat biszkoptu wykładamy 1/3 kremu, następnie 1/3 frużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort

Made By Mom And Son
Muffiny z budyniem i nutką pomarańczy. 133

łyżki soku z pomarańczy skórka otarta z wyparzonej pomarańczy Opakowanie budyniu czekoladowego 2 szklanki mleka  2 łyżki cukru 200 ml śmietany 30% 100 g serka śmietankowego - użyłam Delikate  (można zastąpić mascarpone ) łyżka cukru pudru. Wykonanie : Na początek gotujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do wystygnięcia. Suche składniki mieszamy w jednej misce  , w drugiej jajka(...)każdej papilotki wykładamy łyżeczkę ciasta , na to łyżeczkę zimnego budyniu i znów wykładamy łyżeczkę  ciasta . Staramy się przykryć dokładnie budyń. Wierzch babeczek posypujemy skórką pomarańczową. Pieczemy ok 20 min w 180'C. Studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno , dodajemy serek , łączymy całość krótko miksując. Wierzch babeczek ozdabiamy masą śmietanowa i ew. posypujemy skórka pomarańczową. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Tort porzeczkowy 314

kokosowych Masa porzeczkowa: - 1/2 litra śmietany kremówki 30 % - 25 dag serka mascarpone - 1 i 1/3 szklanki mrożonych porzeczek - 5 łyżek cukru pudru - 1/3 szklanki wrzątku - 3 łyżeczki żelatyny Polewa: - 2 szklanki mrożonej porzeczki - 5 łyżek cukru pudru - 1/3 szklanki wrzątku - 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: - 2 galaretki Po dodatki do ciasta warto zajrzeć na stronę  www.Skworcu.com.pl . 1. Ubijamy białka

Apetyczna babeczka
Sernik dyniowy 169

przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 850 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie lub dobrego twarogu sernikowego 500 g puree z dyni (potrzebna 1 kg dynia) - szczegółowa instrukcja tutaj 250 g serka mascarpone 200 g drobnego cukru 50 g mąki ziemniaczanej(...)łyżką do połączenia się wszystkich składników. Wsypać mąkę ziemniaczaną i przyprawy dokładnie ale niezbyt energicznie wymieszać.  Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piec 1,5 godziny. Upieczony sernik powinien mieć wyraźnie ścięty, sprężysty wierzch. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Następnie wyjąć

maniapieczenia
Ciasto marchewkowe z olejem rzepakowym. 92

Ciasto: 1 puszka ananasa 2 szklanki startej na grubych oczkach marchewki 4 jajka 1 szklanka brązowego cukru 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 szklanki mąki szczypta soli 2 łyżki wody różanej 1 łyżka zalewy z ananasa  łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu  3/4 szklanki orzechów włoskich  1/2 łyżeczki pasty waniliowej II. Masa: 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki(...)pastę waniliową. Przesiewamy mąkę z solą i cynamonem.  Sodę rozpuszczamy w 1 łyżce zalewy z ananasa i dolewamy do reszty składników. Dorzucamy orzechy i  mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto umieszczamy w natłuszczonej formie i odstawiamy na 20 minut, aby zaczęło pracować. Pieczemy w temp. 180°C, do suchego patyczka (40-50 minut). Studzimy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białe czekolady

DominikaDolci
Szafirowy przekładaniec 199

zastygnięcia . Kiedy nasza galaretka się zastygnie , zabieram się za masę śmietanową , gotujemy wodę i rozpuszczamy żelatynę i odstawiam do wystudzenia , następnie śmietanę ubijam na sztywno , po ubiciu dodaję serek mascarpone i zapach śmietankowy i wszystko razem dokładnie mieszam . Jak mamy przygotowaną masę śmietanowa , dodaję wystudzoną żelatynę  i dokładnie mieszam , następnie masę rozdzielam na dwie połówki , do jednej dodaję rozpuszczoną(...)białą masę i wykładam biszkopty i następnie wykładam drugą masę czekoladową na wierzch , następnie wyciągam naszą galaretkę zastygniętą z lodówki i kroję w kostkę oraz kładę na wierzch naszego ciasta . Ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia .  Kiedy nasze ciasto zastygnie , ciacho jest gotowe go podania

Mój Smak
Ciasto tiramisu – kwintesencja kawowych smaków 120

wyśmienicie smakuje solo, czyli jako tradycyjne włoskie espresso, jak i w połączeniu z mlekiem (jak wiecie, to moja ulubiona wersja kawy ;)). Sprawdza się ona również doskonale do nasączenia najróżniejszych ciast, w tym biszkoptów do wspomnianego tiramisu. Właściwie mogę Wam tu polecić wszystkie dostępne kawy marki Riposso Kawa, którą można pić każdego dnia P.s. Warto teraz zajrzeć na stronę czaskawy.pl(...)podłużnych biszkoptów 500 g serka mascarpone 3 jajka klasy L 50 g drobnego cukru lub cukru pudru 6 łyżek likieru Amaretto (90ml) / opcjonalnie można zamienić na bezalkoholowy likier barmański o smaku Amaretto 250 ml kawy espresso (doskonale sprawdzi się tutaj: Riposso Bianco 100% ARABICA ) szczypta soli naturalne kakao do posypania ciasta Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy kawę espresso. Przelewamy ją do szerokiej

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania