ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:187/344)

Sernik z białą czekoladą i truskawkami 116

sernikową, a na nią ubitą kremówkę z 2 łyżkami cukru pudru. Ciasto dekorujemy truskawkami według uznania. Wskazówki:Sernik trzymać w lodówce  minimum 5 godzin, a najlepiej całą noc. Jeśli nie macie akurat serka typu philadelphia możecie użyć zamiennika czyli twarogu sernikowego, serka śmietankowego bądź mascarpone i też doskonale pasuje

upichcic
ciasto kinder country bez pieczenia HIT :-) 5544

ciasto mimo słodyczy jest rewelacyjne i trudno poprzestać na jednym kawałku. Zaczynamy  SKŁADNIKI *PRZEPIS NA KWADRATOWĄ BLASZKĘ 24x24cm -1 duża paczka słonych krakersów 180g -2 białe czekolady po 100g każda czyli 200g czekolady białej dobrej jakości -2 czekolady mleczne po 100g każda czyli 200g czekolady mlecznej dobrej jakości -1 łyżka kakao -500ml śmietany 30% -250g serka mascarpone(...)szklanki pszenicy w miodzie dmuchanej  Dno blaszki wykładamy krakersami. Czekoladę białą roztapiany w metalowej misce nad kąpielą wodną. Studzimy czekoladę. 250ml śmietany 30% ubijamy na sztywno, dodajemy cały serek mascarpone-miksujemy. Do całości dodajemy ZIMNĄ czekoladę, dodajemy troszkę i miksujemy i znów troszkę i miksujemy. Do masy dodajemy 2 szklanki pszenicy i wszystko dokładnie mieszamy łyżką.  Masę wykładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto straciatella i jabłecznik 129

krem straciatella. Ktoś chętny na kawałek jabłecznikowej rozpusty? CIASTO STRACIATELLA I JABŁECZNIK Składniki: (forma 20x30cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl.cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka żelatyny 1 słoik jabłek prażonych masa straciatella: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30% 50 g gorzkiej czekolady 4 łyżki cukru(...)jabłkowej. masa straciatella: Serek miksujemy z cukrem pudrem i ubitą na sztywno śmietaną. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wody, studzimy, mieszamy z masą śmietankową. Do masy dodajemy startą drobno czekoladę. Całość przekładamy na mus jabłkowy i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. wierzch: Galaretkę  rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy, tężejącą przelewamy na wierzch ciasta. Odstawiamy do lodówki

Bon appetit mon amie
Ciasto mleczne z czekoladą i biszkoptami 208

ciasto nie smakuje, choć generalnie wypieki z mlekiem w proszku lubię;)) Ostatnio ogarnął mnie kulinarno-blogowy kryzys, dlatego też jakość taka jak poniżej;) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl. gorącej wody 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Krem ciemny: 125 g serka mascarpone(...)szkl. śmietanki 30% 1/2 szkl. mleka w proszku 100 g czekolady mlecznej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody Krem jasny: 125 g serka mascarpone 1 i 1/2 szkl. śmietanki kremówki 30% 1/2 szkl. mleka w proszku 100 g czekolady białej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody Polewa: 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki śmietanki 30% Dodatkowo: małe okrągłe biszkopty

Smaki Na Talerzu
CIASTO KINDER COUNTRY + FILMIK 375

Ciasto kinder country to jedno z pyszniejszych i łatwiejszych w przygotowaniu. Natomiast jest tak pyszne że nikt się jemu nie oprze. Ideale dla dzieci i nie tylko :) SKŁADNIKI : 250 g herbatników 2 białe czekolady 200 g + 1/4 szklanka mleka 1 czekolada mleczna 100 g   250 g serka Mascarpone 250 g chrupek kangus 300 ml śmietany 30 % 1 łyżka żelatyny(...)wierzchu. Masę dokładnie mieszamy. Blaszkę 25-30 cm, wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy 1 część ciastek i wylewamy na nią masę. Układamy 2 część ciastek i lekko je dociskamy. Ciasto chłodzimy a w między czasie rozpuszczamy mleczną czekoladę z odrobiną mleka i studzimy.  Na zimne ciasto wylewamy czekoladę, rozsmarowujemy i posypujemy pozostałymi płatkami.  Ciasto chłodzimy. Po kilku godzinach

Kulinarne Fantazje Marioli
A u mnie jeszcze rabarbar. I tarta 180

U wielu z Was rabarbar został już zastąpiony truskawkami, albo może nawet czereśniami, malinami czy jagodami. Sezon na poszczególne owoce (i warzywa), te typowo letnie i

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort leśny mech 288

przez około 50-60 minut. Przez 10 minut studzimy przy zamkniętych drzwiczkach, a potem delikatnie wyjmujemy. Studzimy w blaszce. Ścinamy wierzch (tam gdzie zrobił się czubek) i kruszymy. Pozostałe ciasto przekrawamy na 3 blaty. Białą czekoladę rozpuszczamy w tzw. „kąpieli wodnej” (czyli na parze – w szklanej lub metalowej misce położonej nad rondelkiem z małą ilością gotującej się(...)sztywno. Mascarpone rozcieramy łyżką z rozpuszczoną czekoladą. Dodajemy po jednej łyżce ubitej śmietany do serka (nie odwrotnie) i mieszamy delikatnie do połączenia. Gdy wmieszamy tak całą śmietankę, możemy przełożyć blaty szpinakowe (ja składałam tort w tortownicy). Jeśli chcecie do kremu można dodać też owoce np. maliny. Przekładamy blaty kremem. Na ostatnią warstwę kremu rozsypujemy pokruszony wcześniej czubek ciasta. Dekorujemy owocami

Poezja smaku
TARTA Z MUSEM CZEKOLADOWYM, MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 1042

pomarańczową (lub bez) krem 250 g mascarpone 330 ml śmietanki 30 % 3-4 łyżki cukru pudru truskawki świeża mięta A jak to zrobić: Przygotować ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, jajko, cukier i śmietanę. Zagnieść, aż będzie gładkie. W razie potrzeby podsypywać mąką, aby nie kleiło się do rąk. Tak przygotowane ciasto schłodzić w lodówce przez około(...)minut. Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. Zawinąć na wałek i przenieść na formę. Wyłożyć nim dno i boki formy, całość nakłuć widelcem. Piec około 25 minut (na złoty kolor) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Dodać do niej serek mascarpone i wymieszać na gładką masę. Wyłożyć

Kuchnia w opałach
Pomarańczowa chmurka 304

masa śmietanowa z mascarpone i aromatyczną skórką pomarańczową, a na wierzchu czekoladowa beza :) Całość jest naprawdę obłędna i wcale nie przesłodzona. Najlepiej zacząć przygotowanie od bezy (wówczas nie będzie potrzebna nam więcej niż jedna forma do pieczenia). Bardzo polecam zrobienie ciasta na Boże Narodzenie, bowiem właśnie wtedy dostaniemy najlepsze – bo najsłodsze i najbardziej soczyste – pomarańcze :) Składniki: Ciasto: 120 g mąki(...)pomarańczy 3 galaretki pomarańczowe (każda na 0,5 l wody) 3 1/3 szklanki wrzącej wody Masa śmietanowo-serowa ze skórką pomarańczową: 500 ml śmietany 30% (schłodzonej) 250 g serka mascarpone (schłodzonego) 3 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżka świeżo startej skórki pomarańczowej Beza czekoladowa: 3 białka (w temperaturze pokojowej) 150 g cukru 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej 60 g gorzkiej

MyCookBook.pl
KREM SPECULOOS z mascarpone 3001

ciast. Krem jest przepyszny! Dlatego radzę uważać, bo może nie starczyć do tortu! Zrobiłam go z gotowym kremem ze słoika, ponieważ kupiłam go na spróbowanie i nie byłam w stanie zjeść bez niczego, taki jest słodki. Kupiłam też ciasteczka Speculoos i będę robić domowy krem Speculoos, ale nie wiem czy do świąt zdążę go zrobić! Składniki: 250 g serka mascarpone

Słodki Pomysł
Babeczki czekoladowe z kremem truskawkowym 144

łyżeczka proszku do pieczenia ćwierć łyżeczki soli Mus truskawkowy: 260 g truskawek 1 łyżka soku z cytryny 40 g cukru 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem truskawkowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 3 - 4 łyżki cukru pudru ( lub więcej, do smaku ) mus truskawkowy z powyższego przepisu - około 3 łyżki Wykonanie: Babeczki: Wszystkie składniki powinny(...)oraz wodę.  Mokre składniki dodać do składników suchych i wymieszać wszystko rózgą kuchenną tylko do połączenia. Powstałe ciasto będzie dość lejące. Ciasto rozdzielić równo pomiędzy 12 papilotek umieszczonych w formie na muffiny - najłatwiej zrobić to łyżką z dzióbkiem lub przygotować ciasto w naczyniu z dzióbkiem i wlewać do papilotek prosto z niego. Piec przez około 20 minut w temperaturze

Opowieści z piekarnika
Tort czekoladowo - wiśniowy 132

pudrem. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy na wolnych obrotach. Dolewamy żelatynę i mieszamy do połaczenia się składników. Krem czekoladowo – orzechowy: Margarynę ucieramy na puszystą masę. Stopniowo dokładamy krem czekoladowo-orzechowy. Miksujemy na gładki krem. Złożenie tortu: Pierwszy płat biszkoptu smarujemy połową kremu śmietanowego. Wykładamy wiśnie, przykrywamy drugim biszkoptem. Nasączamy go powstałym sokiem po odsączeniu wiśni ze spirytusu. Ciasto smarujemy kremem czekoladowo

VioletoweKucharzenie
Torcik bananowy z mascarpone 302

Letnie i szybkie do przygotowania ciasto z bananami i mascarpone. Całości ciekawego smaku nadaje galaretka jagodowa. Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej Krem: 500 g śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 2 banany 1 galaretka cytrynowa + 500 ml wrzątku 1 galaretka jagodowa + 375 ml wrzątku Biszkopt: Białka oddzielamy(...)ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy tylko do połączenia składników.  Banany kroimy w plasterki. W formie układamy jeden krążek biszkopta. Delikatnie smarujemy go kremem (ok. 2 łyżki). Następnie układamy pokrojone banany, zalewamy cytrynową galaretką. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Kolejno układamy drugi krążek ciasta i krem. Wygładzamy i zalewamy jagodową galaretką. Chłodzimy

VioletoweKucharzenie
Ciasto bez pieczenia 3 Bit na herbatnikach 203

śmietanowej oraz herbatników daje wspaniałe wrażenia smakowe. Ciasto praktycznie nie różni się w smaku od oryginalnego batonika a jego przyrządzenie jest łatwe i przyjemne. Czas przygotowania: 40 min Czas chłodzenia: najlepiej cała noc   Składniki: (na formę 20×19 cm) 250 g herbatników 250 g masy kajmakowej 250 g zimnego serka mascarpone 250 g zimnego śmietany 30 % 1 łyżka(...)trzecią warstwą. Górę przykryj czwartą warstwą herbatników. Całość wstaw do lodówki. W tym czasie składniki na polewę roztop w kąpieli wodnej i pozostaw do przestygnięcia. Przestudzoną polewą polej ciasto. Wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. [Głosów:  1    Average

Słodki Blog
Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka 2317

margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka – Składniki: Składniki na spód z kruchego ciasta: 4 żółtka z jajek klasy M 3 łyżki cukru pudru (ok. 45g) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 170 g mąki pszennej tortowej (1 pełna(...)serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny 50ml gorącej wody Składniki na bezę z migdałami: 4 białka z jajek klasy M, w temperaturze pokojowej szczypta soli 200 g cukru (niepełna szklanka) 3 płaskie łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej 2 garści płatków migdałów (ok. 50g) *szklanka o pojemności 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania