ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:49/184)

Jogurtowiec borówkowo- porzeczkowy 176

Sezonowe owoce doskonale spisują się w ciastach. Zarówno w tych pieczonych jak i przygotowanych na zimno.  Borówki cały czas są dostępne, gorzej z porzeczkami. Ale w większych miastach znajdziecie je pewnie w każdym supermarkecie.  Jeśli nie- przepis zapiszcie i za rok przyda się na pewno ;) Składniki: Na blaszkę 24x24cm  ok 12 herbatników kakaowych 2 duże kubki jogurtu(...)wykładamy folią spożywczą i układamy obok siebie warstwę herbatników. Owoce myjemy i osuszamy. Dzielimy na 2 części, przy czym jedna mniejsza od drugiej- na wierzch ciasta.  W osobnych kubeczkach miksujemy większą część porzeczek i borówek. Do dwóch szklanek wlewamy po ok 70 ml gorącej wody i dajemy po 3 łyżki żelatyny i galaretkę- do jednej części malinową, do drugiej

Kuchnia w czekoladzie
Pyszna Lodowa Góra 145

kawę zastąpiłam herbatą. Ale oczywiście możecie przygotować wersję kawową. Ja na pewno nie raz wrócę do tego ciasta ale dodam dla przełamania smaku dżem z czarnej porzeczki lub wiśniowy. Przepisów na wersję tego ciasta jest wiele ale mnie zainspirowała Bernika z Kulinarnego Pamiętnika. Pyszna góra Lodowa Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Najprostsze ucierane ciasto z borówkami i kruszonką – Utarte :) 207

Zaczęły się przetwory, dżemy z porzeczek, wiśni i już już miałam upiec ciasto z dodatkiem powyższych jednak wyszło coś zupełnie na opak. Niestety rzadko się zdarza, że w niedzielę mam czas na upieczenie ciasta, więc tym razem postawiłam na coś szybkiego i prostego. Ucierane ciasto z owocami – u mnie borówki, bo nadal nie mam miejsca w zamrażalniku, by zrobić

Niebieski kubek z kawa
Dżem z czarnej porzeczki 163

oznaka tego, że zbiory czas zacząć. Uwielbiam czarne porzeczki za ich walory smakowe i ogromną porcję witaminy C. Najczęściej sporządzam z nich dżemy, które wykorzystuję do różnych ciast , ale nalewka z czarnej porzeczki jest równie pyszna więc ją polecam- klik . Tymczasem bardzo często zadajecie pytanie który moment jest właściwy, żeby określić czy wystarczająco wysmażyliśmy swój dżem? Przychodzę Wam więc

Pieguskowa Kuchnia
Torcik "Góra lodowa" 138

mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (ew. cukier wanilinowy) 1 łyżka kakao Dodatki: 120 g biszkoptów ew. kawa lub likier kawowy do nasączenia biszkoptu lub dżem z czarnych porzeczek (ale to opcje ciasta) Wykonanie: Biszkopt. Włączyć piekarnik na 180 °C. Masło rozpuścić. Przygotować tortownice o średnicy 23-24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia; nie smarować tłuszczem. Białka ubić ze szczyptą

Rodzinka w kuchni
Placek drożdżowy ze śliwkami, daktylami i migdałową kruszonką 244

piekarnika nagrzanego do 175°C i pieczemy przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką → Jagodzianki → Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką → Pleśniak z truskawkami → Śliwki pod migdałową kruszonką

Oryginalny smak
Brownie z malinami 437

gorzkiej czekolady i kakao. Do tego świetnie podbity smak słodko kwaśnych malin! Warto.. zdecydowanie warto upiec to brownie. Czekoladowe z owocami, jednak nieco lżejsze jest też ciasto murzynek brownie z porzeczkami . Gorąco polecam i ten przepis

AniaGotuje.pl
Wuzetka - ciasto WZ 141

800x600 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso

Obiad gotowy
Wegańskie placuszki na mące lnianej (Vege & gluten free) 186

walorach smakowych. Banan i kokos nadają dominującą nutę aromatyczną a cynamon ją wzbogaca. Placuszki podałam z ubitą śmietanką kokosową i świeżymi owocami, w tym naszymi sezonowymi czerwonymi porzeczkami.  Jeszcze jedna kwestia. Ciasto choć jest gęste w trakcie pieczenia będzie niezwykle miękkie i niech was nie przerazi fakt,jeśli przy przewracaniu na drugą stronę będziecie mieć wrażenie że placek zaraz

vaniliowoczekoladowa
Waniliowe babeczki z porzeczkami i jeżynami czyli Słodki Czwartek odc.130 153

papierowymi papilotkami. Mieszamy suche składniki. W misce ucieramy jajka z cukrem i łączymy z mokrymi składnikami. Dodajemy suche składniki i mieszamy do połączenia składników. Do masy dodajemy porzeczki, mieszamy i nakładamy ciasto do 12 dołków w foremce. Na wierzch wciskamy jeżyny. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut

Dzieje kuchennej Wiewióry
Muffinki z czerwoną porzeczką 180

Suche składniki wymieszać w osobnej misce, tak samo postąpić z mokrymi. Następnie dodać mokre do suchych i dokładnie wymieszać do momentu połączenia się składników. Na koniec dodać porzeczki i ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do silikonowych papilotek (3/4 wysokości) i piec około 25 min w piekarniku nagrzanym do 180st

Smaki Natalii
Letnia drożdżówka 151

Z owocami prosto z ogródka Składniki zaczyn: 4 dkg drożdży 1/3 szklanki mleka 3 łyżki cukru 5 łyżek mąki ciasto: 60 dkg mąki 2 jaja 1/2

czarrna od kuchni
Zapach wspomnień, czyli olfaktoryczne wspomnienia dzieciństwa 125

pomagają krasnoludki… Wokół ogrodu rosną różne gatunki drzew owocowych i krzewów. Wiśnie, aronia, agrest, porzeczki czerwone i czarne i jeden jedyny krzak z moją ulubioną białą porzeczką. Czuję zapach najlepszego ciasta ze śliwkami…tak, to jeden z tych silnych zapachów, który przywołuje wspomnienia wielkiej, starej śliwki węgierki, stojącej tuż koło bramy. Jej gałęzie uginają się od mnóstwa fioletowych

Wędrówki po kuchni
Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 255

Mama w pracy, Artur w pracy, wstrętna pogoda, a ja sama siedzę w domu i wciąż nie mam motywacji by zacząć powtarzać anatomię.. Mam takie

Be Fit Be Strong
Zapowiedz... 165

męczy zatkany nos... Choć mało gotowałam mam dla Was trzy smakowite propozycje, jedna z nich już jutro pojawi się na blogu :) Ciasteczka maślane, cytrynowe Miesno warzywne kąski Ciasto z jablkami i porzeczkami

Dzieje kuchennej Wiewióry