ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:48/184)

Bezglutenowy mazurek czekoladowy Pawła Małeckiego 157

ręki mistrza cukiernika :).  Składniki: Ciasto czekoladowe bez mąki 6 jaj "L" 80 g cukru 200 g czekolady deserowej 50 g masła Ganasz czekoladowy 200 g śmietanki 30%  200 g czekolady deserowej  2 łyżki miodu  2 łyżki miękkiego masła  20 ml whisky lub likieru (opcjonalnie)  dżem z czarnej porzeczki  Do dekoracji bakalie (np. suszone(...)miseczki, odstawiamy do lodówki do momentu uzyskania konsystencji miękkiego masła.  Upieczone ciasto dzielimy na 4 równe części. Pierwszą część delikatnie smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Warstwę z dżemem przykrywamy kolejną częścią ciasta i delikatnie smarujemy ją ganaszem czekoladowym i przykrywamy ostatnią częścią ciasta. Mazurek wstawiamy do lodówki na mniej więcej 30 minut. Odrobinę ganaszu zostawiamy do dekoracji, resztę podgrzewamy

SzczyptaSmaQ
Staropolski piernik dojrzewający 133

skruszało. Blaty piernikowe przełożyć do wyboru: podgrzanymi powidłami śliwkowymi, masą marcepanową / orzechową/ na grysiku, dżemem z czarnej porzeczki. Wszystko wedle uznania. Ja przekładałam domowym dżemem z czarnej porzeczki. Zużyłam 3 słoiki. Przełożone ciasto należy obciążyć i odstawić na 3-4 dni. Następnie piernika podzielić na 3-4 porcje (u mnie 4), każdą oblać polewą kakaową lub czekoladową, ewentualnie udekorować. Moja

Kuchnia domowa Ani
Muffinki z gorzką czekoladą i owocami sezonowymi 213

Lubimy muffinki - są takie szybke i bezproblemowe w przygotowaniu. Mięciutkie i pyszne, dodatkowo podane z aksamitnym i śmietankowym kremem, ze świeżymi owocami i wiórkami czekolady - czego

Plate of Joy
Ciasto Czekoladowe z Kremem z Czerwonej Porzeczki 181

może placek? W każdym bądź razie bardzo smaczne ciasto. Nie będzie przekroju, bo placek pojechał na imieniny mojego taty, ale i tak wszystko widać. Cisto czekoladowe, mokre i mięsiste przekroiłam na dwa w miarę równe blaty. Blaty upiłam advocatem, masa kremówkowa z mascarpone i domowym dżemem z czerwonej porzeczki, który zrobiłam latem. Stał biedny jeden słoiczek, którego nikt nie chciał(...)stopni i piekłam przez 25-35 minut. Ja sprawdzałam patyczkiem stopień upieczenia. Po wystudzeniu ciasto przecięłam na dwa blaty i jak zobaczycie na zdjęciu poniżej upiłam ciasto advocatem :) Masa z czerwoną porzeczką: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 36% około 2-4 łyżek cukru pudru (dodajemy go do smaku) 1 słoiczek domowego dżemu z czerwonej porzeczki Wykonanie

Blondynka Gotuje
Pavlova z owocami lata 260

Beza Pavlova to deser marzenie: chrupiąca z wierzchu beza kryje piankowe nadzienie, a do tego lekka bita śmietana i to, co w tym okresie najcudowniejsze - pyszne

Food Square
Jogurtowiec borówkowo- porzeczkowy 185

Sezonowe owoce doskonale spisują się w ciastach. Zarówno w tych pieczonych jak i przygotowanych na zimno.  Borówki cały czas są dostępne, gorzej z porzeczkami. Ale w większych miastach znajdziecie je pewnie w każdym supermarkecie.  Jeśli nie- przepis zapiszcie i za rok przyda się na pewno ;) Składniki: Na blaszkę 24x24cm  ok 12 herbatników kakaowych 2 duże kubki jogurtu(...)wykładamy folią spożywczą i układamy obok siebie warstwę herbatników. Owoce myjemy i osuszamy. Dzielimy na 2 części, przy czym jedna mniejsza od drugiej- na wierzch ciasta.  W osobnych kubeczkach miksujemy większą część porzeczek i borówek. Do dwóch szklanek wlewamy po ok 70 ml gorącej wody i dajemy po 3 łyżki żelatyny i galaretkę- do jednej części malinową, do drugiej

Kuchnia w czekoladzie
Pyszna Lodowa Góra 159

kawę zastąpiłam herbatą. Ale oczywiście możecie przygotować wersję kawową. Ja na pewno nie raz wrócę do tego ciasta ale dodam dla przełamania smaku dżem z czarnej porzeczki lub wiśniowy. Przepisów na wersję tego ciasta jest wiele ale mnie zainspirowała Bernika z Kulinarnego Pamiętnika. Pyszna góra Lodowa Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Najprostsze ucierane ciasto z borówkami i kruszonką – Utarte :) 243

Zaczęły się przetwory, dżemy z porzeczek, wiśni i już już miałam upiec ciasto z dodatkiem powyższych jednak wyszło coś zupełnie na opak. Niestety rzadko się zdarza, że w niedzielę mam czas na upieczenie ciasta, więc tym razem postawiłam na coś szybkiego i prostego. Ucierane ciasto z owocami – u mnie borówki, bo nadal nie mam miejsca w zamrażalniku, by zrobić

Niebieski kubek z kawa
Dżem z czarnej porzeczki 171

oznaka tego, że zbiory czas zacząć. Uwielbiam czarne porzeczki za ich walory smakowe i ogromną porcję witaminy C. Najczęściej sporządzam z nich dżemy, które wykorzystuję do różnych ciast , ale nalewka z czarnej porzeczki jest równie pyszna więc ją polecam- klik . Tymczasem bardzo często zadajecie pytanie który moment jest właściwy, żeby określić czy wystarczająco wysmażyliśmy swój dżem? Przychodzę Wam więc

Pieguskowa Kuchnia
Torcik "Góra lodowa" 152

mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (ew. cukier wanilinowy) 1 łyżka kakao Dodatki: 120 g biszkoptów ew. kawa lub likier kawowy do nasączenia biszkoptu lub dżem z czarnych porzeczek (ale to opcje ciasta) Wykonanie: Biszkopt. Włączyć piekarnik na 180 °C. Masło rozpuścić. Przygotować tortownice o średnicy 23-24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia; nie smarować tłuszczem. Białka ubić ze szczyptą

Rodzinka w kuchni
Placek drożdżowy ze śliwkami, daktylami i migdałową kruszonką 263

piekarnika nagrzanego do 175°C i pieczemy przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką → Jagodzianki → Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką → Pleśniak z truskawkami → Śliwki pod migdałową kruszonką

Oryginalny smak
Brownie z malinami 464

gorzkiej czekolady i kakao. Do tego świetnie podbity smak słodko kwaśnych malin! Warto.. zdecydowanie warto upiec to brownie. Czekoladowe z owocami, jednak nieco lżejsze jest też ciasto murzynek brownie z porzeczkami . Gorąco polecam i ten przepis

AniaGotuje.pl
Wuzetka - ciasto WZ 151

800x600 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso

Obiad gotowy
Wegańskie placuszki na mące lnianej (Vege & gluten free) 197

walorach smakowych. Banan i kokos nadają dominującą nutę aromatyczną a cynamon ją wzbogaca. Placuszki podałam z ubitą śmietanką kokosową i świeżymi owocami, w tym naszymi sezonowymi czerwonymi porzeczkami.  Jeszcze jedna kwestia. Ciasto choć jest gęste w trakcie pieczenia będzie niezwykle miękkie i niech was nie przerazi fakt,jeśli przy przewracaniu na drugą stronę będziecie mieć wrażenie że placek zaraz

vaniliowoczekoladowa

Proponowane wyszukiwania