ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:540/1704)

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 93

wytrawnym. Odmianą tarty na słono na kruchym cieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe. 20 minut w piekarniku. Ile pomysłów, inspiracji, składników w kuchni - tyle tart! Najlepsze danie żeby wykorzystać resztki(...)wytrawnie. I sezonowo: bo przecież botwinka już jest! Nęci na straganach swą bordową nacią. A do tego kozi ser - połączenie idealne :) SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki oleju do smażenia 1 średnia cukinia 1 pęczek botwinki 1 łyżeczka miodu 150 g koziego sera 100 ml śmietanki 30 % 2 jajka sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W kuchni Katie
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 268

wytrawnym. Odmianą tarty na słono na kruchym cieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe. 20 minut w piekarniku. Ile pomysłów, inspiracji, składników w kuchni - tyle tart! Najlepsze danie żeby wykorzystać resztki(...)wytrawnie. I sezonowo: bo przecież botwinka już jest! Nęci na straganach swą bordową nacią. A do tego kozi ser - połączenie idealne :) SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki oleju do smażenia 1 średnia cukinia 1 pęczek botwinki 1 łyżeczka miodu 150 g koziego sera 100 ml śmietanki 30 % 2 jajka sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W kuchni Katie
Krajanka musli z płatkami owsianymi i owocami 206

Ciasto, a raczej krajanka, która jest czymś pomiędzy batonikami musi, a ciastkami owsianymi.  Możecie użyć do niej zarówno świeżych owoców, takich jak śliwki, borówki, jagody, jabłka, czy też wiśnie, jak i suszonych. W każdej wersji smakuje doskonale. Przepis jest bardzo szybki i prosty w wykonaniu. Pyszna i zdrowa przekąska. Polecam. Krajanka musli z płatkami owsianymi i owocami(...)inne suszone owoce) 3 łyżki słonecznika 3 łyżki sezamu 2-3 łyżki  miodu 4  świeże śliwki  można zastąpić suszonymi 1 łyżeczka aromatu waniliowego Przygotowanie:Mąkę, cukier, płatki owsiane, otręby umieszczamy w misce, dodajemy masło i zagniatamy  palcami tak aby powstała kruszonka.  Dodajemy wszystkie bakalie oraz  miód. Wyrabiamy ciasto, tak aby składniki się połączyły

Mania Gotowania
Jagodzianki – drożdżowe bułeczki z jagodami 90

Jagodzianki – drożdżowe bułeczki wypchane jagodami. W sezonie świeżymi, po sezonie z mrożonymi lub dżemem jagodowym. Mogą być posypane cukrem pudrem, polukrowane, z kruszonką lub bez dodatków

królestwo garów
Migdałowe ciasto z truskawkami 207

Ależ ono pachniało! Obłędnie słodko, truskawkowo. Tak apetycznie i domowo. Nic dziwnego, że zniknęło błyskawicznie:)  Truskawki zawładnęły blogami, pojawia się co raz więcej ciekawych przepisów

Obiad gotowy
Szybkie i tanie ciasto ze śliwkami 168

Składniki : 4 szklanki mąki 6 jaj 2 szklanki cukru 1 szklanka wody 1 szklanka oleju np. rzepakowy 3 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie : Jajka utrzeć z

Proste Potrawy
Kruche ciasto ze śliwkami. 146

Śliwki, śliweczki, śliwunie :) Składniki:- 2 szklanki mąki- 1 szklanka cukru- 1 łyżka śmietany 18 %- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 3/4 kostki masla- 1 kg śliwek- 3

Zainspirowana w kuchni
Zimowa surówka na życzenie Anety:) i blender 103

owoc pokrój za pomocą robota kuchennego lub zetrzyj na tarce. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Jeśli lubisz, posyp siemieniem lnianym. Smacznego:). Blender Multiquick 3 (Nie, nikt mi nie płaci za napisanie tego, przynajmniej na razie:) Niesamowicie ułatwia pracę w kuchni: rozdrabnia, przeciera, (zupy, pasty, koktajle), ubija, miesza (białka jajek, desery, ciasta), sieka (w mniejszych ilościach owoce, warzywa, orzechy(...)mięso, itp.), mieli (zioła, nasiona). Inne modele mają również funkcje: kruszenia, ucierania, krojenia w plastry, w słupki, wyrabiania ciasta. Kosztuje między 150zł a 260zł (online), ale to wydatek, który naprawdę się opłaca. Źródło informacji i zdjęcia: tutaj . Winter raw vegetable salad at the request of Aneta:) I prepare it quite often. It’s very quick to make unless

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto sezonowe z rabarbarem 115

Pyszne, mięciutkie, puszyste i bardzo bardzo proste. Przepis mam od kilku lat i robię to ciasto jak tylko pojawiają się świeże owoce. Bo wszystkie owoce do niego pasują, a najbardziej te "lekkie" typu porzeczki, jagody czy maliny (bo nie opadają tak szybko na dno). Dlatego(...)nazywam je ciastem sezonowym. Dzisiejsza wersja zawiera rabarbar, który znalazłam u mamy w ogródku. W zasadzie to już ostatnie łodygi rabarbaru w tym roku. Rabarbar świetnie smakuje w tym cieście. Spróbujcie! 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 1 szklanka cukru drobnego 1 łyżka cukru waniliowego 1 masło kilka łodyg rabarbaru (lub inne owoce sezonowe

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto "Fale Dunaju" 122

cukru waniliowego olejek rumowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia maliny (lub inne owoce, np. z kompotu) Krem: budyń waniliowy kostka margaryny 1 opakowanie cukru waniliowego Polewa: pół kostki margaryny 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Najpierw ciasto: margarynę ucieramy w mikserze z cukrem pudrem. Wciąż mieszając dodajemy po jednym żółtku. Następnie, wciąż(...)część wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części dodajemy kakao i 2 łyżki wody. Mieszamy i również wykładamy na blachę, na jasną warstwę ciasta. Na górze dość gęsto układamy owoce. Jak nie mamy świeżych to równie dobrze mogą być owoce np. z kompotu. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Krem: przygotowujemy budyń i czekamy

Marder&Marder Manufacture
Keks piernikowy 168

dodajemy suszone owoce, mieszamy do połączenia się składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 40 minut. Po tym czasie drewniany patyczek włożony do ciasta powinien być suchy. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, gdy lekko przestygnie wyjmujemy je z formy i studzimy na kratce. Gdy będzie(...)Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, stopniowo dodając mleko. Pamiętajmy, że biała czekolada nie lubi wysokiej temperatury i trzeba ją topić na małym ogniu. Gorącą polewą dekorujemy ciasto, a na koniec posypujemy keks owocami

Kulinarne przygody Gatity
Pyszne owoce w żelu - do czego można je wykorzystać? 73

Owoce w żelu, czyli wszystkim znana frużelina to jeden z najsmaczniejszych dodatków do deserów. Skład frużeliny to, aż 80% zawartości owoców i bez dodatkowego cukru. Zrobiona jest z najwyższej jakości owoców malin i granatów, które są bogate w wiele cennych witamin i minerałów. Naturalny skład sprawia, że owoce w żelu odpowiednie są nawet dla osób(...)cennych składników odżywczych i korzystnie wpływają na zdrowie całego organizmu.   Do czego można wykorzystać pyszne owoce w żelu? Pyszne owoce w żelu  są słodzone erytrytolem i dlatego zdecydowanie można uznać je za dietetyczne frużeliny .  Owoce w żelu najczęściej wykorzystywane są, jako pyszne dodatki do naleśników i wszelkich

Kuchcik gotuje
Ciasto kukurydziane z jeżynami 119

Jeżyny tak szybko przemijają że już za nimi tęsknię i nawet fakt że zamroziłam je w tym roku nie umniejsza temu że to już nie ten

Moje Małe Czarowanie
Makowiec bez zbóż i zawijania 224

Makowiec w postaci tradycyjnej rolady jest obecny (a raczej był) u mnie dwa razy do roku na każde święta od czasów, kiedy stałam się posiadaczką Thermomixa

Zdrowa Kuchnia Sowy
Torcik z musem czekoladowym i poziomkami 202

cały czas miksując. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą jajeczną, dodać olej, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 - 40 minut, do tzw. suchego patyczka, wystudzić, przekroić na 2 części. Mus z białej czekolady: 100 g białej czekolady 1 łyżka oleju(...)masą czekoladową. Całość wyłożyć na przygotowany wcześniej biszkopt, schłodzić w lodówce. Galaretka: 1 galaretka poziomkowa 200 g poziomek Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody, wystudzić, odstawić do stężenia. Owoce wyłożyć na mus czekoladowy, zalać tężejąca galaretką. Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia obu mas. Smacznego :) Przepis bierze udział w zabawie Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej ” Słodkie

Domowa cukiernia Ewy
kruche z owocami 156

żółtek 3 łyżki cukru pudru 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki lodowatej wody jak ciasto będzie za suche Piana 5białek 1 szkl. (200g)drobnego cukru 1 budyń bez cukru (40gr.) dowolne owoce,dżem,powidła -u mnie banan i dżem jagodowy Wykonanie Pokrojone na kawałki zimne masło połączyć z mąką przesianą z proszkiem i cukrem(...)minut.-ja ciasto robię wieczorem i jak potrzebuje to wykorzystuje rano...ciasto może leżeć 2-3 dni w lodowce. Piekarnik włączyć na 190 o C. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na 2 części. 60-40%. Na blaszkę wyłożoną papierem starkować na tarce o dużych oczkach pierwszy -większy kawałek ciasta,ugnieść delikatnie łyżka ,lub ręką . Wyłożyć owoce dowolne

w mojej kuchni