Długo odkładaliśmy upieczenie ciasta leśny mech , ponieważ pierwszeństwo miały owoce sezonowe. Po kulinarnie bardzo udanych wakacjach wreszcie to szpinakowe ciasto mogło pojawić się na naszym stole i oczywiście od razu dołączyć do blogowej kolekcji. Ma ono fantastyczny, intensywny zielony kolor i już samo przygotowywanie i pieczenie jest nieco bardziej ekscytujące. Zdziwienie Siostry Agaty, że po cukinii tym razem szpinak
niecodziennikparyjuż kilka przepisów na ciasta bez pieczenia. Są to głównie ciasta przygotowywane na herbatnikach lub krakersach z kremem na bazie serka mascarpone albo budyniowym. Dzisiaj postanowiłam coś zmienić i mam dla was ciasto truskawkowe na gofrach. Jest ono niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne. Takie ciasto możecie przygotować z innymi owocami, na przykład wiśniami, borówkami(...)albo malinami. Wówczas musimy dobrać odpowiedni smak galaretek i dżemu. Ciasto truskawkowe na gofrach na pewno was zachwyci! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24×28 cm. Składniki: 1 opakowanie (12 sztuk) gofrów 400 ml śmietanki 30% 400 g jogurtu typu greckiego 4 łyżki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 250 g świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe
Danka Pichcirezultacie powstał seromakowiec, w którym połączyłam smaki sernika i makowca. Obie warstwy połączył smak pomarańczy, więc ciasto przygotowałam z domowej roboty wegańską galaretką na bazie tych owoców. Składniki (na dużą blachę do ciasta): Ciasto 300 ml mąki 80 g miękkiego masła łyżka cukru małe jajko Warstwa makowa 500 g maku 350 g mleka 80 g miodu 85 g masła
Weekendy w domu i ogrodzieKruche ciasto ze śliwkami i budyniową pianką . Od dłuższego czasu prosiliście mnie o przepis na ciasto ze śliwkami. Na moim blogu można znaleźć różne wypieki, ale
Słodkie okruszkiJest bardzo wiele wersji tego ciasta – deseru. Na biszkopcie, cieście kruchym, półkruchym, na herbatnikach, z owocami lub bez… i nie tylko. Malinowe ptasie mleczko na cieście półkruchym z przepisu… z ubiegłego wieku. Skład niki na ciasto półkruche (forma 35 x 26 cm): - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g mocno schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej
mojewypiekiinietylkocukrem, a następnie dodajemy porcjami zmielony biały ser. Nie przerywając miksowania dodajemy mąkę ziemniaczaną, a na końcu rozpuszczoną białą czekoladę. Gotową masę serową wylewamy na ciasto brownie. Na wierzchu układamy owoce czerwonej porzeczki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 60-70 min. Studzimy w lekko uchylony piekarniku. Przechowujemy w lodówce. P.S. Przepis pochodzi z mojego
Kuchnia MagdaLenysłodkim, orzeźwiającym smakiem owoców. Kolorowe i aromatyczne owoce aż proszą się by wykorzystać je do ciast i deserów. Dziś mam dla Was banalnie prosty przepis na błyskawiczne, tanie, dziecinnie proste ciasto na babeczki, które wyjdzie każdemu. Babeczki oblewamy lukrem, dekorujemy owocami i spójrzcie jak pięknie się prezentują. Składniki : kubeczek jogurtu naturalnego- 170 g 3 kubeczki mąki tortowej
Kasia i jej kobiecy światspód smarujemy galaretką wykładamy krem cytrynowy, przekładamy następnym kawałkiem ciasta wykładamy krem chałwowy, przekładamy ciastem , na wierzchu szprycujemy krem waniliowy. Dekorujemy i podajemy z owocami. Krok ten powtarzamy do wyczerpania ciasta. Dzień dziecka jest raz w roku, więc nie żałujcie sobie i dzieciom. Ciasto to bajka wśród smaków i gwarancja uśmiechu na dziecięcej buzi
vaniliowoczekoladowadzisiejszego ciasta. Ciasto z figami jest bardzo słodkie, wiadomo figi i daktyle zawierają dużo cukru…Ale ciasto musi być słodkie. Jest to typowe kruche ciasto z migdałową kruszonką i owocami. Daktyle dodałam jedynie do smaku. Zamiast daktyli można dodać suszone morele lub rodzynki. Kruche ciasto z figami Składniki: prostokątna forma 25 cm x 35 cm Spód do ciasta
codojedzeniaUwielbiam ten przepis – głównie za jego wszechstronność. Bo tak naprawdę tylko od nas samych zależy jakie składniki tutaj dodamy. Z poniższego przepisu możemy przygotować ciasto czekoladowe, kawowe, możemy dodać owoce. W ostatniej wersji dodałam resztki wina musującego i białą czekoladę. Do przygotowania okrągłej blachy ciasta ciasta potrzebujemy: – 3/4 szklanki wina musującego (użyłam resztki) – kostkę masła
Szybko Tanio Smaczniemąki, na końcu wyrabiać drewnianą łopatką. Gdy ciasto w misce „wygaruje”, wyłożyć na dwie blaszki, na blaszkach musi też „wygarować”, potem nakładamy owoce i na wierzch kruszonkę. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni C. ok. 30 -35 minut. Ciasto musi mieć złoty kolor. Smacznego ! Składniki na kruszonkę : 10 łyżek mąki
Pysznosci Babci Basiwyłożyć papilotkami - do każdej papilotki nałożyć odrobinę ciasta tak, aby zakryło dno - na cieście ułożyć dość gęsto (7-10 sztuk) porzeczki - na porzeczki ponownie nałożyć nieco ciasta, a na nim ponownie ułożyć owoce - jeśli jest jeszcze miejsce w papilotkach, nałożyć kolejną warstwę ciasta i na nim ułożyć porzeczki - ciasto powinno wypełniać papilotki w około 3/4 - gotowe muffiny wstawić
Smakołyki BerenikiSkładniki: ciasto kruche na około 35 babeczek: 25o g mąki (u mnie pół na pół pszenna i krupczatka) 2 żółtka 150 g margaryny 1 płaska łyżeczka
czarrna od kuchniWiosna w pełni, a co za tym idzie zaczynają się pojawiać straganiki z truskawkami. Uwielbiam tę porę roku kiedy przechadzając się po parku można napotkać takie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCzas przygotowania: 20 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 18,00 zł SKŁADNIKI: 1 kg świeżych muli (omułki) 2 ząbki czosnku 1 cebula 4 łyżki
kulinarnyJakażdy dzień jest w 100% dobry, ale w każdym zdarza się coś dobrego". :)) Dzisiaj już czwartek, przedsmak weekendu, więc może już pora pomyśleć o jakimś cieście do sobotniej kawki? Wśród owoców królują nadal moje ulubione truskawki, więc nie mogłam nie wykorzystać ich w celach cukierniczych ;) Ciasto wydaje się pracochłonne, ale w rzeczywistości nie zajmuje dużo czasu. Biszkopt można
My simple kitchenPrzepis na to ciasto znalazłam na opakowaniu proszku do pieczenia Gellwe. Odjęłam trochę cukru i dodałam cukier waniliowy. Ananasy można zamienić na inne owoce. Polecam serdecznie - robi się ekspresowo, ciasto jest proste i pyszne. Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 4 jajka 2/3 szklanki oleju 150 g jogurtu naturalnego(...)dodać jajka, jogurt i olej, całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. 4. Ciasto wylać do małej blaszki (24x28 cm) lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć pokrojone ananasy (lub inne owoce). Piec ok. 40 minut w 180 st.C. 5. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Kuchnia domowa Aniciasta francuskiego. Do przygotowania w kilka chwil. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 jabłka, 1 łyżka cukru, cynamon. PRZYGOTOWANIE: 1. Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne. Owoce kroję w ósemki. 2. Ciasto francuskie rozwijam. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na każdy kawałek ciasta kładę cząstkę jabłka. Oprószam cukrem oraz cynamonem. Ciastko składam na pół. 3. Ciasteczka układam
Tradycyjna kuchnia KasiŁatwe maślane ciasto ucierane z jagodami. Jeżeli owoce są mrożone, należy ich nie rozmrażać tylko oprószyć mąką ziemniaczaną i takie wyłożyć na ciasto. Składniki: 200 g miękkiego masła 150 g cukru 4 jaja 200 g mąki pszennej 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 200 g mrożonych lub świeżych jagód Wszystkie składniki
wyzwania kuchenneLubelski Kociołek ma właśnie swoją edycję po raz VII! Wraz ze mną przepisy z wykorzystaniem jagód zaprezentowały: Marlena, Marta, Wiosenka, Marta i Patryk. U mnie ciasto
Pasja SmakuCiasto bez jajek, nabiału czy napoju roślinnego, ze składników, które zapewne każdy znajdzie w swojej kuchni. Nektar porzeczkowy można zastąpić innym sokiem owocowym wg uznania :) 220 g mąki pszennej 40 g cukru trzcinowego łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1/3 szklanki oleju (80g) szklanka nektaru porzeczkowego (240g(...)łyżka soku z cytryny szczypta soli dodatkowo: 2 łyżki kropelek gorzkiej czekolady świeże owoce Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką do połączenia w gładką masę. Przelewamy do keksówki, posypujemy czekoladą i pieczemy 45 minut. Podajemy ze świeżymi owocami. Smacznego :) Artykuł Wegańskie ciasto porzeczkowe | Ciasto owocowe bez jajek i mleka pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog