ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:549/1704)

Knedle ze śliwkami 120

środka każdego wypestkowanego owocu wraz z odrobiną cukru. Są dzięki temu bardziej aromatyczne i słodkie, a ciasto z proponowanego przez mnie przepisu wychodzi miękkie i nie rozpada się podczas gotowania. Knedle najbardziej lubię podawać z przyrumienioną na maśle bułką tartą i cukrem. Zapraszam! Składniki (na ok. 20-30 szt. w zależności od wielkości śliwek): Ciasto: 1 kg ziemniaków(...)ziemniaczanego puree dodajemy przesiane mąki, jajko oraz olej. Wszystko razem dokładnie zagniatamy i chwilę wyrabiamy powstałe ciasto. Jeżeli będzie się bardzo lepić do rąk można dosypać troszkę mąki, ale należy uważać, by nie przesadzić, w przeciwnym razie ciasto będzie bardzo twarde. Ciasto przekładamy na blat i podsypując mąką formujemy wałek o średnicy ok. 3-4 cm, który dzielimy na części

MyCookBook.pl
MUFFINKI NADZIANE BORÓWKAMI 161

Muffinki znamy i lubimy chyba wszyscy.  Wariacji na ich temat są tysiące! I chyba właściwie wszystko do nich pasuje: i czekolada, i owoce, i budyń... Wszystko zależy od naszej wyobraźni :)  Zawsze piekąc muffinki kierowałam się prostą zasadą: produkty suche mieszamy w jednej misce, mokre w drugiej. Następnie łączymy ze sobą obie zawartości misek. Tym razem pokusiłam się(...)mleka dodatkowo: 300g borów ek cukier brązowy po posypania Wykonanie:  Wszystkie składniki wrzucić do misy miksera. Miksować chwilę do połączenia się składników. Następnie dorzucić umyte borówki. Wymieszać łyżką. Ciastem napełniać papilotki do 2/3 wysokości. Każdą muffinkę posypać odrobiną brązowego cukru. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 15-20 minut. (Moje piekły się ok 17 minut

Walijskie Pichcenie
Maślankowe z rabarbarem i białą czekoladą 124

Składniki: 2,5 szklanki mąki 1 szklanka maślanki  szklanka cukru 0,5 szklanki oleju 3 jajka 200 g białej czekolady 3 płaskie łyżeczki proszku

Pobite gary Barbary
Muffinki z czerwonymi porzeczkami 153

Owoców w końcu mamy pod dostatkiem. Mało tego- niektóre rosną całkiem blisko i mam pewność, że żadna chemia ich nie dopieszczała ;) Np właśnie tych porzeczek. Rosną tuż przy lesie, z dala od drogi i jest ich w tym roku całkiem sporo. Początkowo miałam więcej nawet nie zbierać, bo nie miałam pomysłu jak je przetworzyć. Zrobiłam tylko ten dżem(...)oberwałam z pomocą Teścia kolejny krzak ;) Właśnie muszę je zsypać do woreczków, bo mrożę partiami cieniutką warstwę, by nie były posklejane. Zimą przyjemnie będzie zjeść kawałek ciasta z takimi letnimi owocami.  Dziś z kolei mam dla Was pomysł na muffinki, a ich przygotowanie też jest proste i naprawdę szybkie. Łączymy tylko składniki mokre, osobno suche, łączymy razem

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto drożdżowe z rabarbarem, gruszką i cynamonową kruszonką 97

Zawsze czekamy na sezonowe owoce i warzywa. Zawsze są najpyszniejsze <3   Składniki Ciasto: 250 g mąki 20 g drożdży 100 ml mleka sól jajko 2 żółtka 50 g cukru 75 g masła skórka z jednej cytryny 3 łodygi rabarbaru 1 gruszka Kruszonka: 75 g mąki 50 g masła 50 g cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu  łyżeczka

R'n'G Kitchen
Przepis pewniak! Biszkopt całoroczny :) 179

udaje! Jest mega prosty do zrobienia oraz mega szybki. Nie wiem jaką ma oryginalną nazwę, ale u nas przyjęła się biszkopt całoroczny, gdyż do ciasta można dodać dosłownie wszystko! Zaczynając od świeżych sezonowych owoców, przez suszone owoce czy bakalie po konserwowe czy mrożone. Domowy biszkopt z owocami i czekoladą. Składniki:  4 jajka 1 szkl. cukru (można(...)szkl. mąki cukier waniliowy (opcjonalnie) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek oleju 8 łyżek wody Biszkopt z jabłkami i śliwkami, posypany startą czekoladą. Ciasto przed włożeniem do piekarnika. dowolne dodatki np owoce sezonowe Przygotowanie:   Jajka rozdzielić na żółtka i białka. Białka ubić na sztywną pianę, powoli ciągle ubijając, stopniowo dodajemy cukier i cukier waniliowy. Do powstałej

Tagebuch po polsku
Jabłecznik z kruszonką i karmelizowanymi migdałami 157

Jedna z najlepszych szarlotek, jakie upiekłam. Nie ma lepszej kombinacji niż jabłka, kruszonka oraz karmelizowane migdały. Do jej upieczenia zainspirowała mnie książka Basi Ritz. Przeglądałam ją

Mania Gotowania
Kuchnia ze smakiem: aromatyczne i pełne smaku przyprawy Knorr cz. 1 127

wilgotność powietrza oraz wysoką temperaturę dlatego uprawiana jest między innymi na górzystych terenach Wietnamu. Ma lekko słodki smak i aromat. Można   ją wykorzystać do przygotowania deserów, ciast czy dań z owoców na przykład jabłek. Kurkuma z Indii Kurkuma nazywana jest również złotem ze względu na kolor oraz dawne hinduskie wierzenia mówiące o tym, że przynosi szczęście – jest także(...)Gałka muszkatołowa z Indonezji Przyprawa, która do Europy dotarła w okresie średniowiecza pochodzi z Indonezji gdzie do dziś jest uprawiana. Można   ją wykorzystać do przyprawiania mięs, bigosu czy ciast i deserów – na przykład świątecznych pierników.  Papryka słodka z Hiszpanii Papryka nadaje potrawom charakterystycznego smaku, dlatego jest chętnie wykorzystywana do wielu potraw mięsnych, bez mięsnych zup czy marynat. Dojrzewa

Health-Fit-Life
ciasto owocowe na oleju 130

Ekspresowe ciasto do zrobienia ze składników, które zawsze mamy w domu. Wystarczy dodać dowolne owoce sezonowe lub z puszki i ciacho do kawy mamy raz-dwa. Moim domownikom tak smakowało, że poszło w całości jeszcze ciepłe.  *forma 25*34 cm Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki 1 łyżeczka(...) (truskawka, czereśnia, banan) Jajka ubić na pianę z cukrem. Ubijając dolewać olej, następnie mleko. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do masy jajecznej i delikatnie zmiksować. Ciasto wylać do blaszki, na wierzchu ułożyć owoce (można obtoczyć je w mące). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 45 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto jabłkowe z pudrem 139

Mąka pszenna – 50 dag Margaryna – 25 dag Proszek do pieczenia – 3 łyżeczki Cukier – 1,5 szkl Mleko – ½ szkl Sól – szczypta Cukier waniliowy -2 łyżeczki Jajka – 6

ciasta i desery czyli na słodko
Sernik z musem truskawkowym a'la Panna Cotta 225

Wiecie, że kiedyś nie przepadałam za sernikami, a teraz wręcz uwielbiam! Dlatego piekę je coraz częściej:)) Tym razem przygotowałam sernik, do którego wykorzystałam zamrożony latem mus

Z miłości do słodkości
Ciasto ze śliwkami 160

Jajka - 4 szt margaryna - 25 dag cukier - 25 dag mąka pszenna - 40 dag mleko - 8 łyżek sok z cytryny - 1 łyżka proszek do pieczenia - 2 łyżeczki

Camilla w kuchni
Zebra z jabłkami 122

jajek - 5 szt cukier - 1 szkl maka pszenna - 2,5 szkl woda gazowana - 1 szkl olej - 1 szkl proszek do pieczenia - 2 lyżeczki mąka pszenna - 3

Camilla w kuchni
Letni tort 151

jeszcze raz truskawki. Tym razem w towarzystwie jagód. Letni tort z sezonowymi owocami  ozdobiony bitą śmietaną. Użyłam truskawek świeżych do kremu i mrożonych do galaretki. Biszkopt8 jajek9 łyżek mąki krupczatki9łyżek cukru1 łyżka oleju1 łyżka wody1 łyżeczka proszku do pieczeniaDodatkowo:3-4 opakowania galaretki (u mnie 1 truskawkowa + 2 agrestowe + 0,5 cytrynowej)ok. 50 dag truskawekok. 1 szklanka(...)opisem na opakowaniu. Wystudzić. Utrzeć krem z masła i cukru. Dodać ok. 20 dag truskawek pokrojonych na mniejsze kawałki. Chwilę miksować na najwyższych obrotach. Pod koniec wlać spirytus.Wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Jedną włożyć na dno tortownicy, drugą pokroić w kostkę. Na biszkopt wyłożyć krem truskawkowy, a na nim ułożyć (nieregularnie) mniej więcej połowę pokrojonego ciasta i pozostałe truskawki

Praktyczna pl