ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:28/1704)

Ciasto krucho- drożdżowe z owocami leśnymi 258

lasach pełno jagód i malin. Rok ten obfituje w owoce leśne. Warto je zbierać i wykorzystywać do przygotowania pysznych ciast, deserów i przetworów. Ja swoje zbiory użyłam do przygotowania ciasta krucho- drożdżowego. Jego przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, a z efektu końcowego będziemy bardzo zadowoleni.  SKŁADNIKI: 550g mąki, 250g margaryny, 1 jajko, 3 żółtka, 30g świeżych drożdży(...)nożem. Następnie dodaję jajko, żółtka, pokruszone drożdże, śmietanę, cukier oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto dzielę na dwie równe części. Jedną część ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wymiarach 24cmx35cm. Ciasto oprószam bułką tartą. Na cieście rozkładam jagody, poziomki i maliny. Owoce posypuję cukrem waniliowym. Drugą część ciasta skubię i układam na owocach. 3. Ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi
GALETTE Z OWOCAMI LATA – TARTA RUSTYKALNA 119

dodatkiem owoców. Dziś na takie ciacho właśnie zapraszam! Zainspirowana współpracą z marką BIELMAR , producentem znanej od lat PALMY , przygot owałam dla Was przepis na fantastyczne ciasto z dodatkiem soczystych owoców lata. Są w nim wiśnie, czereśnie, rabarbar i porzeczki – same dobroci lata! W sezonie, tak jak teraz wykorzystajcie świeże owoce! Poza sezonem śmiało możecie zastąpić(...)SKŁADNIKI: KRUCHE CIASTO: * mąka pszenna – 300 g * PALMA – 200 g * cukier puder – 100 g * jajko L – 1 szt + śmietana 30% i jajko do wysmarowania ciasta DODATKI : * owoce lata (czereśnie,wiśnie, porzeczki i rabarbar) – ok. 500 g * mąka ziemniaczana – do obtoczenia * brązowy cukier SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Owoce oczyszczamy. Obtaczamy w mące ziemniaczanej wymieszanej

Ostra na Słodko
Ciasto ucierane z kwaśną śmietaną i owocami 120

sezonowymi. Z kremem czy bez, świeże owoce zatopione w cieście to coś, co uwielbiam. Tym razem przygotowałam ucierane ciasto ze świeżymi malinami i borówkami, słupkami migdałów i gęstą, kwaśną śmietaną. Przepis jest banalnie prosty, a wykonanie szybkie. Potrzebne nam (na prostokątną formę 20cm x7cm) : *na ciasto ucierane: - 2 spore jajka - 100 g masła - 1/3szklanki cukru - 3/4 szklanki mąki(...)pieczenia i mąką ziemniaczaną. Dodać do ubitej masy i wymieszać szpatułką lub drewnianą łyżką.   Formę posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Do tak przygotowanej przełożyć ciasto. Wyrównać wierzch ciasta, posypać świeżymi owocami i migdałami.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. na około 30-35 minut (termoobieg). Jeśli po tym czasie ciasto jest wilgotne, pozostawić w piekarniku

W poszukiwaniu inspiracji
Najłatwiejsze ciasto z owocami - puszyste i lekkie [owoce do wyboru] 95

mąkę z proszkiem, wymieszać delikatnie szpatułką, do połączenia. Okrągłą formę z odpinaną obręczą o średnicy 23 - 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Na górę wyłożyć owoce, wciskając je lekko do środka (ja wykorzystałam borówki) Piec w temperaturze 175ºC przez około 1 godzinę w zależności od piekarnika lub do tzw. suchego patyczka(...)wystudzić, oprószyć cukrem pudrem.  Co robimy kiedy dodajemy mrożone owoce? Mrożonych owoców dodajemy maksymalnie 500 g, nie ma konieczności wcześniejszego rozmrażania. Oprószamy je mąką pszenną. Ciasto z owocami mrożonymi będzie się piekło dłużej niż takie samo ciasto z owocami świeżymi. inspiracja: moje wypieki

Calzonella.com
Biszkoptowe ciasto z truskawkami. Przepis na łatwe ciasto z sezonowymi owocami. 180

owoce - to nie ma znaczenia, ciasto powinno się udać :-)  Jeżeli zastanawiacie się, czy ciasto jest wilgotne, to moje odpowiedź brzmi: TAK. Jest wilgotne, dzięki dodatkowi oleju. Z czystym sumieniem polecam każdemu, nawet tym, którzy twierdzą, że wypiekać nie umieją.  Biszkoptowe ciasto z truskawkami. Przepis na łatwe ciasto z sezonowymi owocami. Składniki na tortownice(...)końcu dodajemy także stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, jednak tym razem łączymy go z masą za pomocą łyżki czy szpatułki.  Ciasto przelewamy do formy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. W ciasto powciskać owoce, tak by nie leżały na wierzchu. Nie muszą być całkowicie zanurzone, bo same wpadną do środka w procesie pieczenia.  Formę wsuwamy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Owocowe szaleństwo 141

Szybkie, proste i smaczne ciasto do zrobienia z każdym rodzajem owoców. Ja oczywiście tym razem mam jeżyny :)Składniki:- 2 szklanki mąki- 25 dag margaryny- 1 szklanka cukru- 4 jajka- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- cukier puder do posypania- owocePrzygotowanie:Margarynę roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier a pod koniec ubijania po jednym żółtku(...)najniższych obrotach dodając stopniowo wcześniej przygotowaną masę z białek. Do powstałej masy dodajemy ostudzoną margarynę, delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto na wysmarowaną blachę a na wierzch przekładamy umyte owoce. Ciast pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 170 C. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Zainspirowana w kuchni
Leniwe ciasto bez pieczenia z owocami (budyniowe, na herbatnikach) / Lazy No Bake Pudding Cake 427

herbatnikach) Leniwe ciasto bez pieczenia   to owocowe ciasto budyniowe z galaretką i herbatnikami . Jest bardzo proste w przygotowaniu, poradzą sobie z nim nawet początkujący w kuchni. Czy da się łatwiej przygotować ciasto warstwowe? Sprawdźcie na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Nasze ciasto na zimno z budyniem i herbatnikami możecie nazwać ciastem leniwej gospodyni(...)wykorzystać też sok z owoców egzotycznych, ewentualnie sok pomarańczowy. To dzięki warstwie owocowej  ciasto budyniowe z herbatnikami wydaje się lekkie i inne niż wszystkie. Nasze ciasto owocowe z galaretką to ciasto  z brzoskwiniami z puszki , ale kiedy pojawią się pierwsze owoce lata, koniecznie wypróbujcie wersji z truskawkami albo malinami. Jeśli chcecie, by Wasze ciasto na zimno

Lekcje w kuchni
Placek z letnimi owocami 177

Bardzo letnia odmiana placka z truskawkami. Tym razem z mieszanką truskawek, malin i borówek. Dodałam też trochę kardamonu i mięty. Palce lizać. Ciasto podawałam w formie w której się piekło, z owoców  powstało dużo pysznego soku.  Jeść koniecznie z bitą śmietaną lub lodami, najlepiej ciepłe! Mniamskładnikikruche ciasto 300 g200 g mąki pszennej1/4 łyżeczki soli2 łyżki cukru100(...)wymieszać.Schłodzone ciasto rozwałkować na placek większy nieco niż forma na tartę  - u mnie forma o średnicy ok 25 cm - przełożyć do formy pozostawiając zwisające brzegi. Nałożyć owoce, brzegi ciasta zawinąć na owoce, pozostawiając środek otwarty.Posypać migdałami. Piec w temperaturze 200 st. C przez 30  - 45 minut, aż ciasto się zrumieni a owoce się

Stare Gary
Francuz z owocami i bezą 150

jajko, śmietanę i 30 g cukru - wszystko  ze sobą zmieszaj aby powstała jednolita masa.  Wyciągnij ciasto i spłaszcz ręka aby powietrze uciekło, rozsmaruj masę i ułóż owoce - wstaw ciasto na 5 minut do piekarnika. W tym czasie ubij białka ze szczyptą soli na sztywno i dodaj pozostały cukier. Zmniejsz temperaturę w piekarniku

Niezły Młynek
Upside Down Orange Cake 135

Masło, cukier, mąkę, sok pomarańczowy i jajka zmiksowałam na jednolite, acz rzadkie ciasto. Podzieliłam je na 2 równe części- jedną wylałam delikatnie na przygotowane owoce (tak aby ciasto przykryło owoce), drugą do pustej foremki. Obie formy wstawiłam do piekarnika 170st. na 30 min. (lub do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu formy wyjęłam, z piekarnika, odczekałam(...)delikatnie wyjęłam ciasto, pozostawiając do wystudzenia.  Następnie wszystko zebrałam w mini torcik- pierwszy spód bez owoców, który posmarowałam dżemem, bitą śmietaną, a następnie odwrócone ciasto z owocami (tak aby owoce były na wierzchu).    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Upside Down Orange Mini Cake 250 g soft butter180 g of sugar1 orange100 ml of orange juicegrapes300 g of flour2 teaspoons

bastalena
Drożdżówka z owocami leśnymi i kruszonką (Brioche con crumble e frutti di bosco) 131

listę naszych ulubionych letnich wypieków. N iezwykle miękka, puszysta i delikatna w smaku, dzięki  dodatkowi ricotty w cieście drożdżowym . Idealne ciasto na weekendowe śniadanie. Polecam serdecznie i życzę smacznego :)  SKŁADNIKI    Ciasto dro żdżowe 400 g m ą ki pszennej   200 g ricotty 30 g świeżych drożdży  75 ml mleka(...)stopni. Form ę  o wymiarach 32 cm x 12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie wyrabiamy i przekładamy do formy. Owoce rozkładamy na cieście. Na samym końcu, owoce pokrywamy kruszonką i posypujemy płatkami migdałowymi. **** Crumble Inserite nel mixer la farina, lo zucchero e il burro freddo tagliato. Frullate il tutto fino

La grande e la piccola cuoca
Jabłecznik przekładany 179

Jabłecznik przekładany może się stać jednym z ulubionych waszych ciast. Naprawdę Mamy teraz lato i dostęp do wielu owoców jednak jabłka są tak naprawdę zawsze, cały rok. A tak sobie myślę, że do tego jabłecznika można dodać dowolne dodatki: lody (ojej aż mi ślinka pociekła ), bitą śmietanę, dowolne owoce, czekoladę itd. Więc można go dopasować stosownie do pory(...)roku czy okoliczności. Jabłecznik przekładany to ciasto proste. Szybkie też ale w przygotowaniu. 3 razy należy upiec ciasto kruche więc tylko tutaj schodzi troszkę, reszta jest prosta, szybka i przyjemna. Naprawdę polecam bo wychodzi pysznie Podsyłam wam jeszcze linka do tarty jabłkowej – identyczne składniki, a zupełnie inne ciasto. Jabłecznik przekładany składniki na foremkę 35×24 cm: Ciasto kruche

Relaxtime
Kruche z pianką i owocami 236

Bardzo kruche ciasto i delikatna pianka z białek z dodatkiem budyniu do tego świeże owoce. Ciasto rewelacyjne z pewnością nieraz zagości na moim stole. Oczywiście można dodać różne owoce sezonowe. Składniki: Kruche ciasto 1,5 szk mąki pszennej 1 szk mąki krupczatki 250 g margaryny lub masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki(...)kakao Pianka 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 szt budyń waniliowy 1/2 szklanki oleju rzepakowego 500 g mieszanych owoców-truskawki,rabarbar,czarna porzeczka cukier puder do oprószenia  Przygotowanie: Ciasto kruche; Wszystkie składniki ciasta oprócz kakao włożyć do miski z robota kuchennego i zmiksować na jednolitą masę.Ciasto wyjąć na stolnicę, zagnieść

Ala piecze i gotuje
Ciasto wiśniowe na kruszonce 179

piekę już 3 blaszkę. Placek przypomina nieco popularne crumble, gdyż bazę stanowi tzw. kruszonka. Jest jednak o wiele smaczniejsze, kruszonka jest zwarta, jak w tradycyjnym placku z owocami, dzięki temu ciasto łatwo się kroi. Ciasto jest naprawdę rewelacyjne, będę jeszcze nie raz do niego wracać. Następnym razem wykorzystam również inne owoce. Naprawdę polecam!! Ciasto wiśniowe na kruszonce Składniki

Mania Gotowania
Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką 195

mąki pszennej (użyłam tortowej) 50g płatków migdałowych Ciasto: 1. Do miski przełożyć obie mąki, przesiać cukier puder, krótko wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami w misce z mąką , podsypując mąką ( patrz FILM ). Dodać żółtka, wymieszać łyżką i następnie zagnieść rękoma ciasto (ciasto można również przygotować w robocie kuchennym). Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić(...)lodówki na około 60 minut. 2. Schłodzone ciasto krótko zagnieść i podsypując odrobiną mąki, rozwałkować na wielkość blaszki 25x30cm (blaszka wyłożona papierem do pieczenia) i ciasto przełożyć do blaszki, wyrównać jeśli trzeba. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 20 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania