ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:24/1704)

Lato na talerzu, ptasie mleczko z owocami 136

Pomysł na to pyszne ciasto mam od mojej siostruni Przepięknie się prezentuje i smakuje z tymi owocami. Dzięki Wykonanie biszkoptu – białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Powoli podczas mieszania dodawać cukier. Następnie dodać po jednym żółtku, ciągle mieszając. Obroty miksera już muszą być wolniejsze. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać po łyżce(...)podczas mieszania wlewać gęstniejącą galaretką Wylać masę na biszkopt. Obsypać pozostałymi dowolnymi owocami. Ostatnią galaretkę rozmieszać w gorącej wodzie. Odstawić do stężenia. Prawie gęstą galaretkę wylać na owoce. Wstawić ciasto do lodówki i zostawić aż wszystko dokładnie zgęstnieje. Życzę przyjemności, smacznego

Kuchnia Pokoleń
Kolorowy przekładaniec -ciasto z olejem rzepakowym 160

delikatnie wymieszać.Ciasto podzielić na 4 części, do jednej dodać mak, do drugiej kisiel, do trzeciej płatki, a do czwartej kakao.W blaszce układać po łyżce każdego ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 40 minut.Ostudzić i przekroić na połowę. 3 różne galaretki  [ u mnie bursztynowa,niebieska, jabłkowo-miętowa Wodzisław] dowolne owoce  Galaretki rozrobić(...)według instrukcji na opakowaniu.2 tężejące galaretki wyłożyć na jedną cześć ciasta, ułożyć owoce. 500 ml śmietanki kremówki   3 -4 łyżki żelatyny 125 ml gorącej wody  3 łyżki cukru pudru Żelatynę rozpuścić w wodzie, odstawić.Śmietanę ubić razem z cukrem, dodać żelatynę , wymieszać.Dodać owoce i znów wymieszać.3/4 masy wyłożyć na zastygnięte galaretki z owocami.Odstawi

Moje domowe kucharzenie
Jak uniknąć bezglutenowego zakalca? 160

pieczenia Istnieje opinia, że powinno się ucierać ciasto nie zmieniając kierunku mieszania. Ma to pewne podstawy naukowe,  bo rzeczywiście łatwiej tworzy się wtedy emulsja, jednak ma to istotne znaczenie raczej przy wytwarzaniu domowego majonezu – w przypadku ciasta nie będzie katastrofy jak zamieszamy raz w jedną, raz w drugą stronę ;) Przygotowując ciasto drożdżowe nie można używać zbyt ciepłego mleka(...)ciasto nie urośnie. Ciasta drożdżowego nie powinno się zostawiać do wyrośnięcia na zbyt długo – godzina to maksimum. Jeśli wyrośnie zbyt wysokie, mamy  większą szansę,  że zapadnie się po upieczeniu. Jeśli dodajemy do ciasta bakalie, nie przesadzajmy z ich ilością. Większe kawałki np. moreli, daktyli czy rodzynek królewskich dobrze jest pokroić na paseczki. Przed wrzuceniem bakalii do ciasta dobrze

głodny alergik
Puszyste FIT ciasto z owocami 178

morelami FIT Najprostsze, najszybsze i najsmaczniejsze, cudownie puszyste FIT cisto z morelami lub innymi sezonowymi owocami, które zawsze i każdemu się udaje. Course FIT deser Keyword chia, ciasto z owocami, fit, fit deser, jogurt naturalny, miód, morele, wanilia Prep Time 10 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 50 minutes Servings 12 porcji Ingredients Ciasto(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut, do „suchego patyczka”. Po upieczeniu, kiedy ciasto jest jeszcze gorące morele posmarować miodem za pomocą pędzelka kuchennego lub łyżeczki, opcjonalnie delikatnie oprószyć ksylitolem w pudrze, a następnie wystudzić. Artykuł Puszyste FIT ciasto z owocami pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Mini galette z truskawkami 135

przyjemnością i pewnie z innymi owocami. Jeśli tylko nie obawiacie się odpalić piekarnika, to zachęcam! Dodatek mąki ryżowej sprawia, że kruche ciasto już bardziej kruche być nie może! Składniki: na 6 średnich ciastek  ciasto: 300 g mąki owsianej lub pszennej 100 g mąki ryżowej 200 g masła 80 g brązowego cukru 2 żółtka 2 łyżki śmietany  szczypta(...)nich rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Na środek każdego placka z ciasta wysypujemy 1/6 część kruszonki, a na niej układamy owoce, pozostawiając zapas ciasta na założenie brzegów.Ciasto zakładamy na owoce i przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Każde ciastko smarujemy mlekiem (lub roztrzepanym białkiem) i posypujemy brązowym cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

bistro mama
Odwrócone ciasto z jagodami 217

górna i dolna, 3 półka) przez około 60 minut.Upieczone ciasto wystudzić, ściąć wierzch, jeśli urośnie z górką i wyłożyć na talerz "do góry nogami" tj. tak, aby owoce były na wierzchu.Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem.SMACZNEGO(...)Uwagi do przepisu:Przepis jest na tortownicę o średnicy 24 cm.Jagody można zastąpić innymi owocami np. truskawkami, porzeczkami itp.Owoce mogą być świeże i mrożone.W przypadku dodawania do ciasta owoców mrożonych, nie należy ich wcześniej rozmrażać. Trzeba je wyjąć z zamrażalnika bezpośrednio przed dodaniem do ciasta i włożeniem do piekarnika.Oprószenie owoców mąką zapobiega ich zatopieniu się

Gospodyni Miejska
Ciasto z kiwi i budyniem 148

tutaj znalazłam przepis na ciasto z dodatkiem kiwi..Pyszne ciasto i pięknie wygląda ..polecam...Ja zapomniałam dodać cukru do budyniu, więc posypałam dużo więcej cukru na ułożone owoce . Ciasto kruche 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki masla 1 jajko  1/2 kubeczka kwaśnej śmietany (ok 100g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 dkg  mąki Masa budyniowa:   2 budynie(...)łyżki cukru 4 łyżki maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: kiwi  jabłka Wszystkie składniki na ciasto kruche wymieszać i wyrobić ciasto.Wyłożyć na blaszkę i upiec. Na upieczone i lekko przestudzone ciasto kruche ułożyć obrane i przecięte na połowę owoce kiwi,pomiędzy nie ułożyć kawałki jabłek.Posypać obficie cukrem(kiwi musza być bardzo dojrzałe-są słodsze

Moje domowe kucharzenie
Clafoutis czereśniowy 105

deser, gdzie owoce zatopione są w płynnym, rzadkim cieście. Po upieczeniu smakuje trochę jak pudding lub flan. Jest bardzo prosty w wykonaniu. Wystarczy wyłożyć do formy owoce, zmiksować wszystkie składniki ciasta i zapiec. Sprawdza się z dowolnymi owocami. Tradycyjnie są to czereśnie ale równie dobry jest z kwaskowatymi malinami, porzeczkami czy wiśniami. SKŁADNIKI: (składniki na formę(...)stopni C. Czereśnie myjemy, drylujemy i wykładamy gęsto, pojedyncza warstwą w natłuszczonej formie. Cukier puder i waniliowy miksujemy z mąką, jajkami i mlekiem do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto wylewamy na owoce. Pieczemy około 20 minut do zarumieniania. Serwujemy jeszcze letnie pospane cukrem pudrem

Pyry na Gaz
Ciasto czekoladowe z mascarpone 107

krem: – 500 g serka mascarpone – 1/2 szklanki cukru  – 5 łyżek jogurtu naturalnego  bez laktozy – duża garść świeżych borówek amerykańskich i np. malin  – opcjonalnie 20 g owoców leśnych w syropie z Biedronki Przygotowanie: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę połamać, wrzucić do rondelka, wlać 1/4 szklanki wody. Roztopić na minimalnym ogniu, wystudzić. Mąkę, sól, proszek(...)Zrobić  krem. Mascarpone zmiksować z cukrem oraz jogurtem.  Przełożyć ciasto masą i ułożyć na niej owoce. Jeśli używamy owoców w syropie to odcedzić. Na wierzchu posmarować delikatną warstwę masy oraz położyć owoce. Opcjonalnie posypać czekoladą. Artykuł Ciasto czekoladowe z mascarpone pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Ptysie z bitą śmietaną i borówkami 168

Lato,czas borówek więc u mnie ptysie z tymi wspaniałymi owocami. ciasto: 1 szkl. wody 125 g masła 1 szkl. mąki 4 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie: 500 ml śmietany 36% 250 g serka maskarpone 2 łyżki cukru pudru 250 g borówek Zagotować wodę z masłem,wsypać mąkę i energicznie mieszać aż ciasto będzie odchodzić od garnka

Kolorowa kuchnia Elki
Ucierane ciasto z wiśniami 266

Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania ciasto z owocami. Ciasto jest puszyste i delikatne. Zamiast wiśni można dodać dowolne owoce sezonowe. Zawsze se udaje. Ciasto: 250 g margaryny 1 szkl cukru 3 szkl mąki pszennej 3 łyżki śmietany lub kefiru 3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka esencji waniliowej 3 jajka 700 g wydrylowanych wiśni cukier puder do posypania

Smakołyki Asi
Drożdżowa tarta z serem i owocami 162

dużą ilością świeżych owoców, to idealny deser na lato:) Znudziły mi już się tradycyjne ciasta drożdżowe, dlatego postanowiłam podać je jako tartę. Możecie oczywiście użyć dowolnych owoców;) Ciasto: 200g mąki pszennej,  15 g świeżych drożdży,  30g cukru,  1/3 szklanki mleka,  15g masła,  jajko.  Mąkę przesiać, dodać cukier i jajko. Do letniego mleka

Z miłości do słodkości
Kruche ciasto z budyniem, śliwkami i bezą 108

Owoce: około 800g śliwek węgierek 3 łyżki mąki ziemniaczanej     *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem na jednolitą masę *** *** Ciastem wylepiamy dno blaszki (moja ma wymiary 25×35 centymetrów ) wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia i nakłuwamy w kilku miejscach widelcem *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C i podpiekamy przez 20 minut *** *** Przygotowujemy budyń(...)pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier i całość miksujemy przez około 5 minut, aż powstanie gęsta i błyszcząca piana. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy *** *** Pianę rozsmarowujemy równomiernie na owocach *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez 25 minut . Następnie zmniejszamy temperaturę do 60’C , włączamy termoobieg i pieczemy przez kolejne 25 minut *** *** Ciasto

Blog z Apetytem
Ciasto kruche z pianką i jagodami 591

Trwa sezon jagodowy. Korzystajmy z okazji i przygotowujmy z tych pysznych owoców ciasta, desery i inne słodkości. Dziś polecam przepis na pyszne ciasto kruche z pianką i jagodami. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! . SKŁADNIKI: Ciasto: ½ kg mąki, 200g masła, 4 żółtka, 20g drożdży, 2 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego(...)Ciasto: Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z masłem i drożdżami. Dodaję żółtka, śmietanę, cukry oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na dwie równe części. Jedną część ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wym. 24cm x24cm. Ciasto posypuję bułką tartą. Drugą część ciasta dzielę na mniejsze porcje i wykładam na godzinę do zamrażalnika. 2. Na ciasto na blaszce

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto ucierane ze śliwkami 114

śliwkami 2016-04-06 12:36:10 Ilość porcji: 6 Drzewa owocowe o tej porze roku uginają cię od różnokolorowych owoców. To ostatni moment, na wykorzystanie świeżych owoców. Ciasto ze śliwkami - kojarzy się z późnym latem, będące już jednak przedsmakiem jesieni. Cisto bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, z mnóstwem soczystych śliwek i chrupiących migdałów. Jest wilgotne

Wędrówki po kuchni