Lato,czas borówek więc u mnie ptysie z tymi wspaniałymi owocami. ciasto: 1 szkl. wody 125 g masła 1 szkl. mąki 4 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie: 500 ml śmietany 36% 250 g serka maskarpone 2 łyżki cukru pudru 250 g borówek Zagotować wodę z masłem,wsypać mąkę i energicznie mieszać aż ciasto będzie odchodzić od garnka i stworzy zwartą kulę. Wystudzić ,wbijać kolejno po jednym jajku miksując mikserem. W trakcie miksowania dodać proszek do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...