Można dodać swoje ulubione owoce, zapewniam jednak że z takim zestawem owoców jak wyżej jest obłędne. A może jeszcze truskawki kupicie i upieczecie ten oto placek: ciasto z owocami "Kruszonka" . Ciasto z czarną porzeczką, agrestem, mnóstwem kruszonki i bezą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejest lekkie i puszyste urozmaicone pysznymi jagodami. Upieczcie koniecznie, póki trwa sezon na jagody! " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ps. Ciasto możecie zrobić również bez dodatku owoców jeśli lubicie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Ciasto styropian z jagodami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeciasta drożdżowe bywają wtedy dość często. Tym razem naszło mnie na ciasto drożdżowe, ale nie takie zwykłe, "chodziło" za mną ciasto drożdżowe na jogurcie. A skoro chodzi, to trzeba mu pomóc, wbiłam hasło, przeanalizowałam składniki pierwszego przepisu na jaki się natknęłam i tak oto powstało pyszne, delikatne, bardzo owocowe i długo pozostające wilgotne (co u drożdżowych ciast jest(...)ciasta drożdżowe nikt w moim towarzystwie nigdy nie wypowiadał się, że te gatunki ciast są trudne i kapryśne. Ja zaczynając, z góry zakładam, że ciasto wyjdzie idealne i takie zwykle wychodzi, nie ma znaczenia czy drożdże są świeże czy suche, czy firmy takiej czy innej. Jak tylko ruszy zaczyn, znaczy to, że ciasto musi wyjść. Polecam, mimo iż to ciasto
Smaczne Zdrowekompotu (ale odsączone). Samo ciasto wychodzi idealne i nie ma na nim nawet śladu zakalca, jest puszyste i jednocześnie nie jest suche. Serdecznie polecam!!! Ciasto ucierane z malinami – najlepsze!!! Składniki na blaszkę 20×20 cm: Kruszonka: – 75 g mąki – 50 g zimnego masła – 25 g cukru pudru Ciasto: – 140 g masła(...)delikatnie wcisnąć w ciasto i posypujemy całość równomiernie kruszonką. Pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 stopni 45 minut. Piekarnik góra – dół. Gdyby kruszonka zbyt się zarumieniła, można przykryć ciasto folia aluminiową (ja nie musiałam). Z foremki wykroiłam 14 porcji. Jedna to 220 kcal. Szybkie i łatwe ciasto na niedzielę Idealne ciasto na weekend Ciasto z owocami i kruszonką
RelaxtimeKolejne ciasto z sezonowymi owocami. Tym razem ciasto na jogurcie z chrupiącą kruszonką. Ciasto jest wilgotne i nie wysycha zbyt szybko, ale jednocześnie jest puszyste i delikatne. Do przygotowania ciasta użyłam jeszcze truskawek, ale na bazarkach są już jagody, więc polecam wypróbować ciasto z tymi owocami. Inspiracja ze strony Kwestia Smaku. Polecam! Ciasto jogurtowe z owocami Składniki(...)folią i wstawiamy do zamrażalnika. Ciasto: jajka ucieramy z cukrami na jasny, puszysty krem. Dodajemy jogurt i miksujemy. Następnie dodajemy masło i ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia składników. Dno formy do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, ciasto przelewamy do formy. Na wierzchu układamy owoce, całość posypujemy schłodzoną kruszonką. Ciasto
Smak mojej kuchniWspaniałe ciasto na dobry początek tygodnia. Wilgotne, aromatyczne, z dużą ilością owoców. Bardzo dobry pomysł sposób na wykorzystanie owoców z kompotu. Łatwe ciasto z wiśniami można upiec tak na szybko, przed obiadem. I jest jak znalazł do popołudniowej kawki. Bo przyznam się Wam, że nie udało mi się zrezygnować ze słodyczy. Silna wola z wiekiem robi się coraz
dolcevitainmykitchenskładniki odmierzamy używając opakowania po małym jogurcie naturalnym. Ciasto jogurtowe jest bardzo puszyste i lekkie, bardzo dobrze udaje ciasto drożdżowe;) przynajmniej z wyglądu:) Robię to ciasto z różnymi owocami, czasem są to mrożone jagody, czasem truskawki, maliny, świetnie smakuje również w świeżymi morelami. Do kruszonki dodaje różne aromaty(...)zależności od użytych owoców. Do ciasta jogurtowego z truskawkami polecam przygotować kruszonkę z dodatkiem aromatu cytrynowego. Składniki na kruszonkę: 1/2 kostki masła w temp. pokojowej 1 niepełna szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru aromat np. cytrynowy Z podanych składników zagniatamy kruszonkę. Odstawiamy do lodówki. Składniki na jogurtowe ciasto: owoce ( truskawki lub jagody lub morele) 1 kubeczek
Rusty ForkLato w pełni, korzystajmy więc z uroków lata i przygotowujmy pyszne ciasta z owocami sezonowymi. Dziś mam dla Was przepis na łatwe ciasto krucho- drożdżowe z morelami i nektarynką. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: Ciasto: 550g mąki, 250g margaryny, 4 łyżki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 jajko, 3 żółtka, 30g drożdży, 3 łyżki śmietany 30%, 2 łyżeczki proszku(...)x35cm. Ciasto posypuję bułką tartą. 2. Z nektaryn i moreli usuwam pestki. Owoce kroję w półplasterki i układam na cieście. Morele i nektaryny posypuję cukrem waniliowym. 3. Drugą część ciasta rozwałkowuję i i wykładam na owoce na blaszce. Ciasto wystające ponad brzegi odcinam nożem. Wierzch ciasta nakłuwam widelcem. Ciasto piekę około 50 minut w temperaturze
Tradycyjna kuchnia Kasiśrednich obrotach, cienką strużką i powoli wlewamy do ciasta olej z kilkoma kroplami aromatu. Po dodaniu oleju masę jeszcze minutę miksujemy do połączenia na wysokich obrotach. Przelewamy ciasto do formy z niskiej wysokości, tak żeby go za bardzo nie odpowietrzyć . Poruszamy formą żeby się wyrównało i wtykamy owoce – ciasto urośnie, otoczy je. Wkładamy blaszkę na środkowy poziom piekarnika(...)zwartość wody i ciasto może być za suche. Ciasto na oleju - blacha 20/40cm lub zbliżona 8 jajek M (w temperaturze pokojowej) 330g białego cukru 500g mąki typu 500-550 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (koniecznie) 250ml oleju rzepakowego albo słonecznikowego (w temperaturze pokojowej) 5-6 kropli aromatu waniliowego, rumowego albo cytrynowego 150-200g drobnych owoców – nie mogą
Karo in the Kitchenpapierem do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia na 40 -50 minut. 5. Wyrośnięte ciasto posypać cienką warstewką bułki tartej, która wchłonie nadmiar soku z owoców. Jeśli robimy ciasto bez owoców, nie sypiemy bułki. 6. Na cieście posypanym bułką rozłożyć śliwki, rozcięciami do góry. 7. Ciasto piec 50 minut w temperaturze 170 stopni C (dolna grzałka + termoobieg). Na kilka
W mojej kuchniUwielbiam ciasta z sezonowymi owocami, a to jest wprost idealnym połączeniem puszystego ciasta, soczystych borówek i słodkiej, delikatnej, białej czekolady. Tylko co zrobić, żeby nasze plany nie zostały wywrócone do góry nogami, a owoce nie wylądowały na dnie ciasta? Mam dla Was kilka wskazówek: 1) Zawsze owoce po umyciu dokładnie osusz. 2) Nigdy nie przesadzaj z ilością(...)łyżki mąki pszennj 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: 1) Borówki umyć, delikatnie osuszyć i obtoczyć w mące psznnej wymieszanej z ziemniaczaną co zapobiegnie opadaniu owoców na dno ciasta. 2) Masło utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. 3) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia
Fitsweet.meCiasto nie nazwała celowo „morelowo-truskawkowym” bo można je wykonać praktycznie z każdych owoców, a samo ciasto trzyma po prostu w „kupie” owoce. Bajecznie proste do wykonania, nie wymagające wielu składników- i jak to Misiek wszystko opisuje- po prostu zajebiste Składniki: około pół kilograma owoców 185 g mąki pszennej 125 g masła roślinnego(...)czym ją rozwałkowujemy na około 30 cm okrąg- robimy to na papierze do pieczenie, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 10 minut. W międzyczasie kroimy owoce. Ciasto wraz z papierem przekładamy do formy, na środek wykładamy owoce i zakładamy brzegi na górę. Ciasto może lekko się łamać. Pieczemy w temp. 180 C około 40 minuta
greenscarfowocami. Ciasto jest bardzo orzeźwiające. Zadowoli podniebienie nawet najbardziej wybrednych smakoszy. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 150g margaryny, 2 łyżki cukru pudru, 3 żółtka, 20g drożdży, 1,5 łyżki śmietany 18% 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, Masa kisielowa: 500 ml wody, 2 opakowania kisielu cytrynowego, 2 opakowania galaretki cytrynowej, Dodatkowo: 300g owoców sezonowych PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto(...)Mąkę łączę z margaryną i pokruszonymi drożdżami. Dodaję cukier puder, żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. 2. Przygotowane ciasto rozwałkowuję i wykładam na foremkę na tartę. Spód nakłuwam widelcem. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Masa kisielowa: Z wody odlewam 1/2 szklanki. Pozostałą wodę zagotowuję. W odlanej wodzie mieszam kisiele. Masę wlewam do gotującej
Tradycyjna kuchnia Kasicukru i margaryny przygotować kruszonkę.Blachę wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Do wysmarowanej blachy wylać ciasto. Posmarować je roztrzepanym jajkiem i ponakłuwać widelcem. Na wysmarowane i ponakłuwane ciasto wyłożyć owoce i kruszonkę. Przykryć czystą ściereczką i odstawić na około 20 minut.Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 30 minut.SMACZNEGO(...)ostatnim przypadku zwykła mąka może spowodować, że ciasto nie będzie aż tak puszyste.Jagody można zastąpić innymi owocami np. truskawkami, śliwkami, wiśniami, porzeczkami itp.W przypadku dodawania do ciasta owoców mrożonych, nie należy ich wcześniej rozmrażać. Trzeba je wyjąć z zamrażalnika bezpośrednio przed dodaniem do ciasta i włożeniem do piekarnika.W celu sprawdzenia, czy ciasto jest już upieczone należy nakłuć ciasto
Gospodyni Miejskaminut. Zostawić 15 minut w blaszce, następnie wyjąć i ostudzić. Jak ktoś ma ochotę, to można podać ciasto z kleksikiem bitej śmietany Można zrobić to ciasto z każdymi owocami, smacznego
Kuchnia Pokoleńjest suche po upieczeniu, a także nie czerstwieje tak szybko jak klasyczna drożdżówka. Śliwki idealnie komponują się smakowo z wiórkami kokosowymi, ale możecie wykorzystać do tego ciasta inne sezonowe owoce. Placek upiekłam w dużej formie o wymiarach 33x25. Placek drożdżowy ze śliwkami i kokosową kruszonką Składniki: 2 i 1/2 szklanki (400g) mąki pszennej (2 łyżki do rozczynu) 200ml kefiru(...)tworzyły całość - stopniowo dodając masło, wyrabiać przez kilka minut (ciasto jest spójne, ale dość klejące, więc najlepiej wyrobić je mikserem lub natłuścić dłonie), przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości - formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia - przed ponownym wyrobieniem ciasta dłonie natłuścić - wyrośnięte ciasto ponownie krótko wyrobić, przełożyć do formy - rozciągnąć na prostokąt wielkości
Smakołyki Bereniki