Nie ma to jak rozpocz ą ć nowy tydzień od czego ś slodkiego ;) zapraszam Was na mocno czekoladowe, wilgotne ciasto z owocami persymony. Niezwykły deser, który łączy s łodycz owocu kaki z gorzkim kakao i kremow ą polew ą czekoladow ą. Takiemu ciasto po prostu nie można się oprzeć ;) Polecam Wam serdecznie i życzę mi ł ego tygodnia! SKŁADNIKI Ciasto 3-4 owoce kaki (ok. 350 g mi ąż szu) 200 g m ą ki pszennej 150 g kropelek czekoladowych 100 g mas ł a 100 g cukru 40 g gorzkiego kakao 1... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".