Domowa dro ż d ż ó wka z owocami leśnymi i kruszonką już na sta ł e wpisała się na listę naszych ulubionych letnich wypieków. N iezwykle miękka, puszysta i delikatna w smaku, dzięki dodatkowi ricotty w cieście drożdżowym . Idealne ciasto na weekendowe śniadanie. Polecam serdecznie i życzę smacznego :) SKŁADNIKI Ciasto dro żdżowe 400 g m ą ki pszennej 200 g ricotty 30 g świeżych drożdży 75 ml mleka 50 g cukru 50 ml oleju s ł onecznikowego... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".