ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:433/767)

Pokoleniowa babka tradycyjna z rodzynkami 153

Tradycyjna babka z rodzynkami, przepis bardzo stary jeszcze z zeszytu mojej mamuśki. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i olejkiem rumowym na puch, następnie dodać podczas

Kuchnia Pokoleń
51. Orkiszowe placki z mascarpone z sosem bananowym 187

bonów wartych 5zł na wypróbowanie specjałów pobliskich restauracji, kawiarni i innych rodzajów knajp. Na sopockim molo rozstawionych było ogrom stanowisk z różnymi smakołykami na słodko czy na słono. Od ciast, ciasteczek przez sushi, łososia przygotowanego na wszelkie możliwe sposoby do zup i quesadillas. Różnorodność dań i smaków była tak kolosalna, że podjęcie decyzji na zużycie bonu było bardzo trudne. Wszystkim(...)sera mascarpone - 125ml mleka - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: - 2 łyżki pasty kokosowej lub kremu kokosowego* (stała część mleczka kokosowego wytrącona po wcześniejszym włożeniu do lodówki)   - 2 banany   *jeżeli nie mamy pasty czy kremu kokosowego, można zmiksować 2-3 banany na mus, a będzie równie pyszne! Wszystkie składniki na ciasto miksujemy w malakserze

Be Fit Be Strong
SERNIK PIECZONY Z CZEREŚNIAMI / WIŚNIAMI 167

miksujemy z żółtkami, cukrami, mąkami i proszkiem budyniowym oraz mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową.wykładamy na nią połówki czereśni lub wiśni, wciskając owoce delikatnie w ciasto.Pieczemy 60 minut . Gotowe wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Ciasto możemy upiec również w piekarniku

Z Majeczką w kuchni
Jaglane muffiny myszki (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 126

wody -1 łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym Krem ryżowo-kokosowy - ½ szkl. ryżu białego -1 szkl. napoju migdałowego (lub mleka) -1 szkl. mleka kokosowego -ksylitol lub inna substancja słodząca (według indywidualnych preferencji) Dodatkowo -domowy marcepan + świeży sok z buraka + mąka ryżowa -wykałaczki MUFFINY JAGLANE Kaszę kilka razy wypłukać we wrzątku. W nieprzywierającym garnuszku wymieszać mleko kokosowe, wodę, olej, morele(...)sucha. Do budyniu wsypać mąkę z ciecierzycy, kamień winny i wszystko wymieszać (masa ma być bardzo zwarta ale nie sucha, w razie czego można dolać jeszcze trochę wody). Ciasto nakładać do tekturowych papilotek i piec je w 180’C ok 25 minut. KREM RYŻOWO-KOKOSOWY Ryż wsypać do garnka, zalać napojem migdałowym i mlekiem kokoswym. Gotować do miękkości

Candy Pandas
Czekoladowe ciasto z colą 401

jeszcze smak ciasta ale i bez tego dodatku okazało się trafionym wypiekiemCzas pieczenia:  40 min - 50 min                    Temperatura pieczenia:  180 °C          Wielkość formy :  36 cm x 9 cmSkładniki:2 szkl  mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szkl cukru4 czubate(...)kostek czekolady250 g roztopionego masła  lub margaryny200 ml Coca-Coli 75 ml mleka2 jajkaWykonanie:Jajka ubić z cukrem, margarynę roztopić i ostudzić. Połączyć ubite jajka z margaryną, dolać mleko i coca colę. W drugim naczyniu połączyć resztę suchych składników. Mokre składniki wlać do suchych i delikatnie wymieszać do połączenia. Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto kokosowe z jabłkami 120

Wilgotne, ucierane ciasto kokosowe z jabłkami. Składniki na tortownicę o średnicy 21-23 cm: z przepisu z bloga "Moje wypieki" 125 g masła 80 g drobnego cukru do wypieków 16 g cukru wanilinowego 2 duże jajka lub 3 małe jajka 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g wiórków kokosowych 100 ml mleka kokosowego 3 jabłka(...)jasną masę. Dodać kolejno jajka i zmiksować tylko do połączenia składników. Dodać suche składniki a następnie mleczko kokosowe. Wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach, tylko do połączenia składników. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem. Wyrównać powierzchnię i poukładać jabłka, stroną wypukłą do góry. Piec w 160 stopniach około 45 minut, do suchego patyczka. Wyjąć, ostudzić. Posypać cukrem pudrem i wiórkami

Moja Galeria Smaku
Babeczki Snickerdoodle - Rudolfy 173

babeczki były w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól, cynamon - przesiać, odstawić. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodawać jajka (w całości), jedno po drugim, miksując do połączenia się składników, po każdym dodaniu. Dodać wanilię i zmiksować. Na zmianę dodawać do masy przesiane suche składniki i mleko, miksując po każdym dodaniu (krótko, do połączenia(...)wyczerpania obu składników. Przygotować formę do muffinek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka (fot.1) . Wystudzić na kratce. Teraz czas na krem. Śmietanę kremówkę, serek mascarpone, cukier puder i wanilię umieścić w misie miksera. Ubić do powstania gęstego, sztywnego kremu. Babeczki udekorować

Świat Ciasta
Ciasto makowe z polewą 214

ciasto będzie idealnie pasować do kubka niedzielnej kawy.  Składniki na formę keksową 30 cm: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka zwykłego cukru 0,5 szklanki suchego maku 250 g masła (standardowa kostka ma najczęściej tylko 200 g!) 4 całe jajka + 1 białko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego szczypta soli opcjonalnie 2 łyżki mleka(...)opcjonalnie można dodać 2 łyżki mleka i całość trzymać jeszcze chwilę na ogniu, co jakiś czas mieszająć (cukier musi rozpuścić się w maśle). Przygotowaną masę zdjąć z ognia i ostudzić. Białka oddzielić od żółtek. Do białek wsypać szczyptę soli i ubić je na sztywną pianę. Do drugiej miski dodać żółtka, wsypać suchy mak, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i przestudzoną

Ugotować
Czekoladowo - waniliowe muffinki z wiórkami kokosowymi 159

wanilii 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Do dekoracji: 1- 2 łyżki wiórków kokosowych polewa czekoladowa Przygotowanie Kakao rozetrzyj z mlekiem na jednolitą masę.  Mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko. Masło utrzyj z cukrem trzcinowym i cukrem muscovado na puszystą masę, a następnie, nie przerywając miksowania,  dodawaj kolejno(...)jednym jajku. Kiedy składniki się połączą dodaj kakao, ekstrakt waniliowy i ponownie zmiksuj. Na koniec wsyp przesianą mąkę i delikatniej wymieszaj łyżką. Foremki do muffinek wyłóż papilotkami, napełnij ciastem, wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz około 20 minut. Po upieczeniu wystudź na kratce, polej polewą czekoladową i ozdób wiórkami kokosowymi. Smacznego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
GOFRY IDEALNE – CHRUPIĄCE I LEKKIE! 882

znalazłam! Teraz takie gofry przygotowuję w domu i przyznam się Wam, że kocham robić gofry tak samo, jak kocham naleśniki ! Sekretem chrupiących gofrów jest nie tylko dobre ciasto, ale i dobra gofrownica. Od jakiego czasu mam w domu sprzęt, w którym robię te wymarzone, niesamowicie chrupiące gofry …. a teraz dotychczasowy sprzęt zyskał nowego konkurenta, któremu postanowiłam dać szansę(...)smakują jak te z budki. Kiedy zrobicie je raz, już nigdy nie będziecie chcieli zmienić przepisu. Koniecznie zobaczcie! PRZEPIS: SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 2 szkl * mleko 2 albo 3,2% – 2 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * drobny cukier – 1 łyżka * olej słonecznikowy – 1/3 szkl * białko – 1 szt * żółtko – 1 szt * sol SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Ostra na Słodko
Jabłka w cieście naleśnikowym+ SmartChef-zaproszenie 243

melasą. Pod przepisem znajdziecie również zaproszenie na bardzo ciekawe wydarzenie organizowanie w moim mieście ;). Składniki: 2 duże jabłka 1 jajko 150 ml mleka 120 g mąki pszennej tortowej 2 łyżki cukru kilka kropel aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu olej kokosowy do smażenia (można użyć innego, np. rzepakowego) Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz jabłek i oleju kokosowego(...)Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w plasterki otrzymując krążki z dziurką (patrz zdjęcia poniżej). Patelnię wysmarować olejem kokosowym, rozgrzać. Plasterki jabłek maczać w  cieście naleśnikowym z każdej strony i kłaść na rozgrzaną patelnię. Smażyć z obu stron do zezłocenia. Podawać na ciepło posypując cukrem pudrem, w towarzystwie dżemu, miodu lub tak jak ja- melasy

Nastoletnie Wypiekanie
Puszyste placuszki z dyni 230

typu wyrobów serwujemy mleko. Drukuj Puszyste placuszki z dyni window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 250 g puree z dynii 2 jajka 1 3/4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki rozpuszczonego masła 2 łyżki brązowego cukru po 1/4 łyżeczki kardamonu, cynamonu, gałki muszkatołowej, rozgniecionych goźdżików Sposób przygotowania Wszystkie składniki łączymy i mieszamy na gładką(...)złoty kolor z obu stron Podajemy z cukrem pudrem lub powidłami 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/puszyste-placuszki-dyni/ BosowKuchni Artykuł Puszyste placuszki z dyni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto Orzechowiec (Miodownik) 195

miodu * 60g cukru Krem: * 300ml mleka * 15g mąki ziemniaczanej * 15g mąki pszennej * 100g cukru * 200g masła Czas przygotowania: 2 godziny (+2 dni aby gotowe ciasto zmiękło) Poziom trudności: Średnia Porcja: 25 osób Kaloryczność: Bardzo wysoka Ciasto: Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy. Ciasto bardzo się klei i może nie nadawać się do wałkowania. Dzielimy ciasto na dwie równe części i wyklejamy(...)pieczenia. Jest to najcięższa część przepisu ponieważ ciasto bardzo się klei a my musimy wykleić nim całe dno brytfanki. Powód dla którego nie dodajemy więcej mąki aby ciasto się nie kleiło, jest to, że po upieczeniu i odczekaniu 2 dni ciasto jest idealnie miękkie. W ostateczności, jeśli rzeczywiście bardzo Wam się ciasto klei i nie dacie rady z nim pracować

Klasyka Gotowania
Drożdżówki z Malinami 185

Majowe ciepłe dni sprzyjają ciastu drożdżowemu Tak, tak… być może brzmi to zabawnie ale przecież ciasto drożdżowe uwielbia ciepło, praca nad pysznymi drożdżówkami nie pochłania zbyt wiele czasu, a owoce w drożdżówkach przybliżają nas myślami do lata. Pyszne, puszyste, drożdżówki z malinami smakują obłędnie. Polane słodkim lukier idealnie współgrają z orzeźwiającym smakiem malin. Dzięki nim drożdżówki są soczyste(...)mięciutkie, nie tylko w dniu pieczenia ale też na dzień kolejny. Bardzo Wam polecam.   Składniki na 12 – 13 sztuk: 240 ml mleka 135 g cukru kryształu 1,5 łyżki drożdży instant, w proszku (14 g) 115 g rozpuszczonego masła 2 jajka szczypta soli 570 g mąki pszennej   Mleko podgrzewamy. Wlewamy ciepłe do miski, zasypujemy cukrem i drożdżami

Made By Mom And Son
Bułki do hamburgerów 178

ciepłej wody dodajemy masło, mleko w proszku i cukier. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia składników. Wbijamy jajko i ponownie mieszamy. 1 szklankę mąki łączymy z solą i drożdżami. Całość wsypujemy do przygotowanej mlecznej masy. Energicznie mieszamy trzepaczką. Stopniowo dodajemy pozostałą mąkę. Gdy masa będzie już bardzo gęsta, zaczynamy ugniatać ręcznie. Ugniatamy tak długo, aż ciasto będzie elastyczne i będzie odchodzić(...)ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 60 minut. 2. Po tym czasie ciasto kroimy na 8 równych części. Formujemy kuleczki i układamy na lekko natłuszczonej blaszce w sporych odstępach, porządnie zgniatamy ręką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na 45 minut. 3. Żółtko mieszamy z łyżką mleka. Wyrośnięte bułeczki smarujemy mieszaniną przy pomocy silikonowego pędzelka, posypujemy sezamem. Pieczemy

My Culinary Art