przygotować masę budyniowo-miętową do ciasta, akurat nadarzyła się okazja i zamiast ciasta powstał tort. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa budyniowo-miętowa: 1 kostka masła (200g) 1 budyń śmietankowy (40g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 150 g miętowych landrynek 1/4 szklanki wody Pianka miętowa
Kuchnia domowa Anideserową z gorzką) Na początku miksujemy dokładnie wszystkie składniki mokre czyli: mleko, jaja, masło oraz sól i cukier. Do mokrych dodajemy przesiane składniki suche czyli: mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko miksujemy dokładnie i na końcu wrzucamy posiekaną czekoladę, mieszamy delikatnie łyżką. Na rozgrzaną patelnię wykładamy ciasto łyżką. Gdy na powierzchni placka zaczną pojawiać się bąbelki, przewracamy
RelaxtimeMarty Dymek, w którym zmodyfikowałam użyte mąki. Ciasto: 1 szklanka mąki gryczanej 3/4 szklanki mąki ryżowej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1/4 łyżeczki proszku 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 imbiru 1/4 gałki muszkatołowej szczypta soli Krem z daktyli: 1/2 szklanki daktyli 4 łyżki mleka roślinnego 3 łyżki kakao szczypta soli W misce wymieszać
Humanistka w kuchniprzygotowania: Umyte i odciśnięte liście szpinaku miksujemy z cukrem, jajkiem, olejem, mlekiem i bananem. Do masy dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Łączymy do połączenia składników. W formie na muffinki układamy papilotki i napełniamy je do połowy. Dajemy po pół łyżeczki nutelli i ponownie przykrywamy ciastem szpinakowym. Muffinki pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku
Kuchnia w czekoladzieSKŁADNIKI: - 2 szklanki mąki pszennej - 1,5 szklanki mleka - 0,5 szklanki maślanki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki cukru - 3 jajka - 1/3 szklanki oleju rzepakowego - 2 łyżeczki masła roztopionego Wszystkie składniki umieszczamy w misce i ucieramy robotem kuchennych na gładkie, lejące się ciasto. Ciasto podzieliłam na dwie części do jednej dodałam jagody do drugiej pokrojone w plasterki
SMYKWKUCHNIłyżeczka miodu -> Szczypta soli -> 1 łyżeczka proszku do pieczenia -> 1 łyżeczka rozpuszczonego masła -> Sos karmelowy Wykonanie: W jednej misce łączymy ze sobą wszystkie suche składniki. Suche składniki mieszamy z mlekiem, masłem oraz miodem. Następnie dodajemy jajko ubijając, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. W razie potrzeby dodać mąki
Jedz zdrowo żyj zdrowo!SKŁADNIKI : 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 1 łyżka ciemnego kakao 1 cukier waniliowy olej do smażenia(...)PRZYGOTOWANIE : Składniki ciasta mieszamy mikserem. Odlewamy 1/2 szklanki ciasta i mieszamy z kakao. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wylewamy porcje białego ciasta, tyle aby uzyskać okrągły naleśnik. Na naleśniku, łyżką wylewamy cienkim strumieniem ciasto kakaowe, tworząc paski. Smażymy z obu stron, odkładamy i studzimy. Twarożek mieszamy z pokrojonym kiwi i smarujemy nim naleśniki, stronę bez pasków, następnie rolujemy
Kulinarne Fantazje Marioliciasta ponownie rozwałkować i wyłożyć kolejne foremki, wyszło mi 20 sztuk, ciasto nakłuć widelcem, babeczki piec w 200 C przez 15-18minut do zrumienienia upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, wyjmować delikatnie, odwracając foremki do góry nogami z mleka odlać pół szklanki, rozpuścić w nim proszek budyniowy, resztę mleka zagotować z cukrem i masłem, gdy mleko się zagotuje
W Mojej Kuchni Lubięłyżki mleka Wykonanie: Do misy wsypujemy składniki sypkie, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Wsypujemy błonnik kakaowy, cykoria-de i cukier. Rozpuszczamy masło, wlewamy do niego mleko i przelewamy do misy ze składnikami sypkimi, na końcu dodajemy roztrzepane jaja. Mieszamy łyżką do połączenia składników.Ciasto przekładam w papilotki do muffin i wkładamy do blaszki. Pieczemy 25 minut
Różowa kuchniacynamonu 1 szczypta soli masło do smażenia Przygotowanie: Składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, sól, cukier) mieszamy w misce. Marchew ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki warzywnej i odciskamy lekko z soku. Jajko roztrzepujemy z mlekiem, a następnie dodajemy po łyżce składników suchych. Na końcu do ciasta dodajemy marchew. Mieszamy i smażymy na patelni na maśle. Niestety placki
Bon appetit mon amiebita śmietana truskawkowa posypka Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, 4 łyżeczki kakao (do wypieków, ciemne) oraz cukier. Całość dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy jajko, z mlekiem i olejem rzepakowym. Na koniec do mokrych składników wsypujemy suche i całość dokładnie łączymy (mieszamy). Ciasto wylewamy do formy na babeczki (wyłożonej papilotkami - 5 sztuk) na wysokość
Słodkie okruszkicukier. Następnie dodawać kolejno żółtka stale miksując. Wsypać orzechy, mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Wlać ciasto na blaszkę (23x38 cm ) wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno blaszki) i piec w 180 stopniach C około 30 minut. Krem 3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 4 żółtka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej
O kuchni z uczuciemżółty, zielony, niebieski (my używamy w żelu) W misce mieszamy białka, mleko i wanilię. Odstawiamy. Do misy miksera wrzucamy przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dodajemy miękkie masło i miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy po 1/4 mokrych składników i miskujemy do połączenia się masy. Ciasto dzielimy równo na 6 miseczek. Dodajemy do 2 barwnik żółty
Marder&Marder Manufacturerobi. Składniki: 1,5 szkl mąki pszennej Młyn Kopytowa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 jajko 1 łyżeczka miękkiego masła 125 ml mleka olej do smażenia płynny miód cukier puder Przygotowanie: Mąkę przesiać do misy miksera dodać resztę składników i za pomocą końcówki do ciast drożdżowych tzw hak zmiksować na gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto powinno
Ala piecze i gotujetemperaturę 190 stopni. Do dużej miski wbić jajko, dodać jogurt, mleko i masło. Całość wymieszać. Do mniejszej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao. Dodać cukier i przyprawę do piernika. Składniki suche dodać do mokrych, dodać żurawinę i całość wymieszać krótko tylko do połączenia składników. Ciasto jest raczej zwarte. Przygotować 12 papitlotek i każdą napełnić dwiema łyżeczkami ciasta. Wstawić
Niebieski kubek z kawa