ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:26/767)

Ciasto wiśniowe z kremem 159

kostka masła Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrami na jednolitą masę, kolejno wbijając po jednym jajku. Do masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy. Tortownicę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Połowę ciasta przekładamy do tortownicy a do drugiej dodajemy kakao oraz rum i całość(...)dokładnie mieszamy. Na jasną masę wykładamy ciasto ciemne i posypujemy je wydrylowanymi wiśniami, lekko wciskając w ciasto. Pieczemy je w 180 C przez około 45 minut. Budyń mieszamy w połowie szklanki mleka. Pozostałe mleko przelewamy do garnka i gotujemy z rozpuszczonym proszkiem budyniowy przez 3 minuty. Budyń odstawiamy do wystudzenia i to samo robimy z upieczonym ciastem. Miękkie masło

Zainspirowana w kuchni
Ciasto czekoladowe z kokosem 148

pyszności. Ciasto 350 g mąki pszennej 250 g cukru 250 g masła 12 łyżek mleka 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masło, żółtka, cukier utrzeć na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość wsypać do ciasta i zmiksować dolewając mleko. Białka ubić i delikatnie połączyć z ciastem. Masa kokosowa 200 g wiórek

O kuchni z uczuciem
Makowiec w wersji mini. 134

cynamonu :( Poczwórnie kokosowa babeczka z masą makową /przepis własny/ 40 g mąki pszennej graham 30 g bio mąki kokosowej szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 150 g jogurtu greckiego mleko do rozrzedzenia ciasta duże jajko łyżka bio syropu z kwiatu kokosa łyżeczka oleju kokosowego bio łyżka  bio wiórek kokosowych 3 łyżki masy makowej Mąki i proszek

Poranek na słodko
Ciasto Pani Walewska – ciasto Pychotka z kremem czekoladowym 152

Ciasto Pani Walewska, znane też jako ciasto Pychotka to deser, który składa się z kilku warstw – kruchego ciasta, dżemu z czarnej porzeczki, bezy posypanej płatkami migdałowymi i kremu budyniowego. W tym przepisie krem przygotowałam z dodatkiem kakao. Czekoladowy krem świetnie komponuje się z całym ciastem. Jak zrobić ciasto Pychotka z kremem czekoladowym? Przygotowanie ciasta Pani Walewska dzieli się(...)ciasta. Po wystudzeniu budyniu przygotowujemy krem na bazie masła. Na koniec wystudzone blaty ciasta przekładamy kremem i całość chłodzimy kilka godzin w lodówce. Przepis na ciasto Pani Walewska – ciasto Pychotka Ciasto Pani Walewska z kremem czekoladowym (ciasto Pychotka) Via Gusto Ciasto Pani Walewska, znane też jako ciasto Pychotka to deser, który składa się z kilku warstw – kruchego ciasta

Via Gusto
Kruche ciasto z czereśniami i budyniem 214

Bardzo proste i smaczne ciasto. Gorąco polecam. Przepis z  tej  strony. Składniki: 40 dag mąki 25 dag cukru 20 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka Dodatkowo: ok. 60 dag połówek czereśni 500 ml mleka 3 łyżki cukru 1 torebka budyniu waniliowego Z podanych składników zagnieść kruche(...)ciasto i wstawić na minimum 30 minut do lodówki. Potem podzielić ciasto na dwie części - 2/3 i 1/3. Większą część ciasto wyłożyć na blaszkę (25-30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie poukładać czereśnie. Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń i jeszcze gorący wylać na czereśnie. Dokładnie rozprowadzić. Na wierzchu rozłożyć pozostałe ciasto. Piec w 180 stopniach przez

Ewusiowe Smaki
Brazylijskie ciasto bananowe 301

mleka  pół szklanki oleju 2 jajka całe 1 łyżka proszku do pieczenia  6 bananów (miękkie i dojrzałe) łyżka cukru i łyżka cynamonu (jako zamiennik użyliśmy cukru cynamonowego) Forma na ciasto: tortownica lub forma na ciasto okrągła 25 cm Przygotowanie:  Do dużej miski wrzucić: jajka, mąkę, cukier, mleko, olej oraz pokrojone cieniutkie plasterki 3 banany. Wymieszać delikatnie łyżką

Smaki Brazylii
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką 216

potrzebujemy do niego jajek :)  Inspiracją jest przepis Donny Hay, z moimi zmianami oczywiście :) SKŁADNIKI Ciasto (na foremkę 21x25 cm):   1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru pudru  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki masła 1/4 szklanki mleka   Nadzienie: 4 łodygi rabarbaru 1/3 szklanki cukru pudru  (ja lubię kwaskowy rabarbar - jeśli(...)kostki zimnego masła 2 łyżeczki olejku waniliowego  PRZYGOTOWANIE Zaczynamy od ciasta. Masło rozpuszczamy w rondelku. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i wiórki kokosowe - mieszamy suche składniki. Dolewamy mleko i masło. Dokładnie mieszamy ciasto. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy ciastem. Wkładamy na kwadrans do lodówki - w międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Pieczemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Chrupiące nuggetsy z kurczaka – smażone 250

przekąskę imprezową. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. 500-600 g filetów z kurczaka ostra papryka przyprawa do kurczaka Ciasto: 1 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mleka 2 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli, pieprz Dodatkowo: Płatki kukurydziane Olej do smażenia Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso dzielimy na mniejsze kawałki/paseczki(...)sklepach „polędwiczki” z kurczaka. Całość posypujemy przyprawą do kurczaka oraz ostrą papryką, mieszamy. Do rondelka wbijamy jajka, wlewamy mleko, przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól oraz słodką paprykę. Mieszamy do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji (w razie konieczności dolewamy odrobinę mleka, lub dosypujemy trochę mąki). Paseczki kurczaka przekładamy do przygotowanego ciasta, mieszamy i odkładamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto ucierane z renklodami 189

lata :P A ciasto też musi być :) Najczęściej takie jakie tu widzicie - proste ucierane, posypane z wierzchu cukrem i cynamonem, aby nie zabić smaku śliwek i tego pysznego soku, które puszczają w czasie pieczenia :) Tortownica 26 cm Składniki: 1/2 kostki margaryny 2 jajka 15 dag cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy kilka łyżek mleka 30 dag mąki(...)połówki i wyjąć pestki. Margarynę utrzeć do miękkości. Wsypać cukier z cukrem waniliowym i ubijać na puch. Następnie dodać jajka. Później partiami wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać mleko. Jeżeli ciasto będzie bardzo gęste można dodać więcej mleka. Na końcu dodać skórkę i sok z cytryny. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić

My simple kitchen
Ciasto z gruszkami i kremem czekoladowym 146

pierwsze jesienne dni :) Zamiast gotowego kremu w proszku możecie zrobić krem budyniowy aczkolwiek ten w proszku sprawdza się tutaj doskonale :)   Ciasto na małą blaszkę (ja zrobiłam w dużej, dlatego wyszło niższe) Składniki: 250 g masła 200 g cukru 4 jajka 4 łyżki mleka 375 g mąki 125 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy(...)odkładamy na później. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku. Następnie wsypujemy obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wlewamy mleko. Całość dokładnie wyrabiamy na gęste ciasto. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę. Blaszkę do pieczenia smarujemy dokładnie masłem i rozprowadzamy w niej równomiernie ciasto. Na wierzch układamy odsączone z kompotu kawałki gruszek. Blaszkę wkładamy

My simple kitchen
Fale dunaju 742

100g rozpuszczonego masła     2 łyżeczki proszku do pieczenia     2 łyżki kakao     2 łyżki mleka     150ml mleka     400g wydrylowanych wiśni   Masa budyniowa:     1 budyń śmietankowy z cukrem(40g)     400ml mleka     150g masła w temperaturze pokojowej(...)białka są sztywne i lśniące dodać żółtka i ubić przez chwile na wolnych obrotach. Do masy jajecznej dodawać naprzemiennie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko i rozpuszczone masło. Wszystko zmiksować na wolnych obrotach lub wymieszać łyżka. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i mleko, wymieszać. Blaszkę (30/22) wyłożyć papierem. Na dno wylać jasne ciasto

Amatorka kuchenna
Brzoskwniki- Pesche dolci 214

łyżeczki proszku do pieczenia v  5 łyżek mleka v  skórka otarta z jednej cytryny Składniki na krem budyniowy- pasticcera:    v  6 żółtek    v  120 gr cukru    v  1 cukier wanilinowy    v  50 gr mąki pszennej    v  1/2 l mleka(...)zółtka, całe jako i dwa pozostałe białka. Pamietać, aby po każdym dodaniu jajka/żółtka dobrze połączyc składniki. Stopiowo dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i skórkę z cytryny i letnie mleko. Ciasto nie powinno być zbyt zbite. Ręce natłuścić olejem i formować z ciasta kuleczki wielkości orzecha laskowego, układać na blasze w pewnej odległości, ponieważ urosną. Wstawić

Mia Cucina Sofieta
Szybkie ciasto orkiszowe z rabarbarem i kruszonką 168

cukru 100 g masła, które poleżało poza lodówką ok. pół godziny łyżeczka cukru waniliowego Ciasto 2 jajka 150 g cukru 15 g cukru waniliowego 200 ml mleka 100 ml oleju 300 g mąki orkiszowej typ 630 2 łyżeczki proszku do pieczenia 350 g ogonków liściowych rabarbaru (masa przed obraniem) Składniki na kruszonkę wyrobić ręką. Włożyć do lodówki na czas przygotowywania(...)ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy jajecznej powoli wlewać mleko z olejem i miksować do połączenia składników. Stale miksując, dosypywać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszać tylko do połączenia składników. Długie miksowanie w tej fazie przygotowywania ciasta może spowodować jego opadnięcie po upieczeniu . Przelać masę do formy do pieczenia. Łopatką rozprowadzić

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto Krysi 606

dodajemy po jednym żółtku. Na samy końcu wsypujemy partiami mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i całość delikatnie ze sobą mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe zdejmujemy z niego papier.  Masa jabłkowa : Mus jabłkowy podgrzewamy w garnuszku(...)galaretki. Dokładnie mieszamy aby się rozpuściły i odstawiamy aby masa się wystudziła. Gdy zacznie robić się coraz gęstsza, wykładamy ją na biszkopt i równo rozprowadzamy. Ciasto wkładamy do lodówki. Krem: Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na miękki puch. Następnie dodajemy partiami zimny budyń i mieszamy aż do uzyskania gładkiego

My simple kitchen
Rabarbarowiec kruszony 223

piec.A że łatwe wcale nie znaczy że nie może być smaczne, wprost przeciwnie ciasto jest bardzo smaczne.No i ta kruszonka którą bardzo lubię. Składniki: 1 kostka margaryna 1 i 3/4 szk cukier 2 szk mąka pszenna 1 szk  mleko 5 szt jajka 2 łyżeczki proszek do pieczenia 3 łyżeczki cukier waniliowy 1 kg rabarbar 5 łyżek cukier(...)min.Przed dodaniem rabarbaru do ciasta dodać budyń i wymieszać.Margarynę, cukry i mąkę zagnieść na kruszonkę.Odłożyć 1,5 szklanki kruszonki.Jajka zmiksować z proszkiem do pieczenia i mlekiem,dodać do kruszonki i wymieszać łyżką(nie miksować)ciasto powinno mieć niejednolitą konsystencję .Ciasto wylać na blachę z brzegami wysmarowaną margaryną. Na ciasto wyłożyć rabarbar wymieszany z budyniem i rozkruszyć drobno odłożoną

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania