ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:21/767)

Ciasto Makowy Ślimaczek 385

masą makową. Jest nieco pracochłonne, ale naprawdę warto. Pięknie prezentuje się na stole a smakuje nieziemsko ;) Polecam! ;) Składniki (blacha 25x30cm): Ciasto: 600g mąki 200g cukru pudru 1 łyżeczka sody 1 proszek do pieczenia (15g) 100g masła 200ml lekko ciepłego mleka 2 jajka szczypta soli Nadzienie makowe: 1 szklanka maku 3 łyżki cukru 2 łyżki miodu 2 jajka olejek migdałowy Krem(...)łyżka żelatyny 2 łyżki wody gorącej 4-5 łyżek śmietany 18% Ciasto: Na stolnicy mieszamy mąkę z cukrem, sodą i proszkiem do pieczenia. Następnie całość siekamy z masłem.  Dodajemy jajka, stopniowo wlewamy mleko i zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy je na 6 części i chłodzimy w lodówce przez godzinę. Po tym czasie 2 części rozwałkowujemy, umieszczamy na blasze wyłożonej papierem

Czerwona Porzeczka
Wytrawne gofry z szynką, papryką i kukurydzą 134

/prostepesto.pl\/wytrawne-gofry-z-szynka-papryka-i-kukurydza\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f509f5baeef5","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Do misy miksera wbij jajko, wlej mleko i wsyp przesian\u0105 przez sito mieszanin\u0119 m\u0105ki i proszku do pieczenia. Dodaj s\u00f3l morsk\u0105 i zmiksuj na g\u0142adko. Ciasto na gofry wymieszaj szpatu\u0142k\u0105 z pozosta\u0142ymi przygotowanymi sk\u0142adnikami i odstaw(...)naczynia i wymieszaj razem z odsączoną kukurydzą z puszki oraz papryką i cebulą . Do misy miksera wbij jajko , wlej mleko i wsyp przesianą przez sito mieszaninę mąki i proszku do pieczenia . Dodaj sól morską i zmiksuj na gładko. Ciasto na gofry wymieszaj szpatułką z pozostałymi przygotowanymi składnikami i odstaw na bok na 15 minut. Wylewaj porcje ciasta na rozgrzaną wcześniej

ProstePesto.pl
Proste ucierane ciasto ze śliwkami 185

Chyba jutro pomyślę i jeszcze coś upiekę. Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru + 2 łyżki 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia śliwki cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Śliwki umyć, osuszyć i każdą podzielić na dwie połówki oraz usunąć pestkę. Jajka utrzeć z cukrem na gładko, dodać mleko

O kuchni z uczuciem
Makowiec japoński ( wilgotny) 398

Pyszny makowiec na kruchym cieście. Ciasto jest wilgotne i bardzo długo zachowuje świeżość. Polewa z mleka w proszku wzbogaca je o dodatkowe walory smakowe :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Składniki: Na ciasto: 250 g mąki 125 g margaryny 100 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko Masa makowa: 300 g suchego maku 200 g cukru 5 jajek 200 g margaryny 500 g jabłek 8 łyżeczek kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia bakalie, u nie orzechy włoskie kilka kropli aromatu migdałowego Polewa z mleka w proszku

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Szalona czarnuszka czyli ciasto czekoladowe inaczej 240

Każdy ma swój przepis na ciasto czekoladowe, dzisiaj jedna z jego wersji, bardzo popularna w Brazylii tzw. Nega Maluca czyli w tłumaczeniu szalona czarnuszka. Ciasto jest

Smaki Brazylii
Czekoladowe muffinki z domowym budyniem 205

proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 100 g masła 1 jajko Dodatki: 15 kostek mlecznej czekolady cukier puder Przygotowanie: Budyń: Najpierw przygotowujemy budyń. Pół szklanki mleka odstawiamy na bok, a resztę (czyli 1,5 szkl.) wlewamy do garnuszka i gotujemy razem z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym. W odstawionej części mleka mieszamy żółtko i mąkę ziemniaczaną. Czekamy aż mleko(...)szklanki. Energicznie mieszamy aż uzyskamy budyń o gładkiej konsystencji. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto: Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. W misce mieszamy same suche składniki (mąka, kakao, cukier, proszek do pieczenia). Następnie dodajemy jajko, rozpuszczone masło, mleko. Wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Na dużej blaszce rozkładamy foremki do pieczenia muffinek. Do foremek wyłożonych

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Stefanka cappuccino 181

cappuccino. 250 g herbatników 750 ml mleka 150 g masła 130 g kaszy manny 6 łyżek cukru 100 g kawy cappuccino w proszku polewa do ciasta Formę wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie ułożyć warstwę herbatników.  Mleko zagotować z masłem i cukrem.Wsypać cappuccino, wymieszać do rozpuszczenia się proszku .Następnie  do gotującego się mleka wsypywać także powoli kaszę

Moje domowe kucharzenie
MURZYNKOWY SERNIK 698

łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki mleka 100g margaryny masa serowa: 1kg sera białego półtłustego 8 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 margaryna 1 budyń śmietankowy ciemna polewa: 125g margaryny 2 łyżki mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao jasna polewa: tabliczka białej czekolady 2 łyżki mleka Sposób przygotowania: ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem(...)pudrem, stopniowo dodawać żółtka. Do utartej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao.  Następnie, małym strumieniem wlewamy mleko nadal ucierając a na końcu delikatnie mieszając dodajemy ubitą pianę z białek. Odlewamy połowę ciasta i odstawiamy a do drugiej połowy dodajemy 3 łyżki mąki pszennej i wylewamy na blaszkę o wymiarach 35 x 24cm wyłożoną papierem do pieczenia

Prosto i Smacznie z Anetą
Sernik z Lemon Curd 188

ulubionych serników, na białkach z orzeźwiającą nutą cytryny, w sam raz na wiosnę i lato, klasyka w najlepszym wydaniu!  Poezja! Składniki: CIASTO; 2 szklanki mąki pszennej 200 g masła 2 łyżki śmietany 18% 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka 5 łyżek cukru LEMON CURD: 3 cytryny 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 łyżeczka masła 20 dag cukru(...)żółtka MASA SEROWA: 1 kg twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 6 białek 100 g masła 2 żółtka 1 budyń śmietankowy 1/2 cytryny 1/2 szklanki mleka Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać żółtka, śmietanę oraz posiekane masło Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem formy prostokątnej o wym 25/37 cm. Masa serowa: Twaróg zmielić

Wanilia i Kardamon
Gofry czekoladowe ze śmietaną i malinami 174

rozpuszczona 150 g cukier 150 g jaja 2 szt mąką tortowa  500 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka   Dodatkowo: śmietana 30% 500 ml cukier 2 łyżki maliny świeże 500 g   Wykonanie ciasta na gofry: Do misy wlewamy mleko im mniej procentowe tym mniej(...)kalorii . Dodajemy jaja i miksujemy , zrobi się pianka lekko ale tak ma być. Dodajemy cukier i nadal miksujemy . Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do składników . Rozpuszczamy czekoladę z 3 łyżkami mleka i wlewamy do ciasta gofr-owego. Wsypujemy łyżkę kakao i miksujemy na najmniejszych obrotach. Na końcu wlewamy olej, wystarczy zamieszać i gotowe .  Gofrownice smarujemy olejem

Różowa kuchnia
Kruche ciasto z czereśniami i budyniem 130

ciasto idealnie się ze sobą komponują :) Polecam do po południowej kawki :) Porcja na małą blachę Składniki: Ciasto kruche: 40 dag mąki 25 dag cukru 20 dag masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka Dodatkowo: około 80 dag wydrylowanych czereśni 500 ml mleka 3 łyżki cukru 1 torebka budyniu waniliowego Z podanych składników(...)zagnieść kruche ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto podzielić w proporcjach 2/3 i 1/3. Większą częścią ciasta wyłożyć spód blaszki. Poukładać czereśnie i lekko je docisnąć. Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń i jeszcze gorący wylać na czereśnie. Równomiernie rozprowadzić. Na wierzch poukładać na wzór kruszonki pozostałą część ciasta. Piec w temperaturze

My simple kitchen
Babeczki z morelami 137

dziś też przedstawię Wam przepis na coś słodkiego. To małe babeczki z morelami. Zapraszam Składniki: ciasto: 3 świeże morele 1 szkl mąki 1 jajko 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju 2 łyżki cukru 1/4 szkl mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 1 szkl mleka 1 budyń waniliowy w proszku 2 łyżki cukru 150 g masła 3 świeże morele kuleczki(...)ciastem kakaowym( na 1 babeczkę-1 duża łyżka ciasta). Wstawiamy babeczki do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu wyjmujemy babeczki z blaszki i zostawiamy je do ostygnięcia. W czasie pieczenia babeczek gotujemy budyń: 3/4 szkl mleka zagotowujemy z cukrem a w 1/4 szkl mleka rozpuszczamy proszek budyniowy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kruche z budyniem i malinami 170

malinami Składniki: ciasto kruche mąka- 3 szkl cukier - 0,5 szkl margaryna -250 g żółtka jaj - 5 szt proszek do pieczenia -2 łyżeczki Przełożenie: mleko- 3 szkl budyń waniliowy - 2 torebki cukier -2,5 łyżki cukier puder do posypania ciasta dodatkowo maliny Sposób przygotowania: Ciasto :  Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić(...)ciasto na 2 części, jedną część , włożyć na 1 godz. do lodówki.  Jedną część ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, o wymiarach 25x36 cm  Masa budyniowa : Do garnka wlać 2 szkl mleka, dodać cukier, zagotować.  W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudy

Kuchnia Danusi
Ciasto Maxi King 144

mleczny batonik znanej firmy. Maxi King. Ciasto szybkie, przekładane herbatnikami, bardzo słodkie, bo z dodatkiem masy kajmakowej więc jeśli lubicie mocno słodkie ciasta to ta propozycja Wam posmakuje. Masa mleczna wykonana jest na mleku w proszku, jest dość zwarta. Wierzch oblany czekoladą i prażonymi orzechami.... Mmm niebo w gębie(...)Przepis ze strony Świat Ciasta.       Ciasto Maxi King   Składniki na blaszkę 23x33cm:   Do przekładania: około 400g herbatników   Na masę mleczną: 300g masła lub margaryny 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią lub laska wanilii 400-500g mleka w proszku (nie w granulkach!)   Na masę kajmakową: puszka gotowej

Smak mojej kuchni
Tarta z budyniem i rabarbarem 139

postaci kropki nad przysłowiowym "i". Chyba nie muszę wspominać, że okazała się hitem? :) Składniki na formę o średnicy 27cm: Na ciasto: 250g mąki pszennej 125 g masła ½ szklanki cukru 2 żółtka Krem: 750 ml mleka 2 budynie w proszku bez cukru 3 łyżki cukru(...)Dodatkowo: 350g rabarbaru 3 łyżki cukru + 1 łyżka do posypania na wierzch Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić na minimum 1h do lodówki lub 20 minut do zamrażalki. Z podanej ilości mleka odlać około pół szklanki mleka. W odlanym mleku rozrobić proszek budyniowy wraz z cukrem. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i mieszać

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję