ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:13/767)

Przepyszne ciasto 171

żółtka 150 g. cukru pudru 5 łyżek mleka 2 łyżki proszku do pieczenia 500 g. mąki pszennej 12 g. proszku do pieczenia Masa: 3 białka z jaj 1 szczypta soli 250 g. orzechów włoskich 120 g. orzechów włoskich 150 g. cukru pudru dżemu morelowego Przygotowanie : Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Margarynę rozdrabniamy w mące ręcznie lub przy pomocy noża(...)szpatułki aż do konsystencji kruszonki, dodajemy żółtka, cukier, mleko i proszek do pieczenia. Gdy uzyskamy gładką masę wykładamy na stolnicę połowę ciasta i rozwałkowujemy na wielkość blachy do pieczenia. Jeśli ciasto jest klejące można wyłożyć na blachę ( uprzednio posmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą) i rozprowadzić ciasto. Orzechy włoskie należy zmielić w maszynce lub blenderem (można również pokruszyć bardzo dokładnie

Smaczne Potrawy
FALE DUNAJU 124

dwukolorowe ciasto z wiśniami i czekoladowym kremem SKŁADNIKI Ciasto: (blaszka 24x39cm) 3 szkl. mąki 1 1/2 szkl cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 250g margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 3 łyżeczki kakao aromat rumowy Krem: 330 ml śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo: 1 słoik(...)wiśni drylowanych w zalewie, 3 łyżki wódki CIASTO: Margarynę ucieramy z cukrami, następnie dodajemy po 1 jajku i dalej mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko- mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, drugą pozostawiamy białą. Na brytfankę wylewamy jasne ciasto, na wierzch ciemne. Lekko mieszamy widelcem. Wiśnie osączamy

słodki bratek
Królewska kostka 173

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Babka gryczana z cytrynową nutą 143

cytryny  wykonanie: Masło ucieramy z cukrem do chwili aż podwoi swoją objętość. Dodajemy jajka oraz skórkę z cytryny, chwilę ucieramy. Dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Ciasto ucieramy do chwili aż uzyska gładką konsystencję. Gotowe ciasto przekładamy do foremki na babkę wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze

Przysmaki Karolki
Wielkanocne chlebki do święconki 106

ładnie wyglądają i smakują. Składniki: Zaczyn: 250 gram mąki pszennej typ.750 250 ml. letniej wody 7 gramy świeżych drożdży Ciasto właściwe: Cały zaczyn 250 gram mąki pszennej typ.550 50 ml. letniej wody 1 płaska łyżeczka soli 30 gram mleka w proszku 15 gram roztopionego masła Dodatkowo: 1 jajko Sposób przygotowania: Mąkę przesypujemy do większej miski.Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie(...)mąki i dokładnie mieszamy . Miskę przykrywamy bawełnianą ściereczką i pozostawiamy na 12 godzin,najlepiej na noc.         Do zaczynu wsypujemy mąkę,sól,mleko w proszku i wodę .Zagniatamy ciasto,wyrabiamy 5 minut.Dodajemy roztopione masło i wyrabiamy jeszcze 3 minuty, odstawiamy pod przykryciem na 1,5 godziny.Z ciasta formujemy małe owalne chlebki.przekładamy na blachę wyłożoną papierem

Bajeczna Kuchnia
Imbirowe naleśniki z karmelizowaną gruszką. 241

karmelu. Do tego naleśniki o delikatnej imbirowej nucie. Naleśniki od wieków tzn od kiedy pamiętam robię zawsze na oko. Nigdy nie wiem ile mi ciasta wyjdzie... Składniki: mąka mleko jajka  cukier imbir w proszku gruszki masło Rozrabiamy ciasto naleśnikowe, pod koniec dając szczyptę imbiru. Smażymy naleśniki. Gruszki obieramy, przekrawamy na pół pozbywamy się gniazd nasiennych i nacinamy. Masło roztapiamy

Malinowe Pocałunki
Ciasto ze śliwkami 179

Ciasto jest bez mleka, bez proszku do pieczenia ani nawet sody. Bez problemu można wykonać je z mąki bezglutenowej np. kukurydzianej. Składniki: szklanka mąki 1 i 1/3 szklanki cukru szczypta wanilii 6 jajek szczypta soli śliwki (węgierki) bez pestek Sposób wykonania

w kuchni i w ogrodzie
Kokosowe ciasto z jabłkami 137

cukru 125 g masła 2 jajka 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka kokosowego 50 g wiórków kokosowych  4 jabłka  sok z  1 cytryny Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka kokosowego  wiórki kokosowe do posypania ciasta Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta muszą mieć temperaturę pokojową. Jabłka obieramy ze  skórki(...)Jabłka nacinamy od zewnętrznej strony. W misce ucieramy masło z  cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku, ciągle miksując. Następnie dodajemy do ciasta mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem kokosowym Miksujemy na wolnych obrotach, tylko do połączenia składników.  Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułką. Przekładamy do niej

Kulinarne przygody Gatity
Bułki z pieczarkami 163

Dzisiaj mam dla was drożdżowe bułeczki nadziewane smażonymi pieczarkami. Są smaczne na ciepło i na zimno. Nam bardzo zasmakowały z dodatkiem ketchupu.  Składniki: Ciasto drożdżowe: 400 g mąki pszennej T500 50 g mleka w proszku 200 ml wody 60 g  masła 1 łyżeczka soli 12 g świeżych drożdży  1 łyżeczka cukru Nadzienie: 300 g pieczarek 1 cebula(...)cebulę i zeszklić na złoto. Dodać pieczarki i dusić do odparowania płynu. Zdjąć z ognia i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić. Ciasto drożdżowe: Mąkę przesiać do misy z miksera, wymieszać z mlekiem w proszku i solą. Drożdże z łyżeczką cukru rozpuścić w letniej wodzie i wlać do mąki. Miksować do połączenia się składników, wlać letnie rozpuszczone masło

Ala piecze i gotuje
Snikers wg Siostry Anastazji 219

orzechów 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 białek masa 5 żółtek 1/2 szklanki słodkiego mleka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 1/2 kostki masła dodatki 1 puszka mleka skondensowanego czekolada na polewę Wykonanie: Ciasto I Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem(...)pieczenia i kakao. Ciasto upiec przekroić na dwie części. Ciasto II Ubić białka z cukrem, dodać orzechy i  mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec ciasto. Masa: Żółtka roztrzepać z mlekiem i cukrem, zagotować, cięgle mieszając. Masło utrzeć dodając przestudzoną masę żółtkową (można do smaku dodać spirytus). Przełożenie ciasta: Ciasto I (część) - 3/4 masy - ciasto II - mleko skondensowane - druga

Pychotkaaa
Zapiekanka naleśnikowa 138

Prosta, a jakże smaczna zapiekanka. Idealna na obiad. Składniki Ciasto: 1 jajko 250 ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5-6 łyżek mąki szczypta soli Farsz: 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 250 g pieczarek 500 g filetów z kurczaka 100 g startej mozzarelli 2 cebule 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz Sos beszamelowy: 500 ml mleka 4 łyżki masła(...)łyżki mąki mielona gałka muszkatołowa cukier sól biały pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mleko dokładnie łączymy z jajkiem, mąką, proszkiem i szczyptą soli. Z przygotowanego ciasta   smażymy naleśniki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Filety i cebule   kroimy w kostkę. Całość podsmażamy na maśle, nadmiar płynu odparowujemy, całość doprawiamy do smaku solą

R'n'G Kitchen
Brownie czekoladowo miętowe 170

mąki 1/4 szklanki kakao 1/2 łyżeczki soli masa: 115 g masła 2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka w proszku 1,5 ekstraktu miętowego 3 łyżki gotowego kremu marshmallow zielony barwnik (opcjonalnie) wierzch 200 g czekolady 100 g masła Przygotowanie: ciasto: Masło rozpuszczamy z czekoladą, studzimy Białka ubijamy na sztywno i odstawiamy. Żółtka ucieramy z cukrem,dodajemy rozpuszczoną z masłem(...)pieczenia, wylewamy ciasto , wstawiamy do piekarnika na 35-40 minut do 180 stopni (sprawdzamy patyczkiem- patyczek będzie mokry, ale nie powinno być na nim ciekłego ciasta) masa: Masło rozpuszczamy z cukrem, dodajemy mleko w proszku, ekstrakt miętowy i opcjonalnie barwnik,a następnie lekko studzimy.  Do przestudzonej masy dodajemy krem marshmallow, odstawiamy na kilka minut,a gdy zacznie gęstnieć wylewamy

Bon appetit mon amie
Sernik z mlekiem w proszku na kruchym cieście. 188

cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka w proszku 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Pianka: 1 śmietanka typu ,,Śnieżka'' 200 ml zimnego mleka 2 kopiaste łyżki mleka w proszku Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka bułki tartej dowolna cukrowa posypka według uznania Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy(...)masy serowej. 2. Masa serowa: Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wsypujemy mleko w proszku i chwilę miksujemy, kolejno wsypujemy budynie w proszku i  dajemy ser i miksujemy kilka minut do połączenia się składników. Na schłodzone ciasto wykładamy masę serową. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 60 - 70 minut w temperaturze 160 stopni, upieczony będzie

Izabelawkuchni
Karpatka 212

jest pyszna i prosta do wykonania i przygotowana tylko z naturalnych składników. Składniki: Składniki na ciasto: 125 g masła 5 jajek 1 szklanka wody 1 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 750 ml mleka 200 g miękkiego masła 1/4 szklanki cukru Dodatkowe składniki: Cukier puder Mąka Masło Opis przygotowania(...)dodajemy mąkę i ucieramy drewnianą łyżką aż powstanie gęsta i gładka masa. Gdy powstanie już masa, przekładamy do miski i odstawiamy do ostudzenia. Następnie dodajemy do tego jajka oraz proszek do pieczenia i całość miksujemy. Ciasto dzielimy na 2 części. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni (bez termoobiegu). Ciasta najlepiej piec po kolei. Duża formę smarujemy masłem i delikatnie obsypujemy

Ciastka i ciasta
Ciasto Czarna róża. 134

małe opakowanie) 1/4 łyżeczki soli 200 ml mleka 1 jajko 100 g miękkiego masła      Ucieramy masło z cukrem, dodajemy jajko, mleko, sól, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrabiamy gładkie ciasto (ręcznie lub mikserem z hakiem). Odkładamy do lodówki na co najmniej godzinkę. MASA MAKOWA: 200 g mielonego maku 200 ml mleka(...)można pominąć) 3 budynie waniliowe w proszku (takie na 0,5l mleka) 220 g cukru 250 g masła      Wanilię przekrawamy na pół, wyjmujemy ziarenka i umieszczamy razem z "łupinką" w garnku, dolewamy 750 ml mleka, stawiamy na małym ogniu i zagotowujemy. W międzyczasie w pozostałej części mleka rozpuszczamy budynie. Gdy mleko się zagotuje wyjmujemy laski wanilii, wsypujemy

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania