Niektórzy mogliby zapytać, „dlaczego babka?” Przecież do Wielkanocy jeszcze sporo czasu. To prawda, dopiero kończymy karnawał, jednak to nasze pierwsze Święta Wielkanocne na blogu i postaramy się, aby do tego czasu, pojawiło się na nim kilka tematycznych przepisów. Zaczynamy od baby, ciasta które obok mazurka, jest znakiem rozpoznawczym Świąt Wielkanocnych. Nasza dzisiejsza baba jest z kremowym serkiem i moim ulubionym mlekiem w proszku Bardzo prosta do wykonania co ważne, nawet jak troszkę zeschnie można posm... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Kochamy gotować :)