FIT batoniki owsiane z bakaliami 271kokosowegoPiekarnik nastawić na 180 stopni.Płatki owsiane wymieszać z bakaliami, syropem z agawy i stopniowo dolewać wodę.Konsystencja ciasta powinna być nie za rzadka (formowane ciasteczka nie mogą się rozpływać) i nie za sucha (nie może się kruszyć).Całą masę przełożyć do kwadratowej blaszki 20x20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około 15 min., bez termoobiegu (uważać żeby batoniki się
Kraina Miodem Płynąca
Czekoladowa kostka grysikowa z kremem cytrynowym 250warstwowe i uroczo prezentujące się ciasto bez pieczenia, z którym poradzi sobie nawet kulinarna 'noga', bo to ciasto po prostu nie może się nie udać, a do tego jest bardzo, baaardzo smaczne :)))Spód czekoladowy na bazie ciasteczek, kolejno: masa grysikowa- gęsta i kremowa- oraz cudowny krem cytrynowy, który znacie już z poprzedniego wpisu...… Och, pokochacie je od pierwszego kęsa
Kraina Miodem Płynąca
Żytnie ciasteczka ze słonecznikiem 282zawinąć w folię i na 2 h do lodówki.Ziarna słonecznika, resztę miodu, masła i śmietanę zagotować i wystudzić.Ciasto rozwałkować, wycinać okrągłe placuszki o średnicy 3-4 cm, ułożyć na natłuszczonym papierze. Na każde ciasteczko nałożyć po 1 łyżeczce masy słonecznikowo - miodowej. Piec w temp.180.stop. na złotobrązowy kolor około 7-10 minut
Kulinarny karnet Christophera
AKSAMITNY SERNIK Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI 19215późniejszym czasie do niej nie przedostała.W misce umieść wszystkie składniki i zmiksuj krótko, tylko do ich połączenia. Przełóż masę do tortownicy.Tortownicę wsadź do naczynia żaroodpornego (lub większej formy do pieczenia - ja użyłam w tym celu prostokątnej formy do ciasta) i nalej do niego gorącej wody, tak aby sięgała do połowy wysokości tortownicy.Piecz sernik około 70 minut
Słodko-Słony Świat Ilony
Kruche ciasteczka korzenne 236gałki muszkatołowej)Przygotowanie: Masło ubij mikserem do białości. Dodaj cukier puder, cukier waniliowy i mleko. Dalej ubijaj, aż masa będzie biała. Wbij jajko i dokładnie wymieszaj z masłem. Dodaj mąkę, szczyptę soli oraz przyprawę do piernika, a następnie zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę i odstaw na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około
Food Square
Dyniowe biscotti 208świeżych lub mrożonych jagódMrożone jagody rozmrozić i osuszyć.Puree z dyni, masło, jajko i ekstrakt utrzeć na gładką masę.Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem, imbirem i cynamonem. Dodać suche składniki do mokrych, połączyć. Dodać migdały, równomiernie rozprowadzić je w cieście.Połowę ciasta wyłożyć na folię spożywczą, wysypać równomiernie jagody, przykryć pozostałym ciasta. Uformować podłużny bochenek, zawinąć w folię i schłodzić
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chleb dyniowy z słonecznikiem i owocami goji 280dodać zaczyn drożdżowy, olej, sól, puree z dyni i miksować około 5 minut za pomocą haka na jednolitą masę. Na koniec dodać owoce goji i ziarna słonecznika. Misę miksera nakryć ściereczką i pozostawić w ciepłym do podwojenia objętości.Wyrośnięte ciasto przełożyć do formy keksówki o wymiarach 30* 10 cm wysmarowanej olejem. Ponownie pozostawić do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika
Ala piecze i gotuje
Flaga Szwajcarii - sernik na zimno. 243jeden na drugim nasze wycięte wcześniej krzyżyki. Pomagając sobie wykałaczką (przebijając wszystkie do samego dna) i wylewamy całą masę truskawkową do pojemnika. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy jest ścięte rozcinamy opakowanie po soku i wyjmujemy nasze ciasto. Dekorujemy według naszego gustu. Życzę smacznej Szwajcarii
Malinowe Pocałunki
na markizach sernik z mandarynkami w galaretce... 210jajek ubić na sztywno żółtka, cukier, skórkę z 1 cytryny i sok utrzeć mikserem na kogel-mogel do masy jajecznej dodać twaróg na sernik, budynie, olej i dobrze mikserem utrzeć dodać ubitą pianę i posiekaną czekoladę, delikatnie wymieszać łyżką ciasto wlać do blaszki na markizy i piec w 200C około 40 minut 2 galaretki razem rozpuścić w 800ml gorącej wody
W Mojej Kuchni Lubię
oszukaniec sernikowy z mieszanką studencką... 195tłuszczem i tartą bułką herbatniki zmiksować w blenderze z miękkim masłem i wyłożyć nimi dno blaszki ubijając lekko do masy jogurtowej dodać pianę, całą mieszankę studencką i delikatnie wymieszać, wlać do blaszki piec w 200C około 40-45 minut i ciasto zostawić do wystudzenia najlepiej na całą noc posypać pudrem cukrem ten pyszny oszukaniec sernikowy ...... polecam......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
jabłka z marmoladą w ucieranym cieście... 217łoik, marmolada 300 gram, cukier puder - ile potrzeba całe jajka, cukier i miękką margarynę utrzeć mikserem z 5 minut - masa ma konsystencję zważoną, ale to ma tak być wsypać mąkę z proszkiem i miksować ze 2 minuty na gęste dość ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem do blaszki dać 3/4 ciasta - jabłka prażone - porcje
W Mojej Kuchni Lubię
Chleb szafranowy z Kornwalii 173minut. Do miski przesiej mąkę i sól. Włóż pokrojone w kostkę masło i ugniataj, aż do uzyskania masy o grudkowej konsystencji. Wymieszaj ze skórką otartą z cytryny i brązowym cukrem. Napar szafranu przecedź do miski, dodaj rozpuszczone drożdże. Ciasto dokładnie wyrób. Dodaj rodzynki i wymieszaj. Ciasto przełóż do natłuszczonej foremki, przykryj ściereczką i odstaw na 15 min do wyrośnięcia. Piecz
Apetyczna babeczka
Popękane czekoladowe ciasteczka 225masłem, cały czas mieszamy. Następnie dodajemy kawę rozpuszczalną i olejek waniliowy. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę, dodajemy powoli roztopioną czekoladę, cały czas miksując. Następnie dodajemy stopniowo wymieszaną mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Takie czekoladowe ciasto wkładamy do foliowego woreczka i schładzamy przez godzinę w lodówce lub przez 15 minut w zamrażarce. Następnie formujemy kuleczki
Aga w kuchni
Piernik bez jajek 434Ciasta piernikowe kojarzą nam się głównie ze świętami, ale czasami mam ochotę na mocno czekoladowe ciasto z nutą piernikową i takie właśnie ono jest. A by Was zachęcić powiem tylko tyle, jest błyskawiczne w przygotowaniu. Składniki: - 5 szklanek mąki - 3 szklanki zsiadłego mleka - 2 szklanki cukru - 6 łyżek dżemu wiśniowego - 10 łyżek oleju - 2 i 1/2 płaskiej łyżeczki(...)łyżki mleka Przygotowanie: Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy, aż powstanie jednolita masa. Masę przekładamy do wysmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy około 50 minut ( do tzw. suchego patyczka ) w 180 C. Wystudzone ciasto polewamy roztopioną w kapieli wodnej czekoladą z dodatkiem mleka
Zainspirowana w kuchni
ROLADA Z JABŁKAMI 168oddzielić od białek, z białek ubici sztywną piane. Do żółtek dodać cukier oraz cukier waniliowy i ubić na puszystą masę, następnie dodać mąkę oraz proszek dopieczenia i dokładnie zmiksować na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać na jabłka, wyrównać tak aby owoce były przykryte ciastem, piec w nagrzanym piekarniku około 25 minut. Gorące ciasto
RAROSSA