ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:757/1309)

Miodowe bałwanki na muffinkach 207

Piernikowe muffinki pieczone na miodzie, czyli bez dodatku cukru. Co nie oznacza, że nie są słodkie :) Bałwanki zrobiłam z tego samego ciasta, czyli z piernika i obtoczyłam w białej czekoladzie. Trochę jest przy nich pracy, ale radość dzieci bezcenna :) MUFFINKI: 3/4 szklanki miodu 100g masła 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika(...)jagody goji wykałaczki Miód z masłem umieścić w garnuszku i rozpuścić na małym ogniu. Do przestudzonej masy dodać roztrzepane jajka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, kakao i przyprawą do piernika. Wszystko połączyć, najlepiej drewnianą łyżką lub przy użyciu mocnego robota. Ciasto będzie gęste i kleiste. Nałożyć do papilotek na muffinki, do 3/4 wysokości. W tym celu użyłam rękawa

https:KKuchniaMniam
Tort Hello Kitty 129

chwilę do lodówki żeby zgęstniała. 2. Biszkopt I: białka ubić, dalej ubijając dodać cukier a następnie żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i delikatnie wmieszać do masy. Wylać na blachę i piec 35 min w 180 st. C. 3. Biszkopt II: analogicznie jak biszkopt I, z tym że razem z mąką i proszkiem do pieczenia dodajemy suchy(...)szerokości ok. 1 cm wzdłuż brzegów całego tortu, (ma to zapobiec wylaniu się galaretki, gdyby ciasto nie chciało się trzymać można pomóc sobie wykałaczkami), w środek wyłożyć galaretkę z dżemem. Odstawić do lodówki to stężenia. 6. Czekając aż galaretka zastygnie, robimy masę. Śmietankę ubić lekko, dodać śmietan-fixy i ubić na sztywno. Dodać cukier puder i mascarpone i ubijać jeszcze

Kto ugości moich gości?
Ciastka kawowo-korzenne 101

mąkę z przyprawami, pokruszoną czekoladę i mieszamy.Prostokątną dużą formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią naszą masę, dokładnie rozprowadzając ją po blaszce. Pieczemy w rozgrzanym do 180`C piekarniku przez około 30 minut.Studzimy w foremce, ostudzone ciasto należy posypać cukrem pudrem i pokroić na male ciasteczka.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i kokosem 398

Bardzo kontrowersyjne ciasto… jogurtowe. Z tego powodu, że bywa kapryśne. Jednym się udaje innym nie – „częstując” zakalcem. Zainspirowana zdjęciami Pauliny postanowiłam jednak zmierzyć  się z tym „potworem”. Ciasto  jogurtowe z brzoskwiniami i kokosem. Poniższe składniki, w moim wypieku,  zwiększyłam o połowę i lekko zmodyfikowałam przepis.      Składniki:  - 4 jajka- 1 szkl. jogurtu naturalnego (grecki)- 2/3 szkl. oleju (z pestek winogron(...)wbijamy całe jajka, rozkłócimy miotełką. Dodajemy jogurt, łączymy składniki, wlewamy olej i aromat. Suche składniki dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy łyżką, tylko do chwili aż się połączą (nie będzie grudek). Blaszkę (25 x 35 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy na blaszkę, równamy powierzchnię, posypujemy wiórkami kokosowymi. Układamy przygotowane brzoskwinie i posypujemy kokosem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

mojewypiekiinietylko
Ciasto maślano - śmietankowe z jabłkami 334

obawy , że coś mi nie wyjdzie ciasto wyszło bardzo dobre. Najbardziej mi smakowało jeszcze lekko ciepłe ale i ze szklanką herbatki z cytryną jest całkiem przyjemne :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 2,5 szkl mąki 3 jajka 1/2 szkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2/3 szkl śmietany 18 % 120 g roztopionego masła Dodatkowo(...)Oprószyć cynamonem i cukrem i wymieszać. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Do ubitej masy stopniowo wlewać roztopione i ostudzone masło, cały czas miksując. Dodać śmietanę i cukier waniliowy dalej mieszając. Dosypać mąkę, sól i proszek do pieczenia, krótko zmiksować do połączenia składników. Ciasto będzie gęste. Foremkę do pieczenia 25 x 25 ( u mnie troszkę większa) wyłożyć papierem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
1500 .Kinder pingui 1105

pieczenia i kakao, delikatnie połączyć. Na koniec wlać olej i ekstrakt z wanilii, wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wylać do blaszki ( 15x20 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w 180 st. C. Przekroić na 2 blaty. Składniki na masę śmietanową: 250 g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Składniki na polewę czekoladową: 170 g gorzkiej(...)nadal była płynna. Do jednej połowy ubitej śmietany dodać 1/2 żelatyny, połączyć, wyłożyć na pierwszy blat kakaowego biszkoptu. Na warstwie śmietanowej rozsmarować 1/2 polewy czekoladowej, włożyć ciasto do zamrażalnika, na kilka minut, by polewa szybko zastygła. Następnie dodać resztę żelatyny do pozostałej śmietany, połączyć, wyłożyć na zastygniętą polewę, wyrównać, przykryć drugim blatem ciasta. Wierzch ciasta posmarować pozostałą połową polewy czekoladowej

Moje domowe kucharzenie
Anielska babka 549

owoce Silikonową okrągła formę z kominem niczym nie natłuszczać, aby ciasto nie opadło.  Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Mąkę przesiać z połową cukru. Białka ubić na sztywno, dodając szczyptę soli.  Cały czas miksując dodawać po jednej łyżce pozostałego cukru (tego bez mąki). Ubijać kilka minut, aż masa będzie lśniąca. Na koniec dodać sok z cytryny i ekstrakt(...)delikatne wymieszać szpatułką, aby białka nie opadły. Masę przełożyć do formy, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 35-40 minut do tzw. suchego patyczka.  Po tym czasie formę z babką wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić na kratce, kładąc ją "do góry nogami". Następnie cienkim nożem oddzielić ciasto od boków formy i delikatnie wyjąć. Podawać bez dodatków

wyzwania kuchenne
Kakaowa babka przekładana dżemem 217

kakao 1/2 szklanki cukru 1 łyżka wody Wykonanie: Ucieramy masło z żółtkami oraz cukrem na puszystą masę, nie przerywając ucierania dodajemy wymieszaną mąkę z sodą i kakaem na zmianę z mlekiem na koniec ucierania dodać ubite białka na sztywną pianę delikatnie mieszamy. Ciasto wyłożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku 45 minut

kgwjanczewo
Murzynek korzenny z czekoladą 193

Dziś podrzucam przepis na najprostsze, a jednocześnie cudownie miękkie, mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem przyprawy korzennej. Błyskawiczne w przygotowaniu - zawsze się udaje i długo utrzymuje świeżość :) Gorąco polecam :)   Składniki: 2 jajka 100 ml oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego 250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 3 łyżki ciemnego kakao 2,5 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżeczki przyprawy korzennej(...)piernika, mieszamy. Do innego naczynia wlewamy olej, jogurt i wbijamy jajka i miksujemy na jednolitą masę. Składniki mokre wlewamy do suchych i miksujemy tylko do połączenia składników. Formę o wymiarach 25 x 10  smarujemy masłem i oprószamy mąką, nadmiar strzepujemy. Wlewamy ciasto i wyrównujemy. Pieczemy 60 - 70 minut, w temperaturze 175*C, wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia w formie

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowo orzechowy ,,banana bread” 165

mocno czekoladowo-orzechowy. Banany genialnie czuć w zapachu który niesamowicie pobudza zmysły... spróbujcie koniecznie bo jest to idealne ciasto do kubka gorącego kakao na zimne, jesienne wieczory! Dodatkowym atutem ciasta jest jego niesamowita prostota - ono chyba nie może nie wyjść   Czekoladowo orzechowy ,,banana bread" Składniki: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki mleka 200 g cukru(...)czekamy aż składniki się połączą. Dodajemy cukier. Mieszamy. Studzimy. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. Do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy jajka i miksujemy. Następnie przelewamy do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy rozgniecione widelcem banany i posiekane orzechy. Ciasto pieczemy w formie na keksa o długości ok 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia przez 1 godzinę

sierotka maRysia w kuchni
Ślimaczki dyniowe z cynamonem 350

jeść jeszcze ciepłe lub całkowicie ostudzone, delikatnie odrywając pojedyncze bułeczki wzdłuż widocznych warstw ciasta (można na początku pomóc sobie nożem) - dla lubiących mocno słodkie wypieki, polecam przygotowanie polewy: - masło rozpuścić z cukrem na małym ogniu, cały czas mieszając - do rozpuszczonej mieszanki wlać śmietankę, mieszać energicznie, aż masa zacznie bulgotać i widocznie gęstnieć - gotową polewę zdjąć z palnika, polewać od razu

Smakołyki Bereniki
Makowiec z jabłkami + film 135

łyżek kaszy manny łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania ciasta przepis Margarynę rozpuszczamy w garnku na małym ogniu, po czym studzimy. Obrane ze skórki jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka wbijamy do miski i ucieramy mikserem razem z cukrem na gęstą masę. Do utartych jajek wsypujemy mielony mak, wlewamy ostudzoną margarynę, wsypujemy kaszę mannę oraz proszek

Smakowite Dania
Ciasto chałwowo -miodowe! Jak baton! Obłędne! 359

ciągle mieszaj i gotuj przez 10 minut. Masę studzimy do całkowitego wystygnięcia. Masa w tym czasie zgęstnieje.Blaty kroimy na pół. Tak aby po złożeniu tworzyły na wysokość cztery sztuki. Każdy blat obficie smarujemy karmelem.Na sam wierzch polewamy również karmel i dodatkowo posypujemy pokruszoną chałwą.Ciasto przechowujemy w lodówce szczelnie owinięte folią. Ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień.Pyszne

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka owsiane. 269

migdałów Łyżeczka cynamonu Przygotowanie:  Roztopione masło ubijamy z cukrem i ubijając kolejno dodajemy jaja. Do masy jajeczno-maślanej dodajemy otręby, mąkę owsianą, płatki owsiane, posiekane migdały i cynamon, dokładnie wyrabiamy i odstawiamy do lodówki na 30 min.  Otrzymane ciasto dzielimy na 12 mniej więcej równych części. Każdą część spłaszczamy i wykładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy

Kuchnia Łukasza
Ekspresowe ciasto bez pieczenia 136106

zimno. Częstujcie się i pędźcie na zakupy, a później podzielcie się wrażeniami, czy smakowało :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku 24cm 1 opakowanie ciastek z polewą morelową (na bazie ciasta francuskiego, do kupienia w sklepach Lidl podczas tygodnia włoskiego) 250g margaryny lub masła 2 budynie śmietankowe 750ml mleka 2% 2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 szklanki cukru pudru ok 250g czekoladowych(...)likieru. Ucieramy na najniższych obrotach miksera, by masa się nie zważyła. Połowę masy wykładamy na kruche ciastka. Na masę budyniową wykładamy obok siebie warstwę herbatników czekoladowych. Do pozostałej masy wsypujemy płatki migdałów. Połowę wykładamy na herbatniki i przykrywamy drugą warstwą, na którą rozsmarowujemy resztę kremu. Całość posypujemy uprażonym na patelni kokosem.  Ciasto schładzamy w lodówce kilka godzin, a najlepiej

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania