ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:747/1309)

Muffiny z żółtym serem 123

tarce (o średnich oczkach) i połączyć z lekko roztrzepanym jajkiem, mlekiem i olejem. Suche składniki wymieszać z mokrymi. (Masę należy mieszać ręcznie - widelcem i do połączenia się całości, nie dłużej.)  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek).   Babeczki posypać startym serem i delikatnie oprószyć papryką.  Piec przez około 25 minut

Di gotuje
.1146. bo niedziela 109

minut. Następnie dodać do niego mąkę i mleko (100ml) i wymieszać. Dodać pozostałe składniki i ponownie wymieszać. Jeśli masa będzie bardzo gęsta można dolać jeszcze odrobinę mleka sojowego. Porządnie rozgrzewamy gofrownicę, spryskujemy ją delikatnie olejem i wykładamy ciasto na gofry. Długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy, ja swoje gofry piekłam ok. 6-7 minut na najwyższej mocy. Po wyjęciu gofrów

breakfast of dreams
Owsiane ciasteczka z orzechami, rodzynkami i czekoladą 146

pieczenia orzechy podprażyć na suchej patelni bez tłuszczu. Ostudzić i posiekać masło z cukrem i jajkiem utrzeć na pulchną masę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki owsiane, otręby i wymieszać. Dołożyć posiekane orzechy, czekoladę i rodzynki z ciasta uformować 24 kulki, odmierzając po 1 łyżce ciasta na kulkę. Ciasto jest dosyć klejące, także dobrze jest lekko zwilżyć dłonie. Kulki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasteczka na Halloween „paluchy wiedźmy” 167

mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodać jajko i wymieszać do połączenia składników. 2. Do maślanej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i aromaty. Wymieszać mikserem, aż powstanie kruszonka. 3. Z kruszonki rękoma zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na około 60 minut. 4. Drewnianą deskę lub stolnicę podsypać mąką

Mała Cukierenka
CZOSNKOWE TRÓJKĄCIKI 91

minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Do ciasta dodać pozostałe składniki i wyrobić aby "odchodziło od ręki". Wyrobione ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować na prostokąt mniej więcej o wymiarach 20 x 30 cm. Prostokąty wysmarować masą maślaną (zostawić łyżkę masła do wysmarowania wierzchu bułeczek), i każdy z nich zwinąć w roladę. Wierzch wysmarować pozostałym masłem. Rolady pokroić w trójkąty

Kuchnia w opałach
Ciasteczka na Halloween „paluchy wiedźmy” 5377

mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodać jajko i wymieszać do połączenia składników. 2. Do maślanej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i aromaty. Wymieszać mikserem, aż powstanie kruszonka. 3. Z kruszonki rękoma zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na około 60 minut. 4. Drewnianą deskę lub stolnicę podsypać mąką

Mała Cukierenka
Sernik leko cytrusowy z sosem śliwkowym. 144

smaku Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować do połączeniami składników. Wyłożyć papierem do pieczenia tortownicę i wylać masę. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pod kratkę z sernikiem wysunąć blaszkę z wrzątkiem i piec tak ciasto 10 min. następnie zmniejszyć temp do 110 stopni i piec kolejne 90 min. Wymieszać 200 g kwaśnej śmietany z odrobiną cukru

Malinowe Pocałunki
Placki bananowe z kaszki mleczno-ryżowej o smaku waniliowym 124

mleczno- ryżowej waniliowej (Bobovita) 2 banany 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko 2 łyżki mąki pszennej ok 1 szklanki mleka (ciasto powinno być gęste, ale może być więcej) Przygotowanie: Do wysokiej miski wrzucamy jajko i miksujemy je na puszystą masę. Na zmianę dolewamy mleko, przesiana mąkę, proszek do pieczenia i kaszkę. Miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec obieramy

ChilliJemy
Wielka Brytania: Dyniowo-orzechowe muffiny 165

zmieszać wszystkie suche składniki (poza orzechami), w drugiej misce zmiksować razem miąższ z dyni, olej, jajka i cukier na gładką masę. Następnie dodać po łyżce mąkę z przyprawami. Do formy na muffiny włożyć papilotki i każdą w 3/4 napełnić ciastem, a wierzch posypać siekanymi orzechami. Z podanej ilości ciasta udało mi się upiec 15 muffinek. Wstawić do nagrzanego piekarnika

Przepysznik - BLW i nie tylko
Muffinki Jagodowe - Blueberry Muffins 90

suchych składników przelewamy mokre i LEKKO mieszamy łyżką. Chodzi o to, żeby wszystko tylko się przemieszało, ale nie było gładką masą. Grudki z mąki są nawet mile widziane. Na końcu dodajemy jagody i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Łyżką nakładamy ciasto do foremek i pieczemy ok 25 minut. Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Jogurtowe placuszki z jagodami czyli mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego 117

borówki lub jogurt naturalny Jogurt naturalny mieszam z jajkami, solą i cukrem. Mąkę mieszam dokładnie z proszkiem do pieczenia. Do masy jogurtowej dodaję mąkę i dokładnie mieszam. Dodaję jagody. Na patelni z dodatkiem oliwy smażę placuszki (po 1 łyżce ciasta na każdego placuszka) i przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podaję z owocami i syropem klonowym. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Placuszki-racuszki z kaszy manny 97

białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą cukru (muszą być mocno ubite, aby placuszki ładnie rosły). Dodajemy do wcześniej przygotowanej masy i ostrożnie mieszamy (jeśli mikserem to na najmniejszych obrotach i krótko). Na mocno rozgrzany olej wykładamy łyżką porcję ciasta i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu

Kolorowy Przepisownik
Tarta razowa z czarną porzeczką i bezą 103

porzeczek - drobny cukier  Przygotowanie nadzienia: Porzeczki czyścimy, oskubujemy z niepotrzebnych zielonych elementów i osuszamy. Następnie wykładamy na gorące jeszcze ciasto i zasypujemy cukrem w dowolnej ilości - mniej, jeżeli lubimy naturalną kwasowość porzeczek. W piekarniku lokujemy dopiero po zrobieniu masy na bezę. Składniki na bezę: - 3 białka - 150 gram drobnego cukru - 1,5 łyżeczki skrobi ziemniaczanej Przygotowanie bezy: Białka ubijamy

Życie zamknięte w smaku
Sernik czekoladowy z mascarpone na kruchym cieście czekoladowym 165

spodu: Żółtko roztrzepujemy, dodajemy wody. Masło ucieramy z cukrem i kakao. Dodajemy do nich żółtko z wodą i mąkę. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy. Wyklejamy formę i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Podpiekamy przez 10-15 minut. Składniki na masę serową: - 250 gram mascarpone - 100 mililitrów kwaśne śmietany 18% - 2-3 jajka - 1 łyżka skrobi ziemniaczanej - 1-2 łyżki cukru

Życie zamknięte w smaku
Ciasto otrębowe z morelami 101

Kiedy piana będzie już ubita dodaj powoli cukier. Teraz kolej na żółtka. Ubijaj dalej. 2. Do masy dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. 3. Teraz dodaj otręby i wymieszaj. 4. Na wysmarowaną blachę wylej ciasto i układaj owoce. 5. Piecz w temperaturze 170 stopni ok 60 minut

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania