ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:729/1309)

CHLEB PEŁNOZIARNISTY BEZ ZAGNIATANIA 145

jest np.słonecznik,kminek a z przypraw np.rozmaryn. Wymieszałam składniki. Wlałam ciepłą wodę i mieszałam drewnianą łyżką aż powstała jednolita masa.  Formę o długości 22 x 9 cm ( u podstawy) wysmarowałam tłuszczem i obsypałam mąką. Przełożyłam do niej ciasto. Przykryłam folią spożywczą i ściereczką. Odstawiłam w ciepłe miejsce na 2 godziny. Gdy pięknie wyrosło, zdjęłam folię i wstawiłam ciasto

potrawyregionalne
babka czekoladowa z winem 125

winie i odcedzić, obtoczyć w mące. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia  i wsypać do ucierającej się masy. Wlać wino i zmiksować na gładko. Białka ubić z cukrem i solą na sztywno. Delikatnie wymieszać z ciastem i rodzynkami. Foremkę na średnią babkę wysmarować masłem i wysypać mąką. Przełożyć ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik dyniowy z figami 149

foremce o średnicy 24 cm, dlatego wystarczy 30 minut pobytu w piekarniku, by był gotowy. Składniki na spód ciasta: 8 sucharków pełnoziarnistych 2 łyżki masła 2 garstki orzechów laskowych 2 łyżki mielonych orzechów laskowych Składniki na masę serową: 500 g sera 3 x mielonego 300 g puree z dynii ( z tego przepisu ) 2 jajka pasta z wanilii 2 łyżki mączki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Popękane ciasteczka czekoladowe 114

masłem. Mąkę z proszkiem do pieczenia i solą przesiewamy i miksujemy z pozostałymi składnikami. Ciasto powinno być zwarte. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki a nawet do zamrażarki na kilka godzin.  2.  Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy odrywamy po kawałku, formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w cukrze pudrze i układamy na blaszce w odstępach

Na Ciasteczkowych Papierach
CIASTO Z TRUSKAWKAMI,SEREM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 114

CIASTO Z TRUSKAWKAMI,SEREM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ  PROSTE DO ZROBIENIA CIASTO ,JEST WILGOTNE I PYSZNE,LEPIEJ SMAKUJE NIŻ WYGLĄDA,KOKOSOWA KRUSZONKA IDEALNIE PASUJE DO TRUSKAWEK,I GO TEGO MASA SEROWA I UCIERANA.....CHYBA NIE MUSZĘ DODAWAĆ NIC WIĘCEJ -PO PROSTU SPRÓBUJCIE SAMI SKŁADNIKI: 150 g mąki+3 łyżki 100 g cukru+3 łyżki 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka

Swojskie jedzonko
Placuszki ze śliwkami 331

cukier waniliowy owoce (w tym wypadku śliwki, najlepiej posypane cynamonem) Mleko zmiksować z jajkami, olejem, solą i cukrem waniliowym. Gdy masa będzie gładka, a na wierzchu pojawi się pianka, dodać po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Dodaję mąki "na oko", więc jeśli w podanym przepisie jest jej za mało, można spokojnie sypnąć

Przepysznik - BLW i nie tylko
Cynamonowiec z jabłkami i migdałami 101

trochu cukier, następnie po jednym żółtku. Mąkę, cynamon, proszek i sodę przesypujemy przez sito, mieszamy i dodajemy do masy, na samym końcu dolewamy olej. Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki lub w ósemki. Dodajemy do ciasta wraz z płatkami (płatków trochę zostawiamy do posypania na górę) , mieszamy wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy płatkami, ja posypałam

Pelusiowa Kuchnia
Szybkie ciasto z jagodami i kruszonką 163

rozpuszczonego masła/margaryny - 300 gram mąki - 2 jajka - 1 opakowanie cukru wanilinowego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - jagody - kruszonka Przygotowanie ciasta: Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mleko oraz rozpuszczony i przestudzony tłuszcz. Miksujemy. W następnej kolejności w masie powinny znaleźć się: mąka, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko delikatnie i wylewamy na blaszkę. Posypujemy jagodami - ilością wedle

Życie zamknięte w smaku
Piernik staropolski 128

piernika, łącznie 80 g Miód, cukier i masło podgrzać stopniowo, zagotować, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia cukru. Wystudzić. Do zimnej masy dodać przesianą mąkę pszenną, sodę oczyszczoną rozpuszczoną w zimnym  mleku, rozkłócone jajka, sól i przyprawę do piernika. Ciasto dokładnie wyrobić przy pomocy robota i przełożyć do kamionkowego, szklanego lub emaliowanego garnka. Przykryć ściereczką i odstawić w zimne miejsce

Cakes By Kejt
Ciastka migdałowe 81

żółtka i nadal miksujemy do momentu idealnego kremu .  Przesiewamy mąkę tortową i migdałową z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy maślanej i nadal miksujemy na końcu dodajemy parę kropel aromatu. Do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdka wkładamy ciasto ( musi być miękkie aby się "prześliznęło" ) i wyciskamy ciasteczka. Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach

Różowa kuchnia
Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie 136

orkiszowej, wodę, sól oraz nasiona. całość dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, papier lekko nasmaruj oliwą. Przełóż masę na chleb do blaszki. Wierzch posyp nasionami. Odstaw keksówkę na 2-3 godziny (im będzie cieplej, tym ciasto szybciej wyrośnie) w ciepłe i nieprzewiewne miejsce, by ciasto ponownie wyrosło. Kiedy ciasto wyrośnie, rozgrzej piekarnik do 200'C, wstaw blaszkę

Moje Qulinaria
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 220

jajku, po każdym dodaniu, ucierać mikserem na niskich obrotach przez około 50-60 sekund, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć

Mała Cukierenka
Ciasto drożdżowe z budyniem, wiśniami i kruszonką. 272

mnie bomba!!! Polecam! Składniki na ciasto drożdżowe z budyniem, wiśniami i kruszonką CIASTO: 400 g mąki pszennej, ja zawsze używam tortowej (dobrej jakości) 20 g świeżych drożdży 180 ml ciepłego mleka 80 g cukru 150 g rozpuszczonego masła 2 jajka szczypta soli MASA: 400 ml mleka 1 budyń waniliowy 40 g (bez cukru) 50 g cukru 1,5 łyżki

Rozpustne gotowanie
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 204

jajku, po każdym dodaniu, ucierać mikserem na niskich obrotach przez około 50-60 sekund, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć

Mała Cukierenka
Babeczki w owocami i bitą śmietaną 229

jajku, po każdym dodaniu, ucierać mikserem na niskich obrotach przez około 50-60 sekund, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać aromat, wymieszać. 3. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania