Chrupiące krokieciki jabłkowe z cynamonem

Chrupiące krokieciki jabłkowe z cynamonem

Chrupiące krokieciki jabłkowe z cynamonem

Sezon jabłkowy jest podwójnie radosny. Uwielbiam jesień, ponieważ ten czas zawsze skłania do refleksji... a również w tym czasie pojawiać się zaczynają najlepsze jabłkowe odmiany i pomysły na ich wykorzystanie. Ah! Antonówki... Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce do ziemniaków (jak na placki ziemniaczane). Odciskamy z nich dokładnie sok i mieszamy z przesianą mąką pszenną oraz cukrem i cynamonem. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, warto podsypać je większą ilością mąki, by kotleciki nie rozleciały się przy sma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.