ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:575/1309)

Motywacyjne babeczki marchewkowe - w ramach akcji Marchewkowy zawrót głowy 96

witamin. Idealnie nadaje się jako przekąska, do pochrupania na surowo. Na marchewce bazuje też wiele świetnych przepisów. Można ją przygotowywać na słono, jak i na słodko. Pysznie smakuje w ciastach, babeczkach i sokach. Jakiś czas temu przygotowałam te motywacyjne babeczki marchewkowe, które sprawdzą się podczas przyjęć dla dzieci lub jako przekąska w pracy lub na uczelni. Świetnie poprawiają humor(...)drugiej misce miksujemy jajka, olej  i cukier na puszystą masę (kiedy nie mamy miksera, wystarczy trzepaczka) 4. Do zmiksowanej masy dodajemy wymieszane wcześniej suche składniki, a następnie dokładamy marchewkę i opcjonalne dodatki. Wszystko mieszamy do połączenia składników. 5. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papilotkami. 6. Pieczemy przez około 45 minut w temperaturze ok. 180C. Krem:  1. W miseczce

two broke sisters
Paleo słodycze, orzechowe kulki jak Ferreo Rocher bez cukru, glutenu. 121

blendera i miksujemy na najwyższych obrotach, aż uzyskamy masę w konsystencji masła, (tutaj przyda się dobry blender ) może to nam zająć chwilę. Jak już uzyskamy masło orzechowe dodajemy do masy szczyptę soli oraz łyżeczkę cynamonu i blendujemy, aż wszystko się połączy. Kolejno do naszego masła orzechowego dodajemy: 2 łyżki miodu (można więcej jak ktoś woli słodszą wersje), około ⅓ puszki mleka(...)połączy się w jedną całość (i tutaj wyszła nam zdrowa nuttella). Odstawiamy do lodówki na około 45 minut do 1 godziny. Czekając, aż ciasto stwardnieje możesz przeczytać np. Czy cheat meal rujnuję twoją dietę? Po wyjęciu masy z lodówki formujemy z niej kulki. Nadziewamy je całym orzechem laskowym. Pozostałą resztę orzechów kroimy na małe kawałki, obtaczamy nimi nasze pralinki

PaleoLife
szybki pieczony sernik z truskawkami w galaretce 211

ciasto, choć na pierwszy rzut oka wygląda jak sernik na zimno jest zwykłym pieczonym sernikiem. Tyle że w szybszej wersji, bo zamiast spodu z kruchego ciasta użyłam biszkoptów. Wykorzystałam zamrożone latem truskawki ale ze świeżymi będzie jeszcze lepszy. Masa serowa z tego przepisu jest idealna, użyłam jej niedawno do zrobienia sernika z ananasem (klik)  i na pewno użyję(...)pieczenia ułożyć biszkopty. Masło rozpuścić i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i nadal ucierając dodawać ser, budynie i masło. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Wylać na biszkopty. Piec w 180*C około 50 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec jeszcze około kwadransa. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z owocami letnimi 142

obsypany płatkami migdałów i brązowym cukrem.Robiłam też ciasto z jabłkami (jabłecznik ) dodając kakao i wiórki kokosowe. Ucierane Ciasto z owocami letnimi piekłam w tortownicy o przekroju 20 cm. Ciasto z owocami letnimi: Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej + 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanka cukru karmel z wanilią w młynku Kotanyi migdały w płatkach KRESTO 2 jajka 1 łyżeczka(...)czerwone mirabelki brzoskwinie 1 łyżka domowy cukier waniliowy Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i karmelem z wanilią, do jajecznej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlewamy rozpuszczoną margarynę, dokładnie wyrabiamy ciasto. Do tortownicy przekładamy ciasto, obkładamy połówkami mirabelek, plastrami brzoskwini,posypujemy płatkami migdałów. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp. 160 stopni z termoobiegiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kremówka - połączenie ciasta francuskiego i budyniu 186

mleka rozrobić budyń śmietankowy z 2 łyżkami cukru pudru i dodać go do gotującego się mleka. Chwilę gotować, cały czas mieszając. Gdy masa lekko zgęstnieje dodać masło i żółtko. Wszystko ze sobą wymieszać. Na jeden spód ciasta wyłożyć połowę kremu, następnie przykryć kolejną warstwą ciasta. Następnie wyłożyć resztą kremu i przykryć ostatnia warstwą ciasta francuskiego. Poczekać, aż budyń zgęstnieje. Przed

Ugotować
Ciastka z czekoladą i migdałami 175

żółtka 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę. Dalej ucierając dodajemy śmietanę i żółtka. Następnie dodajemy przesianą i zagniatamy na gładkie ciasto. Odkładamy je na 40 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy na grubość ok 3mm i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy do zrumienienia (ok.15 minut) w 180 stopniach

Mienta blog
piernikowy placek z cukinią i bakaliami 154

piernikowego ciasta  sprawił, że było ono o wiele delikatniejsze i bardziej wilgotne. Takie ciasto o wiele dłużej zachowuje swoją świeżość ( co prawda ciężko jest dokładnie stwierdzić, jak długo ciasto pozostaje świeże, ponieważ znika prawie natychmiast), jest więc idealne, aby zabrać je na jesienna weekendową wyprawę, w roli słodkiego prowiantu. składniki 1  cukinia ( około 350 g)  3 jajka(...)łyżką. Następnie do suchej masy dodajemy olej, bakalie, mocno odciśniętą z nadmiaru soku cukinię i wbijamy jajka, całość mieszamy, do momentu uzyskania jednolitej masy. Podłużną formę wykładamy pergaminem lub smarujemy olejem i przekładamy do niej ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy w nim ciasto przez 50 minut, sprawdzając na koniec patyczkiem stopień wypieczenia środka ciasta ( patyczek nie może

Miód i pieprz
Ciasto piankowe na herbatnikach 59322

strukturze delikatnej pianki. Wierzchu ciasta nie dekorujemy, dzięki temu przyjmuje ono formę kanapki, którą możemy zjeść bez użycia talerzyka. Z podanego przepisu można przygotować 10 kanapek wielkości standardowego herbatnika. Ciasto piankowe na herbatnikach Składniki: 230g serka homogenizowanego naturalnego 120g śmietanki 30% 4 białka 90g cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru wanilinowego 6 łyżeczek żelatyny 6 łyżek wody 20 herbatników(...)wykonać analogicznie do pierwszej, z tym, że do śmietanki pod koniec ubijania zamiast kakao dodać cukier wanilinowy - gotową masę śmietankową wyłożyć na zastygniętą masę kakaową, wyrównać, przykryć herbatnikami i ponownie schłodzić do zastygnięcia wierzchniej warstwy Ciasto piankowe na herbatnikach to doskonała okazja do wykorzystania nadprogramowych białek. Po przygotowaniu należy je kroić tak, by jeden herbatnik na wierzchu i jeden

Smakołyki Bereniki
Kruche ciasto w słonej odsłonie - na tarty wytrawne 213

czyli 2 części wagowe mąki : 1 część wagowa masła . Oprócz powyższych w skład kruchego ciasta na słono wchodzą żółtka jaj, sól oraz odrobina wody. Jeśli przygotowujecie kruche ciasto na foremkę o średnicy 25 - 28 cm to wystarczy Wam: 200 g mąki 100 g masła 2 żółtka (z jajek o rozmiarze L) 1 płaska łyżeczka soli 1 - 2 łyżki zimnej wody(...)trawce i żre co popadnie ;) Woda zimna , najlepiej lodowata, taka, że jak zanurzycie w niej palec to poczujecie igiełki bólu. Takie cukiernicze sado-maso ;) Step 2. Dlaczego zimno jest takie ważne? Generalnie w każdym kruchym cieście chodzi o to, aby z mąki uwolnić jak najmniej glutenu - mieszaniny białek, które pośrednio odpowiadają za wyrastanie ciasta. Podczas wyrabiania każdego ciasta

W kuchni Katie
Red velvet w wydaniu walentynkowym 210

kremówki 3 łyżki cukru Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Do jednej miski wsypuję przesianą mąkę, cukier, sól i kakao i mieszam. Do drugiej misi wbijam całe jajka i roztrzepuję rózgą. Następnie dolewam cały olej i sok z buraków, ponownie mieszam rózgą aż powstanie jednolita masa. Do powstałej masy dodaję 1/3 sypkich składników i mieszam rózgą(...)połowę maślanki i znów miesza. Następnie 1/3 sypkich składników i znowu maślankę i na koniec resztę sypkich składników. Wszystko dokładnie mieszam aby masa była gładka. Do miseczki sypię sodę i zalewam łyżeczką octu, powstałą pianę dodaję do ciasta i mieszam po raz ostatni. Gotowe ciasto wylewam do tortownicy i wkładam do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Piekę około 35 minut

Magiczna kuchnia Darii
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 165

Ciasto urodzinowe mojej mamy, bo śliwek mamy bardzo dużo, a ciasto ze śliwkami wszyscy zawsze lubią. No i kruszonka. Zawsze wolałam takie ciastka na urodziny niż te ciężkie i pełne masy torty. Upieczone przez siostrę - domowego cukiernika, ale ja też dołożyłam swoją cegiełkę. Kwaśne i pyszne.  ["Życie na gorąco", nr 34/2012, s. 24] Składniki: Ciasto: 300 g mąki

Pasja Smaku
Szybkie ciasto "jadą goście" 2523

moja teściowa dość często. Myślę, że nazwa taka jest, ponieważ jego wykonanie nie jest pracochłonne, składniki proste. Można je upiec prawie z każdym owocem. Polecam, ponieważ jest to ciasto wyjątkowo dobre i łatwe w wykonaniu. Tym razem z dodatkiem jabłek i gruszek. Można dodać suszone owoce, jak rodzynki, żurawina czy też morela. Wachlarz możliwości jest spory. Składniki: 4 jajka(...)dyni (ok. 1 garści) Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na jednolitą masę. Mąkę przesiewamy i dodajemy proszek do pieczenia. Następne ubijając już gotową masę jajeczną na wolnych obrotach, dodajemy partiami mąkę z proszkiem, śmietanę i oliwę. Ciasto wylewamy do okrągłej blachy o średnicy 21 cm. Na wierzchu układamy pokrojone w kostkę owoce. Następnie posypujemy kolorowymi drażetkami i pestkami dyni. Pieczemy

tojestpyszne.blogspot.com
Biszkopt I 162

środku ciasta :D 3. By sprawdzić czy biszkop się upiekł, należy wykałaczkę bądź zapałkę wbić w placek, jesli te są suche nasze ciasto jest gotowe, jesli jest mokry- ciasto potrzebuje jeszcze kilka/kilkanaście minut. 4. Biszkopt będzie bardziej puszysty jeśli zamiast ubijać całe jajka razem, ubijemy osobno białka a następnie powoli dodamy żółtka. 5.Pamiętaj by ubijając białka, bardzo wolno(...)cytryny oraz cukier puder- dodawać go należy po łyżce cały czas miksując. 3. Dodać po jednym żółtku nadal miksując. 4. Na koniec gdy masa będzie jednolita dodać mąki; miksować aż do całkowitego połączenia się składników. 5. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, bądź posmarowanej masłem i bułką artą Piec:  25-45 minut w temperaturze 180 stopni Smacznego

KreatywnePiny
Szarlotka 152

Bardzo lubię w zasadzie wszystkie szarlotki. Dziś przepis na jedna z pierwszych pieczonych przeze mnie szarlotek. Ciasto to jest łatwe do zrobienia i bardzo dobre. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 3 szklanki mąki pszennej ⅓ szklanki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 - 1,5 kg jabłek cynamon Wykonanie: Jabłka obrać(...)tarce. Jabłka smażyć na suchej patelni razem z cynamonem do momentu aż nadmiar soku odparuje. Jajka, cukier i margarynę utrzeć na gładką masę, dodać obie mąki, budyń i proszek do pieczenia a następnie szybko wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę, nakłuć widelcem i podpiec w  temperaturze 180 o C przez

Mama Gotuje
Kakaowe babeczki z jeżynami 136

wrogami wszelkich dań z mikrofalówki proponuję przygotować babeczki z jeżynami w piekarniku, trwa to ok. 30 minut. To ciasto robi się bardzo szybko, można wykorzystać różne owoce sezonowe. Ciasto jest puszyste i wilgotne, wykorzystałam jeżyny w syropie, które otrzymałam od Margarytki, dodatkowo zrobiłam z syropu i cukru pudru różowy lukier . Polecam błyskawiczne kakaowe babeczki z jeżynami, są lekkie i puszyste(...)wodę, miksujemy chwilkę. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy dalej na małych obrotach. Wsypujemy 3 łyżki crunchy z czekolada i pomarańczą, masę mieszamy łyżką. Do dołków od formy na muffiny wkładamy papilotki, wykładamy ciasto do 3/4 wysokości i układamy po ok. 4 szt. jeżyn z syropu. Wstawiamy formę do piekarnika i pieczemy w 180 C z termoobiegiem około

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania