ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:580/1309)

Kisielowiec 109

Lubicie kisiel? Ja nie za bardzo, taka lepka i kleista masa. Szczerze ? Nie przepadam:) Ale kisiel w formie proszku, dodany do ciasta -jak najbardziej tak. Ciasto ma wtedy lekko kwaskowy smak, za którym na pewno przepadają dzieciaki, jak również do kawy smakuje  wybornie, więc polecam ten przepis wszystkim, którzy tak jak ja lubią sobie podjeść coś słodkiego, czy też

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z sosem miętowym 138

cytryny cukier do smaku Wykonanie: Miksuję twaróg dosypując po trochu cukier, aż masa będzie gładka. Dodaję po jednym jajku i przesiewam obie mąki do masy serowej. Na końcu dolewam miód. Wszystko razem wymieszam i przekładam ciasto do tortownicy  o śr 24 cm wyłożonej suchym waflem. wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190'C na 30 minut. Upieczone zostawiam w zamkniętym

Ciasteczkowy Potwór
Bułki z wiśniami i migdałową kruszonką 167

roztopionego masła Nadzienie 500-600 g wiśni 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru Żółtka i jajko utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiać wymieszać z drożdżami. Dodać jaja, mleko, likier. Wyrabiać ciasto ręcznie lub mikserem z hakiem do zagniatania ciasta przez ok. 5 minut. Jeżeli ciasto będzie bardzo klejące podsypać 1-2 łyżkami mąki. Dodać masło z solą

Pełny talerz
Bułki na jogurcie naturalnym 128

Następnie wbić 1 jajko, dodać len mielony, jogurt naturalny i mleko. Ponownie za pomocą łyżki wszystko ze sobą wymieszać.  3. Przygotowaną masę przełożyć na blat delikatnie obsypany mąką. Wyrobić miękkie i gładkie ciasto (ja swoje ciasto wyrabiałam ręcznie przez około 10 minut). Następnie ciasto na bułki przełożyć z powrotem do miski, przykryć czystym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce

Ugotować
Sernik z serków homogenizowanych + film 194

ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier oraz kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Masę zdejmujemy z ognia wbijamy do niej jajko i bardzo intensywnie mieszamy aż masa stanie się szklista. Tak przygotowaną polewą smarujemy wierzch wystudzonego sernika. Ciasto pozostawiamy w chłodnym miejscu ( ale nie w lodówce ) do zestalenia się polewy

Smakowite Dania
Ciasteczka orzechowo-owsiane ze słonecznikiem bez mąki i cukru 129

pieczenia szczypta soli Na suchej patelni uprażyć słonecznik i odstawić do ostudzenia. Masło utrzeć z miodem oraz aromatem waniliowym lub migdałowym na gładką, białą masę. Wsypać mielone orzechy, sól i proszek do pieczenia i zagnieść ciasto. Dodać ostudzone ziarna słonecznika i płatki owsiane i ponownie zagnieść ciasto. Z ciasta lepić niewielkie kule wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blaszce do pieczenia

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Czekoladowe Brownie z ciasteczkami Oreo 262

ubić z cukrem na puszystą masę. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i do masy powoli dodawać czekoladę z masłem. Następnie dodać mąkę i sól. Masę przelać do formy. Ciastka przeciąć na pół i udekorować nimi ciasto. Posypać startą czekoladą z lodówki. Wstawić do piekarnika na 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia

cooklife
Mini ptysie z bitą śmietanką 142

margaryna się rozpuści i woda zacznie wrzeć, zdejmujemy na chwile garnek z ognia, dodajemy mąkę i całość dobrze mieszamy, po czym ponownie zagotowujemy. Parzone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie miksujemy dodając po jednym jajku. Masa musi być dobrze rozmieszana, tak by nie było żadnych grudek. Gotową masę przekładamy do szprycy lub mocnego woreczka i formujemy z niej niewielkie groszki

Smakowy Raj
Babka z białek siostry Anieli 378

zimne masło i mleko (najlepiej rozpuścić masło i wlać do niego zimne mleko, wtedy będzie miało odpowiednią temperaturę, by dodać je od razu do ciasta), na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotową masę przelewamy do dwóch foremek na babki (około 11 x 25cm), wysmarowanych margaryną i wysypanych bułką tartą lub grysikiem. Babki pieczemy około 60 – 80 minut

Smakowy Raj
Ekologiczne amarantuski z białym makiem Symbio 138

Symbio 2 łyżki syropu z agawy (można zastąpić miodem) Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. W tym czasie banany rozgniatamy widelcem. W dużej misce mieszamy masę bananową z amarantusem, sezamem, makiem i syropem z agawy. Z ciasta (które wychodzi mocno mokre, ale plastyczne) formujemy nieduże kulki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy, aby przybrały kształt ciasteczek. Pieczemy

Zawsze głodna!
Gofry kokosowe 178

samym początku rozpuszczam olej kokosowy. Następnie mieszam wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy.            Gofrownicę smaruję odrobiną oliwy z oliwek, nagrzewam i  wylewam gotowe ciasto. Trzymam dość długo by były chrupiące.  Można podawać z owocami bądź jogurtem. Ja posypałam mieszanką kakao z cynamonem.  Miłego dnia

Życie na widelcu
Dietetyczne ciastka (z fasoli) 135

mlecznej czekolady Wykonanie: Fasolę odsączyć i wypłukać dokładnie. Za pomocą blendera zmiksować na puree. Składniki na ciasto mieszamy ze sobą. Dorzucamy pokrojoną czekoladę. Ciasto odstawiamy na 20 minut do pół godziny. Po tym czasie masa powinna związać się na tyle, że można ją nakładać łyżką na papier do pieczenia. Pieczemy na 180 stopni przez około 15-20 minut. Smacznego! function

dom-agi.pl
Paluszki krabowe w chlebku 210

żółtym. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i ziołami prowansalskimi. Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy 1/3 masy serowej, układamy połowę pokrojonych paluszków krabowych oraz marchewki. Zalewamy warstwą ciasta i ponownie układamy resztę paluszków i marchewki i znowu zalewamy pozostałością ciasta. Pieczemy w 180 C przez około 90 minut

Zainspirowana w kuchni
Bułka pszenna drożdżowa 170

mąki pszennej. Całość wymieszać aż do rozpuszczenia składników. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce aż drożdże się spienią. Potem połączyć z pozostałymi składnikami./ Masę wyrobić ręcznie około 20 minut lub robotem około 10 min. Ciasto przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. 2. Ciasto wyjąć na lekko obsypany mąką blat i podzielić na 3 części. Każdą

UgotujmyTo.pl
Pączki hiszpańskie czyli popularne gniazdka 176

rozpuści dodać mąkę i szybko wymieszać drewnianą łyżką aż będzie odchodzić od brzegów garnka i zrobi się taka "klucha". Następnie odstawić do ostudzenia. Gdy masa będzie chłodna dodać jajka, wymieszać łyżką, a następnie je zmiksować. Ciasto nałożyć do szprycy z końcówką dużej gwiazdki.  Z papieru do pieczenia wyciąć duży prostokąt i w odstępach wyciskać kółka z ciasta o średnicy

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania