ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:582/1309)

chleb z prażonym słonecznikiem 166

dodaj przesianą mąkę, słonecznik i sól.Wyrób ciasto. Gdy zajdzie potrzeba i ciasto będzie za twarde dodaj wody, a gdy za luźne, odrobinę mąki.Ciasto powinno odchodzić od rąk, być miękkie, gładkie i elastyczne. Wyrobioną masę zostaw w lekko naoliwionej misce, przykryj i odczekaj 50 minut. Po tym czasie uformuj jeden duży, lub dwa mniejsze bochenki. Pozostaw ma kolejne

Pasje Jolki
Tarta z brukselką i brokułami 182

naczynia wlewamy śmietanę, dodajemy jajka, ser żółty, przestudzoną cebulkę z porami, doprawiamy solą i dokładnie mieszamy.Na podpieczone, lekko wystudzone ciasto układamy brokuł podzielony na mniejsze różyczki, brukselkę i całość zalewamy masą śmietanową z cebulką i porami.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy kolejne 30-35 min.  Pieczemy na złoty kolor, tak aby po wbiciu widelca masa nie była płynna.Smacznego

Moniki Smakołyki
Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie 302

innych kremów do smarowania.Przygotowanie:Herbatniki rozkruszamy najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski.Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje.Formujemy z masy okrągłe kuleczki, następie schładzamy w lodówce przez około 20 minut.W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Wiórki oraz migdały wysypujemy na osobne talerzyki.Bajaderki zanurzamy

Mania Gotowania
Bajaderki orzechowe z Nutellą 370

dużej miski.Jeśli używacie rodzynek, najlepiej namoczyć je wcześniej w ciepłej wodzie. Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje.Formujemy z masy okrągłe kuleczki, następie schładzamy w lodówce przez około 20 minut.W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Orzechy wysypujemy na osobne talerzyki.Bajaderki zanurzamy w czekoladzie

Mania Gotowania
Orkiszowy chleb dyniowy na drożdżach z pestkami 165

minut lub pokroić w drobna kostkę,zalać 50 ml wody i dusić do miękkości około 10/15 minut.Ostudzić i zblendować na gładką masę z mąki orkiszowej,kukurydzianej,soli,oleju i dyniowego puree zagnieść ciasto ,ewentualnie dodać wodę.Wodę dodawać stopniowo.Trzeba pamiętać,że dodatek puree z dynii samo w sobie zawiera sporo wody i bardzo rozrzedza ciasto.Wmieszać do ciasta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Błyskawiczne pierniczki 172

przyprawy zapraszam do naszego sprawdzonego sprzedawcy SKWORCU Wykonanie; Miód, masło, cukier w rondelku rozpuszczamy na małym ogniu.Dodajemy przyprawę do piernika i studzimy. Do zimnej masy dodajemy jajko i miksujemy.Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagniatamy ciasto. Formujemy dowolne kształty. Piekarnik nagrzewamy do 180-200 C. pieczemy około 10 minut

Anioły w kuchni
KNEDLE ZE ŚLIWKAMI Z KASZĄ JAGLANĄ - BEZGLUTENOWE 214

ziemniaki zmiksuj w malakserze lub blenderze. Ziemniaki możesz przecisnąć przez praskę lub zmielić z kaszą w maszynce do mielenia mięsa. Jak Ci wygodnie.Do masy z ziemniaków i kaszy dodaj obie mąki i wyrób ręcznie ciasto. Ciasto będzie się trochę kleiło do rąk, dlatego lekko możesz je podsypywać mąką ziemniaczaną.Urwij kawałek ciasta, uformuj niewielką kulkę i rozpłaszcz ją na dłoni

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciastka z maszynki 3243

pieczenia. Z wymieszanych składników robię formę krateru do którego wlewam roztopioną margarynę ( margarynę roztapiam powoli i na bardzo małym ogniu ). Z całości zagniatam ciasto. W trakcie zagniatania dolewam po trochu mleka do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę dzielę na 3 części, jedną zostawiam naturalną , do drugiej dodaję mak, do trzeciej kakao i każdą z jeszcze trochę wyrabiam po czym chłodzę

Mechanik w kuchni
Śniadanie wyciągające z łóżka 149

mleko, dodać skórkę i dokładnie wymieszać. Do drugiej miski przesiać mąkę, wymieszać z sodą, solą i cukrem. Dodać do mokrych składników, dokładnie połączyć (w masie nie może być grudek).Na dobrze rozgrzaną patelnię wykładać porcje ciasta (około 2 łyżek), smażyć na złoto-brązowy kolor z dwóch stron.Podawać ciepłe z karmelizowanym rabarbarem.Smacznego!Zdjęcie jest, jakie jest - jak już śpioch wynurzył

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pełnoziarniste ciasteczka z dynią i orzechami! / dla gości 127

piekarniku do miękkości, miąższ zmiksuj blenderem na gładką masę - puree z dyni powinno być gęste i mało wodniste, jeżeli użyjecie zwykłej dyni jadalnej to masa będzie bardziej wodnista i wtedy musicie dodać więcej mąki do ciasta na ciasteczka - wszystkie składniki wsyp do miski i zagnieć ciasto (pamiętaj masło musi być prosto z lodówki) - ciasto konsystencją powinno przypominać ciasto kruche, czyli

SMYKWKUCHNI
malinowy ucieraniec... 140

potrzeba cukier puder jajka, cukier, tłuszcz miękki, olejek pomarańczowy utrzeć mikserem z 5 minut masa będzie "zważona" ale to ma tak być do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i ucierać z 2 minuty ciasto ma być gęste tortownica 24 cm, dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką ciasto rozsmarować na dnie blaszki i posypać

W Mojej Kuchni Lubię
śliwkowiec z kokosową nutą... 150

śliwki, - ile potrzeba cukier puder jajka, cukier, tłuszcz miękki utrzeć mikserem z 5 minut masa będzie "zważona" ale to w niczym nie przeszkadza do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i ucierać z 2 minuty ciasto ma być gęste tortownica 24 cm, dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką ciasto rozsmarować na dnie blaszki

W Mojej Kuchni Lubię
sernikowiec jogurtowy bez tłuszczu... 168

gęsty, 2 opakowania budyń śmietankowy, 200 gram biszkopty, 1 tabliczka czekolada gorzka, - ile potrzeba cukier puder żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel do masy dać dwa duże gęste jogurty wiśniowe i mikserem na gładkie ciasto wsypać budynie i mikserem dobrze wymieszać na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie łyżką wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia

W Mojej Kuchni Lubię
sernik z brzoskwiniami na biszkoptach... 184

delikatnie wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia biszkopty rozłożyć na dnie i bokach blaszki i przelać masę sernikową odsączone brzoskwinie powkładać do masy sernikowej piec w 200C około 45 minut - jeśli się wierzch ciasta szybko przypieka to przykryć go papierem do pieczenia sernik upieczony wyjąć z blaszki jak dobrze wystygnie rant sernika posypać pudrem cukrem sernik jest wilgotny

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada szpinakowa z serem i łososiem wędzonym 195

stopni. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać  z masą szpinakową .Prostokątną blachę do pieczenia wyłożyć papierem i wylać na nią masę szpinakową, rozsmarować po całej blaszce. Piec 15 minut. Po upieczeniu ciasta zostawić je na 5 minut do ostygnięcia, a następnie zdjąć papier .Fetę wymieszać z kozim serem wymieszać , całość rozsmarować na upieczonym cieście szpinakowym

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania