ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:312/1309)

Leniuszki 170

praską do ziemniaków jednocześnie mieszając z żółtkami. Następnie na połączony twaróg z żółtkami wykładamy ubitą pianę z białek i zasypujemy przesianą mąką. Całość łączymy do uzyskania jednolitej masy. Łyżką oddzielamy kawałki ciasta, z którego formujemy wałeczki jak do kopytek na blacie obsypanym mąką. Wrzucamy do, osolonej gotującej się wody. Jak wypłyną odcedzamy. Honorietta lubi wcinać je z roztopionym masełkiem

Karczma Honorietty
Pierniczkove love 181

miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy kakao i rozpuszczoną w wodzie sodę. Następnie dolewamy do tego miksturę z rondelka. Całość mieszamy, a następnie zagniatamy na jednolitą masę. Wydzielamy mniejsze kawałki ciasta i rozwałkowujemy na stolnicy, a następnie przechodzimy do wycinania pierniczków. Po wycięciu rozkładamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego to 180 stopni

two broke sisters
Tarta z malinami 151

ciasta widelcem. Ciasto osłaniamy pergaminem i zasypujemy fasolą, aby je nieco obciążyć. Pieczemy przez ok. 15 min, następnie usuwamy obciążenie i papier i dopiekamy do zarumienienia. Upieczone ciasto studzimy. Składniki na masę: 300 g śmietanki 30% 200 g serka mascarpone biała czekolada - 100 g maliny - ok. 400 g Wykonanie masy: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie ubijamy dobrze schodzoną śmietankę

psgotujemy
Cake pops - wypiekane ciastka na patyku 165

gorzka czekolada posypki Piekarnik nagrzać do 180  °C  .  Wymieszać suche składniki, dodać mokre i zmiksować. Silikonową formę natłuścić olejem w sprayu. Każde wgłębienie wypełnić masą do 3/4 wysokości. Ciasto wlewamy do foremek bez dziurek ;) i przykrywamy drugą częścią, z dziurkami. Pieczemy ok 20 min. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczek, zanurzyć patyczek do 1/4 wysokości w rozpuszczonej czekoladzie

Atlas Smaków
makaron domowy z pieczonym burakiem 177

wody 3 jajka sól 2 upieczone buraki Wykonanie Buraki nieduże dwa ,lub jeden duży upiec w piekarniku.Przesiać mąkę, wbić jajka, dodać sól, wodę ,zmiksowane na gladka masę buraki i zagnieść ciasto. Wywałkować porcjami bardzo cienko i zostawić do przeschnięcia.Rozwałkowany makaron posypać mąką, zwinąć w rulon. Kroić nożem wąskie paski i rozrzucić na stolnicy. Zagotować osolona wodę w garnku

w mojej kuchni
Ciasto na biszkopcie z czerwoną porzeczką 339

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne, orzeźwiające ciasto na biszkopcie z czerwoną porzeczką, masą z bitej śmietany i mascarpone. To jest mój autorski przepis na ciasto, mam nadzieję że wam posmakuje Post Ciasto na biszkopcie z czerwoną porzeczką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Brzoskwiniowa rozkosz 121

nabierze  puszystości (około 30 minut) Do wyrośniętego rozczynu wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy roztrzepane jajko, stopione letnie masło, 3 łyżki letniej wody, sól oraz 2 łyżki cukru.Wyrabiamy ciasto na gładką i elastyczną masę. Przykrywamy szmatką na ok.godzinę do wyrośnięcia.  Po godzinie ponownie wyrabiamy, posypujemy mąką deskę lub blat na którym wyrabiamy ciasto. Odrywamy po małych kawałkach, o średnicy

dlaSmaQ
JAZBAY / JUNIPER BERRY CROSTATA – SKYRIM – crostata z borówkami 252

ciasta, to będzie to najlepszy wybór, gdyż nie ogrzeje Wam ciasta). Kiedy powstanie coś w rodzaju piasku, dolewamy 1 łyżkę zimnej wody i szybko ugniatamy ciasto do połączenia składników, tak aby uzyskać jednolitą masę. Można dodać jeszcze 1 łyżkę wody, jeśli masa nadal rozsypuje nam się w rękach. Gotowe ciasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce

Nerds Kitchen
Muffiny z borówką amerykańską 174

pieczenia przesiać i wymieszać. Wsypać do mokrych składników i krótko wymieszać tak, aby składniki się połączyły. Na koniec dodać borówki obtoczone w mące i delikatnie wmieszać do ciasta.  3. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami (do 3/4 ich wysokości). Piec w 180 st.C przez około 20 minut. Po tym czasie wyjąć i przestudzić na kratce

Nastoletnie Wypiekanie
Jabłka w cieście 164

pieczenia szczypta soli 4 jabłka olej do smażenia   2 łyżkki cukru pudru  1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto połączyć razem na gładką masę.  Jabłka umyć ,obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w grube plastry. Na patelni rozgrzać olej. Plastry jabłek  zanurzać

magiczna kuchnia Kasi
Domowy makaron 141

pomidorowej..  250 g mąki  1 jajko  woda sól Mąkę wysypać na stół i zrobić w nim wgłębienie.Wbić jajko, wsypać sól i wyrabiać ciasto, aż powstanie jednolita masa. Dodać odrobinę wody i zagniatać ciasto.Cienko rozwałkować podsypujac mąką .Pokroić w paski.Gotować w osolonej wodzie

Moje domowe kucharzenie
Konfitura z rabarbaru 115

bardzo kwaśny, dlatego nigdy wcześniej nie zdecydowałam się na zrobienie konfitury z rabarbaru. W tym roku pomyślałam jednak, ze taka kwaśna konfitura będzie rewelacyjna do przełamania słodkich mas w tortach lub ciastach, jak również będzie idealna do puddingu z chleba. Składniki: 2 kg rabarbaru ok. 800 g cukru cynamon do smaku opcjonalnie kardamon Wykonanie: Rabarbar obrać, pokroić na mniejsze kawałki

Mama Gotuje
Tort czekoladowy 145

jednym zamachem i później przekroić gotowy biszkopt na trzy części ale piekąc trzeba pamiętać o wydłużeniu nieco czasu pieczenia. Najlepiej przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. Gdy jest suchy, ciasto jest gotowe. Podobnie masę na dwie pierwsze warstwy można również przygotować od razu, bo trzecia warstwa jest przygotowywana nieco inaczej.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Paprykowe placki z kaszy jaglanej 166

Przestudzoną kaszę dołożyć do papryki i jajka. Wymieszać. Dosypać przesianą mąkę oraz przyprawy i dokładnie połączyć. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Delikatnie posolić i dołożyć do masy na placki. Jeżeli ciasto wyda się zbyt zwarte możemy dodać 1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego. Na patelni mocno rozgrzać olej rzepakowy (ważne jest żeby temperatura była wysoka, ponieważ placki nie będą przywierały

ChilliJemy
Kopytka 146

się zrobić to bardzo dokładnie, aby nie zostały żadne grudki. Dodajemy mąkę i 1 jajko. Jeśli nie soliliśmy wody, w której gotowane były ziemniaki – musimy naszą masę posolić. Wyrabiamy jednolite ciasto – proponuję się przyłożyć i wyrobić je bardzo dokładnie – jak będzie się bardzo kleić dosypać odrobinę mąki. Ciasto dzielimy na mniejsze porcje, formujemy na stolnicy wałki

Ugotuj to sam ...

Proponowane wyszukiwania