MASA MARCEPANOWA

MASA MARCEPANOWA

MASA MARCEPANOWA

Robicie sami masę marcepanową? Ja dostałam świetny przepis na wykonanie tej masy do zdobienia tortów. Przy okazji wypróbowałam świetny zestaw wykrawaczek z tłoczkiem ze sklepu mykitchen.pl  do wycinania kwiatów m.in z masy marcepanowej. Zobaczcie sami   Składniki: 250 g migdałów 250g cukru pudru 30ml Amaretto łyżeczka olejku migdałowego Sposób przygotowania: Wykonanie: Migdały włożyć do miski , zalać wrzątkiem. Po ok 5 minutach migdały mozna łatwo obrać ze skórki. Osuszyć, zemleć. Zmielone połaczyć z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.