ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:314/1309)

Pancakes z warzywami 149

Dodać jajko, mleko, olej, zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, ser feta rozgnieść widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę, i dodać wszystko do masy. Rozgrzać patelnię, nakładać ciasto i smażyć ok 2 min, obrócić na drugą stronę i smażyć ok 1 min. Posypać można z góry startym serem i gotowe. Smacznego

pink envelope
Miodowe pancakes 95

smażenia migdały do posypania góry Sposób przygotowania Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i otrębami. W oddzielnej misce jajka wymieszać z olejem, miodem i mlekiem. Przelać masę do suchych składników. Ciasto ma być gęste. Na patelni rozpuścić kawałek masła, nakładać ciasto dużą łyżką. Smażyć z każdej strony ok 2-3 min do złotego koloru. Podać z miodem i kruszonymi migdałami

pink envelope
Kluski śląskie 282

przekładamy do osobnego naczynia. Następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną, tak aby zrównała się z powierzchnią ziemniaków. Dodajemy jajka i resztę ziemniaków, Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Z gotowej masy odrywamy niewielkie kawałki ciasta i formujemy z nich kuleczki, następnie palcem robimy małe wgłębienie. Gotowe kluski wrzucamy do osolonej wody i gotujemy ok. 4-5 min. od czasu wypłynięcia.  Smacznego

Kolejny blog o gotowaniu
Knedle z suszonymi śliwkami 135

Ziemniaki przecisnąć przez praskę. -Mąkę przesiać na stolnicę,  ziemniaki  i przy pomocy noża połączyć składniki. -Dodać roztrzepane jajko i łyżkę oliwy. -Wyrobić rękami na jednolitą masę. -Stolnicę posypać mąką. -Ciasto podzielić na części , uformować  w   wałeczki   i pokroić je  na mniejsze części /wielkości  piłeczki pimpongowej/ -Każdy  kawałek spłaszczyć , zrobić

Zakamarki mojej kuchni
Śledź smażony w cieście 165

kamis Przygotowanie: _______________________ Śledzie oczyścić, umyć i wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem. Do miski wbić jajka i dokładnie roztrzepać,dodać wodę, mąkę i przyprawy.Wyrobić na jednolitą masę. Ryby zanurzyć w cieście i przełożyć na gorącą patelnię z olejem. Smażyć na złoty kolor na niedużym ogniu około 12-15 min , przewracając z jednej strony na drugą.Przełożyć na talerz, podawać skropione

Gosia gotuje
Pierniczki Norymberskie 152

łyżki rumu, albo innego alkoholu Przygotowanie: miód podgrzewamy z przyprawą i masłem oraz rumem, studzimy,  dodajemy żółtko  stopniowo przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia ciasto wyrabiamy na gładką masę, wałkujemy na grubość ok. 0,5cm i wykrawamy gwiazdeczki układam na blasze wyłożonej papierem i pieczemy 20 minut w temp

Luźna Kuchnia
Krokiety z mięsem. 127

vegeta, pieprz i papryka 100 g śmietany 12-18% 1 jajko dodatkowo: 1 jajko bułka tarta oraz rozkruszone płatki kukurydziane olej do smażenia WYKONANIE: wszystkie składniki na ciasto miksuję na gładką masę zmielone mięso smażę ze wszystkimi przyprawami dodaję śmietanę, jajko i  mieszam farsz nakładam na naleśniki, zawijam brzegi i roluję obtaczam w rozkłóconym jajku i panierce (płatki kukurydziane

Kuchnia Beaty
Naleśniki z nadzieniem owocowym 130

jogurtu greckiego 50 g czekolady PRZYGOTOWANIE: W misce lub w robocie kuchennym łączymy ze sobą mąkę, mleko, jajko i szczyptę soli. Po wymieszaniu dodajemy do masy łyżkę oleju , wtedy ciasto nie będzi przywierało do patelni. Smażymy naleśniki.  Wszystkie owoce obieramy. Dwie mandarynki zostawiamy do dekoracji, resztę owoców kroimy w małe kawałki i podsmażamy na patelni, aż zmiękną. Dodajemy cukier

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kluseczki ziemniaczane z masłem. 162

średnim sitku. Zmielone ziemniaki wsypać do miski, dodać pozostałe składniki ( jajko, olej, mąkę pszenną i ziemniaczaną ), doprawić solą do smaku i wymieszać wszystko razem na jednolitą masę. Następnie formować z ciasta wałeczki o średnicy około 1 i 1/2 cm, trochę spłaszczyć palcami lub nożem i kroić ukośnie ostrym nożem w kawałki o długości około

Przepisy i porady kulinarne
"Pijane" Faworki . 168

wlać do naczynia z miarką , bądź do szklanki i dopełnić piwem do pojemności 250 ml Wymieszać. Mąkę przesiać do miski , dodać sól i proszek do pieczenia. Wlewać masę piwną i zagniatać ciasto. Trzeba na to poświęcić kilka minut aby zapewnic sobie chrupkie delikatne faworki. Gdy już ciasto będzie jednolite i elastyczne odłożyć na ok 10 min pod przykryciem. Odrywać kawałki

Malinowa Kawiarenka
Tarta z pieczarkami i serem camembert 188

jajko i śmietanę - doprawić solą i pieprzem - i ostrożnie polać farsz masą jajeczną. Na wierzchu ułożyć plastry sera camembert i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.  Uprzedzam, że masa może wylewać się poza ciasto, więc lepiej żeby foremka była większa i miała wyższe brzegi.  Brzegi ciasta posmarować białkiem za pomocą pędzelka i piec ok. 20-25 min. w 180 st.C

Pasja Smaku
Lukrowane pierniczki 131

miód i cukier podgrzałam do rozpuszczenia. Dodałam przyprawę do piernika i ostudziłam do temperatury pokojowej. Mąkę przesiałam do dużej miski. Dodałam sodę, kakao i jaja. Wlałam przestudzoną masę miodową i zagniotłam ciasto. Odstawiłam na noc do lodówki. Następnie wałkowałam ciasto na obsypanej mąką stolnicy na grubość około 4-5 mm. Piekłam w 180 stopniach przez około 15minut. Jak upiec pierniczki

Zapiski Młodej Żony

Proponowane wyszukiwania