ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:316/1309)

Podwójnie Czekoladowe Brownie z Serkiem i Malinami 325

składników. Serek ucieramy z 50 g cukru i 1 jajkiem. Dodajemy maliny i delikatnie mieszamy. Blachę o wymiarach 24 x 25 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciemne ciasto, wygładzamy i przykrywamy masą serową. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50 minut. Wystudzone możemy posypać cukrem pudrem. The post Podwójnie Czekoladowe Brownie z Serkiem i Malinami appeared first

Made By Mom And Son
1483. Prosty chleb 211

bok.Pozostałe sypkie składniki (poza bułką tartą) wymieszać w dużej misce i wlać do nich wodę z drożdżami.Wszystko dokładnie wymieszać łyżką aż do uzyskania zwartej masy, a następnie odstawić ciasto w przykrytej misce na 30 minut, aby w tym czasie mogło wyrosnąć.[ ja wyręczyłam się automatem do chleba].Wyrośnięte ciasto wymieszać jeszcze delikatnie i przełożyć do natłuszczonej i oprószonej

Moje domowe kucharzenie
1546. Makaron domowy 180

Różowej kuchni . 50 dkg mąki 4 jajka sól do smaku woda  Mąkę wysypać na stół i zrobić w nim wgłębienie.Wbić jaja, wsypać sól i wyrabiać ciasto, aż powstanie  jednolita masa. Dodać odrobinę wody i zagniatać ciasto.Cienko rozwałkować podsypujac mąką .Pokroić w paski.Gotować w osolonej wodzie

Moje domowe kucharzenie
Biszkopt na majonezie z masą makową, czyli makowiec inaczej ;) 241

Biszkopt na majonezie z masą makową Bardzo lubię ciasta przygotowane z dodatkiem majonezu - zawsze są puszyste i mięciutkie, bardzo delikatne. Choć majonez w cieście w pierwszej chwili może zaskakiwać, to wierzcie mi, że po upieczeniu absolutnie go nie czuć :) Zwróćcie uwagę, że nie dodajemy już do ciasta żadnego innego tłuszczu - masła, margaryny czy oleju. Tę rolę spełnia majonez :) Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Kokosowa tarta z jeżynami 211

Ciasto wyjąć z lodówki. Rozwałkować, podsypując mąką, na okrągły placek. Wysmarowaną olejem i posypaną bułką tartą blachę do tarty wyłożyć ciastem. Docisnąć brzegi, odciąć nadmiar ciasta. Na cieście ułożyć owoce, zalać masą śmietanową. Piec w 170 stopniach C 60-70 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Tarta śliwkowo - czekoladowa 188

czekoladę wymieszać. Ciasto rozwałkować, podsypując mąką. Przenieść ciasto, za pomocą wałka na formę do tarty ( posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą ). Docisnąć brzegi, odciąć nadmiar ciasta. Na cieście ułożyć owoce. Zalać masą śmietanową. Piec w 170 stopniach C, około 60 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Mazurki zurawinowe 130

razem zurawina z jablkiem i miodem. Pomysl zaczerpniety do Dorotus z blogu Moje Wypieki . Mam tylko nadzieje, ze mazurki beda smakowaly tak samo dobrze jak wygladaja :) Ciasto: przepis i wyknianie Masa: 1 szklanka suszonej zurawiny 3/4 jablka 1 lyzka miodu 0,5 szklanki wody wykonanie: Obrane i pokrojone w kostke jablko wrzucamy do garnuszka wraz z zurawina, miodem i woda

Przysmaki Karolki
Ciasto ucierane z truskawkami 762

Ciasto ucierane z truskawkami to kolejny prosty i szybki w wykonaniu wypiek z sezonowymi owocami. Dodatek soku z cytryny sprawia, że ciasto ma delikatny cytrynowy aromat. Masa przed pieczeniem jest bardzo gęsta, dzięki temu ułożone na górze truskawki nie wpadają do środka i pięknie dekorują wierzch ciasta po upieczeniu. Ciasto tradycyjnie jak większość ciast ucieranych pieczemy do tzw. suchego patyczka

Smakołyki Bereniki
Ciasto Rabarbarowe 183

pszennej 7 dkg mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok 1 kg rabarbaru 3 łyżki cukru 2 łyżki bułki tartej Cukier puder do posypania ciasta. Wykonanie : Jajka ubić z cukrem na puszystą masę , dodać ostudzoną margarynę. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rabarbar pokroić w ok 1,5 cm kawałki , wymieszać z cukrem

Malinowa Kawiarenka
Muffiny czekoladowe z białą czekoladą 175

kakao. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.( ostudzić ) Składniki mokre :  kefir , jajko,rozpuszczona czekoladę z masłem. Składniki suche i mokre wymieszać ze sobą tak ,aby masa pozostała grudkowata. Część ciasto wylać do foremki muffinkowej , położyć kostkę białej czekolady i przykryć następną porcją ciasta. Włożyć muffinki do piekarnika i piec ok. 25 - 30 minut. w temp. 180 C. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Racuchy z jabłkami 284

jabłka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy mleko, cukier, oraz żółtka jaj. Białka ubijamy i łączymy z pozostałą masą ( najlepiej łyżką aby ciasto było puszyste). Obieramy jabłka, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm. Zanrzamy otrzymane plastry jabłek w cieście i smażymy na patelni na złoty

Pudełko rozmaitości
Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym. 289

ziemniaki są ciepłe, łatwiej się wszystko razem miesza. Następnie czekamy aż ziemniaki całkiem się wystudzą. Dodajemy jedno jajko i mąkę, wszystko razem mieszamy na gładką masę. Formujemy kotlety, jeżeli ciasto bardzo się klei, możemy podsypać mąką. Kotlety obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy razem z sosem. Z podanej porcji

Czerwona Porzeczka
Rolada Żyrafa 370

był na dole (czyli ciemną częścią do góry). Przykrywamy arkuszem papieru do pieczenia. Ciasto zawijamy na wałek i zostawiamy do wystygnięcia. Nadzienie: Śmietanę ubijamy, dodajemy śmietan-fix. Ciasto rozwijamy i smarujemy masą śmietanową. Układamy wiśnie i ponownie zwijamy. Gotową roladę owijamy papierem i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Chleb mieszany z sorgo i amarantusem na zakwasie 121

oraz zawiera mikroelementy: wapń i żelazo. Próbowałam je zmielić na sucho, ale mój blender nie dał rady :( Młynka do kawy nie chciało mi się myć ;) Zanim przystąpiłam do wyrabiania ciasta na chleb, namoczyłam (ok. 3 godzin) ziarna w ok. 150 ml przefiltrowanej wody. Składniki na keksówkę o wymiarach (26 x 8 x 7) cm : 120 g sorgo 80 g amarantusa(...)minut, aż powstaną pęcherze powietrza. Masę przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na noc do wyrośnięcia.   Rano następnego dnia Odłożyć do zamykanego pojemnika garść ciasta na zaczyn następnego wypieku. Resztę masy przełożyć do foremki. Przykryć folią lub wilgotną ściereczką i odstawić na ok. 2 godziny do wyrośnięcia. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni C. przez

Weekendy w domu i ogrodzie
Bananoffee pie 138

dlatego witam Was najsłodszym ciastem 'ever', jakie kiedykolwiek jadłam. Jest tak słodkie, że po jednym kawałku, marzy się tylko o gorzkiej herbacie lub kawie. Przepis dość długo czekał na realizację i w końcu się doczekał. 'bananoffee pie' Składniki (na standardową formę od tarty): - 150-200g herbatników - 40 g masła (rozpuścić i ostudzić) - 1 puszka masy krówkowej - 2 średniej wielkości(...)bardzo chłonne są herbatniki). Masą wyłożyć dno i brzegi formy. Wsadzić do lodówki. Masę krówkową lekko podgrzać, aby stała się bardziej płynna. Posmarować nią spód ciasta. Banany obrać i pokroić na plasterki. Ułożyć na masie krówkowej i skropić je delikatnie sokiem z cytryny. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać ziarna z wanilii. Wyłożyć śmietanę na bananach i wierz

CookYourself

Proponowane wyszukiwania