Biała czekolada i maliny to chyba bardzo udane połączenie, co dało się także poczuć w pysznym cieście na bazie kefiru i mąki kokosowej. Jego struktura jest kleista, ale zarazem(...)mięciutka, lekko puszysta. Same ciacho jest bardzo słodkie, choć nie zawiera dodatku cukru, nawet z czekolad, bo czekolady od Light Sugar cukru nie zawierają 😮 Dodatek malin nadał z kolei delikatnej nutki kwaśności. Podsumowując, ciasto jest pyszne i mega słodkie. Składniki: 250 g mąki orkiszowej jasnej 80 g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g erytrytolu
Zdrowie na języku :PLINK NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI LINK AROMATYCZNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI LINK DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM LINK KOTLECIKI SIEKANE Z KURCZAKA I SERA ŻÓŁTEGO LINK CIASTO NA OLEJU Z MALINAMI LINK FIT 3 BIT LINK CIASTO CZEKOLADOWO BANANOWE Z ORZECHAMI LINK Mam nadzieje, że wykorzystacie parę moich przepisów i podzielicie się swoją opinią które przypadało Wam najbardziej
zdrowo i aktywnieLINK NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI LINK AROMATYCZNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI LINK DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM LINK KOTLECIKI SIEKANE Z KURCZAKA I SERA ŻÓŁTEGO LINK CIASTO NA OLEJU Z MALINAMI LINK FIT 3 BIT LINK CIASTO CZEKOLADOWO BANANOWE Z ORZECHAMI LINK Mam nadzieje, że wykorzystacie parę moich przepisów i podzielicie się swoją opinią które przypadało Wam najbardziej
Zdrowie i pysznie na talerzuLato to czas kiedy możemy cieszyć się świeżymi owocami. Ciasta wtedy przygotowane są bogate w kolory i smaki. To ciasto to kwintesencja lata: czerwone porzeczki, maliny i kakaowy biszkopt uzupełniają się. Ciasto jest delikatne, puszyste i bardzo owocowe. Składniki: BISZKOPT: 4 jajka szczypta soli 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1,5 łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki wody
Kuchnia w oparachkąpieli wodnej, podgrzewamy do rozpuszczenia. Przelewamy do śmietany, miksujemy do połączenia. Śmietanę przekładamy na maliny, dociskamy drugim blatem biszkopta. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, smarujemy wierzch ciasta. Na górze układamy maliny i dekorujemy płatkami czekoladowymi
VioletoweKucharzenieTradycyjne, wyjątkowo proste, a przy tym bardzo smaczne ciasto jogurtowe. Idealne na piknik, wypad ze znajomymi lub jako klasyczny domowy niedzielny wypiek. Ciasto jogurtowe smakuje niemal
Słodka StronaCiasto: 4 szklanki mąki 3 łyżki oleju pół łyżeczki soli woda Farsz: maliny ( mogą być mrożone ) cukier puder Mąkę przesiać do miski, dodać sól, olej i powoli wlewać bardzo ciepłą wodę, prawie gorącą ( ok 1 szklanki ). Wyrobić zwarte, elastyczne ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na 30 min. Odkroić część ciasta, resztę przykryć ściereczką(...)wysychało. Stolnice podsypać lekko mąką. Ciasto bardzo cienko rozwałkować. Wykrajać kółka np. brzegiem szklanki i nakładać na ich środek 2-3 maliny ( mrożone maliny wyjąć przed samym lepieniem ), ewent. dosłodzić szczyptą cukru pudru. Ciasto złożyć i zlepić. Gotowe pierożki układać luźno aby się nie skleiły. Zagotować wodę w dużym płaskim garnku. Lekko posolić. Pierogi władać partiami na wrzątek, gotować
Atlas SmakówREWELACYJNIE. Składniki: Ciasto 150 gram margaryny 100 gram cukru 300 gram mąki 1 jajko Masa 500 gram ricotty 4 jajka ok.150 gram cukru pudru 500 ml malin Wykonanie: Ze składników na ciasto robimy ciasto, chłodzimy je przez 30 minut w lodówce. Po tym czasie wyklejamy ciastem formę do tarty i nakłuwamy widelcem. Następnie w nagrzanym piekarniku(...)podpiekamy ciasto przez 15 minut. Ricottę ucieramy z jajkami, cukrem pudrem. Na podpieczoną tartę nakładamy maliny i wylewamy masę z ricotta. Pieczemy dalej przez ok 35 minut. I gotowe. SMACZNEGO
Smaki Ewypisze. Jak przelać słowa na papier. Jak wyrzucić z siebie emocje. Pamiętnik gdzieś zapomniany leży. I tu też mnie jakoś tak mało. Ale, przynajmniej piekarnik wciąż mnie lubi. (ciasto bananowe z malinami i migdałową kruszonką, na jogurcie greckim z daktylami) Przepis: 200ml mleka ( u mnie zwykłe i kokosowe ok.3:1) mały zmiksowany banan(ok.100g) 25g mąki ziemniaczanej szczypta soli Mąkę
More food, love and dreamsCiasto zrobiłam ze składników, które aktualnie miałam w domu :) Wyszło delikatne i nie za słodkie. Wykorzystałam truskawki i maliny zamrożone latem. Ciasto s makuje słońcem i wakacjami. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia i octu MASA SEROWA: 1 kg sera w wiaderku(...)dobrze zmielonego twarogu 2 wiśniowe galaretki 3-4 łyżki cukru pudru WIERZCH: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka agrestowa ok. 60 dag mrożonych owoców np. truskawek lub malin WYKONANIE: OWOCE: Wyciągamy z zamrażarki żeby się lekko rozmroziły. BISZKOPT: Ubijamy białka i dosypujemy partiami cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem i powoli wlewamy do białek, ciągle miksujemy. Mąkę
Pani na deserSezon na maliny pomału dobiega końca, więc korzystając z ostatnich dni z dostępem do tych owoców, zapraszam Was serdecznie na przepyszną tarte z malinami, kremem z serkiem Ricotta i obłędnym karmelem z masła orzechowego. SKŁADNIKI ciasto na tarte: 25 dag mąki 130 g masła zimnego 1/3 szkl cukru opakowanie cukru waniliowego jajko płaska łyżeczka proszku do pieczenia Jak najszybciej zagnieść(...)ciasto , włożyć do lodówki na godzinę, wyjąć, wyłożyć blaszkę ponakłuwać widelcem, piec około 35 minut w temp 200 stopni, ma się zarumienić. Studzimy. krem: serek Ricotta galaretka cytrynowa 300 ml jogurtu greckiego pudełeczko malin 2 banany Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie w 1/2 szklanki, studzimy, jak będzie całkowicie zimna i już lekko tężejąca dodajemy do serka wymieszanego z jogurtem
SMYKWKUCHNIŁatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto pod cienką, migdałową bezą. Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki 6 zółtek 4 białka 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/4 kostki margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego (15g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kilkanaście świeżych lub mrożonych malin Migdałowa skorupka: 2 białka 4 łyżki cukru 15 dag płatków migdałowych aromat migdałowy(...)wanilinowy i jeszcze chwilę miksować. Porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie strużką wlać rozpuszczony tłuszcz. Ciasto wylać do foremki (23x32) wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć połówki malin. Piec około 35 minut w temperaturze 175 stopni. W tym czasie ubić na sztywną pianę białka i cukier przeznaczone na skorupkę. Dodać płatki migdałowe i kilka kropel aromatu
Praktyczna plsmakoszy wytrawnego wina. Ja w nim uwielbiam delikatność malin, jest najlepsze na świecie... Przepis podaję na dużą blaszkę 35x22 cm. Składniki: - 30 dag malin lub więcej tak, żeby wypełnić całą górę ciasta - 20 dag dobrego masła - 35 dag dobrej gorzkiej czekolady z dużą zawartością kakao - szklanka mleka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 4 łyżki naturalnego kakao - 1 szklanka cukru(...)dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy i wlewamy masę czekoladową oraz alkohol. Miksujemy do połączenia się wszystkich składników. 3.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, na wierzch wysypujemy maliny. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160-170 C na ok 60-65 minut
Apetyczna babeczkajogurtu greckiego i śmietany oraz galaretką z owocami. Idealny deser na lato. Ciasto możemy wykonać z różnymi owocami np. truskawkami, malinami, borówkami czy wiśniami. Ciasto jogurtowe z galaretką i owocami Drukuj przepis Składniki Biszkopt: -5 jajek -3/4 szklanki cukru -3/4 szklanki mąki pszennej -1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa jogurtowa(...)wrzątku -owoce: u mnie truskawki, maliny i borówki Przygotowanie --> Biszkopt: * --> Obie mąki przesiewamy, odkładamy. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę (z szczyptą soli). Następnie dodajemy partiami cukier, cały czas ubijając. Gdy piana będzie sztywna i błyszcząca dodajemy po jednym jajku, cały czas ubijając. Dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy szpatułką. --> Ciasto przelewamy do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem
Marta Gotujeupieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a najlepiej pozostawiamy do następnego dnia. Następnie równo ścinamy górę ciasta i kruszymy. Ciasto przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 100 g cukru pudru dodatkowo: maliny i borówki do dekoracji wykonanie: Serek rozmiksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Ubitą śmietankę dodajemy do serka(...)wykonanie ciasta: Jeden z blatów umieszczamy na paterze, wykładamy równomiernie na niego 1/2 cz. kremu, przykrywamy drugim blatem, który pokrywamy wraz z bokami pozostałym kremem. Całość obsypujemy pokruszonym ciastem. Dekorujemy np. malinami i borówkami. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzenia