ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:81/475)

Deser mus malinowy z biszkoptami 203

pomysł na prosty i smaczny deser. Smak ciasta może się za każdym razem różnić, ponieważ zależy od słodkości malin.  Jest to lekkie ciasto. Idealne na lato. Składniki: - 3 galaretki malinowe - biszkopty - 250g  malin - 700ml wody Sposób przygotowania: Maliny myjemy i blendujemy na gładki mus. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do przestygnięcia. Po tym czasie dodajemy mus malinowy

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto czekoladowo – miętowo – malinowe (na maślance) 97

ciasto należy określić jednym słowem – rozkoszne! Ciasto Wam zostawiam, a sama uciekam na meczyk :) Składniki ( tortownica 23 cm): 260 g mąki, 150 g cukru, 3 jajka, ½ szklanki maślanki, ½ szklanki oleju, 2 czubate łyżki kakao, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 10 – 12 kostek gorzkiej czekolady ( 60% kakao), 1,5 łyżeczki kropli miętowych, 1 szklanka malin + kilka do dekoracji (świeżych lub mrożonych), polewa(...)sodą mąkę  oraz olej – mieszać na średnich obrotach  miksera. Stale ubijając do masy dodać przesiane kakao,  krople miętowe i czekoladę. Na koniec  wrzucić maliny i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i  oprószonej mąką tortownicy, wstawić do  nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec  około 50 minut (do suchego patyczka). Wystudzone ciasto

Nie tylko w kuchni
Bezglutenowe bułeczki z malinami 123

dało mi się zarobić. SKŁADNIKI: ciasto: 250 ml ciepłego mleka 130 g masła 25 g drożdży 500 g mąki do ciast Mix per Dolci Nutrifree 100 g drobnego cukru 1 jajko  szczypta soli nadzienie:  300 g malin + 1 jajko do posmarowania + cukier puder Masło rozpuść. Mleko wymieszaj z drożdżami, 1 łyżką cukru i 1 łyżką mąki.Odstaw(...)konieczności podsypując mąką. Z ciasta uformuj wałek i podziel go na ok. 12 kawałków.Z każdego zrób kulkę i rozwałkuj na niewielki, okrągły placek. Na każdym kawałku ciasta połóż po kilka sztuki malin sklej dobrze brzegi. Podsypuj mąką w razie konieczności. Tak przygotowane bułeczki układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na około

Kuchnia bezglutenowa
Waniliowy fit sernik na zimno z malinami 310

Ciasto idealne na ciepłe majowe popołudnia, jako uzupełnienie aromatycznej kawy. Zamiast tradycyjnego kruchego spodu na maśle znajdziemy tutaj płatki owsiane, miód i masło orzechowe. Do tego lekka masa jogurtowa i orzeźwiająca galaretka z malinami. Zapraszam! Spód: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżeczki kakao 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego 1 łyżka masła orzechowego Płatki owsiane zmielić, wymieszać

Chocolate Muffin Blog
KETO MALINOWA CHMURKA (keto, LCHF, bez glutenu) 355

wersji niskowęglowodanowej i wysokotłuszczowej to keto malinowa chmurka, którą zapewne znacie bo jest dość popularna. Nie wymagała większych przeróbek bo wystarczy zrezygnować z cukru, przygotować kruche ciasto na bazie mąki kokosowej, galaretkę z malinami, krem na bazie śmietany i mascarpone oraz bezę na erytrolu. Należy przygotować je dzień wcześniej, ponieważ bezę trzeba wysuszyć a później całość schłodzić. Wydawałoby się(...)jest czasochłonne, ale właściwie najdłużej schodzi z bezą a reszta to kilka minut na zagniecenie ciasta czy ubicie kremu oraz zrobienie galaretki z malin. Keto malinowa chmurka doskonale sprawdza się na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach, o czym świadczy fakt, że zawsze znika ekspresowo z patery z ciastem. Składniki – keto malinowa chmurka (forma 25×30 cm): Składniki

Ola la LCHF
Malinianki :) 153

pszennej - 80g mleka - 1 całe jajko - 4g suchych drożdży - 10g masła - 1 łyżeczka cukru z wanilią - 2 łyżki cukru - ½ łyżeczki soli - 1 jajko do posmarowania ciasta przed pieczeniem Farsz: - 70-100g świeżych malin - 3 łyżki cukru Powyższe składniki wystarczą na 5 mniejszych bułeczek lub 4 większe Zaczynamy od przygotowania ciasta bo musi wyrosnąć zanim zaczniemy piec. Do miski wrzucamy

Kuchenne Wariacje
Tartaletki z malinami 160

Kruche ciasto, masa budyniowa, świeże maliny i galaretka to słodka klasyka która sprawdza się na każde letnie okazje kiedy maliny dostaniemy w każdym warzywniaku lub z własnego ogródka. Od razu proponuję zrobić z podwójnej porcji. Mega pyszne! Składniki: CIASTO KRUCHE  na 4 sztuki: 1 szklanka mąki pszennej 10 dag masła 50 g cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią(...)mleka 1 budyń śmietankowy 50 g masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią DODATKOWO: 1 galaretka malinowa 10 dag malin Maczek smak truskawkowy  do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto włóż do miski, zagnieć ręką ciasto, owiń w folię i włóż na 15 minut do lodówki, następnie schłodzone ciasto rozwałkuj, wylep nim foremki do tartaletek, ponakłuwaj

Wanilia i Kardamon
Dżem z malin 142

Dżem z malin robię bez przecierania, gdyż zawarte w nich drobne pestki uważam za cechę charakterystyczną malin i zupełnie mi one nie przeszkadzają.  Jeśli potrzebuję do ciasta lub kremu malin bez pestek, to dżem lekko podgrzewam i dopiero go przecieram przez sitko. Słodkie maliny zawierają sporo pektyn, dlatego przygotowując z nich dżem, można ograniczyć ilość cukru, a dżem

Kuchcik gotuje
Ciasto jogurtowe z borówkami i jeżynami 97

Bardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła

Bullio
Ciasto jogurtowe z borówkami i jeżynami 184

Bardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła

Bullio
Ciasto jogurtowe z borówkami i jeżynami 296

Bardzo łatwe do wykonania ciasto z owocami. Zamiast borówek i jeżyn można użyć truskawek, malin lub śliwek. Ciasto jest gęste, dzięki czemu owoce nie opadają na dno. Miękkie a zarazem wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu i masła. 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 3 jajka pół szklanki jogurtu greckiego 150 g masła

Bullio
Pancakes z malinami 183

Mam nadzieję, że każdy lubi słodycze! Ja chyba nie znam osoby, która odmawia by zjedzenia placków lub naleśników. Uwielbiam je! Nie muszą być idealnie kształtne, mają

Niezły Młynek
Biszkopt z kremem i malinami 148

kogo: dla mających dość biszkoptu z truskawkami :) dla fanów malin dla lubiących lekkie, owocowe ciasta Składniki na biszkopt: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style(...)Odstaw galaretki do wystudzenia. Gdy ostygną, by przyspieszyć można je włożyć do lodówki, by szybciej się ścięły.  Biszkopt (zimny) posmaruj masą. Na masie rozłóż maliny i zalej je tężejącą galaretką.  Gotowe ciasto przechowywać w lodówce. Przed podaniem schłodzić

Mania Wypiekania
Ptysie z kremem czekoladowym, malinami i pudrem z hibiskusa 204

wypełnione kremem na bazie budyniu czekoladowego i serka mascarpone z malinami, posypane różowym i delikatnie kwaskowym pudrem z hibiskusa. Pyszne małe co nieco, na poprawę nastroju " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki (na 24 ptysie): Ciasto: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki(...)Krem czekoladowy: 2 budynie do ciast i kremów „Winiary”- czekoladowy smak 2 serki mascarpone (500 g) około 4 łyżek cukru pudru maliny Puder z hibiskusa: 2 łyżki suszonego hibiskusa 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Ciasto: Zagotować mleko z masłem. Ustawić ogień na najmniejszy, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż składniki się połączą. Ostudzić. Następnie dodać jajka i wszystko

Oryginalny smak
Maślane pierożki malinowo-jeżynowe na najbardziej złoty czas w roku 200

pierożków, które łączą w sobie ten piękny, złoty i pełen ciepłych kolorów przełom pór roku, bo wypełnione malinami, które przewodzą latu i jeżynami, które zwiastują zbliżanie się jesieni wspaniale urozmaicą wakacyjne opowieści. Słodkie, bardzo kruche już przy lepieniu i pachnące cytryną ciasto okala słodko-kwaśne, bardzo owocowe wnętrze, które satysfakcjonuje podniebienie :) Podawać można na ciepło i na zimno(...)szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto. 2. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30min. 3. Schłodzone ciasto podziel na 8-10 części i z każdej uformuj okrągły placuszek. 4. Maliny wymieszaj z przekrojonymi na pół jeżynami i cukrem. 5. Na środek każdego placuszka układaj ok. 1 czubatej łyżki owoców i zawiń w pierożek

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania